Imię: Sabina Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 517 Miasto: Z południa
Wysłany:
2008-12-17, 17:15
ja aż do liceum czytałam wszystkie lektury, w podstawówce nie czytałam tylko dzieci z bulerbym bo wszystkie kartka była osobno i nie miałam ochoty czytać takiej rozwalonej
______________________________________________________ Nie ma podpisu. Uciekł
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-12-20, 21:57
wszyscy napisał/a:
przerabialiśmy
Przerabia to się sukienkę .
Ja na szczęście nie muszę czytać tony lektur na studiach (za to zuużywam ton kartek na różnego rodzaju obliczenia) i mam czas na normalne książki, które to JA wybieram a nie ministratura czy inne gnomy.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-12-20, 22:16
Zzielona, ty już masz z tym święty spokój, a my jeszcze nie...
Byle do matury... Teraz mam czytać "Pana Tadzia" - nie wiem po kiego skoro już to było przerabiane w gim.
Imię: Sabina Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 517 Miasto: Z południa
Wysłany:
2008-12-20, 22:29
ja nawet nie mam w domu, a nawet jakbym miała to i tak nie było by go widać.
Cytat
ale najlepsza jest XIII księga
taaa... noc poślubna
ja sie juz ciesze że omówiliśmy na polaku "cykl romantycznych dramatów" czyli:
a)zakochał się, jest nieszczęśliwy, zabił się (werter)
b)patriota, nie wychodzi mu to, zabił sie (chyba kordian)
i jakieś tam jeszcze byly , szczęście ze sie skonczylo
______________________________________________________ Nie ma podpisu. Uciekł
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-12-20, 22:31
Krzysiek napisał/a:
ale najlepsza jest XIII księga
No pewnie, że jest najlepsza . W sumie dlaczego uczniowie jej nie omawiają? Sądzę, że wielu ją czytało... I nie jest to byle co, bo napisał ją sam Fredro!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).