Nie mogę wyjść z podziwu nad ilością i różnorodnością blogów, wow ludzie są tak różni i ciekawi, wychodzi na to że można pisać tak naprawdę o wszystkim. Każdy znajdzie swoją "niszę"
Zabrzmi banalnie, ale po prostu mi się nudziło. Nie mam do zaoferowania żadnej motywującej opowieści. Nie trafiła we mnie żadna iskierka natchnienia, która przebyłaby cały wszechświat, by wylądować właśnie w moim umyśle. Nie doznałem nagłego olśnienia. Żaden prorok, mnich czy woźny nie powiedział mi: „a teraz idź i nauczaj. Najlepiej załóż bloga. Po co masz obcierać sobie pięty”. Lubię władać słowami, no i jestem odrobinę leniwy. Gdy pojawił się pomysł na założenie bloga, w części mózgu odpowiedzialnej za niechęć do aktywności innej niż sięgnięcie po nową książkę, usłyszałem głos: "Zakładaj. Może zdobędziesz popularność i już nigdy nie będziesz musiał ruszać tyłka z tej kanapy". I założyłem.
______________________________________________________ Zakurzony Blog
Chciałem w końcu zacząć coś tworzyć, co zobaczą ludzie. Skończyłem na pisaniu, ale do tego patrzenia ludzi jeszcze daleko, bo praktycznie nikogo u mnie nie ma.
Ja, podobnie jak Daria, zaczęłam pisać, by podzielić się pasją z innymi i odnaleźć innych górskich maniaków. W ogóle fajnie jest dzielić się tym, co pozytywne. To, że piszę, bo lubię, to jest raczej oczywiste. Inaczej bym tego nie robiła.
______________________________________________________ Góry, lifestyle - Po prostu życie ... Życie Me ...
Imię: Justek
Wysłany:
2013-09-18, 10:35
Mnie nie chodziło nawet o blog, ale o takie bardziej.... portfolio, które nie będzie po prostu portfolio. Lubię się wyżywać artystycznie, fotografuję, grafikuję, rysuję... piszę. Wymyśliłam wiec sobie bloga, czyli świat zamknięty w psychobańce! ;D
Hm... u mnie po części była to prosta miłość do pisania, trochę mnogość zainteresowań, częściowo chęci do bycia zauważoną i ogromne pragnienie posiadania wpływu na ludzi.
Ostatnie wytłumaczę, bo nie chcę być źle zrozumiana. Mówiąc "wpływ", chodzi mi o inspirowanie, zachęcanie, motywowanie ludzi... Sporo w życiu przeszłam, ale to tylko nauczyło mnie doceniania i dziękowania za wszystko co dobre i piękne w moim życiu. Chciałabym "zarażać" ludzi taką postawą.
To był główny powód założenia bloga. Wierzę, że kiedyś uda mi się osiągnąć ten cel.
______________________________________________________ Drems don't work, unless you do.
Piszę już od 2 komputerów (tak dwa razy moje naiwne grafomaństwo spaliło się w cholerę) i postanowiłem, że skoro niebo i ziemia mi grzmią, że pisać nie powinienem to założę sobie bloga i może uda mi się rozwalić serwery googla :D
A tak serio, to po prostu lubię pisać, a cholera mnie jasna bierze kiedy widzę ludzi w telewizji co wyglądają, i mówią jakby się znali, a się nie znają. Stwierdziłem, że skoro oni mogą tak robić i jeszcze dostawać za to piniążki, to ja też mogę, szczególnie, że za darmo.
Poza tym lubię siebie czytać :P
U mnie to było nieco od tyłu. Uczyłem się tworzenia stron i jako w miarę łatwy projet na początek wybrałem własny silnik blogowy w ASP.NET MVC. Chodziło o sam silnik, o pisaniu samego bloga nie myślałem. Ale żeby dopracować niektóre rzeczy, musiałem popatrzeć jak są skonstruowane inne blogi i wsiąkłem w blogosferę. Silnik w końcu napisałem ale stwierdziłem, że nie ma sensu stawiać na nim bloga, musiałbym pracować całe lata żeby osiągnąć funkcjonalność jaką od ręki daje mi wordpress. Ale bloga zacząłem pisać.
Z 10-15 osób w ciągu 2-3 miesięcy powiedziało mi, że powinienem prowadzić bloga. Kilkanaście tygodni później wybitnie się nudziłem.
______________________________________________________ http://kucfilolog.blogspot.com
Pełen deathstyle. Inaczej mówiąc: Taki lifestyle, ale bez obcisłych spodni, koszulek z kryzą, kremów pod oczy i całej reszty ucinaczy penisa.
Tak, na blogu jest x postów. Sukcesywnie go zapełniam. Tak, blog jest szpetny. Muszę znaleźć kobietę, która potrafi się zajmować designem.
Ja początkowo dla siebie, żeby sobie systematyzować pewne zagadnienia, następny był po to, żeby dzielić się z innymi tym co znam (książki), a kolejny, żeby oceniać, luźno dywagować nad blogosferą.
Właściwie ostatnio sama zastanawiałam się dlaczego ludzie zaczynają pisać bloga i pod wpływem tego zastanawiania powstało takie oto zestawienie http://blogomierz.blogspo...e-dlaczego.html
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).