Czas wolny »
Muzyka
|
[mp3, video] piosenki o miłości
|
hejka krejzole
temat mam nadzieję dość jasny, chciałbym abyście zamieszczali tutaj linki do swoich ulubionych piosenek o miłości, tej pieknej, cudownej, tej nieszczęśliwej, jednostronnej, tej popsutej, zdradzonej, oszukanej itp
oto moje typy na początek:
oczywiście nie ma znaczenia język piosenki byle ładna
p.s. chodzi mi o takie linki aby piosenki można było posłuchać np. z wrzuty. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 67
|
Co najbardziej irytuje cię w utworach muzycznych?
|
Jeżeli chodzi o mnie, nie toleruję piosenek, które są:
- WTÓRNE/PRZEWIDYWALNE - nie ma nic gorszego niż schematyczna muzyka.
- PLASTIKOWA/KICZOWATA/PRZESŁODZONA - np. syntezatory i autotune, których słuchasz i wywołują u ciebie wymioty (Patrz: Ke$ha).
- POZBAWIONE KLIMATU - czyli sytuacja, gdy piosenka nie wywołuje żadnych emocji, nie wprowadza w żaden konkretny nastrój.
Jak to wygląda w waszym przypadku? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 10
|
Last.fm
|
Temat zainspirowany Lukemem i jego "To czyją bibliotekę mam sobie dziś zarzucić w Last.fm?".
Chyba każdy zna ten międzynarodowy serwis. Sam Last fm mówi osobie: The world's largest online music catalogue, powered by your scrobbles. Free internet radio, videos, photos, stats, charts, biographies and concerts.
Co o nim sądzicie? Czy jest to kolejny czasopochłaniacz czy może dobre miejsce na poznanie nowych ludzi, zespołów czy gatunków muzyki? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 44
|
[muzyka] stara szkoła, czyli hity z dawnych lat
|
jakiś czas temu naszło mnie na dodawanie do ulubionych na Youtube starych piosenek, które pamiętam z dawnych lat. Wy też na pewno macie w pamięci takie utwory i to jest właśnie miejsce, w którym pozbieramy je razem.
ja zacznę od:
Scatman John - Scatman
oraz Mr. President - Coco Jambo
|
Ostatni post
Odpowiedzi: 34
|
Twoje muzyczne Top 10!
|
Hmm chciałbym poznać wasz gust muzyczny, wiadomo że trudno wytypować 10 piosenek sposród tysięcy które wpadają wam w ucho ale postarajcie się to wykonać jako iż rozpoczynam temat przedstawię swoją dziesiątke
1. Al bano & Romina Power - Felicita
2. Queen - The show must go on
3. Gigi d'aggostino - La Passion
4. Umberto Tozzi - Gli innamorati
5. Francesco Napoli - Balla Balla
6. Modern Talking - Geronimo´s Cadillac
7. Michael Jackson - We are the children
8. James Blunt - Goodbye my lover
9. Al bano & Romina Power - Quando un amore se ne va
10. Toto Cutugno - Solo noi
U mnie przeważają włoskie klimaty ale znajdzie się i queen którego też uwielbiam
P.s najlepiej jak by się zespoły//wykonawcy nie powtarzali |
Ostatni post
Odpowiedzi: 49
|
Jakiej stacji radiowej słuchasz/słuchałeś i dlaczego?
|
Dawniej, kiedy miałem jeszcze nerwy do słuchania radia i nie brzydził mnie jego target, słuchałem RMF MAXXX, które jeszcze parę lat temu stanowiło centrum moich muzycznych nowości. Następnie, gdy 'dojrzałem muzycznie', przerzuciłem się na Planetę fm., sporadycznie przesłuchując także brytyjskie BBC Radio 1. To pierwsze zawsze serwowało (i pewnie wciąż to robi) niezłe klubowe klimaty, z kolei BBC posiada nie tylko bardzo barwnych prowadzących, lecz muzykę, której w Polsce nigdy nie usłyszę. Poza tym, na ich official charcie można znaleźć wiele muzycznych perełek
Obecnie, tylko czasami powracam do BBC, z kolei polskich stacji słucham, jeżeli nie mam wyboru (czyt. autobus do szkoły). |
Ostatni post
Odpowiedzi: 57
|
Koncertowo
|
Może pochwalcie się i poinformujcie innych użytkowników forum o koncertach z waszego regionu. Nie wszystko jest nagłaśnianie, a na pewno znajdzie się coś ciekawego wartego polecenia
np. Ja mam zamiar się wybrać na Maj Music Festival w Katowicach (Lotnisko Muchowiec). Przez trzy dni (7-9 maja) zagrają takie zespoły/osoby jak Armia, Lipali, Biff czy Czesław Śpiewa. (link )
Później w moim mieście 21 czerwca zagrają Piersi i Coda.
