Forum Internet i Komputery »
Internet
|
[iGoogle] Ratings - koniec sztucznego pozycjonowania ?
|
już jakiś czas temu po zalogowaniu do angielskiej wersji iGoogle zauważyłem, iż - poprzez specjalne przyciski obok wyników wyszukiwania - sam mogłem decydować o wyglądzie listy pojawiających się stron. Zaznaczyć można 'przesuń w górę' albo 'usuń' głosując tym samym na danąstronę. W ten sposób bardziej interesujące nas witryny przeskakują na pierwszą stronę wyszukania a nieużyteczne wylatują. Dodatkowo do każdej ze stron możemy napisać publiczny komentarz. W załączniku przykładowa strona wyszukań.
Dzisiaj nad ranem zauważyłem, że także w polskim iGoogle pojawiły się te opcje.
Skąd teraz stwierdzenie o końcu sztucznego pozycjonowania ? wprawdzie jeszcze zbyt mało osób loguje się go iGoogle, ale to już swego rodzaju początek maksymalnie spersonalizowanych wyników wyszukiwania, bo użytkownik sam decyduje, które z wyszukanych witryn na prawdę posiadało informacje przez niego szukane. Być może przy ogólnej statystyce wyników w iGoogle będą korygowane potem wyszukania dla niezalogowanych - w ten sposób pozycjonery będą mieli mocno utrudnione zadanie.
Jak wam się podoba takie rozwiązanie ? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[Rosja - USA] Atak hakerów.
|
Rosyjscy hakerzy, a właściwie crackerzy, włamali się do sieci komputerowej, która jest "sercem" USA. Więcej o tym:
http://wiadomosci.onet.pl/1871923,12,item.html |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[film] Napisy do filmu Krwawe Walentynki
|
Hej, ściągnąłem film Krwawe Walentynki tylko że jest on po angielsku.Czy ma ktoś ma napisy do tego filmu (prześlijcie na andrzejmalkowski22@wp.pl) lub jak je ściągnąć. Z góry dzięki za linki i e-maile. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
[Wordpress] Import wpisów
|
Ostatnio napotkałem na problem, z którym nie umiem sobie poradzić.
Mój plik pobrany z wordpressa (z notkami) waży więcej niż 2MB i w tym to momencie sprawa zaczyna iść pod górkę.
Jak zmienić ustawienia, by można było importować pliki o większej wadze? Ewentualnie proszę o radę jak podzielić na mniejsze fragmenty już poprany plik, by móc wgrywać wpisy "na raty".
Czy w ogóle można coś z tym zrobić |
Ostatni post
Odpowiedzi: 9
|
Tv online?
|
a więc, nie wiem zy w tym dziale ale nie wiedziałam gdzie ten temat założyć.
Potrzebna mi jest strona gdzoe na żywo mogę oglądac Tv. w sensie chodzi mi o najbliższy mecz piłki ręcznej ale że jest już późno i watpie ze zdare to pytam ogólnie czy znacie taką stronę? jak tak to porposiłabym o pomoc.... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
[Rendery] strony z renderami
|
Proszę o pomoc w znalezieniu fajnej strony z renderami do moich prac.
Temat: Dowolny |
Ostatni post
|
[Gmail] czat głosowy i video
|
To wprawdzie nie jest świeża funkcja i bardziej zaawansowani już ją znają, ale wydaje mi się, że na naszym forum jeszcze nic na ten temat nie wspominaliśmy. Wiele osób korzysta ze Skype a można mieć videoczata w swojej poczcie
wystarczy wejść na stronę:
http://mail.google.com/videochat?hl=pl
i doinstalować pewien składnik do Gmaila. W ten sposób uzyskujemy mozliwość rozmowy video i głosowej z naszymi kontaktami
próbowaliście już tego ? spróbujcie i dajcie znać jakie są wasze wrażenia i jak porównujecie tą funkcję ze skypem czy innym programem, którego używacie do rozmów |
Ostatni post
Odpowiedzi: 11
|
[tiltshiftmaker.com] efekt miniatury z automatu
|
W dziale tutoriali graficznych rozmawialiśmy już o tym efekcie. Można go wykonać samodzielnie:
efekt makiety - photoshop
efekt tilt-shift - Gimp
lub jeżeli ktoś nie ma akurat na dysku jednego z tych programów może skorzystać z tej strony:
http://tiltshiftmaker.com/
Wgrywamy zdjęcie z dysku lub wstawiamy link z fotografii zamieszczonej w internecie. Następnie określamy szerokość i przestrzeń rozmycia i zatwierdzamy zmiany, po przetworzeniu nasza fotografia osiąga efekt tilt-shift pobieramy ją za pomocą "get full size"
spróbujcie i porównajcie z robieniem tego samego samodzielnie - czekam na wasze opinie |
Ostatni post
|
[google] 10 urodziny - poznaj historię giganta
|
podobnie jak Media Markt, Google także obchodzi swoje 10 lat istnienia - w tym roku
przygotowało do tego nawet specjalną stronę:
http://www.google.pl/tenthbirthday/
a tutaj:
http://www.google.pl/tenthbirthday/#start
możecie poznać jego historię rok po roku
jak myślicie, czy google utrzyma swoją pozycję przez kolejne lata i jak długo to będzie ? w którą stronę zmierza :> ? zobaczymy promy kosmiczne google na Marsa ? Już teraz ten gigant wie o nas bardzo dużo, czy będzie wiedział jeszcze więcej :> ? |
Ostatni post
|
[browsershots] zobacz stronę pod innymi przeglądarkami i sys
|
http://browsershots.org/
jest to strona przydatna najbardziej webmasterom, można na niej wygenerować zrzuty ekranu swojej strony dostępnej online. Do wyboru mamy mase przeglądarek min. Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome, Safari. Oprócz tego trzy systemy operacyjne: MS Windows, Linux oraz Mac OS.
Wybieramy systemy i przeglądarki, które nas interesują na górze wklepujemy adres strony/pliku, który chcemy podglądnąć pod wybranymi i po pewnym czasie oczekiwania wygenerują nam się zrzuty ekranu, na których zobaczymy czy nasza strona wszędzie wygląda w miarę podobnie |
Ostatni post
|
[Święta] Podziel Się Opłatkiem
|
Teraz nawet można się dzielić opłatkiem przez internet xD
http://podzielsieoplatkiem.pl/ |
Ostatni post
|
Rozdanie nagród
|
Od Roku mam pytanie, kiedy będzie rozdanie Aliasów Dla osób które zdobyły najwięcej cmoków w dupke ? |
Ostatni post
|
[gmail theme] graficzne kompozycje poczty Gmail
|
Gmail wprowadziło mozliwość zmiany skórki swojej poczty @gmail.com
po zalogowaniu widoczne jest nad oknem z listami menu, po kliknięciu na link przenosi nas do odpowiedniej zakładki. Jeżeli ktoś tego nie widzi, opcje zmiany wyglądu poczty znajdują się w:
Kod Ustawienia -> Kompozycje
do wyboru mamy dość dużo różnych szablonów. Mi najbardziej do gustu przypadł motyw Ninja W wielu z nich określając swoją lokalizację można sprawić, iż wygląd strony będzie zmienny wraz z pogodą - tak jak to było do tej pory na iGoogle
jak wam się podoba taki pomysł i jego wykonanie ?
Zbędny gadżet czy przydatny ?
 |
Ostatni post
Odpowiedzi: 22
|
miłość nie dla idiotów
|
http://milosc.niedlaidiotow.pl
tak mnie naszło strasznie podoba mi się ta piosenka |
Ostatni post
Odpowiedzi: 16
|
Opera Mini nie znów taka tania
|
Najlepiej jak sami przeczytacie
http://tech.wp.pl/kat,100...16b3d&_ticrsn=5 |
Ostatni post
|
Wielka, urodzinowa wpadka GG...
|
Jak większość osób zdążyła zauważyć znany komunikator internetowy GG obchodzi dzisiaj swoje 8 urodzinki
Jest pięknie, ładnie, kolorowo...- możemy dzisiaj dzwonić za darmo to wszystkich swoich znajomych i mamy jeszcze masę innych prezentów.
Niestety gdy obudziłem się dzisiaj rano zauważyłem że nie uruchamia mi się mój wspaniały komunikator. Sięgnąłem po swój telefon i czym prędzej zadzwoniłem do kumpla.Spytałem się go czy ma ten sam problem.Odpowiedział mi- tak.
Teraz patrze na nasza-klasa a tam moi wspaniali znajomi mają opisy typu "pier*** GG!" itd.
Sądzę że GG nie popisało się na swoich 8 urodzinkach, takiej wtopy wirtualnej to ja jeszcze w życiu nie widziałem ;P
A wam działa gadu-gadu ? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
Bilion stron internetowych.
|
Cytat W ubiegły piątek koncern Google ogłosił, że liczba stron internetowych osiągnęła bilion.
Okrągły rekord padł w dziesięć lat po tym, jak wyszukiwarkowy gigant ujawnił swoje pierwsze podliczenia, które mówiły o 26 milionach stron. Do roku 2000 liczba ta urosła do miliarda.
Jak zaznaczyli programiści Jesse Alpert i Nissa Hajaj na firmowym blogu, obliczenia biorą pod uwagę wyłącznie unikalne adresy URL, nie wliczając wszystkich podstron.
By nadążyć za taką ilością informacji, nasze systemy musiały przebyć długą drogę od pierwszej porcji danych, jakie przetworzył Google by odpowiadać na zapytania do jego wyszukiwarki – dodali Alpert i Hajaj. Obecnie Google bez przerwy ściąga strony, aktualizuje i przetwarza całą sieć WWW kilka razy dziennie
Źródło: vnunet
Co o tym sądzicie? |
Ostatni post
|
Co to jest?
|
Ja mam pytanie do Hytysza vel. Arka. Po co Ci te wszystkie strony i domeny? Jest w tym jakiś głębszy sens? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 9
|
MySpace
|
Ma ktoś tam profil? Ja jestem w fazie przygotowywania. :)
Strona |
Ostatni post
Odpowiedzi: 14
|
wykop nie dla idiotów
|
http://wykop.niedlaidiotow.pl
strona z przytupu, trochę zrobiona na szybko, dlatego czekam na wskazówki jak to lepiej ująć i przedstawić, szczególnie od tych, którzy korzystają z wykopu i wiedzą o co chodzi, to na prawdę nie jest dzielenie userów na lepszych i gorszych a tak na razie zostało odebrane.
rozmowa o tej stronie na wykopie: http://www.wykop.pl/link/...nie-dla-idiotow |
Ostatni post
|
media markt nie dla idiotów ?!
|
http://mediamarkt.niedlaidiotow.pl/
jakby ktoś nie widział ten filmik krąży po sieci jako "Świr z Media Markt"
jakie jest/było pierwsze wrażenie po oglądnięciu tego video ?
ja się zastanawiałem czy to prawdziwe, czy może chłopak przegrał jakiś zakład a ochrona mając niezły ubaw udostępniła to publicznie, bo jakby nie patrzeć jest to nagranie z kamer ochrony...
chłopak na tym filmiku ma swój Świat, mówi do siebie, tańczy patrząc się na samego siebie - spogląda w monitor - niby świr, ale jednak nie każdy świr jest tak odważny |
Ostatni post
Odpowiedzi: 8
|
no ludzie , co jest
|
Na gg siedza jacys uposledzeni ludzie.
Dzis odezwala sie do mnie dziewczyna , od razu chciala moje fotki , choc ponoc byla na mojejgeneracji , i nagadalm jej , to wyslalami swoje fotki , na pierwszej wygladala na 17+ a ma 14 z 94 roku jest , na drugiej z przed trzech lat i wygladala na 8 :?
Czesto do mnie jacys szarzy userzy z forow zagaduja , nawet nie znam ich nickow , sa dla mnie praktycznie niczym.
Dobra nie chce mi sie pisac , napiszen to co wyciagnalem zniej.
Kobieta lat 14 , ??.01.94 , pali papierosy , czasem alkohol jakis slabszy , obraca sie glownie w towarzystwie chlopakow z 1/2 LO.
Mama dentyskta z Walbrzycha(czy jak to sie pisze) a ogolnie mieszka we Wroclawiu , wywalili ja ze szkoly , bo sie nawalila w szatni , pali bo ja zocil chlopak , ma kompleksy , gada caly czas ze jest brzydka i na pewno oczekuje ze powiem ze jest ladna , ale tego nie powiedzialem mowi ze jej matka powiedziala ze nie zajdzie daleko czyli ale jak mowilam lubie jazde po bandzie upijam sie w wieku 14llat to jak bede miala 16 to zajde w ciaze bo czemu nie??? stara mi tak powiedziala.
Znudzilo mi sie gadanie(przeszedlem na ULTRAtyp niewidoczny) z nia i wyciaganie od niej cholernie zbednych info , ale mogl bym napisac jej zyciorys , przy czym ona moj nick z gg i wiek , ale nie dokladny.
Wiec nie wiem , czy jestem jakims sauper inteligentnym nadczlowiekiem(na pewno to nowy rodzaj czlowieka:P) czy ona jest jakas tepa , ale znala dobrza pisownie jezyka polskiego i niemieckiego(lol) chwile nawet pogadalem z nia po niemiecku i nie wydaje sie na taka lupia , ale okazalo ie ze ma wielkie kompleksy , sklonnosci samobojcze i niska samoocene , czyli nic nadzwyczajnego , zwykle polskie dziecko.
Ale z for naprwade przylazi kilka lajz w tygodniu i wyskakuje mi: udowodnij mi ze cos tam i cos tam , sieze glownie na forach o mangach i anime i nagle wyskakuje: nie mast racji , [...] jest silniejszy od [...] , jak by co tomi u dowodnij
Az sie plakac chce , ale nie moge ukrywac swojego numeru , bo duzo osob moze go zobaczyc i o to chodzi , ale by te osoby nie byly takie tepe i byly w jakis sposob wartosciowe.
Tera kilka pytanek...
Trafia sie wam czasem ktos taki natretny??
Jak tak , to skad , z jakies strony/bloga/forum czy po prostu zwykly przypadek??
[ Dodano: 18-04-2008, 21:36 ]
Najgorsze mam za soba , mialem trzy razy , ze jakies pedofilki mnie namawialy do spotkania i do seksu
Niby dwie nie powiedzialy ze sa pedofilkami , ale watpie by kobiety byly takie mile , by pojsc ze mna do lozka lub mnie namawiac do roznych zreczy i wysylac nudne imo materialy , kobieta se mysli ze jak wysle cos zboczonego ze soba , to sie spodoba
Co za glupe myslenie , az zalosne
Te wszystkie wymienione przyklady , to sa przyklady , na co sie dzieje na swiecie i w internecie , az strach sie bac , jacy ludzie sa glupi i bezmyslni. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 50
|
bajki nie dla idiotów
|
http://bajki.niedlaidiotow.pl/
sprawa dość popularna swego czasu to był efekt całego tego zamieszania, takie moje podejście do sprawy
zapraszam do komentowania i oceniania samej strony.
rozmowa na temat -> Tinky Winky gejem ? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
Wojna na słowa / argumenty
|
OK, każdy z nas chyba wie o co chodzi i zapene każdemu się przydarzyła nie jeden raz.
Baaaa, tylko czekamy na okazję kiedy możemy troche poobrazac, najlepiej oczywiscie w zawoalowany sposob i inteligentnie.
Ja osobiscie uwielbiam wszelkie gorące dyskusje, gdzie trzeba pomyśleć zanim się napisze posta, owszem, podczas takich dyskusji czesto dochodze do wniosku, ze rozmawiam z glupkiem no ale, nie zmienia to faktu, ze chcac nie chcac, sprawia mi przyjemnosc taka mocna, ostra dyskusja.
Macie tak samo? Czy lubicie wdawac sie w sprzeczki w internecie? Na forach, blogach czy przez messengery. Ja dzisiaj, przykladowo mialam taką sytuacje
Cytat
18:50:27 (...)
własnie pokazujesz jaka z ciebie kobietawidocznie za mało przebywasz w towarzystwie prawdziwych kobiet
18:50:59 frozenlust (...)
dzieciaku, takich syneczkow jak ty zjadam na sniadanie (i pozniej mam niestrawnosc)
powiem ci cos jeszcze
18:51:11 frozenlust (...)
nie imponuja mi twoje slowa
18:51:22 frozenlust (...)
moglabym sie tak spierac z chlopczykiem z gimnazjum
i pewnie tak wlasnie jest
Aaah, piękna rozmowa, chociaz rozmowcy (dwaj sie trafili przy jednym kompie) troche nei kumaci.
Kto chcialby przeczytac calosc w celach humorystycznych, to wystarczy dac znac |
Ostatni post
|
Antywirusy
|
Który wg. was jest najlepszy antywirus? Avast wg. mnie jest kiepski bo spowalnia komputer i łącze internetowe. |
Odpowiedzi: 0
|
Komunikatory
|
Jakich komunikatorów używacie? Za co je cenicie? Ja mam na dysku GG, ICQ, MSN, Tlena, Spika i Skype. |
Odpowiedzi: 0
|
Happy Hours w GG?
|
Dzisiaj doszła do mnie wiadomość o darmowych godzinach na rozmowy telefoniczne, ze znanego wszystkim komunikatora gadu-gadu.
Więcej informacji na ten temat można znaleźć tutaj:
http://www.gadunaglos.pl/...owe_polaczenia/
Co o tym sądzicie? Myślicie, że to może przyciągnąć ludzi?
Jeszcze nie korzystałam, ale na pewno sprawdzę możliwości tego cuda. Dużą wagę przywiązuje się do jakości rozmów, i mam nadzieję, że załoga ggadacza naprawdę dobrze dopracowała takie szczegóły.. Inaczej cała ta 'darmowa' kampania byłaby bezsensowna. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 13
|
Stronka "Pączek dla Ciebie!"
|
Życzę smacznego
http://www.paczekdlaciebie.pl/1337335 |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
Mnogość forów internetowych
|
Będę się streszczać, a jednocześnie spróbuję wyjaśnić o co chodzi.
Zauważyłam, że ludzie mają różne poglądy, i powstaje rozdźwięk w obsłudze jednego forum internetowego dajmy na to o tematyce akwarystycznej i postaje drugie forum. Mamy teraz dwa fora, przy czym następuje kolejny rozdźwięk, ktoś zostanie zjechany z góry na dół, ktoś powie - ja zrobię, nowe lepsze i zabiorę wam userów, ktoś inny powie - nie lubię dajmy na to usera Josefa K. więc zakładam forum bez niego, bez niego będzie lepiej, i w ten o to sposób otrzymujemy około czterdzieści forów internetowych o tematyce akwarystycznej, z czego pierwsze nadal wiedzie prym, na to drugie idą pogniewani na pierwsze, a reszta to: kilkudziesięciu userów max, zdublowane informacje, przekopiowane bez zgody i wiedzy autorów w innych serwisów, kółka wzajemnej adoracji i jedna wielka rybia kupa.
Inny przykład - fora ezoteryczne. Już trochę ich przeżyłam i standard rozpadów był ten sam co w przypadku akwarystycznym.
Czy to aż tak trudno mimo wszystko czasem zrobić jeden wielki, ale za to dobry serwis?
Do nikogo nie piję, po prostu jak pomyślałam o kolejnej stronie w internecie, za każdym razem kiedy słyszę o kolejnym forum, kolejnej stronie - w tym przypadku ezoteryczna, i widzę znowu te same obrażone twarze, te same nielegalnie skopiowane teksty z innej strony bez podania autora tekstu... ręce opadają.
Czy to aż tak trudno czasem siąść cicho i uczyć się od lepszych, zamiast obrażać się, nie uczyć, tylko mówić - zabieram swoje zabawki i idę do swojej piaskownicy!
Spotkaliście się z czymś takim? Jak widzicie temat poruszony przeze mnie? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 13
|
strona pomocna przy konwertowaniu plików
|
przykładowo z *.docx na *.doc
http://www.zamzar.com |
Ostatni post
|
|