Już niedługo, bo 6 XII będą Mikołajki! Pewnie niektórzy z Was już nie dostają prezentów, ale zapewne mają jakieś marzenia. Piszcie tutaj co chcielibyście dostać pod puduszkę lub ewentualnie pod choinkę
Witam. Za niedługo zapisuje się na prawko i rodzice mi obiecali że jak zdam to kupią mi bryczkę
No i właśnie tak ostatnio patrzyłem na autka dla mnie i wybierałem między toyota yaris, peugeotem 206 itd.
Aż tu nagle natrafiłem na smarta. Autko małe, zwinne i oszczędne.
No i teraz pytanie do was... co sadzicie na temat Smarta Fortwo ??
Świadoma ósemka ze skrzydłem siedem jest często bardzo silna i ekspansywna. Towarzyska i chojna, może pokazywać radosne oblicze. Może być dynamiczna, skuteczna, energiczna. Często ma wysokie poczucie humoru i potrafi śmiać się z siebie. Generalnie bardzo ekstrawertyczna, ambitna i materialistyczna. Może mówić bardzo głośno i być w centrum zainteresowania, wieść prym wodzireja na imprezach. Czasem jest wizjonerska, może myśleć znacznie jaśniej niż ósemka ze skrzydłem 9; skrzydło 7 daje jej intelektualne umiejętności. Chętna do podejmowania ryzyka.
Gdy 8w7 jest w stresie, agresja połączona z apetytem, tworzy silną tendencję do uzależnień. Wiele ósemek ze skrzydłem siedem, ma problem z alkoholem lub narkotykami oraz pociąg do każdego innego rodzaju uzależnienia. Szybko zmieniający się temperament, markotność, egocentryzm, gwałtowne wybuchy gniewu. Ma tendencję do wzniecania chaosu, napuszania się, zadzierania nosa, myślenia o sobie narcystycznie. Może być beznadziejnie materialistyczna. Może wykorzystywać ludzi, wysysać z nich wszelką energię. Może mieć napady furii, jest skłonna do gwałtownych i agresywnych reakcji.
Słynne ósemki ze skrzydłem siedem: Donald Trump, Sean Connery, Danny DeVito, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Muhammed Ali, Joseph Stalin.
Prawie calkowicie sie zgadzam.
Cytat
Słynne ósemki ze skrzydłem siedem: Donald Trump, Sean Connery, Danny DeVito, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Muhammed Ali, Joseph Stalin.
strona, na której można obliczyć swoją liczbę życia. Portal magiczny, dział numerologii. Liczba życia opowiada o charakterze i przyszłości. Towarzyszy człowiekowi przez życie i jest wskazówką dla dalszych prognoz.
Kod
Na przykład:
21.06.1954=2+1+0+6+1+9+5+4=28=2+8=10=1+0=1
Oznacza to Liczbę Życia 1.
Na przykład:
31.05.1973=3+1+0+5+1+9+7+3=29=2+9=11=1+1=2
Oznacza to Liczbę Życia 11, w której zawiera się Liczba Życia 1.
Jedenastki to wyjątkowe osoby. Są bardzo inteligentne i bystre.
Z łatwością uczą się nowych rzeczy. Z wielką pasją odkrywają nowe dziedziny wiedzy. Obdarzone są wyjątkową charyzmą, często zwracają się do nich o pomoc bardzo różni ludzie. Służenie ludziom jest ich podstawowym zadaniem. Nieraz angażują się w życie społeczne swojego kraju i bywają twórcami nowych idei i kierunków społecznych.
Zdarza się jednak, że idą pod prąd utartym poglądom
i schematom, a nawet wywołują powszechną rewolucję.
Jedenastki są dobrymi nauczycielami. Mają wielki dar przekonywania
i są doskonałymi mówcami. Często poświęcają swoje życie pracy na rzecz innych ludzi. Sprawdzają się jako doskonali lekarze, psychologowie i wychowawcy. W ciągu życia stają się mistrzami w dziedzinie, którą się zajmują.
Jedenastki mają duże zdolności w dziedzinach tajemnych.
