Każdy potrzebuje aparat do czegoś innego, nie można tak uogólniać
Tak. Jedni aparatem robią zdjęcia, inni kawę, jeszcze inni przybijają gwoździe. To tyle ode mnie w temacie uogólniania i nazywania nieznanych sobie ludzi głupcami.
A skoro robiłaś zdjęcia na obu markach, to powinnaś też zrozumieć, dlaczego każdy poleca taką, a nie inną markę - może nie miał porównania, a może też chodzi o wzgląd praktyczny (dostępność/ceny sprzętu, akcesoriów, czy też fakt, że mój znajomy ma aparat tej marki i mogę od niego pożyczać obiektywy). Dyskutujmy merytorycznie i rzucajmy w siebie konkretami, a nie bezsensownymi obelgami.
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2013-08-30, 13:32
Luken - ale ja nie mam do Ciebie pretensji i moja wypowiedz nie była skierowana w Twoim kierunku
chodziło mi tylko o uogólnienie Wojciech W.
owszem możliwość pożyczenia obiektywu jest argumentem, nie zaprzeczam
aparat dobiera się do tego co będziesz robił, a nie do marki
Nie Nikon, nie Canon a Pentax jest najlepszy hahha - a tak na serio, to nawet marną komórką można wykonać ciekawe zdjęcie, byleby mieć na nie pomysł. Bo nie ma nic ważniejszego w fotografii.
______________________________________________________ Miss Świata Balonów
Wszystko zależy od tego co chcesz robić i ile masz kasy- Ja jadę już kolejny aparat canona, zaczynałem od tańszych cropów a skończyłem na pełnej klatce 5d.
Swoje musisz wypstrykać i wiedzieć czego chcesz.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).