Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Czas wolny »
Filmy i seriale
|
[tv - film] hit na piątek
|
prosze nie tworzyć postów z komentarzami wpisów poprzednika (chyba ze małymi literkami (size 9) dodając swój typ hitu nadany dzień)
W tym temacie dodajemy hit na piątek
podajemy date, program, godzine, tytuł filmu i ewentualny opis własny lub gotowiec. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 11
|
[tv - film] hit na poniedziałek
|
prosze nie tworzyć postów z komentarzami wpisów poprzednika (chyba ze małymi literkami (size 9) dodając swój typ hitu nadany dzień)
W tym temacie dodajemy hit na poniedziałek, wart oglądnięcia
podajemy date, program, godzine, tytuł filmu i ewentualny opis własny lub gotowiec. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 11
|
Szymon Majewski Show i Renata Beger
|
więc chodząc po internecie na stronie superexpresu szukając Morona
znalazłem interesujący artykuł, Renatka wystąpiła w poniedziałek a ja wiedziałem że coś z tego będzie złego Do parodi sie nie nadaje ale i tak ucierpi
oto artykuł
SuperExpress napisał/a: Szymon Majewski znów narozrabiał! Tym razem wywołał burzę w Samoobronie. Posłowie w biało-czerwonych krawatach są zbulwersowani występem Renaty Beger w świątecznych Rozmowach w tłoku.
- Powinna się z tego wytłumaczyć! - grzmi Danuta Hojarska. Część działaczy chce, by do akcji wkroczył Andrzej Lepper i wezwał posłankę z kurwikami w oczach na dywanik.
W świątecznym Szymon Majewski Show satyryk sprawił widzom niespodziankę. Obok aktorów parodiujących Danutę Hojarską (47 l.), Dodę i premiera Jarosława Kaczyńskiego zasiadła prawdziwa Renata Beger (49 l.). Posłanka Samoobrony doskonale się bawiła. Nie przeszkadzały jej nawet niewybredne żarty z Samoobrony. W partii Leppera zawrzało!
Kilku działaczy ma z Majewskim (40 l.) na pieńku. Hojarska podała nawet satyryka do sądu.
- Nigdy nie chodziłam w białych rajstopach, nie nosiłam też tylu złotych pierścionków. W dodatku parodiująca mnie aktorka ma dekolt porośnięty sierścią. A ja przecież jestem normalną kobietą! - oburzała się posłanka Samoobrony.
Także Renata Beger nie miała najlepszego zdania o programie Majewskiego. - Źle się dzieje, że politycy są ośmieszani, krytykowani i stają się obiektem satyrycznych karykatur - przekonywała.
Czyżby zmieniła zdanie? Wczoraj nie udało nam się z nią skontaktować. Czy teraz Lepper (53 l.) wybije jej z głowy telewizyjne popisy i parcie na szkło?
Spotkamy się w sądzie
Rozmowa z Danutą Hojarską (47 l.), posłanką Samoobrony
- Oglądała pani poniedziałkowy Szymon Majewski Show?
- Panie, a po co mi to?! Jeszcze by mi ciśnienie za bardzo do góry podskoczyło. Z tym panem spotkam się dopiero w sądzie. Trzy miesiące temu poszło pismo do Warszawy i czekam na rozprawę.
- Cięta jest pani na tego Szymona!
- Bo prostą, wiejską babę ze mnie zrobił.
- A Renata Beger poszła do Majewskiego i wystąpiła w Rozmowach w tłoku.
- O! Może ma z nim spółkę.
- Wyglądało, że dobrze się bawiła, gdy żartowano z Samoobrony...
- Jeśli tak zrobiła, to powinna się wytłumaczyć. Od rana telefony się urywają. Nasi działacze są bardzo niezadowoleni z poniedziałkowego programu i popisów Renaty. Będą w tej sprawie rozmawiali z szefem.
- A pani powie jej parę słów do słuchu?
