Ostatnio często ich słucham, wiem, że tu sami młodzi siedzą, ale myśle, że choć kilka osób zna zespół Modern Talking a jak nie to przynajmniej kojarzy piosenke choćby "Cheri cheri lady" albo "You are my heart you are my soul". To przede wszystkim zespól składający się z 2 bardzo niskich głosów, co powodowało że zdobywali uwielbienie wśród fanek. Zespół się 2 razy rozpadał, powstał w 1983 roku rozpadł się w 1987 przez żone pana Thomasa (wokal)
a drugi raz po powrocie od 1998 do 2003 roku, oboje kontynuują solową kariere, Dieter z większym rozmachem. Jest to klasyk Euro Disco, lat 80 i muzyki rozrywkowej.
Moje ulubione piosenki : Atlantic is calling, You can win if you want, Geronimo's cadillac.
zastanawiałem się skąd znam te dzwonki (np. na początku piosenki) jednak nie mogłem sobie przypomnieć, gdzie jeszcze to słyszałem, aż do czasu kiedy w Święta Bożego Narodzenia puścili na polsacie film "Wesołych Świąt" (Deck the Halls), w którym gościu miał manię na punkcie światełek i podczas pokazu puścił piosenkę, w której także były te dzwonki.
pod filmikiem w komentarzach ktoś miły zamieścił nazwy utworów z tego klipu i tak doszedłem do: "sugar plum fairy" - Berlin Symphony (grany po 20 sekundzie).
Ta piosenka naprowadziła mnie na balet. Tutaj się w sumie wszystko wyjaśniło za sprawą "Dziadka do orzechów" (po angielsku "The Nutcracker") i osoby o nazwisku Tchaikovsky.
W ten sposób znalazłem "Dance of the sugar plum fair" wykonywany na pianinach i wielu innych instrumentach a także np. na kieliszkach:
W zasadzie znalazłem to czego szukałem, ale może ktoś z Was ma / wie gdzie znaleźć czysty podkład (loop)? fajne są te dzwonki i może je gdzieś użyję kiedyś
Pamiętam, że kiedyś natknąłem się na teledysk, w którym kobieta składa jakiegoś mężczyzną, gdyż był w kawałkach (jak w puzzlach). Naprawiała swojego Faceta na strychu, a wokół latały chyba motyle.
Hej! Pomóżcie, proszę...
jest piosenka, dość nowa (ze 3 lata max) i śpiewa ją starszy gość, na teledysku płynie motorówką, podkład jest identyczny jak w Sweet Home Alabama, ale to nie to i tekst też jest inny. Kto to śpiewa i jaki jest tytuł?
powiedzcie że ktoś to zna ;D
23 października ma odbyć premiera nowej płyty Agnieszki
Cytat
„Modern Rocking” to efekt współpracy wokalistki ze znanym teamem producenckim – Planem B, czyli Markiem Piotrowskim i Bartkiem Królikiem. Agnieszka współprodukowała materiał. Jest także autorką wszystkich tekstów.
Już wkrótce pierwszy singiel – „Nie mogę Cię zapomnieć” - trafi do mediów.
Dojrzała, zaskakująca, nowoczesna… Agnieszka powraca w doskonałej formie!
Taki tekst możemy przeczytać na stronie www.chylinska.fr.pl
Natomiast na stronie www.chylinska.com możemy zobaczyć nowy teledysk do singla promującego płytę.
Muszę przyznać, że jestem zbity z tropu. Głos ma dalej świetny i udowodniła, że może dopasować do różnej typu muzyki, ale "nowa" oprawa dźwiękowa zupełnie mi nie odpowiada.
Techno pierdy po drugiej minucie mnie rozbroiły kompletnie
Pewnie już widzieliście tego chłopaka. W końcu jego filmik ma prawie 75.000.000 wyświetleń. Chłopak ma ksywkę funtwo i świetnie gra na gitarze elektrycznej. Poniższy utwór jest chyba jego najlepszym. Zagrał na gitarze elektrycznej Pachelbel - Canon in D.
Zagrał także utwór Vivaldi'ego , jednak ten ma już "tylko" 5.000.000 wyświetleń, chociaż również jest świetny.
