u mnie na kaca (a właściwie problemy żołądkowe) pomaga gorzka, mocna herbata z samego rana. do jedzenia ewentualnie coś suchego i lekkostrawnego i do spania. Sen najlepszym lekarstwem wg mnie.
A jeśli ktoś ma problemy z zaśnięciem przez tzw. "helikopter" to polecam spać w pozycji bardziej siedzącej niż leżącej lub postawić jedną nogę na podłodze.
Do końca życia nie zapomnę, kiedy po mocno zakrapianej imprezie na wycieczce klasowej, nasz wychowawca zabrał nas na marsz po górach. Chociaż strasznie nam się nie chciało nigdzie ruszać, a najchętniej dzień spędzilibyśmy w swoich pokojach, stękając i umierając, i nie wiadomo co jeszcze, to okazało się, że na kaca najlepsza jest praca.
Imię: Piotr
Wiek: 45 Dołączył/a: 10 Wrz 2014 Posty: 25 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-09-19, 12:12
Przed snem piję nawet 1 litr wody, rano jak już ktoś radził dużo witaminy C, a jak nic nie pomaga a sytuacja jest mega kryzysowa to gazeta lokalna/ogłoszenia drobne/AAAAAAlkohole-Szybko i wtedy przyjeżdża pani/pan sanitariusz ok 1h kroplówki i jest SUPER I jeszcze jedna moim zdaniem sprawdzona rada jeść w czasie picia i jeżeli trunki mocne to popijać tylko wodą.
Skuteczny sposób na kaca to ostropest plamisty czy leki z jego ekstraktem (silimax, sylimarol) - zawierają sylimarynę, która przyspiesza procesy detoksyfikacji w wątrobie. Wprawdzie ja nie piję, nie jest to sprawdzone na mnie, ale raz że tak mówi nauka, dwa, że znam osoby które po łykaniu tabletek z sylimaryną miały o wiele lżejsze kace .
Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lis 2015 Posty: 35 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-12-06, 23:43
- Mój chłopak wódkę popiją tylko sokiem pomidorowym. Alkohol i popijane z nim soki wypłukują magnez poprzez często wydalanie moczu i wzmożone pocenie. Sok pomidorowy ma dużo magnezu.
- Dobre jest także zjedzenie tłustego posiłku podczas picia. Tłuste po alkoholu szybciej trawi alkohol. Dlatego często się je do wódki np. wędlinę
- Nie powinno się także pić na pusty żołądek. Alkohol się lepiej wchłania gdy coś wcześniej zjemy.
- Dobry jest także ruch podczas picia, po to aby pobudzić metabolizm.
- Nie powinno się pić za szybko. Trzeba dać czas na wchłoniecie alkoholu.
- Ja na kaca jem albo rosół, albo żurek, albo jajecznicę. Mają dużo składników odżywczych, pomocnych na kaca.
Rzadko kiedy mam kaca. Najczęściej to mam gardło zdarte
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).