Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Blogosfera  »  Ogólnie o blogach
[mylog] nachalne reklamy
wchodziłem sobie dzisiaj jakoś po zerowej na blogi, które pobierają od nas szablony i odwiedzając jednego bloga na mylogu przeżyłem mały szok ;)

Przekierowało mnie na stronę logowania z uwagi na to, że blog był tylko dla zarejestrowanych mylogowiczów a tam co takiego:

to chyba już mała przesada ;)

w tej chwili wprawdzie strona => http://www.mylog.pl/login.php wyświetla tylko jedną (nie da się jej wyłączyć tak jak np. na eblogu), ale co będzie jak takie 'błedy' zaczną wyskakiwać częściej ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 22
[akcja] Blogom nie!
Co sądzicie o tej akcji? Nie wszystkie blogi można zaliczyć do pokemonowatych. Są także zwykłe i profesjonalne.
Ostatni post Odpowiedzi: 53
Popularnosc blogow spadnie w drugiej polowie 2007 roku.
Jak piszą na stronie redtram:

http://www.wiadomosci.ose..._windowsem/3170

Cytat

Prognozy Gartnera dotyczące blogów wydają się najmniej przekonujące, ale z drugiej strony zawsze trudno sobie uzmysłowić, że zjawisko, które dziś jest niezwykle popularne jutro może być tylko modą dawnych lat.

Zdaniem analityków Gartnera szczyt popularności blogów przypadnie na pierwszą połowę przyszłego roku, gdy na świecie będzie ich około 100 mln. Potem ta liczba zacznie spadać. Daryl Plummer z firmy Gartner tłumaczy, że wielu ludzi znudzi się pisaniem blogów i w blogosferze zostaną tylko Ci, którzy naprawdę chcą prowadzić swoje internetowe zapiski.

Blog, to po prostu coś, czego prawie każdy próbuje. Każdy czuje, że ma coś do powiedzenia. Nie wszyscy jednak wykazują konsekwencję w prowadzeniu dziennika.

w drugiej polowie licza blogow ma spadnac, szczeze mowiac nie wierze w to, sa jeszcze ciagle ludzie bez internetu, ktorzy nie maja pojecia o czyms takim... i pewnie beda chcieli sprobowac, ale kiedys w koncu dzieciaki blogujace dorozna i moze wtedy ich to wciagnie?

Co o tym sadzicie?
Ostatni post Odpowiedzi: 25
Gotowe kody z muzyką do wstawienia na bloga.
Chciałbym zaprezentować stronę WWW na której można znaleźć gotowe kody HTML z muzyką do wstawienia na własnego bloga lub stronę internetową.

=> //link już nie działa//

PS. Czekam na wasze opinie co do wyglądu strony itp.

Pozdrawiam serdecznie
Ostatni post Odpowiedzi: 3
strony internetowe i blogi do rejestracji!

Cytat

Prokuratorzy coraz chętniej ścigają autorów stron internetowych za to, że nie zarejestrowali ich w sądzie jako dziennik lub czasopismo. Przekonał się o tym m.in. Leszek Szymczak, prowadzący serwis GazetaBytowska.pl, który został oskarżony o prowadzenie serwisu bez rejestracji. Organy ścigania zajęły się nim, ponieważ nie usunął z forum komentarzy internautów na temat komornika, o którym program wyemitowała TVN.
(...)
Ta sprawa doczekała się niedawno postanowienia Sądu Najwyższego. Może ono wstrząsnąć polskim Internetem. Wprawdzie sąd oddalił kasację prokuratury, gdyż uznał, że skoro wydawcom odmówiono zarejestrowania tytułu, to nie można ich teraz za to karać. Z drugiej strony doszedł do wniosku, że strony WWW muszą być rejestrowane tak samo jak czasopisma papierowe.

Co istotniejsze, dotyczy to zarówno profesjonalnych portali informacyjnych, jak i np. amatorskich stron ze zdjęciami rodzinnymi. - Zgodnie z prawem prasowym treść nie ma znaczenia do uznania publikacji za prasę - tłumaczy Rzeczpospolitej sędzia SN Jacek Sobczak, który był sprawozdawcą w opisanej sprawie. W praktyce oznacza to, że jeśli strona jest aktualizowana częściej niż raz w tygodniu, powinna zostać zarejestrowana jako dziennik. Jeśli rzadziej, ale przynajmniej raz w roku - jako czasopismo. Autorowi strony za brak rejestracji grozi grzywna, a nawet kara ograniczenia wolności.

