Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Forum Blogów  »  Webmastering
artykuł do napisania o formach
coraz więcej komponentów na kalendarze.avatary.pl - zdecydowałem ze wyjdę po za blogi

a teraz do rzeczy są tam dwa działy:

http://kalendarze.avatary...i,wyszukiwarka/
i bramka email [może i bramka gg kiedyś bo widuje czasem i mogę stwierdzić ze popularne]

http://kalendarze.avatary...email/index.php jeszcze nie działa wersja testowa!!!! - swoją drogą jeszcze nie doszedłem czemu nie działa :kwasny:

opublikuje artykuł który opisze jak zmieniać wygląd tych formularzy, obramowanie pół teksty na przyciskach

preferuje przykłady.

-trzeba to pozbierać w sieci (obramowanie, kolor formularza, startowy napis [value], jakieś proste funkcje java mile widziane, oczywiście jak zmienić wysokości szerokość, czcionkę i jej rozmiar - wszystko o stylach; ważne dla mnie żeby ostatnim przykładem było wykorzystanie wszystkich opisanych rzeczy, miłe było by podawanie przykładów na komponentach kalendarzy), zebrać w jeden art, dobrać przykłady i opisać

pod artykułem mogę umieścić wszystko, nie wyższego jak 50px
Odpowiedzi: 0
[ java script ] wyświetlanie tekstu zapisanego w kilu linijk
chodzi tu o kursy walut na kalendarzach:

mam taki kod:

Kod

<table width=170 border=0 cellspacing=0 cellpadding=0><tr><td>Waluta</td><td>Kupno</td><td>Sprzedaż</td></tr><tr><td>1 USD
</td><td>3,21</td><td>3,27</td></tr><tr><td>1 AUD
</td><td>2,34</td><td>2,39</td></tr><tr><td>1 CAD
</td><td>2,79</td><td>2,85</td></tr><tr><td>1 EUR
</td><td>3,88</td><td>3,96</td></tr><tr><td>100 HUF

</td><td>1,46</td><td>1,49</td></tr><tr><td>1 CHF
</td><td>2,47</td><td>2,52</td></tr><tr><td>1 GBP
</td><td>5,62</td><td>5,73</td></tr><tr><td>100 JPY
</td><td>2,71</td><td>2,77</td></tr><tr><td>1 CZK
</td><td>0,13</td><td>0,13</td></tr><tr><td>1 DKK
</td><td>0,52</td><td>0,53</td></tr><tr><td>1 EEK

</td><td>0,24</td><td>0,25</td></tr><tr><td>1 NOK
</td><td>0,49</td><td>0,50</td></tr><tr><td>1 SEK
</td><td>0,41</td><td>0,42</td></tr><tr><td>1 XDR
</td><td>4,62</td><td>4,72</td></tr></table>

wszytsko ciągnę z pliku czyli na stronie wstawiam

Kod

<script type="text/javascript" src="http://mur2.ovh.org/kalendarze/wlepki/kurs,walut.php"></script>

moja ostatnia próba to:

Kod

tresc = '<table width=170 border=0 cellspacing=0 cellpadding=0><tr><td>Waluta</td><td>Kupno</td><td>Sprzedaż</td></tr><tr><td>1 USD
</td><td>3,21</td><td>3,27</td></tr><tr><td>1 AUD
</td><td>2,34</td><td>2,39</td></tr><tr><td>1 CAD
</td><td>2,79</td><td>2,85</td></tr><tr><td>1 EUR
</td><td>3,88</td><td>3,96</td></tr><tr><td>100 HUF

</td><td>1,46</td><td>1,49</td></tr><tr><td>1 CHF
</td><td>2,47</td><td>2,52</td></tr><tr><td>1 GBP
</td><td>5,62</td><td>5,73</td></tr><tr><td>100 JPY
</td><td>2,71</td><td>2,77</td></tr><tr><td>1 CZK
</td><td>0,13</td><td>0,13</td></tr><tr><td>1 DKK
</td><td>0,52</td><td>0,53</td></tr><tr><td>1 EEK

</td><td>0,24</td><td>0,25</td></tr><tr><td>1 NOK
</td><td>0,49</td><td>0,50</td></tr><tr><td>1 SEK
</td><td>0,41</td><td>0,42</td></tr><tr><td>1 XDR
</td><td>4,62</td><td>4,72</td></tr></table>'; document.write(tresc);

nie działa. jak mam ten kod opisać żeby sie wywiatlał na stronie?
Ostatni post Odpowiedzi: 2
POMOC
No niestety musze aktywować jednodniowy TEMAT Ponieważ .. Potrzebuje mianowicie na swoją strone białą wstążke cos w stylu takiego jak noszą dziennikarze żałobną .. Tylko że białą :)
Bardzo byłbym Wdzięczni .

robie grafike z JP ll i potrzebuje

//@Htsz skasowałem limit postu i przenosze do grafiki. może sie to komuś jeszcze przyda ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 4
divy, style, tła tabelek
pracuje nad takim kodem php i wszystko działa świetnie, ale mam problem z tłami tabelek

otóż jak jesteś na stronie:
http://mur.ovh.org/n/inde...ve.gif&f=6666FF

to pod tekstem

Cytat

Kolor wpisz w postaci RBG (czyli 6 znaków, liter lub cyfr) wartość koloru możesz skopiować z generatora po lewo, lub wybrać wpisać swój kolor

jest formularz, wpiszcie tam coś tak jak mówi instrukcja, potem jak klikacie to zegar powinien mieć to tło co wpisaliście, natomiast on go nie ma.

problem w tym ze jak wkleję kod spod zegarka gdzieindziej to wszystko jest ok, tzn tło jest koloru takiego jak chcemy natomiast nie jest takie stronie.

Gdzie w tym wszystkim jest haczyk jak user ma zobaczyć swoje tło?

teraz prościej:
dlaczego nie pokazuje sie tło pod zegarkiem animowanym? [tło nie jest koloru podłoża]
Ostatni post Odpowiedzi: 8
kalendarze generator
Stara jeszcze widoczna wersja jest na www.kalendarze.avatary.pl 7.0 alfa

nowa 8.0 beta: http://mur.ovh.org/n/inde...t=&o=&t1=FF9900

coś tam juz dobrze działa... ;) wybiłem większość robaczków jak ktoś coś zauważy to pisać!

mam pytania typu:

→czy buttony tczciona i tło powinny być obok tabelki z kolorami z jej prawej strony

→ czy pod tymi buttonami powinno być pole na wpisanie url'a własnego tła?

oszczędzę w ten sposób miejsce - mogę dać miej kolorów próbniku jak na starej wersji 7.0.

→ czy może dać wpisanie kolorów wieczne po kliknięci np w napis: własne tło? - rozwinie się formularz na pole z wpisem

zależy mi żeby wizualnie było czytelnie

wtedy np. byłby napis tło z zewnętrznego adresu a po kliknięciu pokazało by sie pole na wpis i opis

po za tym:
wprowadzić mam zamiar dwupoziomowy wybór pixela, najpierw dział a potem obrazek, czyi podział pixeli na kategorie (bardzo prosty podział, powiedzmy z 5 kategorii) i możliwość uploadowania własnego pixela z twardego dysku, dział by sie wtedy nazywał obrazki użytkowników

co o tym myślicie, jeśli macie własne pomysły to zapodajcie koniecznie, z tymi pixelami to się jeszcze wymóżdżę. Ale dopóki nie wiem jaki układ będzie to nie wiem jaki skrypt będzie pasował
ShoutBox
eh mam pytanko jak na mojej stronce umiescic shoutboxa bo niemam zielonego pojecia jak to zrobic a przydalby mi sie i to bardzo!
Ostatni post Odpowiedzi: 6
Loading
Siema, zna ktos skrypt na loading ze wpisujesz adres a przed otwarciem strony pisze loading i sie laduje bo nie lubie kiedy wchodze na strone i pol grafiki nie zaladowanej wiec jezeli zna ktos skrypt to bardzo prosze o napisanie pozdro

