Imię: Kornelia
Wysłany:
2014-03-26, 19:38
Ja piszę raczej na świeżo. Chociaż każdy post musi ostygnąć przez jeden dzień w Wordzie i przejść ponowne przeczytanie, zanim go wrzucę. Za to zbieram pomysły na notki w notesie i gdy jakkolwiek tematycznie pasują do aktualnych wydarzeń, to piszę.
U mnie podobne jak u Panny K. post musi leżakować przez co najmniej jeden dzień by później na zimno przeanalizować co ewentualnie poprawić dodać czy ująć. Staram się mieć chociaż po 2 notki (do każdego opowiadania) w zanadrzu, po to by wrzucić post nawet gdy nie mam czasu na kolejną analizę. Ale zdarza się też że piszę na świeżo, rzadko bo rzadko ale się zdarza.
Mam zapisane kilka tematów, jakieś zdjęcie, które ma być pomysłem na nowego posta. Zazwyczaj całych nie przygotowuję na zapas, góra 1, 2, gdy mam natchnienie, a nie chcę kilku publikować w 1 dzień
Wiek: 39 Dołączyła: 21 Mar 2014 Posty: 22 Miasto: Irlandia
Wysłany:
2014-04-13, 17:27
Ostatnio mi pomysłów nie brakuje, więc tworzę po kilka roboczych postów naraz. Każdy post jest dość rozbudowany, więc wymaga trochę czasu nim go dopracuję, więc tworząc posty w wersji roboczej zatrzymuję pomysły, tak by ich nie zapomnieć.
Do przodu musze napisać dwa posty ale narazie chcę trochę pobawić sie z szablonem a w głowie mam sporo pomysłów na następne publikacje ach ta moja kreatywność haha :d
A ja teraz pierwszy raz w mojej blogowej karierze mam napisany zawsze przynajmniej jeden post w przód I jestem z tego bardzo dumna. Fajnie mieć jednak coś takiego, bo kolejnego posta nie pisze się już wymuszonego i pod presją.
ja nie mam nic. zazdroszczę takiej organizacji, może w tym tyg spróbuje czy to działa w moim wypadku
na początku też tak miałam, ale wraz ze wzrostem liczby czytelników i tym, żeby utrzymać ruch muszę pisać regularnie.
Nie traktuj tego, jak organizacji czasu.. tylko jako cel do odniesienia sukcesu
Ja staram się mieć coś na zapas. Jak mam pomysł zapisuję roboczy tytuł posta i w miarę czasu i weny uzupełniam, później dodaję zdjęcia i formatuję i publikuję. Czasami mam 10 takich pomysłów, a czasami tylko 2.
Bloger powinien pisać cały czas, nie powinien jednak cały czas publikować - tzn zbyt często
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).