Przeglądając najsłynniejsze muzyczne notowania list przebojów, można dopatrzyć się dużego wzrostu udziału muzyki 'alternatywnej' zwanej również 'ambitną' - coraz częściej możemy usłyszeć w komercyjnych rozgłośniach radiowych formatu CHR Dance (typu Eska, RMF MAXXX) gwiazdy tj. Adele, Florence + The Machine, Jessie Ware i Gotye, które nijak nie pasują do typowo radiowych klimatów.
Czyżby moda na gówniane pseudo-klubowe hiciorki Guetty, Pitbulla i Taio Cruza zaczęła w końcu przemijać, czy to tylko chwilowy trend na bycie 'alternatywnym'?
Jaki gatunek/podgatunek muzyki Wy chcielibyście uczynić radiowym standardem?
Ja z wielką chęcią, zamiast tego plastikowego dance'u, posłuchałbym porządnego synth-popu przekroju The Sound of Arrows bądź też Gypsy & The Cat oraz klasycznego r&b/soul typu Mary J. Blige i Janet Jackson. W ostateczności, dobrego hip hopu a'la Kid Cudi, Kanye West lub alternatywnego rocka (Kasabian, Keane).
Zasadniczo, wszystko byłoby lepsze od tego, czym obecnie męczą nas stacje radiowe.
Czesław Mozil - 28 letni Polak z Danii, śpiewa i gra. Usłyszałem to dzisiaj pierwszy raz i muszę przyznać, że jest to dość nietypowe i dość ciekawe ma śmieszny głos, teksty też fajnie ułożone. posłuchajcie i oceńcie.
Macie w pamięci jakieś utwory, które jednoznacznie kojarzą się Wam z jakimś ważnym wydarzeniem lub okresem w życiu? Utwory, których słuchacie z rozrzewnieniem i nostalgią na myśl o tamtych chwilach i które mogłyby złożyć się na soundtrack Waszego życia?
Witam, chcę podzielić się z Wami swoją twórczością, zajmuję się nagrywaniem wokalu pod hiphopowe bity. Pracowałem nad tą płytą sporo czasu i mam nadzieję, że jakieś kawałki wpadną Wam w ucho. Tematyka płyty jest różna, każdy utwór opowiada o czymś innym, zostawiłem w tym albumie kawał serca Krążek nosi tytuł ,,Wczoraj dziś jutro" i zawiera 12 numerów. Sprawdźcie materiał...
Ciekawi mnie czego słuchacie podczas siedzenia przy kompie i babrania się w necie, photoshopie, kodowaniu lub obijaniu sie ^^
moja nowa playlista ma ponad 300 utworów obecnie, min:
• Ostr, Jamal, Afront, HST, Bez Cenzury, Afro kolektyw
• Dreadsquad, Jamal
• Banach, happyad, Grabaż i strachy na lachy
• Diam's, Remy Ma i troche mieszanki pojedyńczych utworów i mixtape'ów
to strona z dużą ilością plików muzycznych, jeżeli ktoś chce mieć jakiś utwór na dysku to wystarczy zastosować pewien trick i w prosty sposób można sobie ściągnąć dowolny utwór z wrzuty
przydatna w tym celu będzie jedna z poniższych stron:
wchodzimy na stronę wrzuty. Wyszukujemy interesujący nas utwór, następnie wchodzimy na podstronę tego utworu i kopiujemy link z okna przeglądarki (np. ctrl+c). Teraz przełączamy się na jedną z w/w stron (np. zrzuta) i wklejamy w pole skopiowany wcześniej odnośnik i dajemy "pobierz". Po chwili powinien pojawić się monit pobierania pliku, określamy miejsce docelowe na dysku i pobieramy
Pezet - Chmura
Dzisiaj była premiera. Kawałek brzmi nieźle, ale szczerze, to spodziewałem się czegoś lepszego. Posłuchajcie i powiedzcie, co sądzicie:
Pezet - Chmura
Grooveshark jest międzynarodową wyszukiwarką muzyki. Ma także możliwość przesyłania i odsłuchiwania jej. Opcja płatna zapewnia dodatkowe funkcje i usuwa reklamy z interfejsu użytkownika. Serwis umożliwia tworzenie katalogów, dodawanie piosenek do "Ulubionych", Słuchanie radia (wiele stacji z różnymi gatunkami muzyki), komunikację ze znajomymi, przeglądanie czego słuchają inni w danej chwili. Znajdując ulubionego artystę zobaczymy także jego: "Popularne piosenki", "Popularne albumy" "Podobne zespoły" a także "Wydarzenia" no i oczywiście fanów . Dobry serwis nie tylko dla osób słuchających muzyki, ale także dla jej twórców.