Aha moja strona domowa www.kutwa.prv.pl :zdegustowany: :D :zdziwko: :rotfl: :cool: :chytry: :luka: :padam: ;) :) :] :P :kwasny:
Ostatni post Odpowiedzi: 16
Problem z Jportalem...
Mianowicie chodzi o infopage.php. Mam w tym podstrony i jak założe taką podstrone i wchodze to nie widze prawego menu. Co mogę z tym zrobić ? :suchy:
Ostatni post Odpowiedzi: 5

Blogosfera  »  Ogólnie o blogach
[blogsot] Przyszłość darmowej platformy blogowej
W związku z likwidacją blogów blox, a wcześniej tych onetowych mam pytanie jaka jest przyszłość blogów blogspot? Czy jest sens zacząć tworzyć i rozwijać się tu czy za chwilę padnie decyzja: likwidujemy bo się nie monetyzuje...

pozdrawiam
Adam Okuń - bloger od kilku lat
Ostatni post Odpowiedzi: 1
Wirtualna Polska zamyka bloog.pl - 31 marca 2018

Przedwiosennych porządków w blogosferze ciąg dalszy. Tym razem Grupa Wirtualna Polska wysyła do swoich użytkowników mailing z taką treścią:

Cytat

Drodzy Bloogerzy,

informujemy, że po szczegółowej analizie podjęliśmy decyzję
o zamknięciu platformy bloog.pl z dniem 31 marca 2018.

Zgodnie z postanowieniami regulaminu, po tym terminie nie zapewniamy archiwizowania i przechowywania plików, komentarzy ani jakichkolwiek innych treści udostępnionych w ramach bloog.pl
Po 31 marca 2018 wszystkie materiały zostaną automatycznie usunięte.

Zachęcamy do skopiowania treści i polecamy jedną z dwóch największych światowych platform do bezpłatnego blogowania:
http://blogspot.com
lub
https://wordpress.com/learn-more/?v=blog

W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny
lub przez formularz na stronie:
http://pomoc.wp.pl/formularz.html

Przepraszamy za niedogodności związane z zamknięciem bloog.pl
i liczymy na zrozumienie z Państwa strony.

Zespół
Bloog.pl

Jak tylko odzyskam dostęp do panelu swojego bloga, sprawdzę czy przygotowano jakieś narzędzia do eksportu treści, czy może ekipa bloog.pl nie przygotowała tego dla swoich klientów - i stąd czas na eksport danych dają nieco dłuższy niż w przypadku onetbloga.

Interia zwinęła się dwa lata temu, BlogOnet z końcem stycznia, po nim będzie BLOOG. Zostaje czekać na komunikat od Agory w sprawie bloxa ;)

Ponownie żal mi tych, którzy będą musieli teraz kombinować z przenosinami, ale w sumie to trochę odsieje z blogosfery miejsca od dawna umierające, na które wielu użytkowników dawało się nabrać i zakładali swoje blogi, licząc na przyjemne blogowanie. Wybór będzie mniejszy, ale konkretniejszy, na platformach nadal rozwijających się.
Pierwsze polskie strony z blogami?
Czy ktos pamieta pierwsze strony z blogami (bardziej to wygladalo jak pamietniki) takie jak blog.onet.pl Szukam jednej strony na ktorej mialam swojego 'bloga' jak bylam nastolatka, ale nie pamietam nazwy strony. Wydaje mi sie ze zaczynala sie na T... nie moge przypomniec sobie kompletnie. szukalam na google 'stare polskie blogi/ pierwsze polskie strony z blogami' chyba kazda mozliwa opcje i nic mi nie wyskakuje tylko nowe blogi i nowe strony.