Dobrze, no więc potrzebuję zgromadzić utwory, przy których można najlepiej się "zabawić".
Moja wiedza muzyczna jest ograniczona, tak ograniczona, że nie znam tytułów piosenek, które mogły by być przydatne - widać w tej kwestii jestem ograniczony.
ale pomyślałem sobie, że przecież mam Was
Tak, więc przy jakich utworach najlepiej się bawicie (moga to być i te nowsze i te starsze, i te polskie i zagraniczne).
Tylko nie wyjeżdżajcie mi z czymś takim jak "Czarny ciagnik" bo się załamię nerwowo...
Ja do was mam pytanie, czy kupujecie Płyty CD swoich ulubionych artystów? Kasety czy płyty vinylowe? Ja jako wieczny fan muzyki kupuje w miare dużo płyt cd w miare funduszy. Jak kupujecie? to ile wydajecie na płyty?
I Drugie pytanie Czy ktoś pamięta w ogóle jeszcze Płyty Vinylowe ?
Ostatnio udalo mi sie kupić pare unikatow z 1975 roku oraz 1977
A co wy o tym myślicie? Wygasła moda na kupowanie czy może odwrotnie, powróciła?
poza wymienionymi w temacie z linka utworami: "Kristinia DeBarge - Goodbye" oraz "D-Bomb - Marihuana", sądziłem, że to domena disco polo, ale znalazłem tego sporo:
Kelly Family-Nanana
Karmen Stavec - Nanana (2003 Eurovision Song Contest - Slovenia)
dla mnie to trochę kiczowate, czasem zastępuje jakieś słowa jakby cenzura, czy nie ma innych możliwości żeby zrobić chwytliwą piosenkę ? nawet Akon dał się wciągnąć..
a Wy co o tym myślicie ? znacie jeszcze jakieś popularne piosenki z takimi motywami ?
Witam. Jestem zdesperowanym użytkownikiem tego forum. Który potrzebuje pieniędzy.
Czyli znaczy się potrzebuje pieniędzy dlatego chce sprzedać moją kolekcje płyt CD.
Pare dziesiąt płyt. Jeżeli ktoś chce szczegóły to prosze pisać na pw
Zrobiłem sobie ostatnio na YouTubie listę kawałków, do których mam sentyment. Pozbierałem te wszystkie nutki, które 7-8 lat temu wciągnęły mnie w muzykę elektroniczną, posłuchałem... i tak jakoś rzewnie mi się w sercu zrobiło. Niektóre strasznie trudno było złapać na kanałach typu Viva czy MTV 2 Pop (RIP), a dziś prawie wszystkie na YT.
A przy okazji podzielę się, a co mi tam. Jeśli lubicie muzykę techno/trance/dance, to pewnie znajdziecie tu coś dla siebie. A nawet jeśli nie lubicie, to też looknijcie. Wbrew pozorom rozpiętość stylów w tej muzyce jest niesamowita.
Jak niektórzy wiedzą Danzel jest belgijskim piosenkarzem. Wczoraj oglądałem na VIVA jego nowy teledysk "What is Life". (Polecam) Jednak przez 2 sekundy pojawia się w teledysku widoczny polski akcent. Otóż jak jedzie motorem to na trasie widać znak "Rzeszów Wita".
Patrz czas: 0:33 .
Cały teledysk jednak jest podobno nagrywany w Rzeszowie. Ci którzy tam mieszkają może coś skojarzą .
Szukam dzwonka co miał kiedyś ten gosciu w nawspolnej... Byl to jakiś dzwiek wiru wodnego czy coś w tym stylu... Wogole znacie jakies fajne dzwonki na sms?
Ja podziele sie tym: http://www.hitynaczasie.n...icie+szkla.html
Witam. Muszę zrobić pewien wywiad środowiskowy.
Znacie tego artystę? Al bano Carrisi ? - śpiewał również z Rominą Power. Sławny duet włoski w latach 80 i 90. Piosenki (Felicita, Ci sara, Liberta, Sempre Sempre) Potem zaczął śpiewać solowo, wystąpił w programie Isola del famos. Koncertował po całym świecie, grał na san remo, eurowizji (75,85) sprzedał ponad 20milionów płyt.