- No tak. Na pewno w Sejmie poważnie porozmawiamy. Zapytam ją, po co tam poszła.
- I wtedy się pani obrazi?
- Zapytam ją, bo programu nie oglądałam. A może ją ktoś zmusił? (śmiech)
- Zmusił? Żartuje pani!
- Poważny poseł nie powinien pojawiać się w tym kabarecie. Jak już bardzo chciała, to mogła wystąpić w pierwszej części programu.
Dla mnie to Jest Żenująca sytuacja .. Politycy się z tego powinni śmiać że ktoś ma jeszcze siłe się z nich wyśmiewać a nie pozywać do sądu .. Wróć , taka afera przez żarty ?
ee, jak nie o pieniądze to o szymona
czekam na opinie artykułu |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
[tv] film na czwartek
|
komentarze tylko małymi literkami (size 9)
W tym temacie dodajemy hit na czwartek
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
[tv] sobotni wieczór filmowy
|
komenatrze tylko małymi literami (size 9)
W tym temacie dodajemy filmy na sobotę warte oglądnięcia
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
[Polsat] Jak Oni Śpiewają ?
|
Polsat reklamował dość mocno i nadal reklamuje swoje nowe Show "Jak oni śpiewają ?", którego dwa odcinki już za nami... iii... powiem szczerze, że w pierwszym do przełączenia tego wystarczył występ łamiącego angielszczyznę aktora (nie pamiętam nazwiska) a przy drugim odcinku odechciało mi się jeść pizze...
Prowadzącymi są (jak już większość wie): fenomenalny Krzysztof Ibisz oraz piękna Kasia Cichopek (oglądnijcie sobie reklamówkę biezlizny Samantha mmm)
żeby tego było mało wszystko zieje się na żywo a ocenia to jeszcze lepsze Jury... Rudi Schuberth, Edyta Górniak iiiii pani Elunia Zapendowska
jak wam - czyli tym coto widzieli - podoba się ten program ?? ponoć to ma lepszą oglądalność niż "taniec z gwiazdami" ... jeżeli to prawda - mamy tragiczną publikę telewizyjną, albo na prawde w tym czasie nie ma co oglądać...
moja opinia jest następująca - śpiewają tragicznie i to jeden z głupszych rogramów, którego nie mam zamiaru oglądać w dodatku zwycięzca nagra płyte... tylko kto ją kupi ?
zapraszam do rozmowy i odsyłam także na blog Łukasza, który wyraził jużswoją opinię na ten temat
http://lukemica.wordpress...k-oni-spiewaja/ |
Ostatni post
|
Rocky Balboa (2006)
|
20. grudnia 2006 odbyła się premiera 6 części 'przygód' Rockiego, to jkultowy film i z tego co mówił mój kolegana prezentacji z psychologi większość z osób zapytanych w ankietach odpowiadało, ze oglądało przynajmniej jedną części i podobnie jeżeli chodzi o stopień podobania się filmu.
ja osobiście oglądałem kilka części rockiego niestety nie umiem wymienić, które, po kilka razy nawet, ale najlepsze wrażenie było tylko po pierwszym oglądnięciu...
Planuje oglądnąć tą 6 część, ponoć jest mniej walczenia a więcej emocji... oczywiście nadal gra i rezyseruje (?) Sylvester Stallone, jego przeciwnikiem będzie prawdziwy pięściaż Antonio Tarver.
premiera w Polsce przewidziana na 9. marca 2007
kilka opisów fabuły i więcej informacji o filmie na:
http://www.filmweb.pl/Film?id=248045 |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
Piła III
|
Już nie dlugo premiera w Polsce Piły III
Co sądzicie o poprzednich częściach tego filmu ?
a może ktoś z was tak jak ja już miał okazje obejrzeć Piłe III ?
ja oglądałem i szczerze podobał mi sie ten film Bardzo Ale jednak nic dwójki nie przebije
Czekam na wasze opinie |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
Ryś (2007) (czyli Miś 2)
|
Następa kultowego Filmu Miś. Reżyserem i Scenarzystą oraz głównym boaterem jest Stanisław Tym, którego chyba przedstawiać nie muszę.