Ktos moze pamieta pierwsze blogi z ok 2000?
Na ile postów macie przygotowany materiał?
Pytanie otwarte do Wszystkich, jak w tytule.
Na ile postów do przodu macie przygotowany materiał, pomysł, itd.
Pozdrawiam Noworocznie
Ostatni post Odpowiedzi: 181
Bloger a działalność gospodarcza
Złe wiadomości:

Cytat

Bloger nie odliczy wydatków na stworzenie strony - interpretacja podatkowa

Ani koszty zakupu domeny i programów antywirusowych, ani pomoc informatyka nie ma dla fiskusa związku z działalnością gospodarczą.

Mamy kolejną złą wiadomość dla blogerów. W najnowszej interpretacji fiskus zakazuje nie tylko odliczenia prezentowanych na stronie zakupów, ale też wydatków związanych z organizacją bloga od strony technicznej.
(...)

http://www.rp.pl/Podatek-...-podatkowa.html
Jak sprawdzacie swoje teksty przed opublikowaniem na blogu?
Dziś mam nieco naiwne pytanie. Jak sprawdzacie swoje teksty zanim je opublikujecie? Kilka razy zaliczyło mi się wpadkę z ortografią (kilka znaczy 3 na ok 150 stron tekstu) - no ale nawet to nie daje mi spokoju. Poza tym cały czas w głowie mam to, że może jeszcze gdzieś są tam teksty z błędami:) Zazwyczaj ja przed publikacją daje do przeczytania siostrze. Czytam też kilka razy teks na głos. Są jakieś ciekawe strony do sprawdzania pisowni, ortografii?
Ostatni post Odpowiedzi: 29
Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Większość z nas tu obecnych jest zaintrygowanych tematyką prowadzenia bloga.
Zastanawiam się na czymś, związanym z blogowaniem od jakiegoś czasu.

Może zgodzisz się odpowiedzieć na moje pytanie?
Ostatni post Odpowiedzi: 160
Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
Mamy temat o pseudonimach na forum, teraz pora na adresy blogów.

Od dłuższego czasu zastanawiam się dlaczego nazwy wielu blogów są takie trudne? Jestem świadomy tego, że wszystkie popularne loginy są już pozajmowane, ale czy rzeczywiście tak trudno wymyślić unikalną nazwę, na której nikt nie połamie sobie języka?

Zapraszam do dyskusji (liczę na obszerne wypowiedzi) =>

Napisz skąd pomysł na taką nazwę Twojego bloga?
Ile trwało wymyślanie jego nazwy?
Jak to wyglądało? Czy było trudno?
Było ważne w jakim ma być języku?
Czy ludzie mają problem z jej wypowiadaniem lub zapisywaniem?
Ostatni post Odpowiedzi: 125
Od jak dawna blogujesz?
Od kiedy macie kontakt z blogami? od jak dawna jesteście blogerami? Co przyczyniło się do tego, że założyliście swojego bloga? Blogujecie nadal na stronie, którą założyliście jako pierwszą? czy może zmieniliście w międzyczasie tematykę lub adres?

Opowiedz swoją blogową historię a potem nie zapomnij napisać w drugim temacie o czym jest Twój blog ;)

Ja swojego pierwszego bloga założyłem na blog.pl w listopadzie 2002, głównie z ciekawości. Koleżanki zakładały blogi, wgrywały na nie różne dollsy i pisały pokemonowym pismem bezsensowne notki. Zapomniałem o nim na trochę a potem kiedy sobie przypomniałem to wcale nie byłem gorszy od nich (no poza tymi rysunkowymi lalkami :P ).

Moje "normalne" blogowanie na nim skończyło się jakoś w 2007 roku i od tamtego czasu umiera czekając na coś nowego - wykorzystywałem jego ruch do promocji innych stron, więc wpisy na nim pojawiały się jeszcze potem, ale ostatni w maju zeszłego roku. Obecnie przekierowuje na mojego fotobloga.