Mają wyjątkowe predyspozycje do astrologii, numerologii, tarota czy do innych sztuk wróżebnych. Są one bowiem obdarzone wyjątkową intuicją
i darem czytania symboli i znaków. Mają też dużą intuicyjną wiedzę
o człowieku i świecie ich otaczającym. Dlatego często ludzie zwracają
się do nich o pomoc i radę.
Nigdy nie chwalą się swoimi osiągnięciami i nie robią niczego dla poklasku czy pustej sławy. Nie są zarozumiałe i nie udowadniają innym swojej wyższości. Jedenastki są skromne i rozsądne, nie domagają się wdzięczności, uznania czy zaszczytów za swoją pomoc.
Jedenastki mają duży talent artystyczny. W ciągu życia zostają pisarzami, malarzami czy aktorami. Życie Jedenastek jest aktywne i pełne wyzwań. Każdy dzień niesie dla nich interesujące i niezwykłe zdarzenia.
Mają dużo odwagi i energii, aby wykonać zadania, jakie niesie im los.
Aby godnie kroczyć przez życie, Jedenastki powinny być rzeczowe
i konkretne, nie gubić się we własnych marzeniach i fantazjach.
Nie powinny też zachowywać się zbyt egzaltowanie i przejmować się każdym uczuciem, jakie w nich wzbiera. Jeśli będą zbyt zadufane w sobie i zbyt pewne siebie, grozi im egoizm, ekscentryczność i nieustanne nerwowe napięcie.
W miłości Jedenastki są bardzo nieśmiałe, ale uczuciowe. Nieraz przez całe życie szukają miłosnego ideału, nie zauważając osób, które są obok nich.
Najlepsi partnerzy dla Jedenastek to inne Jedenastki, Trójki i Siódemki.
Jak bardzo zgadzacie się z tym co pokazuje wam ten serwis ?
i kliknąć w oznaczone miejsce. Jeżeli to zrobimy na konto biednych i potrzebujących dzieci wpływa 10 groszy. Po kliknięciu napiszcie posta, dodając do kwoty swoje 10 groszy. Więc ja zaczynam
0, 10 zł.
Edit:
Artur//Wypowiedzi nie na temat, czyli nie dodajace do kwoty swoich groszy beda usuwane.
Przedstawienie różnic między zachowaniem mężczyzny a kobiety.
*Mężczyzna zdradza - kobieta przyżywa przygodę.
*Mężczyzna rozwodząc się, rozbija rodzinę - kobieta kończy związek bez perspektyw.
*Mężczyzna wyżywa się na bliskich - kobieta odreagowuje stres.
*Mężczyzna wrzeszczy - kobieta akcentuje swoje racje.
*Mężczyzna katuje dzieci - kobiecie puszczają czasami nerwy.
*Mężczyzna zaniedbuje rodzinę - kobieta realizuje się zawodowo.
*Mężczyzna jest niezdarą - kobieta bywa zagubiona.
*Mężczyzna jest skończonym chamem - kobieta bywa zmuszana do stanowczości.
*Mężczyzna jest pracoholikiem - kobieta dba o swoją niezależność.
*Mężczyzna leni się - kobieta regeneruje siły.
*Mężczyzna kłamie - kobieta stosuje dyplomacje.
*Mężczyzna przepuszcza pieniądze - kobieta musi czasami coś kupić także dla siebie.
*Mężczyzna, kiedy dobrze wygląda, jest narcyzem - kobieta jest po prostu zadbana.
mediamarkt nie uwalnia się od swojej etykietki sklepu "nie dla idiotów i tak się zastanawiam czy biorący udział w najnowszej reklamie Gracjan Roztocki ma tego świadomość...
Gracjan zrobił już karierę w internecie teraz ma swoje 5 minut w tv.
Dosłownie przed chwilą zostałam zasypana wiadomościami na temat "mojego konta na fotce peel", wypytywana musiałam przejść koszmar i wyznać coś strasznego.
Cytat
Ja 22:33:33
ja to widziałam... JA TO WIDZIAŁAM!
Ja 22:33:39
zależy mi xD
Ja 22:33:48
bo muszę ci coś wyznać...
