Ja po prostu po napisaniu mojej wiadomości sprawdzam, czy nie ma w niej błędów, również logicznych...
ach no mi się nie chce.Jest tak szybciej i sprawniej.
xD Ja tak twierdzę ponieważ n na polskim mi dobrze z "oltoglafią" ale jak pisze coś na blogu a zwłaszcza mi się spieszy to mi lepiej;'))
^^
______________________________________________________ Kwa,kwa kotki dwa xD
Wysłany:
2009-07-31, 20:23
Myślę że MozillaFirefox jest lepsza!A jeśli chodzi o blogi to mam pytanie Dlaczego gdy masz konto na bloog.pl i piszesz nowy wpis to nie podkreśla błędów ortograficznych?
______________________________________________________ Michael Jackson <3
ostatnio wtórny analfabetyzm jest u mnie grany coraz częściej. szkoda, że nie mam osobistych hejterów, co by mi wytykali wszystkie błędy na blogu. muszę chyba zaleźć za skórę komuś w internetowym światku.
nie jestem dyslektykiem, w szkole zawsze miałam szóstki z dyktand a tu tak mi się na starość porobiło. nawet sobie przykleiłam nad komputerem karteczki z problematycznymi słowami, że niby zapamiętam jak będę patrzyć. nie zapamiętałam. ale przynajmniej szybko mam jak sprawdzić.
Przemasss1989 Blogger.Klub
Imię: Przemek
Dołączył/a: 31 Mar 2011 Posty: 10 Miasto: Polska
Wysłany:
2011-03-31, 13:11
Ortografia na blogach być musi Jak ktoś jej nie zna, to zawsze można włączyć funkcję sprawdzania pisowni w przeglądarce
Dla mnie ortografia to podstawa. Jeżeli ludzie nie są w stanie się upilnować w internecie, jest to dla mnie jak wtórny analfabetyzm. Błędy ortograficzne, literówki toleruję tylko i wyłącznie w komunikatorach. W blogach, na forach, podstawą dla mnie jest znajomość języka ojczystego. Nie wyobrażam sobie, bym "na hura" pisała coś na forum albo blogu. Zawsze staram się dokładnie sprawdzić tekst, zanim cokolwiek wyślę w wirtualną przestrzeń. A osoby, które notorycznie łamią podstawowe zasady pisowni, nie są dla mnie wartę jakiejkolwiek wymiany zdań. Żeby rozmawiać, trzeba nauczyć się mówić.
______________________________________________________ krewetki i szczypiorki.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Htsz, Ja zawsze staram się pilnować. Zresztą, tylko ktoś o IQ poniżej 40 nie dałby rady poprawić pisowni wraz z firefox'em czy chrome. A co do Twoich postów póki co, nie mam się do czego przyczepić.
Ostatnio zmieniony przez Atre 2011-06-15, 08:00, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany:
2011-06-15, 06:27
Atre napisał/a:
Htsz, Ja zawsze staram się pilnować. Zresztą, tylko ktoś o IQ poniżej 40 nie dałby rady poprawić pisowni wraz z firefox'em czy chrome. A co do Twoich postów puki co, nie mam się do czego przyczepić.
Puki co? A może póki co? Haha, masakra. Zacznij stosowanie ortografii od siebie, zamiast obrażać innych.. I nawet Firefoź nie pomógł.. Ja mam Operę
Puki co? A może póki co? Haha, masakra. Zacznij stosowanie ortografii od siebie, zamiast obrażać innych.. I nawet Firefoź nie pomógł.. Ja mam Operę
Racja, popełniłam błąd. To ten jedyny, w którym chrome mi nie pomaga. Dziękuję za poprawienie.
I czy kogoś obrażam? nie wydaje mi się, bo na razie na forum nie widzę kogoś popełniającego rażące błędy.
A co do takich kwiatków - jak się raz na jakiś czas popełni błąd, to nie zbrodnia. jesteśmy tylko ludźmi. Jestem nietolerancyjna dla osób notorycznie źle piszących.
A czy opera poprawia błędy, to nie wiem, nigdy nie używałam i jakoś mi nie śpieszno.
Wysłany:
2011-06-15, 08:14
Cytat
Jeżeli ludzie nie są w stanie się upilnować w internecie, jest to dla mnie jak wtórny analfabetyzm. Błędy ortograficzne, literówki toleruję tylko i wyłącznie w komunikatorach. W blogach, na forach, podstawą dla mnie jest znajomość języka ojczystego. Nie wyobrażam sobie, bym na hura pisała coś na forum albo blogu. (...) Zresztą, tylko ktoś o IQ poniżej 40 nie dałby rady poprawić pisowni wraz z firefox'em czy chrome.
To prawda - na forum, z reguły, ortografia nie kuleje, więc obraziłaś co najwyżej samą siebie.
Natomiast mogłaś poirytować innych użytkowników chociażby brakiem szacunku, np. dla osób cierpiących na dysleksję.
I bym przeszedł bez tego obojętnie, bo niektórzy tacy już są i nic tego nie zmieni, ale sprowokował mnie właśnie Twój błąd. Masz przynajmniej małą nauczkę
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).