Nie pamiętam kiedy założyłem tego fotobloga. Pierwszy wpis dodałem na nim 18.05.2006, ale prawdziwe życie zaczął w 2008 roku i prowadzę go do dzisiaj :)

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 05-05-2013, 23:29 ]
zobacz także:

swój komentarz możesz zostawić także w grupie Blogerzy na Google+
=> https://plus.google.com/1...sts/CDaYLG4WWEW
Ostatni post Odpowiedzi: 233
Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?
Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?
Ich brak was przytłacza czy niekoniecznie?
Ostatni post Odpowiedzi: 174
Blog BBLOG.PL - stary ale czy jary?
Znacie bblog.pl ?
Co myślicie o autorach?
Kiedy mieliście pierwsze wejście na bloga z wyszukiwarki?
No właśnie, jak to było u Was? Po jakim czasie pojawił się u Was ktoś, kto szukał czegoś w Google? U mnie co prawda jeszcze nikogo nie było, ale mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni.
Czekam na Wasze odpowiedzi :)
Porzucić pracę na rzecz bloga
Porozmawiajmy o czymś ciekawym. Przy jakim miesięcznym dochodzie z bloga rzucalibyście pracę na rzecz blogowania? Myślę że tutaj będzie też ważne co robicie na co dzień. Student na pewno nie ma tyle wydatków co mąż i ojciec dwójki dzieci. Czy ktoś ma w planach bycie blogerem na pełen etat ?
Ostatni post Odpowiedzi: 48
Komentarze z linkami do innych blogów. Kasować czy zostawić?
Ostatnio na moim blogu zaczęły w końcu pojawiać się komentarze. Problem jednak w tym, że ludzie notorycznie dodają w nich linki do blogów, co nie za bardzo mi odpowiada. Po prostu nie chcę aby mój blog stał się czymś w rodzaju wysypiskiem linków i zarazem reklamą innych blogów. I teraz nie bardzo wiem co z tym zrobić. Wiadomo, że komentarze typu "fajny blog, wpadnij do mnie blabla.pl" są bezwartościowe, więc nie mam wyrzutów sumienia, kiedy je kasuję. Ale są komentarze, które mają ciekawą treść i niestety ten nieszczęsny link. Mam na blogu dodaną informację, żeby nie dodawać tego typu rzeczy, bo sobie tego nie życzę, jednak mam wrażenie, że ludzie to olewają. I co teraz robić? Kasować wszystko jak leci i liczyć się z tym, że ludzie przestaną komentować czy może zostawić tak jak jest i pozwolić aby wartościowe komentarze zginęły w gąszczu tych bezwartościowych?
Ostatni post Odpowiedzi: 28
Prawa autorskie a kradzież treści/zdjęć
Mieliście może do czynienia z tą nieznośną plagą internetowych złodziejów, kradnących Wasze teksty, wiersze albo ilustracje/zdjęcia, które umieszczacie na blogach? Ignorujecie to czy próbujecie coś z tym zrobić? Jeśli tak, to jak sobie z nimi radzić, pisać do konkretnego delikwenta, który podkrada i publikuje jako własne, czy do serwisu, na którym publikuje? Prawnikiem nie jestem, nie wiem jak to wygląda od strony prawnej, ale na bogów, chyba coś takiego jak prawo autorskie w sieci też obowiązuje i nie można bezkarnie przywłaszczać sobie cudzej własności?
Ostatni post Odpowiedzi: 64
Porzucone blogi - dlaczego ludzie przestają publikować?

mariolinux napisał/a:

Ale pytanie jest na rzeczy, skoro 99% blogów jest porzucanych po jakimś czasie?
Powyższy fragment pochodzi z tematu Jak długo zamierzasz prowadzić bloga?. Postanowiłem wydzielić ten wątek.