Za Rzepą . Pogrubienia moje.

Co prawda Vagla.pl i inni prawnicy uspokajają, że wspomniane orzeczenie sądu nie ma na razie mocy prawnej, ale i tak już zalatuje mi wielką paranoją.

Za co siedzisz? Za Blogowicz.info, a Ty? Ja za blogaska na Onecie.
Ostatni post Odpowiedzi: 22
Ogólnie na temat bloga
Moje pytanko...takie nietypowe może.Czym dla was jest blog?????
Blogi...hm... obszerny teamt co nie??? Ale też duże pole do popisu!Różna tematyka,różne poglądy,problemy,różne światy.
To mi pasuje,ale wkurzają mnie blogi,w których pełno jest jakiś dollsów i innego typu dziadostwa albo jak ktoś pisze bloga pod publike....ściemnia na każdym kroku.Masakara!!!
Jak sądzicie czym jest blog???
Ostatni post Odpowiedzi: 50
[mylog.pl] Zostań testerem!

Cytat

Od kilku miesięcy pracujemy nad nową wersją serwisu. Prace dobiegają końca i za niedługo przyjdzie czas na testy.
Jeśli prowadzisz bloga dłużej niż pół roku, jako pierwszy chcesz zobaczyć nową wersje serwisu oraz chcesz przyczynić się do tego by działał jeszcze lepiej wypełnij formularz znajdujący się w panelu administracyjnym i dołącz do grupy testerów!

Co sądzicie? Ciekawi mnie co w niej będzie.
Ostatni post Odpowiedzi: 31
[mylog.pl] nowe pakiety blogowe
witam. do czasu utworzenia klubów dział internet posluzy za składnice tematów tego typu.
z dniem dzisiejszym tj. 13.12.2006 mylog.pl wprowadził zmiany w polityce swoich kont. cynk od Tobiasza ;)

Okresu owej promocji (?) nie podano, więc uznajmy ją za "do odwołania" lub lubiane przez administrację myloga "na zawsze" ;)

z uwagi na to, ze opis pakietów znajduje się w panelu po zalogowaniu, na warstwie i w dodatku w tabelce skopiowałem ją do pliku :

=> nowe pakiety myloga (wersja z dzisiaj, zobaczymy czy beda jakies modyfikacje, badźcie czujni ;) )

to co do tej pory było płatne wchodzi teraz w pakiet Sponsorowany, który uaktywniamy z poziomu pakietu classic za darmo.

W wersji classic nasz blog jest aktywny 35 dni, w wesji sponsorowanej rok. Dostajemy 20MB na nasze pliki graficzne.

Co oferuje nam pakiet Premium ? to samo co pakiet sponsorowany, przy czym na naszym blogu nie będą wyświetlane rekamy ?!
no i co jest bardzo dziwne w porównaniu z pakietem sponsorowanym premium wazny jest o połowe mniej... dlaczego tak ? przecież jak przestane płacić to powienienem wrócić do wersji sponsorowanej (ważnosc konta 365dni), ale widocznie tak nie jest, albo to mała pomyłka ;)

Napisałem, że w wersji Premium nie ma reklam. Co to może oznaczać ? ano chyba tylko jedno, mylog planuje wyświetlania reklam na waszych blogach (??) a z uwagi na to, ze ma niezłe zaplecze pod tego typu sprawy (jedna z najpopularniejszych stron wedlug stat.pl) to związane jest to ze sporą ilością pieniędzy co zwróci dobroć serca jaką obdarowała was administracja w postaci tych pakietów ;)

Reklam jeszcze nie zauwazyłem, dlatego ciężko mi w tej chwili określić w jakiej formie to ma się odbywać...

Na zmianach zyskują po części userzy (ale i nieco tracą) no i admini :)

co o tym wszystkim myslicie ? jak wam się podoba ?
Ostatni post Odpowiedzi: 19
serwis dla bloga rysowanego
witajcie.

Zamierzam założyć nietypowy blog - blog z dużą ilością moich autorskich rysunków. Taka rysowana kronika. Nie planuję tam zbyt wiele pisać. Tylko od czasu do czasu. Głównym środkiem komunikacji będą rysunki - gify.
I nie ma to być statyczna galeria, tylko systematycznie prowadzony, dynamiczny blog.

