Autor |
Wiadomość |
Temat: Wolicie automatyczne czy ręczne agregatory blogów? |
Martin222
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3436
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-08-03, 20:19 Temat: Wolicie automatyczne czy ręczne agregatory blogów? |
Mam pytanie do osób które korzystają z różnego rodzaju agregatorów lub miejsc do promocji bloga.
Czy wolicie samodzielnie zamieszczać linki na takim serwisie, dodać zdjęcie i opis ?
(np foodgrawker, zszywka (z tego co się orientuję to jest tam chyba teraz możliwość dodania linka).
Czy wygodniej wam korzystać z serwisów które automatycznie pobierają treść bloga (durszlak, zblogowani itp...) - raz dodajemy i zapominamy ? |
Temat: Rola mediów społecznościowych |
Martin222
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 5980
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-05-11, 10:35 Temat: Rola mediów społecznościowych |
Jest tu osoba która posiada konto na Twitterze, prowadzi je aktywnie i ma z tego dobry ruch na stronię ? Czy mimo wszystko Facebook dalej pozostaje najbardziej skutecznym miejscem na pozyskiwaniu wejść na bloga ? |
Temat: Zatwierdzanie obraźliwych komentarzy |
Martin222
Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 12694
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-04-24, 16:06 Temat: Zatwierdzanie obraźliwych komentarzy |
Ja mam moderacje i to głównie ze względu na spam lub nieudolny marketing szeptany.
Jeśli chodzi o wulgarne komentarze które nic nie wnoszą to nie widzę sensu ich publikowania. Natomiast jeśli jest to krytyka z argumentami napisana przez osobę która się nie zgadza z treścią artykułu to jak najbardziej publikuje. |
Temat: Czy warto promować swojego bloga na Wykop.pl? |
Martin222
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 10579
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-21, 10:12 Temat: Czy warto promować swojego bloga na Wykop.pl? |
Maritra Films napisał/a: Ja ostatnio jak przeglądałem wykop, to widziałem same wiadomości. Żadnego bloga, czy nawet filmików z youtube. Na głównej stronie, te które mają najwięcej tych polubień, to owszem jakieś śmieszne wpisy, ale na wykopalisku same jakieś informacje a szczególnie dużo było a aferze z 20m2
Dosłownie kilka dni temu dodane - nowy serwis z wyszukiwarką filmowa
http://www.wykop.pl/link/...dobnych-filmow/
jak widać stał się hitem na chwilę obecną znalezisko ma prawie 77 000 odsłon i nie mówcie że z tego nie zostanie właścicielowi strony jakiś ruch bo pomysł jest ciekawy i ludzie będą na to wracać. |
Martin222
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-20, 12:23 Temat: Czy warto promować swojego bloga na Wykop.pl? |
Tak mi się teraz przypomniało - możliwe jest rozkręcenie serwisu za pomocą wykopu i zyskanie stałych odwiedzających.
Są na to 2 sposoby (tzn ja doszedłem do takich wniosków - pewnie jest ich więcej).
1. Stwórz serwis / bloga z ciekawymi treściami które spodobają się użytkownikom wykopu - tutaj zauważyłem że szczególną popularnością cieszą się strony o tematyce turystycznej - relacje z podróży lub życia w jakimś kraju - no w końcu jest to ciekawe.
2. Stwórz serwis z ciekawą i przydatną funkcjonalnością - i tutaj świetnym przykładem strony która swój sukces osiągnęła głównie dzięki wykopowi - pokazywarka.pl |
Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
Martin222
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 9946
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-20, 12:17 Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
zarazik1 napisał/a: U mnie największą poczytnością cieszą się artykuły nt. onkologii i szczepień.
A mówiąc o konkretnych tytułach:
1. Kpina z pacjentów onkologicznych
2. Nowość: Ibuprom NaWszystko
3. Kochający rodzic szczepi swoje dziecko
W sensie kpina, że są np. źle potraktowani przez lekarza ? |
Temat: Jak sprawdzacie swoje teksty przed opublikowaniem na blogu? |
Martin222
Wyświetleń: 10990
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-04-20, 12:16 Temat: Jak sprawdzacie swoje teksty przed opublikowaniem na blogu? |
Word to podstawa, przeglądarka ma też wbudowany słownik (chociaż czasem oba te rozwiązania mogę nie wyłapać czegoś jak na przykład chodzi o kontekst).
Co do sprawdzania - jak wyżej - warto aby teksty został przeczytany przez inną osobę - nawet nie koniecznie taką która się lepiej na temacie ale chodzi też o to, że kiedy piszemy tekst samodzielnie to łatwiej pominąć jest coś przy sprawdzaniu.
A i wg mnie jeśli już sprawdzamy sami to lepiej jest coś wyłapać jak czyta się na głos. |
Martin222
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-18, 20:34 Temat: Czy warto promować swojego bloga na Wykop.pl? |
no chyba że masz bloga o programowaniu |
Martin222
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-16, 13:36 Temat: Czy warto promować swojego bloga na Wykop.pl? |
Prawda jest też taka że wiele większych serwisów pomaga sobie uzyskać wykop efekt - była nawet kilka razy jakaś afera z tym związana.
Jednorazowo można spodziewać się kilkadziesiąt tysięcy wejść (zależnie co tam będzie) ale ruch szybko spadnie. |
Temat: Facebook to kiszka? |
Martin222
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 13030
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-04-15, 11:15 Temat: Facebook to kiszka? |
Jak u was wygląda teraz ilość wejść z fanpage ? Ja mam 14 000 i fanpage umiera jeśli nie pompuje się w niego pieniędzy. Ilość wejść także jest coraz mniejsza. Są jakieś sensowne alternatywy dla Facebooka ? |
Temat: zblogowani.pl - opinie o stronie (złe i dobre) - czy warto? |
Martin222
Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 40822
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-15, 10:38 Temat: zblogowani.pl - opinie o stronie (złe i dobre) - czy warto? |
Jasiek a.k.a Yeti napisał/a: Martin222 napisał/a: na jakiego rzędu wzrost ruchu można liczyć ? kilkadziesiąt wejść dziennie ? kilkaset ?
Dołączyłem do nich, banerek wyrzuciłem 4 sekundy po akceptacji admina, po czym zastąpiłem go widgetem z ich strony.
Efekt? 4 wejścia dziennie z ich strony
4
Wejścia
Dziennie
Więcej mam z forum o gotowaniu, przy czym proszę zwrócić uwagę na tematykę mojego bloga
Szał normalnie - z tego co widzę to chyba więcej ruchu można zdobyć reklamując się na agregator treści dla blogów kulinarnych - pod warunkiem że takiego mamy.
Ktoś jeszcze pochwali się liczbą wejść ze zblogowanych ? |
Temat: Gadżet Obserwatorzy z Bloggera na innej platformie blogowej? |
Martin222
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3835
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-02-16, 10:16 Temat: Gadżet Obserwatorzy z Bloggera na innej platformie blogowej? |
Dzięki za informacje
Co do g+ mam już na stronie jednak wydaje mi się że trudniej tam zdobyć obserwatorów. |
|