**Na serwis natknęłam się już jakiś czas temu szukając alternatywy dla last.fm, które nie spełniało do końca moich oczekiwań (nie mogłam odtwarzać wszystkich ulubionych piosenek w całości, a to był mój priorytet). Od tamtego czasu serwis bardzo się rozwinął i posiada coraz więcej podobnych opcji, które można znaleźć w last fm (co uznaję za duży plus). Serwis ma już 35,000,000 zarejestrowanych użytkowników.
Grupa z okazji 10 lecia swojej twórczości pod szyldem Happysad (chociaż grają dłużej) przygotowała płytę dla fanów. Znajdują się na niej covery ich utworów oraz jedna piosenka w nowej aranżacji.
8. Nathalie and the Loners - Taką Wodą Być
9. Drivealone - Długa Droga w Dół
10. Muchy - Damy Radę
11. Hurt - Jadociebie
12. Naiv - Jeśli Nie Rozjadą Nas Czołgi
13. Frontside - Nie Ma Nieba
14. Janusz Zdunek - Taka Historia
15. Agim Dżeljilji - Made in China
16. Happysad - Manewry Szczęścia
Utwór zrobiony na nowo to Manewry szczęścia i powiem szczerze, że bardzo mi się podoba w tej wersji. Można go posłuchać na ich oficjalnym profilu na youtube:
Kiedyś lubiłem słuchać ich czy też Strachów i Grabarza. Wiele piosenek mam dodanych w ulubionych, znam teksty, lubię słuchać nawet teraz. Fanem raczej ciężko mnie nazwać, bo nie kupiłem nigdy płyty ani nie byłem na koncercie.
Kilka coverów podoba mi się bardzo, niektóre niestety to jakaś pomyłka. Co sądzicie o takim pomyśle i jakie utwory wam się podobają, które wypadają lepiej a jakie gorzej niż oryginały?
A my kochamy moherowe berety,
Te nasze mamy niech pięknie wyglądają.
To dumne damy i mądre kobiety,
Co swą rodzinę i swój polski dom kochają.
My uwielbiamy berety moherowe,
Za ich odwagę i życie dla Kościoła.
I całujemy z szacunkiem siwą głowę,
Bo moherowy beret serce ma anioła.
nowy hymn radia maryja, postanowili chyba sobie pomóc .
Nie wiem czy kiedyś mieliście podobny problem co ja bo pewnie większość z Was używa dzwonków domyślnych w tel. Ja mam htc wildfire i nie podobają mi się dzwonki. Chcę wyciąć sobie dzwonek na telefon z piosenki lady gaga. Znalazłam w necie taką stronkę do dzwonków na telefon, ale kurcza jej nie ogarniam. Zna ktoś łatwiejszy sposób do wycięcia?
Witam. Szukam jakichś fajnych piosenek do słuchania w aucie. Chodzi mi głównie o coś w stylu techno, ale żeby dało się tego posłuchać żeby były w tym jakieś słowa, a nie tylko "umcia umcia" hehe. Może macie jakieś swoje ulubione. Mam nadzieję, że mi pomożecie.
Z góry dzięki
Po 12 latach od wydania ostatniej płyty "Wodospady" pani Edyta wyda tej jesieni nową płytę pt. "Tam dokąd zmierzasz".
Co myślicie o tym powrocie? Czy to dobrze dla polskiej sceny muzycznej? Czy nowe pokolenia przyjmą to co ma do zaoferowania pani Edyta?