Potrzebuje tych informacji bo zamierzam zrobić fanclub i chce wiedzieć czy ktoś go w ogóle zna
Mały Wstęp.
Festival Di San remo odbywający się w północnych Włoszech na którym grają artyści z Włoch i nie tylko. Na wzór Festiwalu w Sanremo powstały Konkurs Piosenki Eurowizji oraz Sopot Festival. W 1967 roku w festiwalu wzięła udział Anna German.Tu wgrywały największe gwiazdy lat 70, 80 i 90. m.in Adriano Celentano, Eros Ramazzotti, Domenico Modugno, Al bano & Romina Power, Umberto Tozzi. W 1984 nawet pojawił się zespół Queen z piosenką Ga-Ga.
Słyszeliście o tym koncercie? oglądaliście jakieś kawałki? Proszę o odpowiedź.
Melodia lecąca na tej stronie
Czy zna ktos może tytuł?
W źródle pisze: <bgsound src="music/afternoo.mid" loop="infinite" />
ale nie moge nic znaleźc pod "afternoo".
Proszę o plik .mp3 piosenki Sagi Rei - I'll Fly With You (L'Amour Toujours). Jakby ktoś miał, albo znalazł w internecie to prosze podać link . Nie chciałbym, aby był to filmik.
W dniach 28 – 30 mają 2009 na Łęgach Dębińskich nad Wartą ruszy trzecia już edycja Festiwalu Muzycznego Juwenalia Poznań 2009, którą od samego początku nakręcają samorządy studenckie Miasta Poznania. Ideę wspólnego, żakowskiego (nie mylić z ubogim i oszczędnym) wydarzenia, partnersko wspierają władze Miasta: Urząd Miejski, Marszałek i Wojewoda Wielkopolski. Ostatecznie to dopiero w maju Poznań poczuje się w pełni akademicki!
W 2007 roku Organizatorzy Festiwalu przełamali stereotyp jednolitych i muzycznie ograniczonych Juwenaliów i wyszli naprzeciw różnorodnym gustom muzycznym, odpowiadającym 130 tysięcznej grupie poznańskich studentów. Podczas Festiwalu w 2007 i 2008 roku totalnie i dosłownie „przekroczono wszelkie granice”. Dzięki temu dla studentów w Poznaniu zagrały takie gwiazdy, jak: Dog Eat Dog (USA), Above & Beyond (UK), Denice The Menace &Jerry Ropero (BE), Apollo 440 (UK), Mauro Picotto (IT), Chris Lake (UK), Stonebridge (SE).
Stare japońskie przysłowie mówi - „Każdy najlepszy event należy poprzedzić dobrym beforem”. Chcąc być w zgodzie ze starą mądrością, wstępem do Festiwalu będą majowe, plenerowe imprezy partnerskie, animujące życie na całym terenie Poznania. Dla bojących się otwartych przestrzeni, Organizatorzy przewidzieli cykl imprez w poznańskich klubach – wszystkie sygnowane logiem i znakiem jakości Festiwalu Muzycznego. Po dobrym początku możemy spodziewać się tylko fenomenalnego zakończenia. Taki też będzie
28 mają 2009 o godz. 18.00 z Placu Adama Mickiewicza wyruszy tradycyjny już, Wielki Pochód Studencki, który niesiony muzyką i wielobarwną studencką energią ruszy z posad cały Poznań. Uczelnie stoczą bitwę o zwrócenie na siebie największej uwagi, a uczestnicy o inwencję twórczą w doborze juwenaliowej kreacji. A po wkroczeniu na teren imprezy na uczestników będą czekać: potężne zaplecze gastronomiczne ; strefa chillout / beach party ; strefy ekspozycji sponsorów ; strefa extreme z bungee oraz park rozrywki. Oraz:
- po raz PIERWSZY 2nd Stage! Ulokowana poza strefą imprezy masowej scena, która pozwoli przenieść się w inny, niż wiodący na Scenie Głównej, klimat. Młode zespoły, dj-e, chillout... Tego jeszcze nie było!
