| Autor |
Wiadomość |
Temat: Jak długo zamierzasz prowadzić bloga? |
Kinga
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 13507
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 20:20 Temat: Jak długo zamierzasz prowadzić bloga? |
| Różnie może być. Dziś pociąg mnie to, jutro coś innego. Szybko zmieniam pole zainteresować, tak więc nie jestem w stanie powiedzieć, czy moje blogowanie potrwa jeszcze rok, czy 10 lat, to wszystko zależy od efektów, jakie mi przyniesie - jeśli będą marne, pewnie szybko to zarzucę. |
Temat: Ile masz blogów? |
Kinga
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 5455
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 20:04 Temat: Ile masz blogów? |
AD.1. 3
AD.2 Całkiem różna (rozwój osobisty, literatura, blogosfera).
AD.3 Zrezygnować nie zrezygnowałam, ale przez jakiś czas zdarza mi się nic nowego nie wnosić do ich treści (brak czasu).
AD.4 Na jednym
AD. 5 Tak i zmienia się to okresowo, raz jest ważniejszy jeden, raz drugi. Ogólnie nigdy nie było tak, żebym wszystkim jednocześnie poświęcała tyle samo uwagi.
AD. 6 Nieeee
AD. 7 Wszystkie są takie same, dominuje tekst.
AD. 8 Tak, wszystkie są na bloggerze.
AD. 9 Jak wyżej.
AD. 10 Pomysłów miałam wiele, ale skoro 3 nie mogę ogarnąć to za inne się brać nie będę.
AD. 11 Być może. |
Temat: Facebook to kiszka? |
Kinga
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 15016
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 19:58 Temat: Facebook to kiszka? |
Liczbę polubień na Fb można sobie wygenerować w kilka lub kilkanaście minut, to nie jest miarodajny czynnik. A nie zawsze też rzesze fanów na fejsie przekładają się na ilość komentarzy. Czasami bloger pisze ta, że człowiek to lubi, ale nie ma zamiaru podejmować dyskusji |
Temat: Kiedy zacząć zarabiać na blogu? |
Kinga
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 11473
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 19:55 Temat: Kiedy zacząć zarabiać na blogu? |
Od początku to raczej nikt się Tobą nie zainteresuje. Dużo wody w Wiście musi upłynąć, aby blog był na tyle rozbudowany i popularny, żeby firmy zechciały podjąć z nim współpracę.
Co innego ma się z programami partnerskimi, sieciami afilacyjnymi itd. Tutaj możesz zaczynać od pierwszego dnia. |
Temat: Porzucone blogi - dlaczego ludzie przestają publikować? |
Kinga
Wyświetleń: 20440
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 19:49 Temat: Porzucone blogi - dlaczego ludzie przestają publikować? |
Znam jeden powód z autopsji: brak czasu i to taki niedoczas, że nie ma mowy nawet o zalogowaniu się a co dopiero mówić o publikowaniu notek czy innych kwestiach. Młodzi ludzie zakładają blogi, żeby wyrazić siebie a później nieuchronnie nadchodzi dorosłość, praca i tak samo leci.
Drugim powodem moim zdaniem może się okazać "wypalenie blogowe" - zaczynasz, ale nie widzisz efektów a i tematyka powoli przestaje być dla Ciebie priorytetowa, zapominasz o blogu a blog o Tobie, naturalna kolej rzeczy. |
Temat: co gdy nazwa naszego bloga już istnieje? |
Kinga
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 6526
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 19:45 Temat: co gdy nazwa naszego bloga już istnieje? |
| Ja na Twoim miejscu @Ewelajna spróbowałabym pokombinować dalej. Niepowtarzalna nazwa domeny to coś, co będzie Twoim znakiem rozpoznawczym. Będzie określać Ciebie i tylko Ciebie, ladymama jest ok, ale myślę, że dasz radę stworzyć coś co będzie jedyne w swoim rodzaju. |
Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga? |
Kinga
Odpowiedzi: 125
Wyświetleń: 50542
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 19:43 Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga? |
Dzięki kreatywnemu myśleniu!