premiera zapowiedziana na 9 lutego Prezes Ryszard Ochódzki powraca
|
Ostatni post
Odpowiedzi: 8
|
[serial] The 4400
|
To serial sc-fi nadawany w TVP1 w czwartki po dwa odcinki, pierwszy zaczyna się o 20:20
z tego co się dowiedziałem miał to być gorący następca zagubionych, jednak z artykułu (do, którego zamieszczam link poniżej) wynika, że nie osiągnął narazie zamierzonego sukcesu. W artykule jest też wesoły szczegół - otóz czwartkowe wieczory dominują przed telewizorem osoby w wieku około 60 lat, czyżby babcie wierzyły w UFO :> ?
http://www.medialink.pl/m...&kat=5&id=35679
serial jak najbardziej pasuje do tematyki naszego działu Parapsychologia
opis serialu:
tv.wp napisał/a: Serial opisujący losy 4400 zaginionych, którzy pewnego dnia wrócili statkiem kosmicznym na Ziemię. Nikt nie wie, gdzie byli i co robili. Żaden z nich się nie zestarzał, choć często ich bliscy zmarli bądź inaczej poukładali sobie życie. Bohaterowie próbują odnaleźć się w nowych okolicznościach, ale nie jest im łatwo, część z nich odkrywa w sobie zdolności nadprzyrodzone. Wszyscy dookoła odnoszą się do nich nieufnie.
oglądacie to ? lubicie takie seriale? jak wasze wrażenia ? ja zamierzam od czasu do czasu zerknąć okiem, lubie tego typu sprawy, cieszy mnie np. fakt powrotu "z archiwum x" ale o tym założe osobny temat niedługo |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
[serial] Boston Public
|
serial twórcy "Ally McBeal" obecnie na polsacie we wrtoreki można zobaczyć czwarty sezon tej produkcji.
Akcja filmu rozgrywa się w szkole sredniej Winslow High School i opowiada historyjki z życia wzięte, z uwagi na to, ze jest to produkcja amerykańska są to perypetie tamtejszych uczniów, ale mogą nam zobrazować jak wygląda uczenie się w wolnym i rozwiniętym kraju wielu narodowości
w styczniu godziny emisji będą następujące:
wtorek, godz. 23.15 (16.01), godz. 23.25 (23.01), godz. 22.50 (30.01)
sądze, że w następnych miesiącach będzie podobnie. serial trwa około godziny.
więcej informacji na stronach polsatu:
http://www.polsat.com.pl/...=100090538&nr=2
wikipedia napisał/a: Serial składa się z 81 odcinków podzielonych na 4 serie (sezony):
Seria pierwsza: odcinki 1-22.
Seria druga: odcinki 23-44.
Seria trzecia: odcinki 44-66.
Seria czwarta: odcinki 67-81.
ja oglądam go jak tylko mam na to czas i osobiście polecam
chętnie dowiem się jakie są wasze ogólne opinie na temat tego typu seriali no i konkretnie tego. |
Ostatni post
|
Stay Alive (2006)
|
Produkcja o ile jeszcze nie zawędrowała do Polski, to napewno zawędruje wkrótce. Fabuła podobna do tej którą poznaliśmy przy "kręgu", lub "jumanji". Grupa przyjaciół urozmaica sobie czas przy videogames. W ich ręcę trafia makabryczna "stay alive" w której napis Game Over jest zapowiedzią rychłej śmierci. Ciekawe jest to, że przegrani umierają dokładnie w ten sam sposób w jaki stracili swojego gracza. Tak wem, trochę oklepane, ale ciekawe jest tło historyczne - hrabina Elizabeth Bathory i jej nieszczęsne ofiary wymordowane w pensji dla młodych arystokratek.
