Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 68
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Od jak dawna blogujesz?
saxifraga

Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 63523

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2011-01-16, 11:19   Temat: Od jak dawna blogujesz?
pierwszego bloga założyłam gdzieś pod koniec 2004 roku.

zawsze lubilam pisać. pisałam pamiętnik, opowiadania, wiersze. jak tylko zetknęłam się z internetem od razu założyłam swojego bloga. i jak na pierwszego nie był aż tak żałosny ani żenujący. przynajmniej pod względem treściowym. może dlatego, że nie miałam 12 lat a 15 i pisalam od zawsze. czytam sobie właśnie to co pozostalo po moich pierwszych blogach na web.archive.org i stwierdzam, że zdarzało mi się czasem napisac coś mądrego i ważnego.

nie udało mi się za to uniknąć kiczu i przesady jeżeli chodzi o wygląd. na pierwszych blogach było sporo dupereli tzw. dodatków jakieś zegarki, liczniki, wtedy wydawało mi się to fajne. i muzykę na blogu też miałam. i myślałam chyba, że człowiek będzie w stanie skupić się na czytaniu treści i jednocześnie słuchaniu muzyki. hahaha przeceniałam wtedy ludzi, to prawda.
  Temat: [ankieta] Horoskopy - czy wierzycie?
saxifraga

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8224

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2011-01-16, 11:01   Temat: [ankieta] Horoskopy - czy wierzycie?
ale bzdura. wg tego artykuły wychodzi, że jestem byk, a ja jestem bliźnięta. mam typowe dla bliźniąt rozdwojenie jaźni i bardzo lubię poznawać nowych ludzi. na pewno nie jestem bykiem.
chociaż moment. ja jestem wcześnakiem. i gdybym się urodziła normalnie jak trzeba a nie za wcześnie, to byłabym bliźnięta wg tego artykułu.
  Temat: [czat] chatroulette i inne
saxifraga

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 5482

PostForum: Internet   Wysłany: 2011-01-16, 10:58   Temat: [czat] chatroulette i inne
jak miałam jakieś 14, 15 lat siedziałam trochę na czatach. teraz nauczona doświadczeniem wiem, że lepiej ciekawych ludzi szukać na forach, blogach, serwisach społecznościowych czy nawet na gg (chociaż w tym ostatnim przypadku raczej oni mnie znajdują, nie ja ich)
czaty kojarzą mi się jednoznacznie z szukaniem miłości lub seksu, więc to nie miejsca dla mnie. nie interesuje mnie opisywanie swojego wyglądu i czytanie o tym jak wygląda czlowiek po drugiej stronie.
  Temat: W jakie gry grasz na serwisach społecznościowych?
saxifraga

Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 15814

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2011-01-16, 10:53   Temat: W jakie gry grasz na serwisach społecznościowych?
nie gram w żadne gry na portalach spolecznościowych i zawsze jak dostanę od znajomego zaproszenie do jakiejś gry mam wyrzuty sumienia, że go nie przyjmuję. ale jakoś mnie to kompletnie nie kręci z jednej strony, a z drugiej i tak już za dużo czasu spędzam przed komputerem robiąc bzdury i wolę nie ryzykować, że jeszcze bardziej się wciągnę.

czytałam ten wpis o grach niedawno, ale ciężko jest mi się wypowidzieć, bo nie gram ;]
  Temat: Hipnoza
saxifraga

Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 9361

PostForum: HydePark   Wysłany: 2011-01-16, 10:49   Temat: Hipnoza
ja bym nie chciała potrafić kontrolować innych. ale jestem marnym pionkiem, nic nie znaczącym i chcę nim pozostać.

nie znam żadnego hipnotyzera i nigdy nie bylam hipnotyzowana. z jednej strony jestem ciekawa, ale z drugiej się boję, bo już po alkoholu tracę nad sobą kontrolę i mówię rzeczy, które powinnam przemilczeć. podczas hipnozy mogłoby być gorzej. chyba wolałabym nie ryzykować.
  Temat: Jak spędziliście te Świeta Bożego Narodzenia ? Gdzie? Z kim?
saxifraga

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 5377

PostForum: HydePark   Wysłany: 2010-12-30, 17:32   Temat: Jak spędziliście te Świeta Bożego Narodzenia ? Gdzie? Z kim?
w domu z rodziną. nie było ani miło, ani świątecznie, ani nic. ale przynajmniej nikt nie zarzuci, że sztuczna atmosfera i udawanie miłości na przymus. nikt nic nie udawał. za dużo zjadłam jak zwykle. nic specjalnego. dni jak każde inne.
  Temat: Prawa autorskie a kradzież treści/zdjęć
saxifraga

