Hip-hop, pewnie wiekszosci z was, kojarzy wam sie to 50 centem, Doniem, Liberem, Mezem etc.
Ale nie, drogie dzieciaczki tych wielkich ''raperow'', nie radze kojarzyc z Hip-hopem i czym kolwiem, co z tym zwiazane.
Hip-hop to kultura, a tak scislej mowiac, ruch kulturowy, zapoczatkowany przez nigga gangstamadafaka w latach 70, w Nowojorskim Bronksie.
Piec glownych aspektow hh to, MCing, DJing, B-boying, Graffiti i Beatbox.
Po co to pisze? bys cie sie czegos dowiedzieli? nie, chce, a raczej mam nadzeje, ze odbedzie sie tu jakas dyskusja i znajdzie sie tu ktos, kto sie tym interesuje lub ma przynajmnej male pojecie o tym.
Mozecie napisac czym sie zajmujecie, jesli to jest zwiazane z tutejsza tematyka, wymienic wasze poglady i napisac opinie o tym wszystkim, badz o czyms szczegolnym.
U mnie w szkole sa przymusaow zajecia dodatkowe na ktore trzeba poswiecic co tydzie albo nawet i wiecej i uczesciac na nie.
Wybralem kilka lat temu Hip-hop&Breakdance, ale po tym jak nasz Boss zdal mature i wyniosl sie w cholere ze szkoly, ja z kolega z klasy i innym uczniem z ''oberstufe'', prejelismy to po nim i zmienilismy nazwe na Kultura Hip-hop(jak by co, u nas sie nie odmienia) i ja jestem glownym... moderatorem ekipy z kolega, ja zajmuje sie czescia graffiti(chodzimy po szkole i malujemy, zartuje ) MCing po czesci i B-boying.
Niestety tylko po czesci w MCingu, bo jestem drugi za kolega z klasy, wygral nawet w naszym Landzie(wojewodztwo) zloty mikrofon(dupa a nie zloty, podroba) i jestet jednym z najleszych raperow, tyle ze cholera po Albansku ma wiekszosc tekstow, z czego owych nie rozumiem.
Ale on potrafi tylko MCing i troche Beatbox, w Beatboxie jestem od niego lepszy
Jestem tez dobrym b-boyem, on tego w ogole nie umie
Reszta i wazniejszymi sprawami zajmuje sie starszy kolega, budzet tez ma do dyspozycji.
To chyba tyle o moim zyciu i z tym wszystkim co mam wspolengo z owa kultura.
Macie cos do powiedzenia lub przynajmniej jakas opinie o tym wszystkim? a moze pytania?
zna ktos nazwe piosenki w ktorej spiewa dziewczyna na poczatku mowi cos takiego jak ''hej mister ... '' a refren brzmi '' I watchu play lader '' POMOCY
dzisiaj w końcówce powtórki programu Kuby Wojewódzkiego usłyszałem przeróbkę znanego hitu - "to ostatnia niedziela" (nazywanego "ta ostatnia niedziela") - wykonanego przez zespół o dziwnej nazwie Cała góra Barwinków.
Odkryto rodzaj muzyki, która działa jak kokaina
Muzyka techno i światła dyskotekowe mają takie samo działanie jak kokaina i dlatego należy je bezwzględnie ograniczyć, ponieważ są przyczyną wielu wypadków drogowych - uważa podsekretarz stanu we włoskim Urzędzie Rady Ministrów Carlo Giovanardi.
Przedstawiciel rządu, odpowiedzialny m.in. za przeciwdziałanie alkoholizmowi i narkomanii powiedział, że na co najmniej godzinę przed zamknięciem dyskotek należy wygasić w nich ostre światła i puszczać łagodną muzykę. Wyjaśnił, że porównał działanie techno i lamp dyskotekowych do efektów działania kokainy, korzystając z wyników nieznanych we Włoszech amerykańskich badań.
Giovanardi, cytowany w niedzielę przez Corriere della Sera poinformował, że wkrótce przedstawi projekt ustawy, która nakazywać będzie obniżenie poziomu muzyki i psychodelicznych świateł pod koniec zabaw w dyskotekach, by ich uczestnicy mogli dojść do siebie, zanim wsiądą do samochodów. W każdej dyskotece potrzebny jest - dodał podsekretarz stanu - swoisty pokój dekompresyjny.
Trzeba położyć kres masakrom na drogach w nocy z soboty na niedzielę - uważa Giovanardi. W ten sposób odniósł się do tragicznej statystyki weekendowych wypadków we Włoszech, w których giną młodzi ludzie, wracający z dyskotek.
Powiedział również: Liczba amerykańskich żołnierzy, którzy zginęli w czasie czterech lat wojny w Iraku, jest równa liczbie zabitych w wypadkach drogowych we Włoszech w weekendy w ciągu czterech lat. To aż 2500 osób - przypomniał. Według statystyk, średni wiek ofiar masakr sobotniej nocy, jak określa się to zjawisko, to 20-22 lata.
- Ale nawet to nie wystarczyło, by przekonać do wcześniejszego zamykania lokali czy też zaprzestania sprzedaży alkoholu o pewnej porze - stwierdził Carlo Giovanardi, zapowiadając zaostrzenie przepisów w sprawie zasad działania dyskotek.
w temacie reklamy Crunchips pytałem o tytuł i wykonawcę utworu z reklamy crunchips, gdzie mowytem były tańczące panienki i nauczycielki w szkole. Wykonawcy nie znalazłem, ale tą znalazłem piosenkę, którą można pobrać w formacie mp3 jako np. dzwonek na telefon
Co sądzicie o tym zespole, wiem, że conajmniej połowa z was myśli, że tego się nie da słuchać, że to banda oszołomów... itd... Ja też tak myślałem, teraz jednak zmieniłem zdanie i tego słucham... Ta muzyka daje radość, relaks, rozluźnienie...
