Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 46
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [serial] Dexter
Zorann

Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 25198

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-04-30, 19:13   Temat: [serial] Dexter
Jeden z nielicznych seriali, który mimo wielu sezonów trzyma poziom. Mało tego - sama postać Dextera, nieco dynamiczna, zawodzi właśnie wtedy, gdy się zmienia. Widz oczekuje od niego stałości w poglądach, bo takiego zdążył go polubić i eksperymenty nie są mile widziane. I z ulgą przyjmuje powrót Dextera do wcześniejszych przekonań. No... nie tyle "widz", co po prostu "ja", bo to tylko moja opinia - Dexter nieco się zmienił i o to "nieco" uważam serial za gorszy w stosunku do pierwszych sezonów. ale mimo wszystko - trzyma poziom jak żaden inny i polecam wszystkim antyfanom prawa mówiącego "podwójne morderstwo = 2 lata w zawieszeniu na 5 lat" ;)
  Temat: True Blood - Czysta Krew
Zorann

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 13600

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-04-30, 19:09   Temat: True Blood - Czysta Krew
Serial fatalnie stracił na jakości. Tak jak pierwsze kilka docinków trzeba było przeżyć, bo były nachalnie przesycone wulgarnym erotyzmem, tak ostatnie sezony były mdłe i nijakie... Raczej nie poleciłbym True blood nikomu, mimo że przebrnąłem przez całość. A jeśli komuś przeszkadza mnóstwo ketchupu na ekranie, to już w ogóle odradzam.
  Temat: [Serial] Gra o Tron
Zorann

Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 30799

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-04-30, 19:06   Temat: [Serial] Gra o Tron
Znakomita adaptacja książki. Miejscami widać, że nie mają takiego budżetu jak Losty - rzucił mi się w oczy brak spektakularności armii nieskalanych, gdy przyszło do akcji - ale kogo to obchodzi? O ile drugi sezon, po znakomitym pierwszym, nie powalił na kolana (choć to po części kwestia gustu i pierwowzoru ;) ), o tyle trzeci sezon jest majstersztykiem. Oglądam i nie wierzę, że pomimo tego, iż poprzedni odcinek był świetny, to kolejny w żadnym stopniu nie jest gorszy. Polecam wszystkim niezdecydowanym - jeśli szukacie serialu do oglądania, a nie widzieliście GoT, to nie wiem na co czekacie ;)
  Temat: [seriale medyczne] Grey's Anatomy / Emergency / itp.
Zorann

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 5164

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-04-30, 19:01   Temat: [seriale medyczne] Grey's Anatomy / Emergency / itp.
Greys Anatomy bardzo przyjemny - nie nudzi, choć wiele sytuacji przejaskrawia. Ale zdarza się, że zaskoczy, a to zawsze coś mile widzianego.

House - świetny, ale w pewnym momencie poziom zaczął spadać. Zakończyli serial w momencie, kiedy z świetnego zaczął się przeobrażać w przeciętny.

ER - Za młody byłem, gdy go emitowali. Przerażała mnie wtedy krew i tak oto serial mnie ominął, a teraz czasu brak, by go oglądać. Może kiedyś ;)
  Temat: [Seria] The Walking Dead
Zorann

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 22885

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-04-30, 18:58   Temat: [Seria] The Walking Dead
Niestety, mnie również zawiódł trzeci sezon, a konkretnie druga część (ta emitowana po przerwie). Gdyby w sumie wyciąć trochę materiału i uczynić ten sezon o 3-4 odcinki krótszym, to byłby znacznie lepszy.
Bardzo też wpada w oko to, że gdy nowy murzyn się pojawia, od razu zabijają starego. Rzecz miała miejsce 2 razy w ciągu dwóch odcinków, powinni zadziałać o wiele subtelniej. Ogólnie jestem zawiedziony tym sezonem.
  Temat: Czy jesteś podatny na reklamy i promocje?
Zorann

Odpowiedzi: 88
Wyświetleń: 33511

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-04-30, 18:53   Temat: Czy jesteś podatny na reklamy i promocje?
TV nie oglądam, w internecie nauczyłem się poruszać tak, że niemal nie widzę reklam, jestem w stanie wejść na stronę, przeczytać całą oprócz tego, co pisze pod tym wielkim migającym banerem i w charakterystycznej ramce mówiącej, że to treść nachalna ;)
A potem zainstalowałem adblocka i zapomniałem.
Wiem wiem, abdlocker na forum blogerów, zaraz mnie zlinczujecie ;)
  Temat: [nasza-klasa] jak często odwiedzasz naszą klasę ?
Zorann

Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 38410

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2013-04-30, 18:48   Temat: [nasza-klasa] jak często odwiedzasz naszą klasę ?
Raz na kilka lat... i średnia nie wzrasta ;)
Wszędobylskiego FB nie lubię (tzn. nie lubię raczej tego, że strach lodówkę otworzyć, jeśli wiecie, co mam na myśli ;) ) i denerwuje mnie nawet łapka z boku tego forum... ale cóż począć ;)
  Temat: Co studiujecie?
Zorann

Odpowiedzi: 197
Wyświetleń: 59116

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2013-04-30, 18:43   Temat: Co studiujecie?
Informatyka.
  Temat: Wasza ulubiona gra?
Zorann

Odpowiedzi: 134
Wyświetleń: 77761

PostForum: Gry   Wysłany: 2013-04-30, 18:42   Temat: Wasza ulubiona gra?
Combat Arms... fajnie było, ale właśnie ilość oszustów mnie wygoniła.
Heroes 3 - bez wątpienia.
Fallouty - te oryginalne, czyli 1 & 2.
Baldurs Gate, Half-life - nic odkrywczego.
Ale teraz, jeśli już cokolwiek gram, to Starcraft 2. Nie ma czasu na więcej ;)
  Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
Zorann

Odpowiedzi: 85
Wyświetleń: 39160

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2013-04-30, 18:40   Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
Darmowy AVG jest w porządku, długo używałem i mogę polecić, ale przesiadłem się ostatnio na równie darmowy ashampoo anti-malware. Wg. statystyk ma większa wykrywalność, przy mniejszym zużyciu zasobów systemowych. Póki co jestem zadowolony - polecam jeszcze bardziej niż AVG.

Strona 4 z 4
Skocz do: