Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Forum Blogów  »  Blogi, Pomoc Blogowa
Problem z przeglądarką grafiki
http://szablony.blogowicz.info/?id=javaskrypty Tutaj jest kod do przegadarki grafiki, jak włozyc tam zdjecia?
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[Tenbit.pl] alert przy wejściu na bloga
Heeloł !!
Mam taką sprawe z blog.tenbit.pl
Otóż znalazłam na blogu jak sie robi zeby TYTUŁ notki sobie wędrował
spoodobalo mi sie to ale . Na innym blogu znalzlam takie cos ze jak weszlam pojawila sie
ramka (tak jak naprzyklad z errorem) ze mamy sie zglaszac do konqrsu :|
Jak tą ramke sie robi ?? odpowiedzcie PLissska ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[blox.pl] Problem z przewijaniem się stron na następną
Chciała bym zeby strony przewijały sie na nastepne. np. tak jak na tym blogu na samym dole pisze nastepna strona.
Znacie jakis kod html na to?
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[bloog.pl] zmiana loga na szablonie
czesc! robie bloge w wp. wybralam szablon i chce wstawic jpg u gory tego szalonu, chce poprostu dodac cos na temat zeby nie byl taki jedno kolorowy. da sie to jakos wstawic????
Ostatni post Odpowiedzi: 8
problem z muzyką - ściąga się na dysk
Otuż umieszczam muzyczke na blogu i k.... zamiast grać to ona chcę się ściągać i to za każddym razem Uruchamia się mój download Accelerator ...... Pomóżcie bo już walcze z tym całą noc wrrrrrr........HELP ME PLEASE ! :zalamany: przy okazji nauczcie mnie wklejać takie skrypty np ♥ Dzięki Pozdrawiam
Ostatni post Odpowiedzi: 9
muzyka mp3 na blogu - gdzie najlepiej
witam
mam pytanie gdzie najleppiej zalozyc darmwoego bloga ????
chodzi mi oo to zeby mozna byl na nim robic edycje html i zeby byla duza pamiec blogu bo np : na oneice to ejst 15 mb a moze gdizes jest wiecej
i dobrze by bylo jak by mozna bylo dodwac pliki na stronie
jak ustawić rozmiar obrazka?
prowadze bloga..ogladajac inne blogi zauwazylam ze duzo ciekawiej oglada sie dany blog kiedy sa na nim obrazki..tez postanowilam je miec...dodaje obrazki przez strone : http://www.imageshack.us/ dodaje obrazek a nastepnie kopiuje wiersz polecenia z THUMBNAIL FOR WEBSITES ale nie dosc ze obrazek jest maly to jesczze pod obrazkiem pojawia mi sie jego wielkosc!wyglada poprostu beznadziejnie..jesli chodzi o konkrety pod moja ost notka www.annasmy-gamon.mylog.pl jest tego przyklad!pomocy!jak powiekszyc ten obrazek??jak zrobic zeby niepokazywal sie ten durna wielkosc obrazu???tylko prosze o konkrerne linki bo z HTML jestem naprawde tepa :/
Ostatni post Odpowiedzi: 11
jak zrobić preloader ?
Nie wiem czy tu powinien byc ten temat, ale...
Chcialam miec na blogu, na stronie glownej preloader tylko nie wiem za bardzo jak to zrobic. Znalazlam artykuly jak zrobic taki najprostszy, ale chcialam zeby moj nie byl prostokatem na bialym tle tylko zastapic go grafika. Tu wlasnie zwracam sie o pomoc bo nie mam pojecia od czego zaczac. Chodzi mi dokladnie o to, ze jak strona sie laduje to zeby ten pasek wygladal inaczej (grafika) oraz pokazywal sie na innym tle.
Z gory dzieki za pomoc nawet najmniejsza ^^
Filmy na blogu
mam pytanko!!...powiedzcie mi jak moge to zrobic..mam bloga na który chciałbym wrzucic pare filmików..ale jest tam zbyt mało miejsca i chciałbym to rozwiazac w ten sposób...wrzucic te filmiki na jaks stronke (tak jak no. zdiecia sie to chyba nazywa uploduje i potem sie bierze link i wkleja na jakies forum i jest to zdiecie normalnie) no i ja bym chciał włąsnie cos podobnego zrobic z filmikami...czyli chodzi mi o to aby wrzucic jakis film na stronke i potem wziasc link i wkleic go na mojego bloga. prosze o pomoc :) ;)

Jak zakladasz temat to nazywaj je sensownie, a nie wazne pytanie, wejdz i zobacz, ten sposob nazywania tematow jest lamerski. poza tym temat juz istnieje // Frozen

http://forum.blogowicz.in...blogu-vt356.htm
Odpowiedzi: 0
nie umiem sobie poradzic z drobnym problemem???
chciałam sie dowiedziec jak sie wstawia muzyke na bloga do edytora HTML?nie mam swojego szablonu(jeszcze)i nie wiem jak to wstawic bo sie kompletnie na tym nie znAm!prosze o pomoc pozdrawiam goracO odpiszcie:*:*:*:*
Ostatni post Odpowiedzi: 1
Jaki jest kod do księgi gości i dodawania do ulubionych ?
Jaki jest kod do księgi gości i dodania do ulubionych ???? :)
Ostatni post Odpowiedzi: 5
Jak wkleić obrazek do notki? ;P
heheh.. wiem, że na jakiejś stronie jest program, który po wpisaniu samych parametrów obrazka daje cały kod html, który umożliwia wklejenie go na bloga ;P. Nie znam się na html-u dlatego korzystam z takiego typu pomocy xD bede wdzięczna za jakieś linki ;P POZDRAWIAM!!! :)

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 11-07-2006, 13:24 ]
prosze czytać przyklejone posty na forum, albo używać wyszukiwarki, tego typu problemy już rozwiązywaliśmy, następnym razem będzie warn systemowy :P //@Htsz
Pomocy! Problemy z mylogiem.
Mam bloga na mylogu i kilka pytań. Bardzo proszę o pomoc!

1. Jak zmienić czcionke ( wielkość, rodzaj ) w notce?

2. Jak powiększyć menu.

3. Jak zrobić aby pod linkami można było zapisać tekst np. wiersz?
skrypt notek z komentarzami
Wiem ze to troche dziwna prosba, ale poprosilbym o Kod dodawania newsow (noci) na bloga wraz z mozliwoscia komentowania ich. Pewnie nasuwa Wam się kilka pytań:

1. Po co ci ten skrypt?
2. Dlaczego nie robisz bloga na serwisach takich jak blog.pl , mylog.pl itp?
3. Skoro biwerzesz sie za robienie strony, nie mozesz byc zielony (o rymuje sie :] ) wiec powinenes umiec zrobic samemu taki skrypt!

Odpowiem na nie:
1. Chcę stworzyć bloga, na servisie yoyo.pl.
2. Zawsze bylem orginalny. Sam blog jako pisanie noc i czytanie komentarzy nie wystarczałoby mi raczej. A na yoyo.pl moge dodac swoje srypty,
3. Wiem. Rozumiem juz prawie html, wciaz sie doksztalcam. Niedlugo wezme sie za SQL, teraz jestem jeszcze w php.

Prosiłbym również o pomoc w "zainstalowaniu" skryptu (na ftp wrzuce sam ; ) )

Pozdrawiam, Bielo.
[ggblog.net] problem ze statusem
http://ntalia.ggblog.net
moglibyście mi wyjasnić, czemu mój status nie zapisał sie na blogu? :>
Ostatni post Odpowiedzi: 7
[ mylog.pl ] Problem z odsyłaczem ( kotwicą ) do notki
Zrobilam sobie w notce odnosnik do innej notki i mam pytanie: czy to normalne ze potem nie mozna cofnac strony przez strzalki wstecz?
blog: http://www.krysztalowy-kalamarz.mylog.pl

jak klikniecie w "czytaj dalej..." w notce na samej gorze to przeniesie was do kotwicy, ale potem nie mozna cofnac strony...
:(
Ostatni post Odpowiedzi: 4
Gry online w notce ?
Jaki kod trzeba wkleić do notki aby jakakolwiek gra z np. gry.pl była w notce tak jak te filmiki na www.wyluzuj.mylog.pl ? :?:
[muzyka na bloga] Graficzny playerek
Mam pytanie mysle, ze umiescilam je w dobrym dziale. Mam muzyke na blogu, ale chcialam zeby playerek nie byl systemowy tylko zastapic go grafika. Znalazlam kod w necie na stronie www.generatory.4.pl ale on nie dziala :( . Moze ktos z was wie jak zrobic kod ktory bylby poprawny? :padam:
ps. mi sie wydaje ze w tym kodzie ze strony blad jest w sekcji area.

