Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Ha! Mówiłem -Ibuprom!
Co ciekawe już nie działa na mnie Apap -chociaż swego czasu potrafił postawić mnie na nogi. Jeden warunek: tabletki trzeba było rozgryźć przed połknięciem. Wtedy szybciej działał.
______________________________________________________ Pamiętaj!! Darmowe rady otrzymane przez Internet są warte tyle, ile za nie zapłaciłeś!!
Dla leniwych, przeleżenie, przespanie kaca.
Dla bardziej aktywnych, wypicie czegoś z witaminami i zjedzenie czegoś. Nie wiem dlaczego ale mi pomaga dobre jadło.
______________________________________________________ I'm dancing with myself
O rany, a ja nie wiem, jak można zapijać kaca alkoholem - na samą myśl o tym, że będąc w takim stanie miałabym coś wypić, robi mi się niedobrze. Ale ja jestem kobietą
Generalnie uważam, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Zapobiegać można klasycznie, nie mieszając alkoholi (najlepiej spożywając tylko piwo), nie w słońcu i nie na pusty żołądek. Spotkałam się z opinią, że jest dobrze, jeśli przed piciem zje się łyżkę lub dwie miodu, to ma niby działać cuda. Nigdy tego nie sprawdzałam, ale kto wie?
Kac to przede wszystkim ból głowy, nudności i suchość w ustach.
Ból głowy i suchość w ustach są spowodowane przede wszystkim odwodnieniem, dlatego wszelkiego rodzaju izotoniki - Powerade, Isostar, Oshee. Ciepła woda z dodatkiem miodu. "Koktajle" witaminowe - Pluszzz itp Oraz oczywiście - dużo wody.
Nudności to efekt działania tej "mniej przyjemnej" części alkoholu w naszym organizmie. Rano nasze "wnętrzności" pracują nad pozbyciem się toksycznych substancji. Na to polecam zjeść dobre śniadanie, banana i tak samo jak wyżej pić wodę.
Zastanawiające jest to, że na własne życzenie, sami się pakujemy w taki stan - i to nie jeden, i nie dwa razy
edit:// a i jeszcze przed położeniem się spać polecam wziąć aspirynę i popić szklanką, lub dwiema, wody - na pewno ograniczy poranne problemy
______________________________________________________ Pomagam głównie w zakresie xHTML i CSS.
W mniejszym stopniu doradzam również w sprawach PHP, MySQL, JavaScript oraz grafiki.
Potrzebujesz wsparcia? Pisz na PW.
Drobna pomoc za darmo!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).