Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył/a: 06 Wrz 2013 Posty: 39 Miasto: Kraków
Wysłany:
2014-02-14, 00:46
Różnych programów graficznych używałem, niecałe 2 lata temu nawet Excela wykorzystałem do grafiki.
W listopadzie 2013 przez miesiąc korzystałem z darmowej wersji próbnej Photoshopa, dzięki czemu trochę nauczyłem się obsługi tego programu. Później zainstalowałem sobie darmowego GIMPa, który jest podobny do Photoshopa.
Ostatnio przeważnie używam Picasa 3 i GIMPa.
Różnych programów graficznych używałem, niecałe 2 lata temu nawet Excela wykorzystałem do grafiki.
Excel do grafiki? Trzeba być pro, nie wiem jak to robiłeś, no chyba że chodziło a grafikę wektorową... A tak na poważnie, to nigdy nie używałem ani Worda, ani notatnika do tworzenia grafiki, ale Gimpa tak i uważam, że jest bardzo porządny. Kiedyś miałem silną zajawkę na Photoshopa ale mi przeszło, bo trzeba być naprawdę zaawansowanym grafikiem, żeby wyczerpać możliwości Gimpa i musieć przerzucić się na photoshopa. Gimp jest intuicyjny, po jakimś czasie łatwo się w nim rozeznać. Wspieram się też paint.netem do prostych grafik (szczególnie dodawania tekstu, w gimpie to trochę utrudnione).
Ja korzystam w zależności od tego co chciał bym uzyskać albo coreldraw 12 albo photoshop cs3 albo ilustrator cs4. szybkie ulokowanie pomysłu coreldraw albo kartka. Edytowanie zdjęć, dodawanie do nich jakiś efektów to wtedy zdecydowanie Photoshop, a ilustrator to do ilustracji hehe.
______________________________________________________ Jestem nowicjuszem. Mój blog dopiero się kształtuje i uczę się z niego korzystać, ale zapraszam! http://thewhalestudio.blogspot.com/
Imię: Karolina
Wysłany:
2014-02-23, 23:32
Ja korzystam teraz głównie z Photoshopa CS6 i Illustratora CS6 (ale jeszcze nie do końca go ogarniam). Wektory zaczęłam robić w Inkscape, ale stwierdziłam, że nauczę się Illustratora, bo czemu by nie.
Imię: Daniel
Dołączył/a: 07 Lut 2014 Posty: 34 Miasto: Glasgow
Wysłany:
2014-03-09, 00:04
Photoshop do ogólnego użytku - potrafię spędzać godziny robiąc różne rzeczy, podczas gdy żadnych innych programów graficznych poza rodziną Adobe nie potrafię obsługiwać.
______________________________________________________ Zapraszam do czytania! Blog mlodego emigranta w Szkocji.
http://mdst-life.blogspot.com
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).