Tło muzyczne robi genialny klimat i mimo iz widzialam mocniejsze filmy, ten unaje za godny polecenia. Moze spodobal mi sie ze wzgledu na wspomniana krwawą hrabine - od jakiegos czasu bylam zafascynowana jej historia. Co by tu jeszcze ? Hm, ta pensja dla dziewczynek trochę przypominała mi rezydencję z filmu "Rose Red", mnostwo ciekawych pomieszczeń, światło pochodni majaczące w ciemnych lochach, cmentarz - mily widok zza okna, sale tortur, czarny powóz z ktorego polowala Elzbieta i takie tam. W sumie klimatyczny film. Działa na wyobraznie. |
Ostatni post
|
tvn24 na żywo
|
tvn24 na żywo, jeśli chcesz słuchać jak radia |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
[program] film - Hit na dziś
|
proszę nie tworzyć postów z komentarzami wpisów poprzednika (chyba ze małymi literkami (size 9) dodając swój typ hitu nadany dzień)
W tym temacie dodajemy hit na dany dzień, wart oglądnięcia
podajemy datę, program, godzinę, tytuł filmu i ewentualny opis własny lub gotowiec.
napisz jaki hit filmowy w telewizji polecasz na dzisiaj. |
Odpowiedzi: 0
|
[tv] Program Telewizyjny na dziś
|
poniżej program na dzisiaj, z menu mozna wybrać sobie kanał
=> program tv |
Odpowiedzi: 0
|
Mafia
|
Potrzebuje kilku informacji i liczę na waszą pomoc. Zaczynam od banału, czy znacie może tytuły filmów których główną fabulą jest działalnośc maffi, przestępczość i akcje FBI ?
Ja niestety nie
Dostałam zlecenie na szablon. Grafika główna ma przedstawiać mafijny klan, latające splówy, agentów, hajs i może jakąs dz***ę. Narazie szukam materiałów, żeby je znaleść potrzebuje konkretne tytuły - kółko się zamyka. Pomożecie ? |
Ostatni post
|
[strona] program telewizyjny for free
|
znudzony przeglądaniem analogowego programu?
∞ napisz tutaj jakie Twoje ulubione stacje mam dodać do listy programów.
http://qsms.pl/program.php !!! ja z tego korzystam !!! made in poland |
Ostatni post
|
Nie przegap!
|
W poniedzialek (na TVN) o 8.15 zostanie wyemitowany film tworcy hitu "Mgły Avalonu" - Pierscien Nibelungow.
Opowiesc ta byla zrodlem inspiracji dla Tolkiena, gdy pisal Wladce. Jak ktos lubi filmy fantasy, to musi obejrzec ten film. Czesc druga o 11.05 tego samego dnia
Nie wolno wam tego przegapic! |
Ostatni post
Odpowiedzi: 14
|
Czas wolny »
Muzyka
|
Smutne piosenki
|
Jakie znacie smitne piosenki? Takie, które tekstem i melodią łapią za serce i sprawiają że łzy płyną po policzkach. |
Ostatni post
|
Ulubiona piosenka to ...?
|
No właśnie jaka jest wasza? Moja to Big Bang Bang -rock mafia kocham to! |
Ostatni post
Odpowiedzi: 71
|
Na czym grasz?
|
Nie znalazłam podobnego wątku- jeśli już jest- wybaczcie
Zatem- gracie na czymś? Na czym? Jak długo? Macie jakiś własny skład? ;> |
Ostatni post
Odpowiedzi: 47
|
Słuchasz podobnej muzyki co Twoi przyjaciele?
|
Myślę, że mam podobny gust do moich przyjaciółek, więc raczej słuchamy podobnej muzyki. A Wy słuchacie podobnej muzyki co Wasi przyjaciele? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 31
|
Tłumaczysz tekst, czy słuchasz bezwiednie w innym języku? :)
|
Siemka, mam do Was pytanie.