Od 11-13 września w Tarnowskich Górach w ramach Gwarek zagrają takie zespoły jak Hey, Biff czy Masskotki |
Ostatni post
Odpowiedzi: 24
|
Muzyka poważna
|
Czy ktoś z Was słucha muzyki poważnej? Jeżeli tak, to jakie są Wasze ulubione utwory?
Ze swojej strony mogę wskazać dwa utwory, które wręcz uwielbiam:
Clair de Lune
Adagio for strings |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
Echelon, czyli fani 30 Seconds To Mars!
|
Są tu fani tego zespołu? Ja osobiście ich uwielbiam. Ktoś był na ich koncercie? Ulubiona piosenka? |
Odpowiedzi: 0
|
HARDSTYLE
|
Jacyś fani muzyki RAVE ?
Podrzucam genialny podcast:
http://www.djkutski.com/index.php/ktra-home |
|
rap?
|
http://www.youtube.com/watch?v=vCMLmPbBZpY
Słyszałam już wiele opini. Jedni wypowiadali się, że powinno sie im zabronić rapować, drudzy, że nie są tacy źli. Trzeci z kolei uważali, że my możemy się śmiać z nich lecz oni robią to samo z nas.
a wy jak sądzicie? Jesteście w stanie to polubic? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 40
|
Man without hats
|
Ktoś słucha Man Without Hats?
http://www.youtube.com/watch?v=8T3N6a24A9I
http://www.youtube.com/watch?v=t7zYQQA1Cwk |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
Wasza ulubiona opera?
|
Cyrulik Sewilski |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
Radio Internetowe
|
z uwagi na spam jaki się tu czasem pojawia zakładam temat.
zamieszczajmy tutaj adresy radyjek internetowych, bez treści reklamowych jedynie link i rodzaje puszczanej muzyki !
http://www.rapgra.com/
hip-hop, rap, reggae, ragga, dancehall itp |
Ostatni post
Odpowiedzi: 22
|
Disco Polo - badziew a może jednak coś fajnego
|
Szczerze nie lubie tego rodzaju muzyki, ale lubie sie przy niej bawić. chcę się dowiedzieć co inni o tym sądzą. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 51
|
Utwory, które kojarzą ci się z wakacjami.
|
Gdy myślę o sezonie letnim: upałach, wakacyjnych wypadach itp., w mojej głowie rozbrzmiewa zazwyczaj mało wymagająca muzyka - pop i elektronika. Oto kilka tracków, które kojarzą mi się z wakacjami.
Cheryl Cole - Call my name
Empire Of The Sun - Standing On The Shore
The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Teraz wasza kolej, zapodajcie swoje wakacyjne hiciorki |
Ostatni post
Odpowiedzi: 18
|
[muzyka, YouTube] AMV-łki
|
Co to jest AMV-łka? Jest to utwór muzyczny podłożony pod zmontowane sceny z różnorakich anime. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam taką formę muzyki i wolę stokroć fajnie zmontowaną AMV-łkę z mojego ulubionego anime niż kolejny teledysk ze schematem: Disco, impreza, półnagie panny.
Kilka moich ulubionych AMV-łek (uwaga można się natknąć na spoiler, szczególnie przy Psycho Love!)
|
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
Michael Jackson
|
Dziś dowiedziałem się, że M. Jackson nie żyje. Umarł podczas śpiączki. http://wiadomosci.gazeta....kcji_serca.html
Jak świat go spostrzegał i spostrzega. Co o nim sądzicie, jego podstępowaniu? Jaki przykład dawał zwykłym zjadaczom chleba i osobom z showbiznesu?
Jak można podsumować te 50 lat jego życia? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 39
|
Koniec Winampa 20.12.2013
|
Pamiętacie Winampa?
Przez wiele lat używałem go jako podstawowego odtwarzacza muzycznego na każdym komputerze (no dobra, wtedy miałem tylko jeden ), namiętnie zmieniając skiny i bawiąc się mnóstwem wtyczek. Porzuciłem go po radykalnych zmianach, gdy z prostego lekkiego programiku stał się ogromnym pamięciożernym kombajnem. Potem przyszedł szerokopasmowy internet, radia online, Grooveshark, Spotify i przestałem magazynować pliki mp3 gdziekolwiek indziej, niż na iPodzie nano.
Dziś twórcy tego programu ogłosili, że 20 grudnia tego roku - po 15 latach działalności - zaprzestają dalszego rozwoju tej aplikacji. Taka ramka wisi na ich stronie:
Cytat Winamp.com and associated web services will no longer be available past December 20, 2013. Additionally, Winamp Media players will no longer be available for download. Please download the latest version before that date. See release notes for latest improvements to this last release.
Thanks for supporting the Winamp community for over 15 years.
Używacie jeszcze Winampa, czy to już definitywnie historia? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 9
|
[muzyka] Lady GaGa
|
nie wypowiem się jako znawca a jako osoba, którą ciekawi co grono blogowiczów mysli o tej pani
Jakiś czas temu słyszałem jeden czy dwa utwory w jej wykonaniu, potem rozeszła się plotka o tym, że Lady Gaga ma penisa, bo na jednym z koncertów uniósł jej się kostium i było widać dziwne wybrzuszenie w okolicach intymnych wychodzi na to, że ta pani lubi jak się o niej szumi, nie ważne na jaki temat.
