czerwien
Blogger.Klub
Wiek: 33 Dołączyła: 13 Maj 2013 Posty: 17 Miasto: Polska ;P
|
Wysłany:
2013-05-14, 20:04 [porady] Gdzie założyć bloga i jak na nim zarabiać?
|
|
|
Jestem optymistką. Zakładam, że np. w ciągu roku mój blog będzie ciekawy, na czasie, często odwiedzany, będzie miał stałych fanów oraz ciągle przybywających. Następnie zakładam, że, jako studentka i osoba niepracująca, chciałabym coś na nim zarobić (na czynsz i takie tam). Pytanie brzmi:
1. W takiej sytuacji lepiej zakładać blog jako własną stronkę z wykupioną domeną i serwerem? Czy równie dobrze mogę na blogspot.com albo jakieś onetowskie coś? Co polecacie?
Dodam tylko, że znam tylko podstawy html'a i css'a... więc nie wiem, czy poradziłabym sobie z WordPressem...
2. Czy zakładanie bloga na np. blogspot.com wiele ogranicza? Blokuje jakieś możliwości zarabiania?
3. Na czym właściwie się zarabia na blogach? Na tym, że należy się do jakiegoś Ad-coś tam i wyświetlają Ci reklamy, czy że jakaś firma sama oferuje kasę za umieszczenie reklam np. w kolumnie albo tekście?
4. Czy opłaca się zakładać tzw. fanpage na facebooku? Bo np. zauważyłam, że kwejk tak ma i przez to na facebook'u like'uje mnóstwo ludzi, ale na ich stronę już o wiele mniej osób wchodzi.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 03-07-2013, 03:52 ]
zobacz także:
[2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga?
[2012] jaki serwis najlepszy na założenie bloga?
.
|
|