godson90
Wysłany:
2009-12-29, 17:06
Ja ostatnio zajrzałem do szafki pod telewizor i znalazłem kolekcje filmów Quentina Tarantiro.
No i z pośród kilku filmów wybrałem "Od zmierzchu do świtu". Genialna produkcja, zresztą chyba jak każda tego reżysera.
moja ukochana książka, nie wiem czemu zrobili z niej takie nudne papsko, ominęli te dywagacje o szaleństwie, ominęli wszystkie opowieści bohaterów, weronika prawie w ogóle nie gadała z mari bla bla -_-.
byłam na tym niedawno ale jestem zawiedziona spodziewałam się czegoś... innego
TheAhyy
Wysłany:
2009-12-30, 11:51
peggy.s napisał/a:
TheAhyy napisał/a:
Dzisiaj idę na New Moon (Księżyc w nowiu)
byłam na tym niedawno ale jestem zawiedziona spodziewałam się czegoś... innego
Też myślałam, że bedzie ciekawiej. I jeszcze za bardzo nie chciało mi się oglądać bo wiedziałam co będzie dalej. Ominęli niektóre sceny z książki, ale może jak by je dali to byłoby jeszcze nudniej.
Jaki wniosek?
Lepiej przeczytać książke, niźli oglądnąć film
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 245
Wysłany:
2010-01-04, 18:19
Weronika postanawia umrzeć.
Niby takie zachwalane, świetne, i Bóg wie co jeszcze, a ja tam nic ciekawego nie widziałam. Ot zwykły film, nawet mniej niż dobry.
______________________________________________________ Ale on zmartwychwstał i wiedział o tym, czuł to całym swym odnowionym jestestwem,
a ona – ona żyła przecież tylko jego życiem.
Weronika postanawia umrzeć.
Niby takie zachwalane, świetne, i Bóg wie co jeszcze, a ja tam nic ciekawego nie widziałam. Ot zwykły film, nawet mniej niż dobry.
hm? :> ja właśnie przeczytam same niepochlebne opinie ;D
może książka zachwalana
Pomogła: 1 raz Wiek: 31 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 156 Miasto: Zamość
Wysłany:
2010-01-14, 16:19
Tydzień temu byłam w kinie na Avatarze. W sumie podobało mi się, świetne efekty, ale miałam wrażenie, że film opiera się na wzorze: wprowadzenie, rozwinięcie akcji, punkt kulminacyjny i szczęśliwe zakończenie, więc wszystko dało się przewidzieć. Myślałam, że będą jakieś momenty zaskoczenia, więcej zwrotów akcji. Ale szczególnie podziwiam za efekty i ogólny pomysł.
Wczoraj obejrzałam Księżyc w nowiu. Jak dla mnie wszystko wyszło świetnie, oglądałam film z zaciekawieniem co będzie dalej, choć czytałam książkę. Najbardziej spodobały mi się wilkołaki - w szczególności Jacob <3
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-01-14, 16:42
emm napisał/a:
miałam wrażenie, że film opiera się na wzorze: wprowadzenie, rozwinięcie akcji, punkt kulminacyjny i szczęśliwe zakończenie, więc wszystko dało się przewidzieć
Ale sama idea świata Pandory (wg mnie) i zdjęcia do tego filmu czyniły go bardzo dobrym.
Wczoraj w końcu Paranormal Activity. I śmiało stwierdzam ,że jest to film 2 po Blair Witch project i mam nadzieję ,że choć po części się zgadzacie z tą opinią.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).