Czy słuchając anglojęzycznego utworu tłumaczycie sobie tekst danej piosenki, czy słuchacie tekstu bez zrozumienia? Liczę na waszą aktywność pod tym postem. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 22
|
Czego teraz słuchasz?
|
Witam. Z racji, że na wielu forach jest taki temat, a ponadto niejeden użytkownik może chcieć się podzielić swoją aktualną playlistą, zakładam go również i tutaj (z tego, co zauważyłem, nie ma tu czegoś takiego, ale jeśli go nie wyłapałem, to mnie poprawcie). Tak więc ja zacznę.
W związku ze śmiercią Chestera Benningtona - wokalisty zespołu Linkin Park, który w gimnazjum uwielbiałem ponad wszystko - słucham teraz dość intensywnie dyskografii jego formacji, dlatego kilka pozycji z tej listy będą zajmowały ich utwory. Reszta to głównie utwory innych wykonawców rockowych i muzyka filmowa/ze zwiastunów Oto moja setlista:
- "What I've Done" Linkin Park - klasyk, jeden z najbardziej znanych utworów zespołu, dodatkowo spopularyzowany przez film "Transformers" z 2007 roku. Zarówno tekst, jak i teledysk "What I've Done" są bardzo uniwersalne i dają do myślenia;
- "One Step Closer" Linkin Park - pierwszy singiel zespołu, do tego jeden z ich najcięższych kawałków;
- "Faint" Linkin Park - kolejny mocny kawałek, a choć prosty, to z charakterystycznym riffem i dość ciekawym tekstem, już nie mówiąc o energicznym wokalu Chestera;
- "Numb" Linkin Park - to także klasyk i jeden z najlepiej ocenianych kawałków zespołu. Mega emocjonalny, ponadto z teledyskiem z przesłaniem;
- "Blue On Black" Kenny Wayne Shepherda - ciekawy utwór, który puścił mi kolega. Chociaż wykonawcy nie znam ani trochę, podoba mi się jego southern rockowy klimat i melodia;
- Fleetwood Mac - The Chain (Hi-Finesse Remix) - remiks oryginału zrobiony przez Hi-Finesse'a na potrzeby zwiastuna "Strażników Galaktyki 2". Moim zdaniem pasował do niego o tyle, że w samym filmie mamy mnóstwo tego typu muzyki, co tylko wstępnie "rozgrzewało" widza przed seansem.
A czego Wy obecnie słuchacie? |
Ostatni post
|
Na co zwracasz uwagę słuchając utworu?
|
No właśnie. Jeszcze 4 lata temu moim jedynym kryterium było to, czy utwór wpada w ucho.
Jednak obecnie (po części to skrzywienie zawodowe) skupiam się na:
- świeżości utworu
Bo nie lubię odgrzewanych dźwięków (mistrz oklepanych schematów = Pitbull ) - nie ma nic gorszego niż leniwy artysta, który sampluje co popadnie i ociera się o skrajnie odojone motywy (patrz również: Kesha i te jej syntezatory - ile razy to już było?).
- chwytliwości
Każdy track musi być na swój sposób melodyjny. Chyba że brak chwytliwości należy do założeń gatunku.
- niekonwencjonalnym podejściu do tematu
Nic nie mam do piosenek opierających się na schemacie zwrotka-refren-zwrotka-refren, ale mile widziane jest, jeżeli artysta szarpnie się na coś ciekawszego. I jednocześnie nie zrobi z nagrania sieczki.
- warstwie lirycznej (tylko w produkcjach nieklubowych/nieradiowych)
Największą rolę odrywa ona w hip hopie i gatunkach nieco alternatywnych (folk, blues, reggae etc.). Jaka musi być? Zazwyczaj wystarcza mi, że nie wieje banałem. Czyli nie jest o miłości, wolności, imprezach i tak dalej - trudno w tych tematach napisać coś, czego jeszcze nie było. I nie obchodzi mnie, że tekst 'pochodzi z wnętrza serca' - nie toleruję wtórności.
Z grubsza to tyle, lepiej nie będę wdawał się w szczegóły.