Zależało mi, żeby nazwy blogów były łatwe do zapamiętania i oryginalne. Żeby czytelnik nie musiał łamać języka sylabizując jakieś niestworzone słowa podzielone myślnikami. Grunt to prostota i chociaż trudno na dzień dzisiejszy wymyślić oryginalną, niepowtarzalną nazwę domeny to jednak nie jest to niemożliwe. |
Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy? |
Kinga
Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 46525
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 19:38 Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy? |
Wiadomo - odzew ze strony czytelników cieszy, mówię sobie wtedy: Kinga chyba zrobiłaś coś niezłego, bo przecież pod badziewiem nikt by się nie chciał wypowiadać, no chyba, że badziewni komentatorzy. Na blogu, który rozwijam najintensywniej (no może oprócz ostatnich turbulencji) mam sporo wartościowych komentarzy i tu nie chodzi o tekst w stylu: fajnie napisane, zajrzyj do mnie tylko o odniesienie się czytelnika do tego o czym pisze, o kreatywną dyskusję. Takie komentarze najbardziej cieszą. Cieszy też ilość, wiadomo.
Im więcej komentarzy na blogu tym większe zadowolenie i motywacja blogera. |
Temat: Porzucić pracę na rzecz bloga |
Kinga
Wyświetleń: 17716
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 19:34 Temat: Porzucić pracę na rzecz bloga |
Mówimy o sytuacji w jakiej znajdują się w naszym kraju ludzie tacy jak Kominek czy Maciej Budzich, oni sobie mogą na coś takiego pozwolić, a czy ja bym chciała?
Gdybym powiedzmy była takim Kominkiem i miała na swoich barkach presję: pisać, kurna pisać! to pewnie by tak było, ale póki co, nie mam tego problemu i jeśli ktoś zaproponowałby mi pracę tylko i wyłącznie jako bloger to szczerze mówiąc nie wiem, czy bym na to poszła. Lubię to, fakt, ale czy aż tak bardzo...? |
Temat: Jakiej tematyki bloga najbardziej nie lubisz? |
Kinga
Odpowiedzi: 74
Wyświetleń: 24766
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 19:30 Temat: Jakiej tematyki bloga najbardziej nie lubisz? |
Nie trawię blogów modowych (zresztą napisałam to już w temacie o ulubionej tematyce bloga). No jakoś nie mogę się przekonać, zerknęłam tam kiedyś do Kasi Tusk i Fashionelki no i ni w ząb, ni w inną część ciała mi to nie pasuje. A dziwne to trochę, bo urodowe i włosomaniackie lubię (oczywiście tylko niektóre).
Powiem tak: nie lubię blogów, które tworzone są na odwal się i nie wnoszą dla czytelnika żadnej wartości. Takie błędy popełnić można w każdej tematyce. |
Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz? |
Kinga
Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 49921
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-04, 19:24 Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz? |
To zależy, mam szerokie zainteresowania i mieszczą się w nich blogi książkowe, urodowe, rozwojowe. Nie lubię blogów szafiarskich i "sweet blogasków" o tyłku maryny.
Czasami nawet zdarza się tak, że tematyka bloga wcale mnie wcześniej nie interesowała a gdy przypadkiem na niego trafiłam, przepadłam z kretesem i to jest właśnie wyznacznik dobrej roboty - kiedy bloger swoją twórczością potrafi zainteresować Cię swoim tematem. |
Temat: Trening w domu |
Kinga
Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 16726
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2013-06-08, 22:39 Temat: Trening w domu |
Htsz napisał/a:
minus: potrzeba trochę miejsca i grubych ścian żeby nie przeszkadzać sąsiadom w bloku
Matko a dlaczego ja pomyślałam o czymś całkiem z siłownią nie związanym? Bo Ty @Htsz tak to zdanie formułujesz, że wiesz co |
| |