Dzisiaj zobaczyłem w miarę długi klip filmowo-muzyczny, w którym wprawdzie z cenzurą, ale bezpośrednio zostaje pokazane, że pani GaGa jednak penisa nie ma niewierni zawsze powiedzą, że to komputerowa przeróbka
Klip powstał z udziałem Beyonce i z tego co zauważyłem - to już ich drugi wspólny.
Lady Gaga - Telephone ft. Beyoncé
jak oceniacie jej twórczość? jak wam się podoba fizycznie i muzycznie? które piosenki przypadły wam do gustu? Jeżeli żadna to dlaczego?
co myślicie o jej klipach i kreacjach? Gdzieś widziałem Dodę w butach podobnych do tych z klipu Gagi ;] |
Ostatni post
Odpowiedzi: 36
|
Tears & Marble
|
Ostatnio w necie natknąłem się na ten projekt, nie mają w dorobku wielu utworów, znalazłem tylko dwa i sami twórcy na swoim fanpagu na fb tylko te dwa udostępniają:
Polecam cover What is love:
http://www.youtube.com/watch?v=dE5Ow8AnwBQ |
|
Kawałek dla mojej dziewczyny : )
|
Co myślicie ? Jej się okropnie podoba ; )
http://www.youtube.com/watch?v=txTCcL2Q3Jo |
Ostatni post
|
Kawałek o Polsce mego autorstwa
|
Witam, jeśli Wy dzielicie się swoimi produkcjami to pomyślałem, że i ja coś pokażę...w sumie to nie chcę się chwalić, ale po prostu pokazać Wam coś co kocham robić i co sprawia mi przyjemność i daje satysfakcję. ,,Kocham ten kraj" to kawałek hiphopowy mówiący o naszym pięknym kraju
Robert eL - Kocham ten kraj |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
Vocaloidki
|
Najprościej mówiąc jest to muzyka tworzona za pomocą syntezatorów mowy. Stworzono już tak wiele "piosenkarek", a w naszym kraju jest to muzyka wciąż na swój sposób niszowa - niesłusznie bo można wyrwać wiele świetnych kawałków.
Moją ulubioną (dotychczas) vocaloidzistką jest GUMI - maskotka programu Megpoid. Głosu użyczyła jej japońska piosenkarka Nakajima Megumi (中島 愛). Ale co będę gadać, łapcie i słuchajcie!
|
|
[muzyka] Daft Punk
|
Ostatnio za sprawą utworu "Get Lucky" jest o nich głośno, ale przed tym chyba nie byli jakoś bardzo kojarzeni. No przynajmniej w moim otoczeniu. Ja sam uważam ich muzykę za genialne brzmienia (szczególnie polecam odsłuchać soundtrack do filmu TRON: Legacy) i ludzie przepadający za muzyką elektroniczną na pewno znajdą coś dla siebie.
A wy, co myślicie? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
Albumy, których nie możesz się doczekać.
|
W moim przypadku jest to najnowszy album Kid Cudiego, nazwany, jak na razie, 'Indicud'. Ponadto, z chęcią rzucę uchem na 'Cruel Summer' podopiecznych wytwórni Kanye Westa - GOOD Music oraz najnowszą propozycję od Brandy,'Two Eleven'. No, w ostateczności nie pogardzę też świeżo zapowiedzianym wydawnictwem grupy Gypsy & The Cat.
A Ty jakich płyt najbardziej wyczekujesz? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 9
|
Czy mam na forum jakiś blogowych kompozytorów muzyki?
|
Witam, mam w planach wykonać kilka wideo na mojego bloga i oto moje pytanie czy ktoś chciałby abym użył jego muzyki w wideo? Oczywiście wszystko będzie później napisane w credits'ach, autor zostanie przypisany do wideo z odnośnikiem na jego stronę/bloga/fanpage |
|
koncert Green Day 18.06.2013 Łódź
|
Zapytam krótko, będzie ktoś z was na tym koncercie? Może mały meeting? |
|
Marilyn Manson
|
A więc, co sądzicie zarówno o nim jak i o jego muzyce? Osobiście uważam, że facet ma świetny głos, a piosenek tego wykonawcy słucham cały dzień, non stop xd W drodze do szkoły, kiedy zasypiam, gdy siedzę przy komputerze. Można powiedzieć, że się uzależniłam xD
Wiele osób nie lubi go ze względu na jego wygląd, ale przecież nie to się liczy, tylko muzyka, prawda? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 22
|
Nuty na klawisze
|
Siemka Mam pytanko do tych bardziej muzycznych : Znacie jakąś stronkę z darmowymi nutami na klawisze? Tylko błagam, nie disco polo (moje klawisze są za wrażliwe na to;)) |
Ostatni post
|
|