W sytuacji, gdy jakiś niedzielny bloger (czyt. ja) cieszy się z faktu, że te cyferki rosną na oczach wszystkich, jaki jest z tym licznikiem problem?
To czy się posłuchasz zależy tylko od ciebie. Jak ktoś wstawi licznik i będzie z tego powodu szczęśliwy, to jego sprawa. Gorzej jak nie będzie miał czego świętować, bo wielokrotnie trafiałem na tematy z pytaniami dlaczego odwiedziny nie rosną. Skupiają się na liczbach zamiast na pisaniu ;-)
zetel napisał/a:
blogi nie muszą być ładne ani profesjonalne.
jasne, że nie muszą być ładne ani nawet czytelne, ale to poskutkuje pewnie brakiem zaangażowania ze strony czytelników. Jak często odwiedzałbyś takiego bloga: moonlifeonearth.blogspot.sg :>? Ja wchodzę tylko jak muszę. Dlatego staram się do znudzenia powtarzać, że im mniej niepotrzebnych elementów tym lepiej :-)
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Tak jak Htsz powiedział, blog nie musi być ładny, ale jeśli nie będzie, to wiadomo, że nikt nie będzie w to wchodził.
Co do licznika, wiem, że licznik odsłon nie jest miarodajny i nic nie wnosi. Ale dla wielu marek taki licznik może być czym WOW, w dalszym ciągu wiedza na temat blogosfery, dla ludzi z nie-blogosfery jest raczej średnia.
czytałeś ten temat czy od razu przeszedłeś do odpowiadania? Pisałem już o tym wcześniej. W to miejsce przybywają głównie blogerzy, nie czytelnicy, więc przeglądamy na cudzych blogach coś więcej niż sam tekst.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Przepraszam, źle sformułowałem posta.
Chodził mi o odpowiedź na pytanie dlaczego mimo niedokładności statystyk zamieściłem licznik. Chciałem zawrzeć informacje, że to dla tych, podobnych do mnie osób, które z czystej ciekawości lubią podejrzeć sobie statystyki.
pozdrawiam
______________________________________________________ „Człowieka ze sztuczną brodą nikt nie będzie podejrzewał, że ma pod spodem brodę prawdziwą.”
Ja jestem zdecydowanie na "nie". Na swoim blogu nie mam żadnych statystyk, bo i po co? Jeżeli ktoś wchodzi na Twojego bloga to chyba po to, żeby przeczytać coś interesującego, prawda? Co go obchodzi ile osób czytało to poprzednio?
Super sprawa taki licznik... W panelu administracyjnym.
Wykresy oparte o ilość wejść w prosty sposób mogą nam naszkicować z minimalną dozą dokładności pewne trendy i tendencje naszych użytkowników.
Na samej stronie to bzdura, jak już wiele osób zauważyło i co powtórzę:
Licznik zlicza każdy ruch (i taki ruch to bywa naprawdę dużo - jakiś czas temu miałem falę spamu i w ciągu jednej doby próbę wrzucania... 15 000 komentarzy)
Licznik można oszukać (autoodświeżanie 2s, własne boty)
Licznik jest brzydki
Zawsze można napisać samemu licznik... który zacznie odliczanie od 17 000 000.
Imię: Arek
Wysłany:
2014-09-08, 22:05
Ja mam licznik w panelu bocznym , zawsze wciskam opcję, aby nie zliczało moich odwiedzin. Nie chce mi się odwiedzać GA a licznik jest jakąś tam (wprawdzie jedynie bardzo ogólną) informacją dla moich czytelników, więcej informacji dla siebie znajduj\e w statystykach bloga.
Także ja modę mam gdzieś i licznik zostaje. Mam go od początku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).