Artur// Prosze nie pisać kolorową czcionką. KAżdy nowy użytkownik musi się przedstawić tutaj
linki ( odsyłacze ) na obrazku
Jak mam zrebić żeby były jako link napisy na tej grafie

??

Wiem że da sie napeno ...

prosze o pomoc!!
Ogólnie na temat bloga
Moje pytanko...takie nietypowe może.Czym dla was jest blog?????
Blogi...hm... obszerny teamt co nie??? Ale też duże pole do popisu!Różna tematyka,różne poglądy,problemy,różne światy.
To mi pasuje,ale wkurzają mnie blogi,w których pełno jest jakiś dollsów i innego typu dziadostwa albo jak ktoś pisze bloga pod publike....ściemnia na każdym kroku.Masakara!!!
Jak sądzicie czym jest blog???
Ostatni post Odpowiedzi: 9
Jaki serwis najlepszy dla bloga
YO!
Ja ma pytanie takie: Jaki serwis jest najlepszy do założenia na nim bloga?
narazie mam w onecie.

----------------------------------------

ten temat może być już nieaktualny, zapraszamy do nowego wątku: jaki serwis najlepszy na bloga? - czyli gdzie założyć bloga / na jakiej stronie?
Ostatni post Odpowiedzi: 10
Linki
Jaki kod trzeba wpisać,żeby był napis np. "Tango" i po kliknięciu na napis pojawi się ta stronka http://www.millan.net/funp/100/tangodance.html
Szblonik kto zrobi?
mam już grafike do szablonu ale nie mam html ktoś pomoże?? moje gg 7758752 :dontgetit:
Pozdrowienia na stronie, blogu
Mam małe pytanko: Jaki kod trzeba wstawic zeby miec pozdrowienia na stronce lub blogu, np. takie jak na www.dodatki.net
Ostatni post Odpowiedzi: 6
jak z archiwum zrobić spis treści ?
Jeżeli chce napisac swoje opowiadanie i chcialabym zeby zamiast (w archivum)miesiecy pokazywaly mi sie np. rozdzialy opowidania albo:
Czy mozna w archivum zmienić zeby nie pokazywaly mi sie miesiące tylko poszczególne dni jak to zrobic ? :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:
[ mylog.pl ] komentowanie, jak to zrobić??...
Witam jestem pierwszy raz na takim forum i juz mam pytanie do was wszyściutkich takie :
Mam bloga na mylogu , dośc długo zajeło mi przyswajanie sobie HTML i mam problem gdy wchodze na swojego bloga (a sami mozecie na niego wejść i spróbować) i np.chce napisać sama sobie komenta(czego nie robie!!!) to nie ma jak bo ani pod notka a ni w menu nie pokazuje mi się naglówek "komantuj" czy coś w tym style nie wiem czy trzeba coś wpisać na blogu w ten html czy jakoś inaczej plisska poradźcie mi dziubaski albo jakby bylo miło możecie sami wejśc na mojego bloga i skomentować :D :D
Film na blogu
Chciałabym aby ten filmik http://www.maxior.pl/?p=index&id=12635&0 znalazł się na moim blogu w poscie. Jak to mozliwe?

Nie chodzi o podanie strony url tylko o pokazanie sie filmiku w poscie,tak jak jest muzyka na bloga (ale wtedy muzyka jest obok postow)
[ Grafika ] użycie obrazka bez zgody autora...
Czy pobrana grafika z deviantarta bez zgody autora to kradzież? W takim czy innym razie jeżeli to prawda to 95% blogów musi być pokasowanych tak? :)
Przecież nie ma napisane ,że zastrzega sobie prawa do kopiowania. :znudzony:
zmieniłam onetbloga na inny i co teraz ?
hej! postanowiłam skończyć z blogiem na onecie, ale po założeniu blogów na np. eblog, blog, i-blog, blog4u nie umieałam nic zrobić pomocy!! Np. na stronie www.dodatki.net są fajne dodatki. próbowałam je pododawać na nowe blogi i nie wiem nawet jak!!! :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony:
Ostatni post Odpowiedzi: 11
efekty linków
znalazłam serwis z dodatkami i strasznie podoba mi się efekt ich linków. Jest to strona http://inventive.ovh.org Czy ktoś zna taki skrypt? niekoniecznie z tymi kolorami^^'
Ostatni post Odpowiedzi: 15
1 - 2 ... 67 - 68 - 69 ... 181 - 182