Odpowiedzi: 64
Wyświetleń: 31582

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2010-12-24, 09:45   Temat: Prawa autorskie a kradzież treści/zdjęć

Htsz napisał/a:

jakbyś postanowiła użyć swoich tekstów do własnej pracy magisterskiej

nie mam na tyle odwagi.

teneniel napisał/a:

choćby... mi?
bo moja magisterka właśnie o blogusiach traktuje

jeżeli podpiszesz moje wypociny własnym nazwiskiem to tak.
  Temat: jakie prezenty pod choinkę?
saxifraga

Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 9736

PostForum: HydePark   Wysłany: 2010-12-24, 09:43   Temat: jakie prezenty pod choinkę?
to już chyba trzecie święta z kolei bez tego pięknego zwyczaju dawania sobie prezentów pod choinkę.
i tak każdy woli sam sobie kupić, to czego naprawdę chce i w jakimś normalnym czasie, a nie okresie przeświątecznej gorączki zakupowej.

trochę to smutne nawet, chociaż takie logiczne.
saxifraga

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2010-12-23, 15:39   Temat: Prawa autorskie a kradzież treści/zdjęć
ale jazda, no tego jeszcze nie było. jeżeli ktoś odważy się umieścić w swojej pracy magisterskiej lub doktorskiej fragment mojego blogusia i podpisze to własnym nazwiskiem stawiam wódkę.

wiem kim jestem, wiem co robię i wiem ile to jest warte, więc nie rozumiem czemu kogoś tak dziwi a nawet bulwersuje moje podejście. moja praca i mogę ją sobie rozdawać za darmo, niszczyć tak samo jak mogę ją sobie kochać, szanować i pilnować.

zaraz jeszcze wyjdzie, że jestem odpowiedzialna za plagiaty bo nie latam po internecie z maczetą i nie nawracam złodziei. ale naprawdę mam ważniejsze rzeczy do zrobienia na tym świecie niż pilnowanie swojego blogaska.
saxifraga

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2010-12-22, 16:21   Temat: Prawa autorskie a kradzież treści/zdjęć

Kredka napisał/a:

Z ciekawości zapytam - a gdybyś np. wybudowała sobie dom, poświęciła na to energie, czas, siłę, pieniądze? I potem nagle ktoś by Cię z Twojego własnego domu wyrzucił na zbity pysk, to też byś to przyjęła z taką pokorą i nawet byś się cieszyła, bo może ten kto przejął twój dom, ma jeszcze gorzej i w ogóle miło, że dom mu się spodobał?

nie porównywałabym notek do domu, bo to zupelnie co innego. tak samo jak co innego wypić czyjeś piwo na imprezie, a co innego ukraśc mu portfel.

nie jestem zwolenniczką bezprawnego kopiowania tylko mnie osobiście nieszczególnie to rusza. nie wyklinam ani nie złorzeczę jak ktoś coś sobie przywłaszczy. prędzej myślę 'ale jazda, no tego jeszcze nie było, ładnie aniu, może kiedyś będą cię plagiatować w szkolnych wypracowaniach' bardziej taką kradzież odbieram jako wyraz uznania niż coś skierowane przeciwko mnie.
  Temat: Lubicie wigilijnego karpia?Czy jadacie inne ryby na Wigilii?
saxifraga

Wyświetleń: 14593

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2010-12-22, 11:35   Temat: Lubicie wigilijnego karpia?Czy jadacie inne ryby na Wigilii?

Htsz napisał/a:

skoro uważasz, że zamrożonemu nic nie grozi to smacznego dla mnie bylejakość tej ryby wykluczyło ją z menu

a dziękuję. my mamy dobre żołądki, nic nikomu nie będzie.

Htsz napisał/a:

Nie wybrzydzaj, inni mają gorzej - przecież to nie nasza wina, zawsze zastanawiało mnie to porównanie. Argumentem na przecie może być: Wybrzydzam, bo są tacy co mają lepiej

nie chodzi o to, że nasza wina. chodzi o to, żeby okazać szacunek temu co mamy i umieć to docenić.
ja wolę cieszyć się, że coś mam niż zamartwiać, że inni mają więcej i lepiej. ale co kto woli.
  Temat: Lubicie wigilijnego karpia?Czy jadacie inne ryby na Wigilii?
saxifraga

Wyświetleń: 14593

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2010-12-22, 09:29   Temat: Lubicie wigilijnego karpia?Czy jadacie inne ryby na Wigilii?

Rododendron napisał/a:

Panga... OMG.

hej, nie wybrzydzaj ;]
dzieci w afryce glodują.

Strona 4 z 6
Skocz do: