Imię: Krzysztof
Dołączył/a: 13 Lut 2015 Posty: 87 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-06-09, 21:28
To zależy. Najczęściej piszę dany post dzień wcześniej lub w dniu publikacji. Oczywiście zdarzają się dni z nadmiarem wolnego czasu, który najczęściej poświęcam na bloga i w tedy udaje mi się napisać coś więcej, ale naprawdę zdarza się do bardzo rzadko. Największą zmorą jednak jest leń bo nawet jeśli ma się temat w głowie, to czasem nie chce się go napisać
Staramy się dodawać dwa posty w tygodniu. Różnie to wychodzi w praktyce. Czasem jest tak, że po przeczytaniu jednej książki, zamiast przenieść swoje wrażenia na litery, sięgamy od razu po kolejną pozycję, bo po prostu nie można wytrzymać. Potem okazuje się, że teoretycznie materiału jest na cztery posty, ale nie chce się usiąść i pisać i przez ponad tydzień nic nie pojawia się na blogu.
Imię: Marcin
Wiek: 37 Dołączył/a: 18 Maj 2015 Posty: 37 Miasto: Kleve (DE)
Wysłany:
2015-06-22, 14:17
Niestety ale problemy z czasem nie pozwalają mi na wpisanie do przodu kilku wpisów. Teraz w okresie wakacyjnych warto o tym pomyśleć aby zapewnić lekturę czytelnikom byczącym się na wakacjach a sobie wolny czas i urlop tak aby nie było przestoju we wstawianiu nowości.
Aktualnie przygotowane mam 3 szkice, które czekają na napisanie do końca Posiadam również z 10-15 interesujących mnie tematów, które zapisuje najczęściej na gmailu.
Ja piszę na bieżąco. Jak coś obejrzę i przeczytam, to siadam i piszę. Czasami nie mam weny i np. post czeka miesiąc i powstanie w międzyczasie inny, zanim ten pierwszy zostanie opublikowany. Jednak nie mam jakiś długich planów blogowych, nie umiem tak robić. Chyba jestem zbyt spontaniczna.
Póki co wychodzi dość spontanicznie i materiały raz mam, a raz nie. Ale dopiero zaczynam, w końcu to dopiero początek mojego drugiego miesiąca w blogosferze i stopniowo będę sobie porządkować o czym tu pisać, jak, i kiedy. Póki co zbieram informacje zwrotne od czytelników i choć sobie porządkuje i analizuje to i tak znając mnie skończę w chaosie.
Nieodpowiedzialny spontan. Po opublikowaniu zaczynam zastanawiać się nad następnym. W teorii wiem, że chcę napisać o tym co czytam, w praktyce (prawdziwe obowiązki życiowe ) nie wiem kiedy skończę czytać...
Na ten moment mam dwa posty przygotowane do przodu, ale mam zamiar napisać jeszcze kilka, bo niedługo wyjeżdżam. Generalnie staram się mieć przygotowane 2-3 wpisy gdybym miałam jakiś zastój w pisaniu, plus mam zeszyt, w którym zapisuje sobie wszystkie pomysły na notki.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).