Moje pytania brzmią następująco:

1. jaki polecacie serwis (najlepiej darmowy)
2. czy lepiej założyć w tym celu zwykły blog, czy fotoblog (może jest lepiej dostosowany do dużej ilości grafiki?..nie wiem..)

pozdrawiam wszystkich :)

Eva
Ostatni post Odpowiedzi: 8
Odpowiednik (Polski bądź Po Polsku ) Wordpressa
Poszukuję Jakiś odpowiednik Wordpressa bo naszła mnie ochota na bloga na Serwerze ...

zna ktoś coś w tym stylu ?, słyszałem że był Nibylog ale strona ich nie istnieje ..

Pozdrawiam i proszę o odp..
Ostatni post Odpowiedzi: 6
nowy Jogger.pl
przed momentem zauważyłem, że serwis Jogger.pl przystroił się w nowy layout. zmiany objęły zarówno stronę główną, jak i panel administracyjny.

i trzeba przyznać, że chyba im to na dobre wyszło...

a Wy co sądzicie?
Ostatni post Odpowiedzi: 6
jaki serwis blogowy zamiast myloga ?
Jakie znacie darmowe serwisy typu mylog , oprócz eblog i bloga bo tych nie chce
Ostatni post Odpowiedzi: 17
pisze-wiersze.pl witryna dnia

Cytat

pisze-wiersze.pl

4 kwietnia 2007

Witryna dla nieodkrytych talentów literackich.

Strona, na której każdy internauta może umieścić swoje wiersze, oceniać twórczość innych, wymieniać się poglądami na temat poezji. Minimalistyczny (i miły dla oka) design w pastelowych kolorach Web 2.0. W czasach brutalnego kapitalizmu pomysł doskonały, szkoda tylko, że autor nie zaimplementował systemu tagowania zamieszczonych utworów.

Więcej informacji : http://www.pisze-wiersze.pl

źródło: http://www.pcworld.pl/wit...wiersze.pl.html

normalnie duma mnie rozpiera :]

ps. prosze o zaglosowanie na nas na stronie pc world komuter :)
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[mylog] awaria, konserwacja serwerów czy coś innego ?
13 kwietnia okazał się pechowym dniem dla użytkowników mylog.pl
w piątkowy wieczór serwery myloga odmówiły posłuszeństwa (?) i do dnia dzisiejszego (15.04) nie można się dostać na żadną stronę w domenie .mylog.pl oraz .slowa.pl

jak wiadomo to jeden z najpopularniejszych serwisów blogowych w polsce, więc 'straty' są dość spore, ponad 340tysięcy użytkowników ma tam bloga. Wielu z nich ma popularne strony i prowadzi wpisy systematycznie a teraz nie mogą ich uaktualnić.

Z tego co się dowiedziałem od kilku userów, awarii na mylogu takich mniejszych było dość sporo i administracja rzado uprzedzała przed dłuższymi przerwami.

Zastanawia mnie co może być przyczyną tej przerwy, ciekawe jak długo jeszcze potrwa i czy administracja powiadomi na stronie głównej dlaczego blogi były tyle czasu niedostępne ;)

macie może jakieś informacje na ten temat ? czekam na opinie :)
Ostatni post Odpowiedzi: 13
Najlepsze serwisy blogowe - Gdzie najlepiej założyć bloga?
Gdzie warto załozyc bloga? Jaki serwis ma najwiecej funkcji? Gdzie nie ma zbednych reklam?
Jakie sa najlepsze serwisy blogowe?
Ostatni post Odpowiedzi: 1
Co z eBlogiem?
Witam. O ile się nie mylę, są tutaj forumowicze, którzy mają blogi w serwisie eBlog. Mam pytanie. Otóż serwis blogowy eBlog nie działą już od wczoraj, czy przedwczoraj. Odkąd mam bloga |luty|, tak długa, jakby to ująć... Przerwa w działniu się nie zdarzyłą... Czy wie ktoś może coś na ten temat? Kiedy serwis znów zacznie funkcjonować? :szok: :(

nowszy temat znajdziesz tutaj => co się dzieje z Eblog.pl?
Ostatni post Odpowiedzi: 7
Ceny Blogów !
Są Ludzie Tacy Jak Ja Którzy Chcą sie dowiedzieć Jakie Istnieją Ceny Blogów I jakie Są Ich Możliwości .. Czy jest ktoś kto mógłby polecić NAJLEPSZY WEDŁUG NIEGO Serwis Blogowy :) Czekam Na Odpowiedzi
Jogger, Jabba
Ostatnio spotkałem się z kilkoma systemami blogowymi - Jogger i Jabba - co o nich sądzicie? Są warte uwagi, czy jednak lepiej się nimi nie zajmować?

