Barthez
Dołączył/a: 18 Maj 2009 Posty: 1 Miasto: Pruszków
Wysłany:
2009-05-18, 23:01
To ładnie, jak ja się dopiero teraz dowiedziałem co się ze mną dzieje. Przedtem myślałem że to są skurcze ciała czy coś takiego, jak na przykład drętwienie i miałem to wiele razy. Jest noc, dokładnej godziny nie podam ale ciemno było , w pewnym momencie budzę się, to było coś jak pół sen, ledwo co nabieram oddechu, noga zaczyna mi drętwieć ale i jednocześnie tak boleć że w życiu czegoś takiego nie czułem. Zaczęło mnie wyginać, ale nie mogłem się przekręcić na żaden z boków, trwało to chwilę, max może minutę. Nie zastanawiałem się zbytnio czemu tak się dzieje, ale wiedziałem że to nie jest normalne. Ja mam zrośnięte brwi i pamiętam kiedyś jak babcia się mnie spytała czy nie śnią mi się zmory, oczywiście żartobliwie, ale nie wiedziałem o co chodzi. Nie wiem już co o tym myśleć...
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-05-20, 18:12
Hotaru napisał/a:
A co do drętwienia kończyn, to zdarza mi się to bardzo często...
Musisz udać się do lekarza, jeśli to nie jest skurcz i zaburzenia snu, może coś jest nie tak z połaczeniami nerwowymi.
PewienPan [Usunięty]
Wysłany:
2009-05-22, 16:24
witam wszystkich. Ciekawy ten temat, przeczytałem go od deski do deski i widzę że piszecie o duszeniu nocnym, przez niektórych nazywanym marą nocną, a inni tłumaczą to naukowo różnymi stanami psycho-fizycznymi. Mało jest w tym temacie poruszanego troszkę innego zagadnienia. Otóż występuje coś takiego jak plecienie wakoczyków u koni (to nie są żarty). Rzecz dzieje się w nocy i jest przypisywana własnie zmorom. Czy jest na coś takiego naukowe wytłumaczenie? Zdaję sobie sprawę, że jeśli ktoś widział konia tylko na obrazku, albo w cyrku i nie ma rodziny na wsi to stwierdzi że piszę tu jakieś brednie. Sytuacje plecienia warkoczyków z końskiej grzywy są prawdziwe, tylko zastanawia mnie jak to się odbywa. Chłop odprowadza konia do stajni, a rano konik ma warkoczyki. Wiecie cos więcej na ten temat? Pytam właśnie tu bo ludzie mieszkajacy na wsi twierdzą że to robią zmory.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-05-23, 21:24
Hotaru napisał/a:
Nie no, bez przesady... Ja po prostu tak śpię, że przygniatam sobię rękę chamując jej dopływ krwi...
to trzeba było tak od razu
PewienPan, co roku dwa bite miesiące spędzam na wsi i w sąsiedztwie mam stadninę koni, o żadnej nocnej zmorze, która zaplata warkoczyki ani słychu ani dychu...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).