Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2007-01-07, 20:14
W gimnazjum sadzilam ze lektura to strata czasu, w liceum jest zupelnie inaczej - chetnie siegam po ksiazki, ktore polecono nam przeczytac. A literatura polska wszczepia we mnie cos na ksztalt patriotyzmu - np. kiedys nie utozsamialam sie z reszta poalkow, chcialam zdobyc wyksztalcenie i podjac prace poza granicami panstwa, natomiast teraz szukam rozwiazania ktore bedzie dla mnie korzystne i pozwoli zostac w Polsce. Pomalu dorastam do bycia obywatelem tego panstwa. Chce jego dobra. I chce przyczynic sie do tego dobra. Kto by pomyslal heh.
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
Ja ostatnio czytałam lekture "Folwark Zwierzęcy" I uważam że właśnie takie powinny byc lektury!!Można sie posmiać!!W tej książce Hitler i Stalin sa przedstawieni w kształcie świń!! Polecam
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2007-01-28, 13:13
Masz chyba na myśli Stalina i Trockiego? ;]
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Natka [Usunięty]
Wysłany:
2007-01-28, 14:30
Nie mam na myśli hotlera i Stalina my to pod takim kontem przerabiamy ale mam głupią nauczycielke to może ona sobie coś takiego wymysliła
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2007-01-28, 15:17
Heh, przeciez ta ksiazka to krytyka systemu komunistycznego Związku Radzieckiego, gdzie Napoleon jest Stalinem, a Snowball Trockim. Gdzie ty tu widzisz Hitlera? O_o Masz jakiekolwiek pojecie o historii? Jezeli tak, to skoro nauczycielka pieprzy takie glupoty to powinniscie to zakwestionowac, a nie przyjmowac wszystko za pewnik.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Natka [Usunięty]
Wysłany:
2007-01-28, 17:53
Jakbyś u tej baby cos zakwestionował to byś juz z klasy do klasy nie przeszedł
Nie ma u mnie w klasie takich odważnych
madziana [Usunięty]
Wysłany:
2007-02-05, 20:57
Też miałam taka polonostke w LO. Cierpienia Młodego Wertera byly dla niej cierpieniami Waltera, a matka Hamleta nazywała się Genowefa. Paranoja. Tylko, ze ludzie w liceum byli odwazni i ją upominali... ale ona i tak swoje
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-07-21, 17:38
Co do lektur, to bardzo podobał mi się "Robinson Cruzoe". Jedną z zalet tej książki jest to, że nie ma tam opisów krajobrazu itd, tylko od razu jest akcja... Według mnie najlepszą lekturą byli "Chłopcy z Placu Broni". Jak miałem 8 lat to uwielbiałem "Dzieci z Bulerbyn", ale teraz mi przesżło ;P
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).