Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 46
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [blogger] Wybór obrazka w gadżecie 'Popularne posty'
Zorann

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4456

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-04-30, 20:06   Temat: [blogger] Wybór obrazka w gadżecie 'Popularne posty'
Zauważyłem, że gadżet "Popularne posty" sam sobie wybiera obrazek z tych, które umieściłem w artykule. W jaki sposób mogę mu ustawić inny obrazek?

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2017-03-03, 17:42 ]
przeczytaj również => jak zmienić rozmiar miniaturek w popularnych postach?
  Temat: [blogger] Pozycja filmu z YT względem tekstu
Zorann

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2299

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-04-30, 20:03   Temat: [blogger] Pozycja filmu z YT względem tekstu
Witam!
Mam problem z umieszczeniem tekstu we właściwej pozycji obok filmiku. W edycji posta nie ma problemu, uzyskuję takie coś:
http://img843.imageshack....beztytuu1mv.png
Ale podgląd pokazuje zupełnie co innego:
http://img823.imageshack....beztytuuotj.png

Póki co umieściłem tekst pod filmem, ale nie jestem zadowolony z efektu. Jak ustawić to w poprawny sposób? Z obrazkami nie ma takiego problemu...

Link do wpisu: http://omnibusy.blogspot....-moze-miec.html
Będę wdzięczny za pomoc.
  Temat: 'The Dark Knight Rises'
Zorann

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 6652

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-04-30, 19:53   Temat: 'The Dark Knight Rises'
Za długi, nie umywa się do części drugiej, ale i tak dobry. "Tylko" dobry.
  Temat: Porozmawiajmy o pogodzie
Zorann

Odpowiedzi: 422
Wyświetleń: 61831

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-04-30, 19:51   Temat: Porozmawiajmy o pogodzie
Nareszcie wiosna :)
  Temat: Boisz się latania samolotem?
Zorann

Odpowiedzi: 137
Wyświetleń: 77431

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-04-30, 19:50   Temat: Boisz się latania samolotem?
Nigdy nie latałem, więc zapewne nie boję się :D
  Temat: Piercing
Zorann

Odpowiedzi: 83
Wyświetleń: 24457

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-04-30, 19:49   Temat: Piercing
Podobnie jak tatuaże - kiepski pomysł. Idźcie na rozmowę o pracę z tunelem w uchu (to się zalicza jako piercing, prawda?). Powodzenia ;)
  Temat: nad morze czy w góry?
Zorann

Odpowiedzi: 178
Wyświetleń: 38761

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-04-30, 19:48   Temat: nad morze czy w góry?
Tylko góry - morze to tylko piach i woda, nudno, płasko, brak widoków, smuty same ;)
  Temat: [prezenty] Jaki prezent na komunię?
Zorann

Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 23449

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-04-30, 19:47   Temat: [prezenty] Jaki prezent na komunię?
Wszystko, byle nie internet ;)

Myślę, że bardzo fajnym prezentem jest np. aparat fotograficzny - są takie małe, kompaktowe, które wytrzymują upadki i nurkowanie, a jednocześnie mają >12 megapikseli i robią dobre zdjęcia. Wydatek około 500-1200zł, można się złożyć i prezent z głowy, a może się odkryje pasję fotograficzną u małego.
  Temat: Tatuaż
Zorann

Odpowiedzi: 158
Wyświetleń: 96007

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-04-30, 19:45   Temat: Tatuaż
Życie zmusza nas do podejmowania za młodu decyzji na całe życie (szkoła), a tu jeszcze w latach swojej głupoty dodatkowo zostawiać sobie znaki na ciele? Jakoś mnie taki sposób zostawiania sobie pamiątek nie przekonuje.
  Temat: [forum] kolejny wątek o tym samym
Zorann

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 5884

PostForum: Rozmowy o Forum   Wysłany: 2013-04-30, 19:36   Temat: [forum] kolejny wątek o tym samym
Zgadzam się z hellbike - limity postów to głupota. Oczywiście rozumiem punkt widzenia administracji, ale przecież jestem użytkownikiem, więc interesuje mnie moja pozycja.

Jeśli założyłem konto po to, aby napisać coś w temacie XYZ, a tam jest limit, to... muszę pisać w miejscu ABC. Argument, że takich miejsc jest dużo do mnie nie przemawia - mnie interesuje wyłącznie XYZ i jeśli napisanie "niebieski" w temacie o kolorach przyspieszy mój wstęp tam, to właśnie tak uczynię! Albo w temacie z przywitaniami zacznę postować w tematach innych ludzi rzeczy typu "a co studiujesz?" - tak, jakby mnie to niby obchodziło, skoro dopiero co się zarejestrowałem...

Nie interesuje mnie dołączenie do społeczności, tylko zadanie konkretnego pytania w konkretnym dziale. Z czasem może zadam kolejne, jeszcze jedno i z własnej woli zainteresuje się "dołączeniem do społeczności". A tak - naspamuję w bzdurnych tematach w działach spamerskich i więcej do nich nie zajrzę, bo zostanie mi tylko gorzki posmak po nich.

Jeśli chodzi o wyskakiwanie facebookowego badziewia, to miałem już opuścić forum i znaleźć inne miejsce, kiedy z pomocą przyszedł adblock => ppm => zablokuj element (i to jest najlepszy sposób na pozbycie się tego ;) ). Wyskakuje to stanowczo za często i działa na szkodę forum! Nie wiedziałem, że zniknie po 16 postach (bo niby skąd?), ale i tak jest to ekstremalnie irytujące, w stylu reklam pop-up.
  Temat: Metoda na chrapanie :)
Zorann

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 6778

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-04-30, 19:20   Temat: Metoda na chrapanie :)
Na ekstremalne chrapanie polecam wizytę u laryngologa, bo chrapanie to nie jest coś normalnego ani zdrowego.
A na normalne powinna wystarczyć zmiana pozycji, tudzież skarpetka w zębach ;)
  Temat: [serial] Vikings
Zorann

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 8857

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-04-30, 19:14   Temat: [serial] Vikings
Czy ktoś to ogląda? Po zakończeniu TWD szukam czegoś nowego. Jakieś refleksje po obejrzeniu kilku odcinków? Warto oglądać, czy strata czasu?

Strona 3 z 4
Skocz do: