Czas wolny »
Filmy i seriale
|
[ Komedia ] Wojna Polsko-Ruska.
|
Borys Szyc w roli dresiarza.
Booskie ;d
Oglądałam dzisiaj
Wy widzieliście?
Ja się porzygałam ze śmiechu |
Ostatni post
Odpowiedzi: 16
|
[film] Prawo zemsty
|
Przez święta można było odrobić wiele zaległości filmowych, choć wszystkiego nie udało się obejrzeć, jednak dzisiaj trafiłem na znakomitą produkcję: Prawo zemsty.
Zarys fabuły jest kopią z wielu innych filmów. Mamy fajną rodzinę, która cieszy się ze swojego życia. Jednak morderstwo pozostawiające jednego członka tej family samotnego, doprowadza jego myśli do wymierzenia samemu sprawiedliwości.
Genialna fabuła to znakomity argument, aby obejrzeć ten film. Scenarzyści zaserwowali tutaj znakomite akcje, które zapierają widzowi dech w piersiach, o czym mogłem się dzisiaj przekonać na własnej skórze, kiedy w pewnym momencie wstrząsnęło mną i otworzyłem paszczę szeroko.
I jeśli lubisz Dexter'a, pokochasz Clyde’a Shelton’a!
Oglądał już ktoś z Was ten znakomity film?:) |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
Film "Turyści"
|
Czy ktoś widział ten film? Podobał wam się? Osobiście poczułam się niesamowicie rozczarowana... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
[serial] The take
|
Gorąco polecam tytułowy The Take. Więcej info o aktorach i fabule tutaj: http://www.filmweb.pl/ser...The-2009-620973 .
Ze swej strony napiszę, że to świetny mini serial (4 odcinki) produkcji brytyjskiej z genialną rolą Toma Hardy. Facet tak odegrał tę rolę, że skłonny jestem pomyśleć, że grał siebie=kompletnego świra choć nie pozbawionego zasad. By w skrócie przybliżyć o czym jest, napiszę tylko, iż facet wychodzi z pudła i wprost proporcjonalnie do efektów resocjalizacji zaczyna ostro sobie poczynać w świadku londyńskiego podziemia.
Film posiada zaskakujące zakończenie i w ogóle jest dość mocno przewrotny co poczytuję jaką bardzo duży plus.
Polecam. |
Odpowiedzi: 0
|
[reality show] Ekipa z Newcastle
|
Ogląda ktoś może? Jacy są wasi ulubieńcy? Czy uważacie, że ta wersja jest lepsza od Ekipy z New Jersey? Bo moim zdaniem jest już 4 sezon EzN i nie ma się czym nudzić. Tylko że leci o 11 w niedzielę... Jakie są wasze opinie o serialu? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
Teletubisie
|
Nie cierpię nie cierpię tych infantylnych stworów. Powiem wam jedno będziecie mieć dzieci to i one przyjdą z nimi. Jak to jest że moja Mała aż się szczerzy gdy widzi te cosie na ekranie? Unikajcie ich tak długo jak to możliwe!
A może ktoś lubi? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
[serial] Skins (pl: Kumple) z napisami po polsku
|
Dowiedziałem się o tym serialu na wykopie oznaczonym jako "Serial, którego nigdy nie wyemituje polska telewizja" i w prawdopodobnie może się tak stać z uwagi na treści w nim zawarte. Daleko także naszym produkcjom do sposobu poruszania pewnych tematów w taki sposób jak to zrobiono w tym serialu.
Skins to brytyjski serial o 10 nastolatkach (około 17 lat). Nagrywany w mieście Bristol, sceny szkolne w John Cabot CTC. Pokazuje ich codzienność, problemy, imprezy, poruszany jest temat narkotyków, manipulacji, przyjaźni, miłości i seksu - przedstawiany z różnych stron.
Każdy odcinek przedstawia problemy, któregoś z bohaterów. Cassie to anorektyczka, Anwar jest muzułmaninem, Tony hedonistą, Sid to prawiczek zakochany w Michelle a ona to łamaczka męskich serc. Jest tam także Chris zakochany w nauczycielce psychologii, Maxxie homoseksualista, Effy najsamotniejsza dziewczyna na swiecie oraz Jal, która gra na klarnecie.
Produkcja ponoć szokuje samych Brytyjczyków. Nie brakuje tam nagości zarówno ze strony głównych bohaterów jak i np. ich serialowych rodziców. Pierwszy sezon serialu powstał dość dawno i emitowano go na początku 2007 roku (Sezon 2 - 2008 Sezon 3 - 2009 Sezon 4 - 2010). Z tego co widziałem w internecie na polskich forach wspominano o tym już rok temu. Trochę dziwne, że wcześniej o tym nie słyszałem.
Oglądnąłem jeden po drugim, siedem odcinków pierwszej serii z napisami po polsku, ponieważ nie znam na tyle angielskiego żeby zrozumieć co mówią, szczególnie, ze czasem bełkoczą po angolsku. Wciągnęło mnie to i czekam na więcej, jeszcze dwa odcinki pierwszej serii przede mną.
nie wiem na jakich zasadach jest to publikowane, ale serial dostępny jest na kanale YT:
Kanał YT Skins
każdy odcinek na YT podzielony jest na 5 części stąd oznaczenia np. 1x7 part5 (seria1,odcinek7,część5).
W serialu pojawiają się polskie wątki, czasem lepsze innym razem trochę ośmieszające, jak np dziewczyna na imprezie przedstawiana jako polka, ale z uwagi na to, że niby nie zna angielskiego rozmawiano z nią po francusku. Innym razem widać polską flagę w klasie historycznej. Sid ma także do napisania wypracowanie na temat Lecha Wałęsy.
W tych 7 odcinkach, które są już za mną rozpoznałem:
- Dev Patel (Anwar) - aktor grający w "Slumdog. Milioner z ulicy".
- Danny Dyer (Malcolm, mąż mamy Michelle) - grał w "Human traffic"
znacie ten serial ? jak wam się podoba ? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 37
|
[TVN] Top Model
|
Obejrzałem prawie cały pierwszy odcinek i stwierdzam, że ten program jest trochę dla idiotów. Nie obejrzę raczej następnych odcinków, bo poziom jest bardzo niski, a sam program nie zachwyca. Przynajmniej na razie... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 21
|
Gessler vs. Gessler
|
Magda Gessler vs. Adam Gessler?
TVN kontra TVP?
Kuchenne rewolucje czy Wściekłe gary?
Magda Gessler, wg. Wikipedii, polska malarka, restauratorka, współtwórczyni i właścicielka lub współwłaścicielka sieci restauracji, a z ciekawostek - restauratorka bez odpowiedniego wykształcenia. Kontrowersyjna "prowadząca" programu TVN, gdzie ratuje kolejne restauracje przed samodestrukcją.
Adam Gessler - były szwagier Magdy - to "prowadzący" nowego kulinarnego programu "Wściekłe gary", gdzie opowiada o niuansach polskiej kuchni i zwiedza kraj i krajowe restauracje, pokazując polskie smaki i dobre polskie kuchnie.
Podobają się Wam te programy? Który wolicie bardziej? Kto, z rodu Gessler, wydaje się Wam fajniejszy, lepszy, pod różnymi względami?
Dla mnie KR to program rozrywkowy, chamski i mało kulturalny. Podoba mi się pomysł, wykonanie w sumie też, choć pomysły p. Magdy może nie są trafne, może zbyt wygórowane, ale lubię ten program dla samej przyjemności oglądania.
Za to niektórzy właściciele upadających restauracji to żenada
Miałam "przyjemność" oglądania pierwszego odcinka programu WG i to był pierwszy i ostatni odcinek. P. Adam, wg. mnie, to... nadpobudliwy pajac, jara się wszystkim wokół, o ile to wszystko wokół go nie w*****a.
Dla mnie sprawa wygląda następująco: Kuchenne rewolucje > Wściekłe gary. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 24
|
zagraniczne SHOW
|
Hej
Bardzo długo szukam gidze mógłbym oglądnąć Polską wersję Rock of Love i Daisy of Love. Znacie jakieś ciekawe stronki? Bo szukam już kilka tygodni... |
|
Kapitan Bomba
|
Ktoś ogląda kapitana bombę?
Polska produkcja, która powinna przypaść do gustu fanom south parku i włatców much.
Uwaga na wulgarny język - nie dla wrażliwych |
|
Futurama (Przygody Fry'a w Kosmosie)
|
Nie wierzę, że nikt nie ogląda Futuramy?! Nie widzę tematu dotyczącego tego serialu, dlatego zakładam nowy. Więc jak ogląda ktoś?:)
|
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
[serial] Anatomia prawdy (Body of Proof)
|
Zauważyłam,że popularność "Anatomii prawdy" nie oszałamiająco wysoka. Ja osobiście jestem zachwycona Dr Megan Hunt, którą gra Dana Delany (znana m.in. z "Gotowych na wszystko"). Oglądacie ten serial? |
|
[seriale medyczne] Grey's Anatomy / Emergency / itp.
|
Co sądzicie na temat seriali medycznych,bo ten wątek nie był poruszany. Ja osobiście uwielbiam Grey'sów |
Ostatni post
Odpowiedzi: 8
|
[serial] Castle
|
Głównym bohaterem serialu jest Richard Castle, znany pisarz kryminałów, który został poproszony przez nowojorską policję o pomoc w schwytaniu mordercy naśladującego zabójstwa przedstawione w jego książkach. Śledztwo prowadzi detektyw Kate Beckett, z którą autor dzieli się licznym trafnymi spostrzeżeniami, dzięki, którym, sprawa została rozwiązana, a prawdziwy morderca został aresztowany. Castle, który przed współpracą z detektyw Beckett cierpiał na blokadę twórczą, ponownie zaczyna pisać, a na pani detektyw wzoruje swoją nową główną bohaterkę Nikki Heat. Dzięki znajomości z burmistrzem miasta autor uzyskuje zgodę na czynny udział w śledztwach prowadzonych przez Kate Beckett jako konsultant.
Serial można oglądać na Universal Channel pon-piąt o 19.00
Ogląda ktoś? Co o nim myślicie? |
Ostatni post
|
[komedie] co Was śmieszy, co Was drażni?
|
Nie zachwycam się komediami, niewiele mnie tak naprawdę śmieszy i może dlatego taki temat. Czy lubicie komedie? Jeśli tak, to jakie? Jeśli nie, dlaczego? I najważniejsze... jakie?
Ja zacznę od końca i powiem, że generalnie najbardziej drażnią mnie komedie amerykańskie. Po prostu w 90-ciu ponad procentach ich nie trawię. Oczywiście są jednak wyjątki (ale o nich może później, jeśli temat się przyjmie). Komedie które lubię pochodzą z trzech krajów: Polska, Francja i Czechy. Nie wszystkie ma się rozumieć, jednak większość tych produkcji ma szansę wywołać grymas śmiechu na mej twarzy. A Wy? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 22
|
[serial] Family Guy
|
Czy ktoś z was ogląda ten głupkowaty film animowany? Ja się wciągnąłem głównie z uwagi na to, że żartują tam sobie ze wszystkiego (serio, lecą po czym się da). Oglądam z napisami i lektorem. Lektor stanowczo ssie pałkę, szczególnie jak moduluje swój głos. Wychodzi sztucznie i to co czyta nie zgadza się z rzeczywistymi dialogami. Przerabianie oryginalnych żartów często psuje klimat.
Jak wy oceniacie pomysł, wykonanie, fabułę? Wasze najlepsze momenty i gagi?
kilka fragmentów dla rozeznania:
Gwiezdne Wojny
parodia Disney'a:
|
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
Najseksowniejsza polska / zagraniczna aktorka to...
|
Analogicznie do tematu o najseksowniejszym aktorze.
Podajemy nasze typy co do najseksowniejszych / najładniejszych polskich (obywatelka polski) i zagranicznych aktorek (dowolne państwa). Swoje wybory ładnie uzasadniamy
czy rankingi telewizyjne odpowiadają waszym gustom ? czy podobają się wam aktorki wybierane przez resztę Świata i Polski jako te najładniejsze / najseksowniejsze ? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 16
|
[serial] Wiecznie młodzi
|
Pamiętacie taki serial? Punk, anarchista, hipis i student - kujon wynajmują razem dom w Londynie. Wybuchowa mieszanka :) Dużo było w tym filmie fajnej muzyki, w każdym odcinku jakiś zespół: Madness, Motorhead... Dawno, dawno temu go emitowali, marzę o powtórce - zorganizowałabym sobie chyba z tej okazji TV (od kilku lat, z wyboru, mieszkam w domu bez telewizora). |
|
[serial] Strike Back/Kontra: Zemsta
|
Z seriali wybieram bardziej te z czymś paranormalnym, fantasy, sf, ale Strike Back niespodziewanie przypadł mi do gustu.
Jest to serial taki szpiegowsko/wojenny, trochę z gatunku "was jest setka, uzbrojonych po zęby, ale i tak spudłujecie, a ja was pozabijam". Jednakże akcja, intrygi, napięcie są na całkiem fajnym poziomie. Bardzo ładne lokacje głównie Afryki i Azji. W drugiej i trzeciej serii następuje też wyraźny wzrost scen łóżkowych . Polecam. |
|
Serial "Pierwsza Milość "
|
Moim Zdaniem najlepszym i najpopolurniejszym serialem jest " Pierwsza Milosc " .
Wszyscy go oglądają i kochają .!.
Co o nim sądzicie ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.pierwszamilosc.interia.pl |
Ostatni post
Odpowiedzi: 37
|
[film anime] Dragon Ball Z 2013
|
Trochę już o DB rozmawialiśmy, ale dotyczyło to głównie starych serii. Od pewnego czasu po sieci krążą informacje o tym, że przygotowywany jest pierwszy film kanoniczny - Dragon Ball Z. Mieliśmy już kiedyś kinówkę Dragonball Evolution, ale to była porażka. W tym przypadku będzie to film anime przygotowywany przez Studio Toei Animation a pomagać im będzie Akira Toriyama.
Historia będzie dotyczyła "zganionej dekady" tj. czasu pomiędzy pokonaniem Buu (ten różowy glut ) a turniejem sztuk walki, na którym Son Goku mierzył się z Uub.
Produkcję uznaje się za oficjalną część historii Dragon Ball. Reżyserować będzie Masahiro Hosoda a pełnometrażowy film trafi do kin 30 marca 2013 roku.
Poniżej teaser, czyli filmik "na smaka", bo nie zdradza zupełnie nic z tego co będzie w filmie (w sensie opowiadanej historii):
oficjalna strona http://dragonball2013.com/
artykuł na stronie anime.com.pl http://anime.com.pl/Powst...,read,6486.html
Jak sądzicie, (po 16 latach) zrobią porządny film czy to raczej skok na kasę? |
Ostatni post
|
Wpadki w filmach i serialach
|
Jesteście spostrzegawczy? Zwracacie uwagę na szczegóły oglądając filmy?
w telewizji internetowej Wirtualnej Polski jest program z nieco irytującym Stankiem pt "ślepa kliszka". Ma charakter humorystyczny i jest właśnie o wpadkach w filmach.
http://slepakliszka.wp.tv/
oglądaliście kiedyś ten program? jak wam się podoba? znacie podobne strony?
możecie się pochwalić jakimiś osiągnięciami w sferze znajdowania wpadek w filmach? opiszcie co to było :> |
Ostatni post
|
Alcatraz
|
Widział już ktoś z was pierwsze odcinki Alcatraz?
W telewizji ich chyba nie ma, na pewno są dostępne w "nSeriale" jeżeli ktoś korzysta z ich usług. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[serial] Po tamtej stronie/The Outer Limits
|
"Twój telewizor działa prawidłowo, nie próbuj go regulować. Teraz my sterujemy transmisją. Kontrolujemy obraz w poziomie i w pionie. Możemy cię zarzucić tysiącem kanałów albo doprowadzić jeden obraz do kryształowej przejrzystości. Doświadczysz wszystkiego, co potrafi stworzyć nasza wyobraźnia. Przez najbliższą godzinę my będziemy decydować o tym, co zobaczysz i usłyszysz. Czeka cię podróż pełna grozy, przemierzysz tajemniczą głębię podświadomości, aż znajdziesz się... po tamtej stronie"
Brzmi ciekawie? Zapraszam do obejrzenia intro
Nie brzmi ciekawie? Wciąż zapraszam do obejrzenia intro
Seria SF opowiadająca o nieprzeciętnych zdarzeniach, które przytrafiają się przeciętnym ludziom. Bohaterzy tego serialu mają do czynienia z wieloma niewiarygodnymi przypadkami tj. spotkania z obcymi, genialnymi wynalazkami, niespotykanymi istotami, niesamowitymi chorobami, zagadkami natury, czy też ukrytymi na co dzień możliwościami ludzkiego umysłu. Wśród aktorów odgrywających główne role, możemy napotkać szereg gwiazd tj. Alan Thicke, Antonio Sabato Jr., David Keith, Mario Van Peebles, Swoosie Kurtz, Ron Perlman czy Melissa Gilbert. Z pewnością każdy fanatyk SF powinien zapoznać się z tym serialem.
źródło: filmweb
"Po tamtej stronie" to 7 sezonów, każdy zawiera 22 odcinki, a każdy odcinek traktuje o czymś innym. Pamiętam, że ten serial leciał późnymi wieczorami. Rodzice nagrywali go, a potem oglądaliśmy razem (wyobrażacie to sobie? dwa kilkuletnie gnojki siedzą z rodzicami i oglądają takie banioryje... jak człowiek ma być po czymś takim normalny?).
Pamiętacie ten serial? Oglądaliście? Jakie są Wasze wrażenia?
(Mam nadzieję, że nikt mi nie da po łbie za ten temat ) |
|
[serial] Misfits (Wyklęci) z polskimi napisami
|
(The) Misfits to drugi serial po Skins, który przypadł mi do gustu.
Produkcja brytyjska, kategoria dość szeroka: czarna komedia, młodzieżowy dramat, fantasy. Premiera pierwszej serii odbyła się w listopadzie zeszłego roku, więc całkiem niedawno. Druga seria ma być emitowana już w maju 2010 roku
Niedopasowani - bo tak chyba trzeba tłumaczyć oryginalny tytuł serialu - opowiada o grupie nietypowych superbohaterów.
Na początku dowiadujemy się, że nietypowe moce dostają nie ludzie prawi/przeciętni a społeczni wyrzutkowie, których trafił piorun podczas malowania ławek w ramach wykonywania prac społecznych za popełnione wykroczenia.
Nie ma co liczyć na używanie mocy do ratowania Świata, jedyne do czego je wykorzystują to do ratowania własnych tyłków. Każdy z odcinków skłania nas do pewnych przemyśleń i porusza rożne problemy. Mimo, że zaliczany do dramatu przepleciony jest dużą dozą humoru.
główne postaci:
dresiara Kelly - która po burzy słyszy myśli innych osób
okryty złą sławą sportowiec - Curtis - zauważa, że może cofać czas kiedy czegoś żałuje
rozrywkowa Alisha - po dotknięciu kogoś (skóry) doprowadza daną osobę do szału seksualnego na jej punkcie.
cichy/tajemniczy/zboczony Simon - potrafi znikać, ale tylko wtedy kiedy jest ignorowany / nikt na niego nie patrzy
przemądrzały Nathan (żartuje się ze wszystkiego i wszystkich) - wydaje się nie posiadać żadnej mocy, co go przeraża..
Nasi bohaterowie odkrywają też, że nie są sami ze swoimi mocami, bo z wieloma osobami, które spotykają na swojej drodze też dzieje się coś dziwnego. Na początku dane im jest zmierzyć się z opiekunem, któremu odbiła szajba, potem trafiają na człowieka, któremu wydaje się, że jest psem...
pierwszy odcinek (1x01 PL, reszta na profilu) z napisami po polsku do wglądu:
info na wiki http://en.wikipedia.org/w...%28TV_series%29
oficjalna strona serialu http://www.e4.com/misfits/
jak wam się podobają takie produkcje? co myślicie o tym serialu? który z bohaterów przypadł wam do gustu? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 22
|
[film] podróże w czasie inne wizje przyszłości i przeszłości
|
Temat podróży w czasie fascynuje kino. Tworzone są filmy i seriale na podstawie poswieści fantastycznych, ale także własne interpretacje przyszłości czy teraźniejszości.
Mamy przykład polskiego, kultowego filmu "Seksmisja" czy amerykańskiego "Powrót do przyszłości". Pierwszy pokazuje wizje przyszłości, w której zostały same kobiety i 2 przebudzonych po hibernacji facetów, oczywiście potem okazuje się jak to jest z tym na prawdę Drugi to również zabawna historia opowiedziana w trzech częściach. W przypadku tego filmu możemy zobaczyć pojazdy przyszłości widziane oczami reżysera z 1985 roku a także podróż do lat 50 i czasów dzikiego zachodu.
Bardzo podobał mi się również "Wehikuł czasu" (The Time Machine 2002r.). Opowieść o mężczyźnie, który zbudował maszynę do podróżowania w czasie tylko po to, aby uratować swoją ukochaną, szybko jednak zrozumiał, że nie może cofnąć czasu, bo naprawiając jedną szkodę tworzy kolejną. Postanawia zobaczyć co ciekawego czeka ludzi w przyszłości. Wizje przyszłości są tutaj dość ciekawe
Pamiętam także emitowany na Polsacie serial "Misja w czasie" (Seven days). Tutaj rząd amerykański skonstruował kapsułę, która pozwalała w razie niebezpieczeństwa na podróż w czasie 7 dni wstecz - w sam raz, aby zapobiec tragedii.
Innym serialem był "Journeyman podróżnik w czasie" - niedawno emitowany również na Polsacie. Tym razem bohaterowi została powierzona mu misja czynienia życia innych osób lepszym.
Kolejnym dość znanym był serial sci-fi pt. "Gwiezdne wrota" (Stargate SG1). Odkryto portal, przez który można było przemieszczać się do innych światów i miejsc w kosmosie.
Może niektórzy z was pamiętają coś takiego jak "Dwa światy" (Spellbinder) produkcji australijsko-polskiej. tutaj mieliśmy do czynienia troche z światem fantastycznym, ale również z równoległym, między którymi przemieszczali się główni bohaterowie
dla tych co twierdzą, że prawa fizyki wykluczają taką sytuację (paradoks) jak podróż w czasie - dodam, że w przypadku fizyki kwantowej paradoksu nie ma
http://hotnews.pl/artnauka-269.html
Z tego artu wynika, że podróż jest możliwa, ale cofniecie się w czasie będzie podróżą do alternatywnej wersji przeszłości.
Jakie filmy wam się podobały, lubicie w ogóle tego typu produkcje? która z wizji filmowych czy serialowych odpowiada waszym wyobrażeniom przyszłości?
gdybyście mieli możliwość podróży w czasie jaki okres byście wybrali (przeszłość, przyszłość, alternatywa) i dlaczego? |
Ostatni post
|
Najseksowniejszy polski / zagraniczny aktor to...
|
Jaki jest Wasz typ najseksowniejszego / najprzystojniejszego aktora w Polsce ? Polscy - oczywiście z obywatelstwem polskim ;P Zagraniczni z dowolnym. W tym temacie wymieniamy tylko panów.
przedstawiając swój typ uzasadnijcie go
czy zgadzacie się z rankingami z telewizji i gazet ? czy aktorzy wybierani na czołowe miejsca są także waszymi typami ?
------------
podobny temat:
najseksowniejsza aktorka to... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 28
|
Kubuś Puchatek i przyjaciele - filmy
|
Szukam stron gdzie można za darmo pobrać Kubuś Puchatek i przyjaciele - filmy
Kubuś i Hefalumpy (2005)
Kubuś Puchatek - Czas Prezentów (1999)
Kubuś Puchatek - Puchatkowego Nowego Roku (2002)
Kubuś Puchatek i miododajne drzewo (1966)
Maleństwo i przyjaciele (2004)
Niezwykła Przygoda Kubusia Puchatka (1997)
Tygrys i przyjaciele (2000)
Kubuś Puchatek; Prima Aprilis [2010]
Prosiaczek i Przyjaciele (2003) Dubbing |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
[serial] Skins USA (z napisami pl)
|
Skins US - jak się okazuje - to ten sam scenariusz co Skins UK - przeniesiony jedynie do Ameryki. Zawiodłem się trochę tym, że to ta sama historia. W dodatku wygląda na ocenzurowaną, co pogarsza sytuację
Każdy z bohaterów ma swojego odpowiednika. Niektórym zmieniły się imiona a Maxxie (gej) przeobraził się w dziewczynę o imieniu Tea (lesbijka). Sidney to teraz Stanley, Effy to Eura a Jal to Daisy (WTF? ). Zamiast Cassie mamy Cadie. Anwar zastąpiony został przez chłopaka o imieniu Abbud.
serial Skins US wydaje MTV http://skins.tv/
pierwszy odcinek (sezon 1 epizod 1 Tony) z polskimi napisami można zobaczyć tutaj:
//update - cały pierwszy sezon - dwa źródła
trailer:
jak widać premiera była 17 stycznia 2011.
co myślicie o tej wersji, spodziewaliście się, że to będzie jedynie powtórka z rozrywki? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 15
|
|