Wiek: 33 Dołączył/a: 22 Lut 2014 Posty: 161 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-02-23, 13:16
Średni format to jest to!
Posiadam Nikona D80, Nikon F80 i Pentacona Six.
Z początku działałem na cyfrówkach ale później, jak dorwałem się do analogowych aparatów, to już nie chciałem wrócić do cyfrówki.
Mimo wszystko daję sobie jeszcze trochę czasu, nim zainwestuję w kolejny aparat do kolekcji. Przynajmniej do czasu, aż wywołam własnoręcznie pierwszą kliszę, a to najpewniej nastąpi za jakieś pół roku, po przeprowadzce - gdzie nikt niechcący nie zapali mi światła w łazience i nie pomyli chemikaliów z mydłem w płynie.
[ Dodano: 2014-02-24, 20:39 ]
Cytat
Ja używam Nikon D5100, całkiem przyjazny w użytkowaniu
spec_johny napisał/a:
Masz funkcję Live View czy tylko podgląd jak już wykonasz zdjęcie?
Swój chłop! Też mam D5100.
Jest Live View i odchylany ekran. Wygodne na statywie.
Ostatnio zmieniony przez Lukem 2014-03-10, 21:26, w całości zmieniany 1 raz
Rozumiem A korzystasz z niego dość często czy w ogóle?
Bo ja np. zanim dorwałem się do analoga a działałem na cyfrówce to zakleiłem ekran podglądowy.
Coraz rzadziej. W zasadzie tylko przy reportażu, gdzie często lecę trybem seryjnym i na bieżąco wywalam nieudane kadry (bo ktoś mi się za mocno poruszył, wlazł w kadr). Tam, gdzie nie ma zbyt dużo akcji i fotografowany obiekt może cierpliwie poczekać - tam rzeczywiście nie ma co marnować baterii na świecenie ekranem.
W sumie to nie jest zły pomysł, przepraktykuję przy najbliższej okazji.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).