Co jest lepsze... Zakupy przez Internet czy w zwykłym sklepie?
Ubrania i obuwie zdecydowanie w zwykłym sklepie - można dokładnie obejrzeć, zmierzyć. Allegro pożegnałam dosyć szybko, za sprawą dwójki sprzedawców-oszustów.
1. Kupiłam dżinsową tunikę, naprawdę super, ale tylko na zdjęciu. Okazało się, że modelka (osoba prywatna) 3/4 tkaniny trzymała sprytnie zebrane i przytrzymywane za plecami. Zdębiałam, gdy zobaczyłam, że w rzeczywistości wygląda to jak odzież ciążowa dla słonicy, mogłam się nią owinąć co najmniej trzy razy.
2. Właściciel sklepu z butami zapewniał, że na moją prośbę osobiście zmierzył centymetrem upatrzoną przeze mnie parę (numeracja często bywa zawyżona lub zaniżona, wolałam sprawdzić przed zakupem). Buty śliczne, nietuzinkowe, ale co z tego, skoro okazały się dużo za małe.
Mieszkając za granicą, najczęściej kupuję w Internecie rzeczy do domu.
Ostatnio zmieniony przez kuma 2014-05-16, 18:30, w całości zmieniany 1 raz
Gattsu [Usunięty]
Wysłany:
2014-05-13, 18:45
Ubrania kupuje w sklepach "stacjonarnych", ale wszelkiego rodzaju sprzęt elektroniczny wyłącznie przez allegro.
Praktycznie wszystko poza ubraniami kupuję w sieci. Od płyt, książek, aż po sprzęt AGD Robię tak od lat i szczerze powiem nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek się naciął. Wszystko kwestia wybrania zaufanego sprzedawcy.
______________________________________________________ lubiewhisky.pl - wszystko o whisky!
Imię: Michał
Wiek: 28 Dołączył/a: 15 Cze 2014 Posty: 16 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2014-06-15, 15:14
Internet jest dużo szybszy i wygodniejszy od chodzenia po sklepach. Jednak , w sklepie mamy możliwość rzeczywistego obejrzenia towaru , czego nie daje nam internet.
Ja jedyne czego nie kupuję przez internet to jedzenia, bo lubię wybierać sama, mieć obraz tego co kupuję i dotknąć tego co wybieram. Choć nie wykluczam, że nie zrobię zakupów w internetowym sklepie Tesco czy Alma.
Wszystko inne kupuję w sieci, z roku na rok jak sobie przypomnę co kupiłam to zdecydowanie jest tego więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).