Ja 22:34:20
jesteś?
Sylwia 22:34:31
nom
Ja 22:34:40
trudno mi to przelknąć....
Ja 22:34:42
aleee....
Ja 22:34:46
jaaa...
Ja 22:34:51
nie e....
Sylwia 22:34:51
???????
Ja 22:35:04
NIE MAM KONTA NA FOTCE !!!!!!!! <beczy>
i babka się kompletnie załamała (na serio). Więcej archiwum nie wyślę, nie poniżam ludzi. Czasem.
Jestem ciekawa, czy Wy jako uzytkowinicy neta korzystacie z botow?
Czy moglibyscie podac mi ich spis?? Ja dotychczas posiadam tylko
jeden nr wygrany z WOSP 16 pod Gadu gadu. Jesli mielibyscie cos wiecej
piszcie:)
dzisiaj obchodzimy rocznicę pierwszego lotu w kosmos. 50. lat temu Ruscy puścili w przestrzeń Sputnik.
dzisiejsze google ma w związku z tym odpowiednią grafikę:
jak oceniacie ten czas ? jak oceniacie dotychczasowe odkrycia kosmiczne i jaka przyszłość wróżycie ? prace nad tymi maszynami powodowały także szybszy rozwój techniki, myślę, że to o wiele lepsze i praktyczniejsze niż podobny sposób dynamizacji gospodarki wojnami....
dzisiaj odbywają sie loty zapoznawcze z Marsem i wieloma innymi odległymi planetami. Chciałbym dożyć czasu migracji międzyplanetarnych, albo chociaż tanich podroży kosmicznych łatwiej byłoby zwiedzić kulę Ziemską i wybrać się na wycieczkę na Marsa
szukam sobie właśnie informacji na temat budowanego we Wrocławiu najwyższego budynku, interesują mnie ceny za metr - bo apartamenty są imponujące i z tego co wyczytałem wszystkie już pod klucz, czyli umeblowane nic tylko się wprowadzać
jak dla mnie faworytem jest apartament 1550 w budynku nr1 na 55 piętrze oraz apartament 2222 w budynku nr2 na 21 piętrze, ten drugi łącznie z tarasem ma ponad 500m2 (sam taras ponad 300) - mieszkanie jest 2-poziomowe !
szczyt moich marzeń może kiedyś mnie będzie na to stać, jak się urodzi kilku takich jak ja i będą całe życie na jednym koncie zbierać :d
Hmm, ostatnio bardzo interesuja mnie reklamy firm swiadczacych uslugi telekomunikacyjne. Z regul sa to duze koncerny, walczace o klienta na podzielonym rynku i musza sie na prawde postarac, aby czyms zwrocic na siebie uwage. Dobrym przykladem byl np. Plus i Mumio (w sumie to raczej odwrotnie ;p), albo ostatnio glosny Mobilking.
Bardzo interesuje mnie Wasza reakcja na cos nowego. Jest to kolejna reklama z serii ckliwych
paul potts - zamiast czytac caly post po prostu zjedzcie kawalek nizej, albo zobaczcie najpierw pierwszy filmik, potem drugi.
Pytanie. Jaka byla Wasza reakcja? Musze przyznac, ze osobiscie bylem troche poruszony. Chociaz jeszcze nigdy w zyciu nie bylem na zadnej operze (i pewnie predko nie pojde) to jednak zrobilo to na mnie wrazenie.
Zobaczcie jednak jak wykorzystano to w reklamie. Moim zdaniem, nikt nie mial na to pomyslu i po prostu pchneli do spotu cos co ma chwytac za serca ;p I pewnie kogos tam chwyci, ale mysle, ze przy tak pieknym materiale - mozna by sie bardziej postarac.
Co o tym myslicie? Znal ktos z Was wczesniej pojecie \"nessun dorma\"? Podoba Wam sie jak zaspiewal?
Nie jestem fanem tego typu programow, ale mysle, ze to akurat ciekawy temat. Interesujace jest np. to, ze Simon Cowell wypowiadal sie bardzo zyczliwie o Paulu. Albo to jak sie Amanda Holden wzruszyla.