A teraz pochwalcie się, jak to wygląda w waszym przypadku |
Ostatni post
Odpowiedzi: 42
|
[muzyka, cover] kowery znanych i mniej znanych piosenek
|
cover, czyli nowa aranżacja utworu muzycznego wykonana przez osobę, która nie jest jego pierwotnym autorem.
Często spotykacie się z takimi utworami? Jakie są zwykle wasze odczucia po przesłuchaniu nowej wersji i porównaniu jej z wcześniejszą (wcześniejszymi)? a może sami wykonujecie własne aranżacje znanych piosenek?
na początek podam trzy, które ostatnio miałem okazje słuchać i uważam, że są całkiem fajne
pierwszy to cover Umbrella wykonany przez niemiecki band o nazwie Baseballs
jak widać zupełnie inne podejście do tematu niż w przypadku Rihanny. Obie wersje mi się podobają, ta druga bardzo żywa z oldschoolowym teledyskiem
drugi utwór to cover unforgiven (Metallica) w wykonaniu Szwajcarki Stefanie Heinzmann
fani oryginału mogą być zniesmaczeni (widziałem wiele komentarzy pod jej klipami), ale jak dla mnie wyszło całkiem fajnie, nie jestem fanem zespołu Metallica (nie przepadam za metalem) a ta wersja jest dla mnie do przyjęcia
trzecim jest cover Walking on The Moon (The Police), który wykonał Cas Haley min. w Mam Talent
fajny głos i regowe brzmienie, nawet jeden z jury mówił, że zaśpiewał to lepiej niż Sting
podzielcie się tym co lubicie i napiszcie dlaczego wolicie kower od oryginału |
Ostatni post
Odpowiedzi: 22
|
Techno -- Trance -- House
|
Napiszcie czy lubicie te rodzaje muzyki i jakie piosenki najbardziej lubicie. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 40
|
Jakie jazzowe piosenki polecacie?
|
Ostatnio zainteresowałam się tym gatunkiem muzycznym i szukam fajnych piosenek/wykonawców. Co polecacie? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 8
|
Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno?
|
To co słuchacie::: techno ?
Może Rock albo Punk Rock ?
Hmm... Metal czy poprostu Pop ? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 287
|
Wasi ulubieni raperzy
|
Jako że wątek poświęcony hip hopowi już mamy, tutaj chciałbym się skupić bardziej na raperach aniżeli muzyce.
Oto moje TOP 3 przedstawicieli hip hopu:
1. Kid Cudi - gość zdobył moje serce za sprawą niezwykle emotywnego klimatu, w jakim utrzymane są jego produkcje. Wszystkie 4 wydane dotychczas LP'e (3 solowe + 1 jako WZRD) z łatwością weszły mi do głowy. I nie chcą z niej wyjść. Love forever.
2. Kanye West - nie ma co ukrywać - z Kanyego poety nie będzie. Jego teksty stoją na bardzo przeciętnym poziomie, tym niemniej jeżeli chodzi o brzmienia to nie znam bardziej kreatywnego rapera. Krążek MBDTF jest w moim odczuciu idealny, z kolei jego najnowsze płyta, Yeezus, pokazuje, że nawet z niewiarygodnie chaotycznych i poszarpanych dźwięków gość potrafi skleić dzieło sztuki.
3. Tech N9ne - jego flow wymiata. Chociaż nie wiadomo jak szybko by nawijał, zawsze odczuwalna jest lekkość, z jaką to robi. Zero spiny. Warto również wspomnieć o stosunkowo mrocznym i tajemniczym klimacie towarzyszącemu jego nagraniom. Płyty Tech'a robią wrażenie. W szczególności polecam All 6's And 7's.
Sympatią darzę również J. Cole'a, Drake'a, Nas'a oraz grupę Wu-Tang Clan, lecz niestety nie ma między nami aż takiej chemii jak w przypadku powyższej trójki.
Teraz wasza kolej - jakich raperów sobie cenicie i dlaczego? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 32
|
|
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |