wilczi91 Blogger.Klub
Wysłany:
2014-02-26, 17:18
Jak na razie nie opracowuje materiałów na posty do przodu, ewentualnie przy wolnym weekendzie zbieram raczej tematy, a sama treść przychodzi z tzw. weną )
Ja mam takie zeszyt w którym zawsze zapisuje parę pomysłów na notkę i potem sprawdzam który był by najciekawszy. Często jest tak ,że w szkole albo w wolnej chwili opracowuje trochę ten konkretny wpis w zeszycie a potem dokańczam i dopracowuje już konkretnie na blogu. Tym spodobem, jesli długo nie przyjdzie mi pomysł na fajną notką, biorę z listy kolejny który by mi się spodobał i opacowuje go więc jak narazie materiału mi nie brakuje
Jak mam pomysł to od razu zapisuję go na blogu w szkicach i zwykle od razu piszę notkę, mam przygotowane zawsze kilka postów na zapas, gdybym nie miała czasu napisać
Gamon WordPress.Klub
Dołączył/a: 17 Mar 2014 Posty: 38 Miasto: Lodz
Wysłany:
2014-03-17, 13:10
Zanim w ogóle wystartowaliśmy mieliśmy przygotowane około 10-15 wpisów (część była tylko naszkicowana). Takich, które powinny być zawsze aktualne. Nie planujemy chronologii wrzucania wpisów także zawsze może nam wpaść coś świeższego. Do tej pory mamy jeszcze zapas i mamy zamiar właśnie z takim zapasem funkcjonować bo regularność jest istotna, a praca - studia i w ogóle życie może nam zapewnić "słabszy" miesiąc.
Do tej pory mamy jeszcze zapas i mamy zamiar właśnie z takim zapasem funkcjonować bo regularność jest istotna, a praca - studia i w ogóle życie może nam zapewnić słabszy miesiąc.
Mam ten sam problem z brakiem czasu i ewentualnym słabym okresem, a regularność bloga zobowiązuje, więc na czarną godzinę mam przygotowane posty na rok w przód
Wysłany:
2014-03-22, 19:43
Chciałabym mieć jak Wy przygotowane tematy i prace do pokazania w zapasie, ale niestety tak nie jest. Założyłam bloga niedawno i też dopiero od niedawna prace spod moich rąk wychodzą z jako taką regularnością. Wcześniej cierpiałam na brak weny, przepracowanie i zmęczenie chorobą. Ostatnio zdrowie się poprawiło, a wraz z nim przyszły chęci na rękodziełowanie Więc tak naprawdę posty pojawiają się w więkoszości tuż po wykonaniu bieżącej pracy.
Jeeejku, jak mam wenę to sobie 30 dni do przodu wszystko ładnie ogarniam. A potem BUM i po miesiącu okazuje się, że lenistwo mnie wykiwało i trzeba na nowo tyrać. Z tym że ogrom postów piszę regularnie co 2-3 dni, na świeżo.
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
NagorszyBlog WordPress.Klub
Wysłany:
2014-03-23, 15:37
Co prawda mam kilka "dodatkowych" notek, ale wątpię, żeby kiedykolwiek zostały opublikowane. Po prostu już ich "nie czuję". Ogólnie rzadko piszę coś do przodu. Jak dostanę olśnienia to siadam do pisania od razu, a jak nie mam weny to nie piszę nic
W notatce na Evernote mam kilkaset tematów. Taki mam styl pracy, że poświęcam sobie dziennie 10 minut z stoperem w ręku, na wymyślanie nowych, ciekawych tematów. Na początku każdego miesiąca, z ogromnej listy wybieram sobie kilkanaście z nich. Potem na początku każdego tygodnia precyzuje to sobie, planując pisanie z wyprzedzeniem. Muszę przyznać, że to rewelacyjne narzędzie, bo nigdy nie mam twórczego kryzysu i tendencji " Nie mam o czym pisać"...
Prócz tego, korzystając ze strony DATY PREMIER wypisuje sobie, co dokładnie chce w danym miesiącu zrecenzować. Muszę przyznać, że trudno narzekać na brak pomysłów
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).