Ostatnio na jednym forum uznali link w podpisie za reklamę i w zamian za to wymagają reklamy na moim blogu, nie uważam, że jest to aż taka wielka reklama, nie każdy wchodzi w taki link z forum.
administratorzy forów mają obecnie duże problemy ze spamerami, którzy rejestrują tymczasowe konta, piszą tylko kilka postów i umieszczają w stopkach linki pozycjonujące. To może być jeden z powodów, dla których ktoś wprowadził takie zasady.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jak narazie usunęłam z podpisu link do bloga i jest spokój.
To dobrze. A możesz podać nazwę forum? Tak ku przestrodze.
Jeżeli umieścił linka w podpisie i napisał kilka postów , to i tak zniknął na forum.
Na forum codziennie się pisze i stale i systematycznie, dopiero wtedy reklama bloga coś daję.
Napisanie kilku postów nie daje dużej ilości wejść na bloga.
Ja tego nie robię , bo to szkoda czasu ...
[ Dodano: 06-03-2013, 18:47 ]
Sorry, zacytowałam nie ten wpis co trzeba.
Nie mogę się przyzwyczaić ,że cytuj jest u góry
Zdarza mi się umieścić link bloga w stopce (tak jak na tym forum), ale nigdy nie wwaliłabym ogromnego bannera, jak niektórzy mają w zwyczaju, tylko po to, aby był zauważalny z daleka i przyciągnął do siebie większą liczbę osób. Uważam, że jeśli ktoś zechce, to wejdzie poprzez link.
Zdarza mi się umieścić link bloga w stopce (tak jak na tym forum), ale nigdy nie wwaliłabym ogromnego bannera, jak niektórzy mają w zwyczaju, tylko po to, aby był zauważalny z daleka i przyciągnął do siebie większą liczbę osób. Uważam, że jeśli ktoś zechce, to wejdzie poprzez link.
Moim zdaniem przesada zawsze jest w złym guście.
Ja nie uważam, żeby bannery w stopkach były czymś złym. Zależy jak traktujemy swojego bloga. Jeśli podchodzimy do niego jak do biznesu to logicznym jest, że chcemy jak najbardziej zachęcić potencjalnych czytelników do wejścia. Jakoś nie wyobrażam sobie firmy mówiącej "niieeee dajmy mniejszą reklamę, nie będziemy się narzucać" Jasne, że nie mówię tutaj o wielkim żółtym obrazku z czarnymi literami, a jeszcze najlepiej animowanym Chodzi mi o zwykłe bannery - jeśli jest taka możliwość to znaczy, że jest to akceptowalne. A skoro jest akceptowalne to czemu z tego nie korzystać? Ja sama planuję stworzyć banner, jak tylko znajdę chwilkę
Baner normalnych rozmiarów jest jak najbardziej ok. Przesadą dla mnie jest ogromny i migający baner. Chociaż zapewne bym w taki nie kliknęła w obawie, że to jakiś wirus czy coś.
Na początku miałam opory przed umieszczaniem adresu w stopce, ale uznałam, że skoro nie jest błyszczący to nie powinien nikomu przeszkadzać, podpisując się - przyznaje się do wyrażanych opinii, a jak ktoś nie zechce to po prostu nie kliknie
______________________________________________________ www.runtheworld.pl - bloguję o moim bieganiu
Moim zdaniem przesada zawsze jest w złym guście.
Ja nie uważam, żeby bannery w stopkach były czymś złym. Zależy jak traktujemy swojego bloga. Jeśli podchodzimy do niego jak do biznesu to logicznym jest, że chcemy jak najbardziej zachęcić potencjalnych czytelników do wejścia. Jakoś nie wyobrażam sobie firmy mówiącej niieeee dajmy mniejszą reklamę, nie będziemy się narzucać Jasne, że nie mówię tutaj o wielkim żółtym obrazku z czarnymi literami, a jeszcze najlepiej animowanym Chodzi mi o zwykłe bannery - jeśli jest taka możliwość to znaczy, że jest to akceptowalne. A skoro jest akceptowalne to czemu z tego nie korzystać? Ja sama planuję stworzyć banner, jak tylko znajdę chwilkę
Też tak robię.
Jeżeli jest możliwość umieszczam baner,
jeżeli nie to trudno...
Jak poważnie traktuje się bloga to i reklamę też trzeba traktować poważnie
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).