Rzeczywiście ilość blogów porzucanych przez ich właścicieli jest ogromna. Jedne w ten sposób zaśmiecają internet, inne zajmują ciekawą nazwę, kolejnych szkoda, bo były ciekawe.

Znamy już powody dla których ludzie zaczynają blogować. A co - według was - decyduje o tym, że ktoś przestaje to robić? może znacie takie przypadki (znajomi, obserwowani)? czy autorzy podawali powody?

Moje przypuszczenia:

1. Wypalił się
2. Nie nadaje się
3. Brak zainteresowania - tematem, osobą lub blog nie stał się popularny
4. Brak czasu na prowadzenie bloga
5. Brak wystarczającej wiedzy
6. Założone by zarabiać, ale okazało się to co w 2,3,5
7. Za trudne w prowadzeniu
8. Moda, która przeminęła (chociaż to wraca jak bumerang)
9. Zmiana zainteresowań

Moje osobiste przypadki:

1. Blog założony jakoś w 2002 roku, pisałem jak pokemon, o pierdołach. Dokładnie nie pamiętam dlaczego przestałem pisać, chyba przestało mi się to podobać - prawdopodobnie z tego wyrosłem. Blog istnieje do dzisiaj, zostawiłem na pamiątkę.

2. Fotoblog, założony w 2006 roku by prezentować to co wyskoczy z mojego aparatu. Fotografia była jedną z moich pasji, lubiłem robić zdjęcia, lubiłem dodawać je na bloga i dyskutować w komentarzach. Trzy lata temu przestałem się umawiać na sesje zdjęciowe - trochę z lenistwa czy braku czasu. Pod koniec zeszłego roku aparat odmówił mi posłuszeństwa, więc fotolog sobie wisi. Odwiedza go prawie 200 osób miesięcznie, w planach była nowa strona, jednak bez narzędzia (aparatu) i motywacji ciężko działać ;-)
Ostatni post Odpowiedzi: 48
[Hejterzy] Kiedy kończy się krytyka a zaczyna hejt?
Myślicie, że warto mieć hejterów? Czy uważacie, że jeśli są wulgarni lub obrażają, to należy ich banować?

Dla przykładu ja za tekst o teorii ewolucji biologicznej dostawałem komentarze, że jestem chory psychicznie i że chce zniszczyć kościół katolicki, a za tekst o względności określania czegoś ''naturalnym'' gdzie w obrazku znalazł się homoseksualizm, dostawałem komentarze, że mój blog to blog propagandowo-polityczny, że jestem homoterrorystą i że jestem kłamcą :-D. Za usuwanie obraźliwych komentarzy oczywiście zarzucano mi komunistyczną cenzurę. Co również jako że uznałem za obraźliwe, usunąłem. Ah, no i oczywiście zarzucano mi, że jestem opłacony przez koncerny farmaceutyczne w celu ukrywania >>prawdy<< o nowotworach.

Znajoma ma hejterów hejtujących jeśli skrytykuje produkt danej tylko firmy, a że firma ta ma wyjątkowo idiotyczne i klamliwe reklamy to często ląduje na blogu. Może są to hejterzy zatrudnieni. Inny kolega bloger prowadzący również bloga naukowego też dostaje hejty za wpisy np. o Wielkim wybuchu, że jest ateistycznym propagandzistą itd. Znajoma prowadząca bloga popularnonaukowego za napisanie o homoseksualizmie u zwierząt została zywzywana, że jest lobbystką LGBT chcącą zniszczyć ludzkość. Bardzo pozytywna blogerka AniaMaluje otrzymywała komentarze, że nienawidzi katolików, za wpis o swojej filozofii życia (który nie był ani trochę obraźliwy).

Można więc zauważyć, że blogi naukowe są głównie pod ostrzałem środowisk skrajnie konserwatywnych i skrajnie religijnych. Ale do rzeczy, jak się zapatrujecie na hejterów, hejtrstwo, różne formy radzenia sobie z nimi?
Ostatni post Odpowiedzi: 8
[Blogi] Komentarze z linkami - kasować czy zostawiać?
Hej, może moja wypowiedź będzie luźno związana z tematem, ale nie chciałam dla takiego drobiazgu zakładać nowego wątku (zresztą chyba nawet nie mogę).

Chciałabym zapytać Was, czy praktykujecie wpisywanie adresu strony w komentarzach na cudzych blogach, ale nie w treści komentarza, tylko w podpisie, łącznie ze swoim nazwiskiem/pseudonimem.

Ja osobiście uważam, że ma to sens, bo jeśli nazwa bloga coś znaczy, sugeruje tematykę, to osoba czytająca komentarz może z ciekawości na bloga zajrzeć. Nie odbieram tego jako nachalnej promocji. Oczywiście obok adresu (bez www) podaję - w pierwszej kolejności - swoje imię i nazwisko.

I teraz ważniejsza kwestia: jak roboty wyszukiwarek traktują takie bądź co bądź linki? Czy duża ilość komentarzy z adresem jest traktowana jako linki pozycjonujące bloga? Czy może w tym kontekście dodawanie do nazwiska/pseudonimu nazwy bloga nie ma najmniejszego sensu?

Dla przykładu: swoje posty podpisuję Agnieszka Iksińska - dekozdrowia.pl Dokładnie tak to wygląda.

Jakie są Wasze doświadczenia?
Ostatni post Odpowiedzi: 11
Własna domena - Gdzie?
Gdzie Waszym zdaniem warto kupić domenę?

Jakie są Wasze doświadczenia?
Ostatni post Odpowiedzi: 3
Zarabianie na blogu
Zarabianie na blogu niesie za sobą wiele kontrowersji. Często spekuluje się ile wyciągają na blogach znane blogerki. Czy uważacie, że zarabianie na blogu to coś złego? Czy jesteście zwolennikami postów sponsorowanych, bannerów na blogu czy może Was to razi?

Jeśli chodzi o mnie to w zarabianiu na blogu nie widzę nic złego. Sama jestem zapisana do programu afiliacyjnego, z którego zarobione pieniądze mogę przeznaczyć na rozwój bloga. Razi mnie jednak, kiedy na stronie głównej bloga wisi milion bannerów reklamowych. Zarabianie ok, sprzedawanie się nie ok.
Ostatni post Odpowiedzi: 22
Co wam jest potrzebne by stworzyć post
Może uznacie to za dziwne ale zastanawia mnie co jest wam potrzebne,oprócz czasu i pomysłu oczywiście, by stworzyć nowy materiał. Ja na przykład nie wyobrażam sobie pisania bez słuchawek,muzyki,wcześniejszych notatek odnośnie nowego posta i oczywiście herbaty. :zdziwko: Ah zapomniałabym jeszcze o zeszycie, najpierw zawsze pisze "Na brudno"
Ostatni post Odpowiedzi: 51
[Dyskusja] Dla kogo tworzycie swoje blogi?
Hej, chciałbym zapytać dla kogo prowadzicie bloga? Dla swoich czytelników, czy jednak bardziej dla siebie? Zdarza Wam się publikować posty, które wiecie, że nie będą dla Waszych czytelników najciekawsze, ale są dla Was ważne?

Dla mnie odbiór czytelników jest bardzo ważny i chyba większość z nas wrzuca treści do Internetu, aby z kimś się nimi podzielić, komuś je pokazać. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chciałbym poruszać także inne tematy, które niekoniecznie są interesujące dla osób, które odwiedzają mój blog. Mimo to co jakiś czas wrzucam takie wpisy, bo jednak to moje miejsce w sieci i mimo gorszych statystyk "realizuje się".

Jakie jest Wasze podejście? :)
Ostatni post Odpowiedzi: 2
1 - 2 ... 80 - 81 - 82 ... 181 - 182