Slipknot ma miliony fanów na całym świecie, i jestem pewien, że na tym forum też
Podobno na wrzucie znajdziesz każdą nowość jesli chodzi o piosenki, obecnie najwiekszym zainteresowaniem cieszą sie wyszukiwarki mp3 sprawdzałem i to nawet prawda, niepotrzebne też są już chyba programy do ściągania piosenek bo istnieja strony ktore umożliwiają ściąganie piosenek ze wrzuty, czyli to jest jedna z wyszukiwarek mp3
CZy to tak samo nie legalne jak ściąganie piosenek programami kazaa, emule, dc+ i.t.p.?
Oglądając reklame Żywca chyba juz konkretnie umocniłem się w przekonaniu, ze tej muzyki poza klubem raczej nie da sie słuchać, te łupanie w uszach po wyjściu z klubu zostaje jescze na conajmniej 15-45 minut. a przeciez sluchajac czegoś tak na codzień raczej chcemy aby nie wypruło nam mózgu na dobre ^^
są także, wyjątki od reguły bo podoba mi sie kilka utworków, jak znajde tytuly to podam, ale to tylko wyjątki, poza nimi wszystko wydaje mi sie jak zacinająca sie co 3 minuty płyta
oto i "nowy" (krąży w różnych miejscach od pewnego czasu) produkt fotki
osobiście uważam, że to tandeta, no ale widocznie taka muzyka się dzisiaj ludziom podoba
jak to słyszę gdzieś, to sobie podśpiewuję własną wersję:
"szkoda, że jesteś tylko pedofilem na fotcee (peel)"
teledyskiem proszę się nie sugerować bo to przygotował ktoś inny.
Szukam i szukam i nie mogę doszukać.
Klip. Myślałam, że to Faithless, ale chyba nie... w każdym razie muzyka na pewno coś w tym stylu. Słów nie pamiętam, no i to powoduje problem.
Teledysk- Czarny facet, ubrany pod krawacik przychodzi na ulicę z wielkim radiem, rozkłada matę i zaczyna tańczyć freestyle. Ludzie zaczynają się zbierać i coś gadać o nim (w formie przypisów na dole, nie słychać ich). Mówią chyba, że go dziewczyna rzuciła i on tańcząc chce cośtam zrobić (zmienić sytuację? nie pamiętam). Koleś tańczy przez cały dzień. O zachodzie słońca ludzie się rozchodzą, on wyłącza radio, zwija manatki i sobie idzie.
Ktokolwiek kojarzy coś takiego? Nie mam pojęcia jak może się to nazywać i czyje to jest...
Witam. Dzisiaj mam wenę i dlatego pisze ten temat. Wiadomo o co biega ;D
Co sądzicie o Kurcie Cobainie i grupie Nirvana?
Radził bym się skupić bardziej na liderze tej grupy ponieważ jego osoba jest naprawdę ciekawa itd.
Wypowiadajcie się!
ostatnimi czasy daje sięzauwazyć, że wiele osób grających koncerty (nie chce nikogo urazić i wiele nie znaczy wszyscy ) poprostu szarpie struny gitary wydając różne dźwięki, a dzisiaj dostałem linka z czymś co można nazwać prawdziwym gitarowym brzemieniem.
z tego co oglądnąłem tam na youtube jeszcze wynika, że mówiono o nim w jakiejś chińskiej/japońskiej telewizji więc pewnie znany już jest jak ci dwaj kolesie parodiujący piosenki
Zapraszam do wypowiadania sie, nie trzeba byc wielkim znawca i metalem czy nawet emo.
Wystarczy zekiedys slyszalo sie jakis utwor z ''udzialem gitary'', nawet jakas piosenka dla komerchy, Nirvana np.
Nie trzeba tez podawac linkow, jak kto chce.
tutaj macie takie radio internetowe - www.dubstep.fm - to coś w stylu drumów, tylko, że wolniejsze, cięższe, a jednocześnie dość relaksujące. Ja słucham, mam nadzieję, że wam też podejdzie, przynajmniej części userów.
błagam Was pOmÓzcie mi ! szukam jednej piOsenki juz od 3 miesięcy.. ona mi sie tak strasznie podoba ale nigdzie nie moge jej znaleźć. wpisuje tekst w google i nic . na rzadnej stronie tego nie ma . jeŚli ktOś wie jak sie nazywa ta piosenka to prosze o odpowiedz .... leci tak : " mam swoją prwde mam swoje mysli jestem tak zwykły ale czasem działa instynkt " . jeŚli to wam nic nie mówi to wejdźce tu : http://pl.youtube.com/watch?v=OajPHHWz9g0 <---- to jest ta piosenka ktÓrej szukam .
z góry thx ;****. .
Wlasnie , mam na pozor maly problem , z kilka miechow juz nie siedze w w tv i pod blokiem i nie wiem jakie sa ''dzisiejsze'' hity.
Chodzi mi tak ogolnie o swiat , jak i polskie piosenki.
Teraz siedze w necie od kilku godzin na roznych listach i skacze po stronych , ale nie mam zbyt wiele czasu by wszystko sluchac i oceniac.
Ale moze ktos cos napisze.
Wiec , podobaja wam sie jakies nowosci??
Co jest nowe i warte lub bardzo wam sie podoba??
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).