A co myślicie jeszcze o postawieniu Wordpressa we własnej domenie, na własnym serwerze?

Z góry dzieki za odpowiedzi, Wojtaszek. :)
Ostatni post Odpowiedzi: 1

Blogosfera  »  Promocja Bloga
[blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
Cześć. Od dawna się tutaj nie udzielałam. O ile dobrze pamiętam, że wielu z was prowadziło blogi. Kilka lat temu każdy chwalił się, że założył bloga i pisze sobie tam o czym chce, ale to jakoś przeminęło, wtedy to była jakaś moda na blogowanie ogólnie. Ma ktoś z was jeszcze bloga? Często piszecie posty?
Ostatni post Odpowiedzi: 236
O czym jest Twój blog?
Zapewne większość z Was ma własnego bloga, którego systematycznie aktualizuje, a przynajmniej stara się to robić :D . O czym piszecie? Czy jest to zwykły dziennik, gdzie opisujecie swoje życie czy swojego rodzaju książka z przemyśleniami? A może wiersze czy opowiadania? Albo wszystko na raz?

Co sądzicie o blogach tematycznych i o tych, gdzie autor opisuje swoje zwykłe (bądź niezwykłe) życie? O i jeszcze innych blogach? :D

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 05-05-2013, 23:28 ]
Zobacz również:

o swoim blogu możecie napisać także w komentarzu na Google+ w grupie Blogerzy:
=> https://plus.google.com/1...sts/gVZi3KpjqKM
oraz na facebooku:
=> https://www.facebook.com/...02847141&type=1
Ostatni post Odpowiedzi: 454
[współpraca] Wymiana linków - na czym polega?
Witam. Pracuję właśnie nad wypromowaniem swojego bloga i w poszukiwaniu odpowiednich metod natknąłem się na coś takiego, jak wymiana linków. Czy wiecie, co to jest i na czym dokładnie polega?
Wolicie automatyczne czy ręczne agregatory blogów?
Mam pytanie do osób które korzystają z różnego rodzaju agregatorów lub miejsc do promocji bloga.

Czy wolicie samodzielnie zamieszczać linki na takim serwisie, dodać zdjęcie i opis ?

(np foodgrawker, zszywka (z tego co się orientuję to jest tam chyba teraz możliwość dodania linka).

Czy wygodniej wam korzystać z serwisów które automatycznie pobierają treść bloga (durszlak, zblogowani itp...) - raz dodajemy i zapominamy ?
Ostatni post Odpowiedzi: 3
zblogowani.pl - opinie o stronie (złe i dobre) - czy warto?
a jest ktoś z Was na zblogowani.pl ? to polski serwis i chyba pomaga zwiększyć ruch na blogu. zastanawiam sie czy do niego nie dołączyć, ale póki co jestem jako czytelnik. Korzystacie z tego?
Ostatni post Odpowiedzi: 39
Blogerzy i Vlogerzy w reklamach
W Polsce też mamy już kilka rozpoznawalnych twarzy internetu, które uczestniczyły w reklamach. np. Maciej Budzich (a także Natalia Hatalska) w kampanii "Oryginalny Windows 7 - postaw na 100% korzyści".

Cezik w reklamie dla Willkinson

Blogerzy na Świecie zarabiają już od dawna, jest to tam bardziej powszechne. Dzisiaj na blogu Maćka zobaczyłem dwa filmy, w których udział brały panie od wizażu.

NikkieTutorials współpracowała z VW

panacea81 (Lauren Luke) wsparła kampanię przeciwko ukrywaniu przemocy wobec kobiet i dzieci.

jak Wam się podoba pomysł na zapraszanie blogerów do takich akcji, myślicie, że w ten sposób można lepiej dotrzeć do odbiorców? Znacie inne przypadki kampanii reklamowych z udziałem blogerów? Co zyskuje na tym bloger a co traci? Kiedy nadchodzi moment, że się sprzedaje?

Chcielibyście wziąć udział w reklamie? Co moglibyście reklamować?
Ostatni post Odpowiedzi: 25
Instagram - jakie macie doświadczenia?
Nasz blog istnieje dopiero od 2 miesięcy i po zupełnej porażce (0 ruchu itp.) z pinterest postanowiliśmy założyć Instagram. Czy ktoś z Was może też go ma i może coś poradzić, jak go najlepiej prowadzić? ;) czy generuje to u was jakiś ruch? Czy to tylko zbędny gadżet?
A i czy w opisie danego zdjęcia da się w jakiś sposób dodać link?
Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze
na czym to konkretnie polega, czy można to rozumieć na wiele sposobów ?
Ostatni post Odpowiedzi: 65
Bloglovin' - opinie
Hej, chciałam spytać czy ktoś z Was używa Bloglovin' (http://www.bloglovin.com/). W tym tygodniu miałam sporo wejść z tego i aż weszłam na ich stronę zobaczyć o co chodzi. Oczywiście od razu dodałam sobie ikonkę na bloga, coby iść z duchem czasu :banan: , Myślicie, że warto?
Ostatni post Odpowiedzi: 52
BlogBooster.pl - opinie
Witam,
Dziś dostałem od BlogBooster.pl maila z propozycją współpracy. Chciałbym się zapytać czy ktoś może miał już z nimi coś do czynienia? Jak to mail z propozycją zachwalali siebie niesamowicie i wiem, że trzeba mieć na to poprawkę ale może ktoś się już z nimi spotkał i ma jakieś spostrzeżenia?
Ostatni post Odpowiedzi: 9
Jak rozpowszechnić bloga?
Założyłam blogi
Pierwszy mam chyba od 5 dni i już jest ponad 70 wejść, tylko żadnych komentarzy
(a mogą komentować wszyscy), za to drugi mam chyba od wczoraj i jest zaledwie 9 wejść i zero komentarzy. Co zrobić, by blog był popularny w internecie?

weź sie Hitsz! po co ci taka głupia fota? i focha też?
Ostatni post Odpowiedzi: 185
Nofollow i dofollow
Witajcie kochani!
Na pojęcia nofollow i dofollow trafiłam na tym forum. Trochę poczytałam o tym w necie, ale nadal nie jest to dla mnie do końca zrozumiałe. Wyszukiwarka też nie wysłała mnie do podobnego tematu, więc chyba się przyda.
Wiadomo, że Internet linkami stoi i na każdym blogu trochę ich się pojawia. Jak nimi zarządzać, aby nie narobić sobie krzywdy? Podam może przykład mojego bloga, bo pojawi się tam sporo linków i myślę, że nada się do wyjaśnień. Uważam, że skrajne przypadki najlepiej obrazują sytuację.
Chcę zbudować bloga o tematyce amatorskich opowiadań/powieści publikowanych w necie. Taki katalog, ale nie przyjmujący kogo leci, tylko zrzeszający te historie, które czytam na bieżąco i uważam, że są na dobrym poziomie. Każde opowiadanie ma swoją stronę z opisem i linkiem, ale oprócz tego wrzucam też krótkie posty o tych rozdziałach, które szczególnie mi się podobają lub o trwających konkursach np. Planuję też publikowanie własnych artykułów i poradników, ale i tak łatwo się domyślać, że linków będzie sporo.
Jak nimi zarządzać, aby nie narobić krzywdy sobie i zrzeszonym blogerom? Przed wyjazdem na wakacje zebrałam trzy blogi, autorki wspomniały u siebie o mnie i widzę w statystykach, że część czytelników przepływa z jednego bloga na drugi. To nie są zawrotne ilości, na razie nie mam się czego bać, ale chciałabym właściwie umieszczać linki od samego początku. Mogłabym też poinstruować autorów opowiadań jak oni właściwie powinni odsyłać do mnie, żebyśmy nie zostali kiedyś uznani za podejrzane źródło linków.
Jak Wy linkujecie na swoich blogach?
Pozdrawiam!
1 - 2 ... 86 - 87 - 88 ... 181 - 182