- Scena Główna, bardzo dobrze znana stałym uczestnikom Festiwalu. W tym roku będzie można na niej zobaczyć:
CZWARTEK 28 maja
Start 19:00
Wstęp wolny
Gwiazdy wieczoru: Sofa, Flapjack, Indios Bravos, Raekwon Wu Tang Clan
PIĄTEK 29 maja
Start 18:00
Wstęp biletowany
Gwiazdy wieczoru: Hed Kandi, Shapeshifters, Tom Novy, Marko V, Nitrous Oxide
SOBOTA 30 maja
Start 15:00
Wstęp wolny
Gwiazdy wieczoru: Sonic Lake, Afromental, Acid Drinkers, Waglewski Fish Emade, Strachy Na Lachy
Niestety wszechobecny kryzys gospodarczy nie ominął również tego jednego z najciekawszych wydarzeń kulturalnych Wielkopolski. Ze względu na mniejsze, ale ciągłe! zaangażowanie podmiotów zewnętrznych, przyjaciół i mecenasów imprezy, jesteśmy zmuszeni zwrócić się bezpośrednio do Was i wprowadzić Bilety - Cegiełki na piątkową część naszego eventu. Zrobiliśmy wszystko, by w jak najmniejszym stopniu obciążyć kieszeń uczestnika przy jednoczesnej gratyfikacji legitymacji studenckiej Całkowity dochód ze sprzedaży biletów zostanie przeznaczony na rzecz realizacji Festiwalu! Zostań mecenasem Juwenaliów, zainwestuj w bilet i pomóż utrzymać poziom artystyczny sprzed lat, jednocześnie nadając Wielkopolskim Juwenaliom niepowtarzalny kształt i klimat pomimo gospodarczej niepogody.
Wszystko o biletach oraz aktualizowane juwenaliowe wiadomości na
Oglądając dzisiejszy 6 odcinek drugiej serii Dextera pt "Dexter, kłamstwa i kaseta video" spodobała mi się piosenka podczas tzw. sceny łóżkowej. Poszukując wykonawcy trafiłem na pytania ludzi dotyczące tej piosenki i w pewnym momencie na zagranicznym forum także na polski link do tego utworu
szukałem tego po tekście:
"amor mas mas loco, para tu y yo come to me amor, aqui y ahora" (from the music in film)
Szukałem wykonawcy fajnej piosenki towarzyszącej puszczanej ostatnio w telewizji reklamy Lipton Ice Tea. Szybka, fajna nutka a na klipie wycieczka autobusowa (?) po egzotycznej krainie (Brazylia).
jednak artysta nie jest podpisany. W artykule jaki znalazłem w internecie napisane jest, że piosenka do reklamy nosi tytuł „Road Trip" a jej autorem jest Jonathan Elias, ale niestety na stronach o tym artyście nie ma nic wspomniane o takim utworze.
Hardstyle - Podgatunek muzyki trance charakteryzujący się ostrymi samplami z mniejszym tempem (140-155 BPM) niż pierwowzór (ponad 160 BPM). W Hardstyle zazwyczaj motyw basowy pojawia się między jednym a drugim uderzeniem, w przeciwieństwie do hardcore , gdzie motyw basowy występuje w każdym takcie. Należy też wspomnieć że gatunek ten przeważnie ma rytm w metrum 4/4, czasem 6/8. Największe wydarzenie, podczas którego grana jest muzyka Hardstyle, to coroczny Qlimax organizowany przez holenderskiego giganta Q-dance.
Hardstyle jest bardzo dobrze znany w Holandii czy Belgii, stamtąd też pochodzą najlepsi DJ owej muzyki
W Polsce najbardziej znany na Śląsku, gdzie tutejsi słuchacze najbardziej upodobali sobie ten gatunek. A jak jest z tym u was? Słuchacie HS`u?
Szukam tej piosenki i są tylko same przeróbki i najróżniejsze mixy, a potrzebuje oryginała w którym się ciągnie:
In your heeaaad, in your heeeaaaddd.... zoombie, zoombie itp.
Ma ktoś??
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).