Niepisanie o byle czym, "dobrana" tematyka- fakt.
Mam ponad 400 wejść dziennie, ale zapewne też jest to 10 osób, które po 40 razy w ciągu dnia wchodzą na stronę bloga:)
Sytematycznośc chyba nie ma znaczenia w zdobywaniu czytelników...oczywiście bez przesady..nie można pisac raz na pół roku...ale codziennie też nie trzeba
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-04-08, 23:01
Neon, systematyczność nie oznacza pisania notek dzień w dzień, bo to wbrew pozorom również męczy ponieważ czytelnik nie nadąża często z czyytaniem i po prostu daje sobie spokój w pewnym momencie. W każdym razie notki powinny być w miarę często, wtedy widać, że autor interesuje się danym blogiem i zależy mu na czytelnikach.
Racja...mam kilka ulubionych blogów i gdy nie ma mnie np.kilka dni na portalu jestem póżniej w stanie zorientować się w sytuacji znajomych dzieki temu , że nie piszą kilka notek dziennie
Neon, systematyczność nie oznacza pisania notek dzień w dzień, bo to wbrew pozorom również męczy ponieważ czytelnik nie nadąża często z czyytaniem i po prostu daje sobie spokój w pewnym momencie. W każdym razie notki powinny być w miarę często, wtedy widać, że autor interesuje się danym blogiem i zależy mu na czytelnikach.
Dla przykładu pokażę wpis na moim blipie, w którym zamieściłem zrzut z panelu statystyk swojego fotobloga http://blip.pl/s/51639299 jak doskonale widać, czytelnicy - w przypadku w miarę prostych treści (jakimi są zdjęcia) - szybko zapominają o tobie jeżeli brakuje systematyczności w wpisach. Sam wpis powinien zawierać elementy komunikacji z czytelnikiem Analizowanie ruchu, zainteresowanie danymi tematami i aktywny udział w dyskusjach z komentarzy daje spore szanse na sukces.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
lapavlo [Usunięty]
Wysłany:
2010-03-14, 19:40
U mnie też to można w miare zaobserwować, chociaż mój blog nie jest nigdzie reklamowany itp itd, więc myślę że i tak sporo ludzi go odwiedza (odwiedziny są w unikalnych)
[img]http://img710.imageshack.us/img710/6924/lolox.jpg[/img]
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Co do reklamowania bloga:
-pisać komentarze na innych blogach powiązanych z naszym tematycznie;
-no i jak to było wcześniej wspomniane na forach;
-dodawać wpisy z linkami do swoich blogowych wpisów na innych blogach
______________________________________________________ Odwiedź mojego bloga o Zarabianiu w Internecie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Przetoczyło się 11 tys. ludzi,[...]Teraz, kiedy już szał opadł, wykresy wróciły do normy (nie powiem ile, ale duuużo mniej niż po efekcie Google) i trzymają się na stałym mniej-więcej poziomie.
A czy ów efekt spowodował że statystyki teraz masz lepsze niż przed doznaniem tego efektu ?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).