w pierwszej kolejności wsiadam na rower, przejeżdżam z 30 kilometrów szukając pleneru do zdjęć,
następnie czekam na odpowiednie warunki pogodowe, jak już mam zdjęcie obrobione, zaczynam myśleć dalej
My piszemy o zdrowiu, czyli informację, które publikujemy na swoim blogu muszą być zgodne ( prawdziwe ) w pewnym stopniu z fachową literaturą medyczną, opinią zaprzyjaźnionych lekarzy, zielarzy.
Dalej do szczęścia wystarczy Nam Photoshop lub aparat, którym przygotowujemy zdjęcia na swojego bloga.
Przede wszystkim chęć. Mam niestety tak że po rozpoczęciu artykułu szybko tracę zapał, i dokańczam po kawałku w dłuższym okresie. Jeden artykuł leżał tak cały rok zanim nie skończyłem.
Zasadniczo lubię artykuły szczegółowe, dlatego trochę zajmuje mi zbieranie informacji, czasem zaglądam z tym do prasy lub pożyczam książkę. Aby napisać artykuł o trąbie powietrznej w Lublinie przejechałem się tam specjalnie do miejskiej biblioteki, aby przejrzeć gazety z lat 30. do innych artykułów jechałem do Warszawy przy pierwszej okazji i przeglądałem książki w bibliotece UW.
Po pierwsze i najważniejsze wolny czas. Trochę natchnienia i ciszy. Nie lubię gdy ktoś mi podgląda przez rękę co piszę, gdy robię zdjęcia też wole być sama. I jakiś pomysł, który wykiełkuje o czym napisać post
Natchnienie mam zawsze, więc to nie problem, potrzebne będzie również piwo, o którym mógłbym pisać, albo do którego mógłbym się odnieść i bardzo często aparat, który zawsze mam pod ręką
Imię: Arek
Wysłany:
2014-10-13, 13:28
Ja ostatnio nie miałem natchnienia. Pomogło mi oglądanie "kreatywnych" zdjęć z darmowych stocków (kategorie things, concept). od razu wymyśliłem 6 tytułów postów:)
kalmah [Usunięty]
Wysłany:
2014-10-15, 20:26
I ja ostatnio cierpię na brak weny, chociaż może większy brak mam w czasie
W sumie nie robię nic specjalnego, natchnienie przychodzi prędzej czy później (częściej później niż prędzej), co znowu przekłada się na brak systematyczności.
Czasami też zdarza mi się przejrzeć internety szukając natchnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).