Filmik prezentuje jeden z premierowych piosenek zagranych podczas Orange Warsaw Festival 2010.
Lip dup czyli takie "śpiewanie" z playbacku. Pierwszym lub jednym z pierwszych LipDubs było właśnie video nagrane na ulicach miasta. Facet maszerował z odtwarzaczem muzyki i udawał, że śpiewa piosenkę, potem w domu zsynchronizował to z tą piosenką i zrobił klip.
Później zaangażowano w to więcej osób i tak postało nagranie w biurze:
Lib Duby dotarły także do Polski. Ostatnio bardzo upodobały to sobie uczelnie, które promują się w ten sposób.
KUL - Katolicki Uniwersytet Lubelski:
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie:
SH - Szkoła Główna Handlowa w Warszawie:
UAM - Uniwersytet Adama Mickiewicza w Poznaniu:
Jak wam się podoba pomysł? wasi znajomi albo wy próbowaliście kiedyś nagrać coś takiego? Wasza uczelnia nagrała swojego Lib Duba?
Znacie dobre LipDubs (niekoniecznie szkolne)? podzielcie się!
20-21 sierpnia, Kraków, tłum fanów i najlepsi wykonawcy na scenie.
Coke Live Music Festival.
Wybieracie się? Może ktoś już był? Jakie wrażenia?
Jaka była Wasza reakcja na tegorocznych wykonawców? Sądzicie, że opłaca się jechac?
Hey*, czyli pięcioosobowy zespół mający już na karku osiemnaście lat. Wokalistką jest Katarzyna Nosowska - jakby jeszcze ktoś nie wiedział
Chciałbym wiedzieć, co myślicie na temat tego zespołu i jego działalności? Zespół jak co roku dostaje dość sporo nominacji do Fryderyków, w tym roku aż 10. Czy słusznie?
Niektórzy dopatrują się małego fenomenu, gdyż mimo tylu lat na scenie Nosowską rzadko spotka się w mediach, zwłaszcza w całej otoczce show biznesu. Czy takie zjawisko/zachowanie jest pozytywne, powinno się to chwalić czy wręcz przeciwnie?
Nowa płyta, która ukazała się zeszłej jesieni (Miłość! Uwaga! Ratunku! Pomocy!) odbiega od stylistyki. Słuchaliście jej? Jak wam się podobała w porównaniu to poprzednich płyt?
Singiel promujący płytę:
Witam. Oglądając wczorajsze eliminacje zamurowało mnie po prostu..
http://lapavlo.pl/?p=658 że aż musiałem o tym napisać.
Ale ja mam do was pytanie. Oglądacie Eurowizję, jak oceniacie poziom polskiej muzyki w porównaniu do innych krajów, jakie dajecie szanse tegorocznemu zwycięscy eliminacji w konkursie głównym?>
W temacie, gdzie prezentujemy reklamy Crunchips można sobie oglądnąć klip z tą piosenką.
Gangsterska nutka towarzysząca dwóm niskim ziomkom próbującym wejść na imprezę. W momencie kiedy pojawia się paczka chipsów kolesie stają się więksi a ochroniarze mniejsi i ziomki wchodzą do środka ;P
słowa są mniej więcej takie:
go (go), just go (go), just go (go)
if you wanna feel the ding ding (?)
go (go), just go (go), just go go/(go)
if you wanna be a b....(ktoś wie co tu mówią?)
go (go), just go (go), just go (go)
if you wanna feel the ding ding (?)
go (go), just go (go), just go go/(go)
if you wanna rise king
Więc już spory czas temu oglądałam pewien kabaret nawet nie pamiętam jaki. I nawet nie wiem czy to śpiewał ten kabaret czy jakaś zaproszona grupa muzyczna. Wiem tyle że był on o szpitalu psychiatrycznym, w głowie mi zostały tylko słowa o kaftanie bezpieczeństwa i o zabieraniu klamek. Może ktoś oglądał (a było to bardzo dawno temu) bo na prawdę nie mogę się uwolnić od tej myśli- no tak już mam w wielu sprawach ;p Jakby ktoś wiedział coć na ten temat to bardzo proszę o informacje
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).