Mam pewien problem i postanowiłam zwrócić się z nim do Was! A konkretnie do osób, które znają się trochę na ekonomii i podpisywaniu umów...
Pewna pani poprosiła mnie o wykonanie kilku grafik i strony. Postanowiłyśmy spisać umowę o dzieło. Ja jednak mam kilka pytań apropo tego.
Po pierwsze - zgodziłam się na podpisanie umowy o dzieło, ale z PRZEPISANIEM praw autorskich a nie z ich zrzeknięciem się. Wobec tego czy:
1. Mogę napisać w widocznym miejscu, że ja wykonałam grafikę i dodać linka do siebie? Oczywiście pisząc, że grafika ta została wykonana dla zleceniodawcy.
2. Mogę umieścić grafikę w swoim portfolio? (z tego co słyszałam to chyba tak, ale wolę się upewnić).
I jeszcze inne pytania natury technicznej...
3. Czy podpisując taką umowę muszę posiadać swój NIP?
4. Czy muszę później rozliczać się z ZUSem (wypełniać PIT itd.)? Z tego co się dowiedziałam to nawet jeśli to oni i tak zwrócą mi podatek ponieważ moje dochody nie przekraczają 3000 zł. rocznie.
5. Co jeszcze powinnam wiedzieć o umowie o dzieło?
Z góry dziękuję za pomoc i proszę o odpowiedzi ludzi, którzy się na tym zdają a nie jakichś dowcipnisiów .
Pogadajmy o Piktogramach (dla nie wtajemniczonych są to kręgi w zbożach)
z wikipedi
Piktogram – przedstawienie wyrazu za pomocą obrazka w oderwaniu od zapisu. Piktogramami są np. hieroglify, znaki drogowe i ostrzegawcze, oznaczenia przeciwpożarowe. Formą piktogramu jest również ideogram.
(i to ponizej jest ciekawe)
Piktogram pełni ważną funkcję w komunikacji. Dzięki zastąpieniu słowa pisanego elementem graficznym zwiększono czytelność przekazu oraz ominięto barierę językową. Użycie piktogramów ułatwia też wspomaganie mowy osób upośledzonych i z trudnościami w porozumiewaniu się.
Piktogramy powstają najczesciej nocą w ciagu paru minut niekiedy przy powstawianiu tych znakow towarzysza dziwne swiatla i dzwieki, w miejscach kregow zboże jest poukładane! nigdy nie złamane, lekko zgięte w kolanku.
według mnie robota obcych ktorzy chca nam udowodnic ze istnieją
niektore formacje sa naprawde interesujace i skomplikowane ktorych czlowiek nie jest w stanie wykonac w tak krotkim czasie
jednak znalezli sie i tacy ktorzy tworza takie piktogramy dla slawy i pieniedzy jednak oni wykonuja piktogram w ciagu parunastu godzi nawet do kilku dni ;x
a Wy co na ten temat sądzicie? mile widziane jakies dłuzsze wypowiedzi
Witam. Ostatnio miałem malutki wypadek motorem i mam pytanie do was...
co zrobić żeby rany się szybko zagoiły?
Teraz mam wszystko odkażone i zaklejone plastrami itd.
Rany mam na:
-Lewy łokieć,
-lewa dłoń,
-Lewe udo,
-Lewe kolano,
-Lewa łydka [oparzenie]
-palce obu rąk ...
Są to niegłębokie rany na których już powstają strupki ale muszę powiedzieć że z chodzeniem mam lekki problem
Wypadek był dosyć dziwny bo jechałem na prostej. Przy przyśpieszeniu zaczęło bujać motorem no i się wyłożyłem. Lądowałem na lewą stronę i cud że nie jechał żaden samochód bo bym już tu z wami nie pisał Byłem z lekka zaskoczony ponieważ kask nie został uszkodzony, jest tylko jednak ryska na szczęce.
Jeśli ktoś zainteresowany to mogę wysłać zdjęcia z moimi ranami... heh - żart :-)
Tak więc co zrobić aby rany mi się szybko wygoiły?
Mamy wakacje a ja chce z nich w pełni korzystać.
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).