Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Forum Internet i Komputery  »  Gry
Half-Life
Moja ulubiona gierka, moja ulubiona gra. Chyba jedyny tytuł z zamkniętym światem przy, którym spędziłem nieproporcjonalnie dużo czasu względem tego ile zajmuje przejście gry. Fabuła mnie utopiła na dłuższy czas. Szkoda że Valve do tej pory 3 Epizodu nie wypuściło i jeżeli chodzi o HL to cisza, chociaż na pocieszenie wyszła ostatnio gra, która dzieje się w jego uniwersum - Portal 2 - jeszcze nie grałem, ale zagram na 100% jak uzbieram kasę na gierkę.

Graliście? Co o HL myślicie jako serii i jako o osobnych częściach?

Mi się chyba dwójka bardziej podobała, ale minimalnie bardziej od jedynki, która była genialna.
Ostatni post Odpowiedzi: 1
Devil May Cry
Grał ktoś może w którąś z odsłon Devil May Cry? Która część jest Waszą ulubioną? ;]
Osobiście najbardziej lubię część 3, chociaż 4 też była niezła (Nero był w porządku, chociaż Dantego i jego stylów oraz broni i tak nikt nie pobije).
No i co Wy na nowy wizerunek "Dantego" w DMC5? Aprobujecie, czy raczej macie ochotę zabić twórców za ten numer?
Odpowiedzi: 0
[strategie] Command & Conquer
Grał ktoś może w którąś grę z serii Command & Conquer?

ja za czasów malucha uwielbiałam grać w Red Alert i Tiberian Sun, pamiętam jak budowałam osady, robiłam masę żołnierzyków i dla upiększenia terenu ogradzałam cały mój rejon i betonowałam. Hah, takie dziwne wspomnienie.

Ostatnio postanowiłam sobie wrócić do zabawy właśnie w strategie (po drodze miałam przyjaźń z grą Tzar - średniowiecze), ale jednak C&C obecnie wygrywa. Zastanawiałam się nad tymi dwoma ostatnimi częściami, które wyszły (Red Alert 3 i Tiberian Twilight), jednak cóż, szczerze powiedziawszy, 4GB mnie przeraziło i postanowiłam pozostać przy pierwszych częściach, bo fakt faktem, nie gram często, jednak jak zacznę, to wsiąknę na dłużej.

Różnica w grafice jest ogromna, z grywalnością nie wiem jak jest.
Ale... 600MB a 4GB. Cóż...

Taki 'smaczek'
Hm, w Red Alert 2 jest prawie na samym początku (jakaś chyba 6 czy 8) misja i pojawia się nam taki ładny żółty nagłówek

Cytat

Somewhere in Poland

to chyba od strony rosyjskiej granicy, tak myślę, bo C&C to głównie konflikt sowietów z amerykańcami.
Ostatni post Odpowiedzi: 6
Symulator jazdy samochodem
Cześć. szukam jakiejś gry na komputer, w której będzie można pojeździć według przepisów, itp itd rzecz jasna samochodem. Może ktoś coś zna?
Ostatni post Odpowiedzi: 9
[gra] GTA Vice City - kod na zakończenie misji
W grze Gta Vice City ktoś mi powiedział że jest kod na zakończenie misji.Chciałam się dowiedzieć czy to prawda,a jak tak to jaki to jest kod.:DProsze o odpowiedzi:D
Ostatni post Odpowiedzi: 7
"Wiedźmin" (The Witcher)
Wiedzmin wielka Polska produkcja.

Oficjalny trailer Wiedzmina

Oficjalny teaser Wiedzmina

World of The Witcher

Teksty z Wiedzmina[PL]

Ja osobiscie znow zaczalem grac bo musialem zrobic format T_T ale znowu gram i sie dosc calkiem przyjemnie gra , najfajniejszy jest tryb walki jeden z najlepszych jakich widzialem i ze skillami zrobili calkiem fajnie.

Wiec piszcie odczucia i przezycia po tej grze.
Jak wam sie gralo/gra?
Fabula , dzwiek , grafika , efekty i plynnosc gry.
Czy wam sie podoba i dlaczego.
Ostatni post Odpowiedzi: 12
Beznadziejność gier MMORPG
Może znacie parę gierek MMORPG typu Tibia i RuneScape. Gry są przeważnie bez fabuły, polegają na tłuczeniu stworków i noobów.
Ostatni post Odpowiedzi: 22
The Sims 3
Co myślicie o kolejnej odsłonie simsów?

Ja sobie kupiłam i mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest kilka fajnych opcji typu zrobienie grubasa ;P ale właściwie to nie różni się zbytnio od dwójki, przynajmniej w moim odczuciu. Spodziewałam się czego więcej.

Ale czego by nie mówić, na pewno jest dobrze rozreklamowana - gdzie nie spojrzysz, wszędzie the sims 3.
Ostatni post Odpowiedzi: 42
Harry Potter i Zakon Feniksa
Ten wątek będzie dotyczył gry HP i Zakon Feniksa. Co sądzicie? Graliście? Ja gram.
Ostatni post Odpowiedzi: 30
[Pc] Duty Calls - Game Parody
People Can Fly (twórca np. Painkiller) zrobiło parodię Gry Call Of Duty :D Nazywa się Duty Calls - czyli po polsku "służba nie drużba"

najfajniejsze w tym to, że gra ma małe wymagania i niewiele zajmuje. Potrzebny jednordzeniowy procesor 2GHz, 512MB RAM, grafika NVidia 6200 lub Radeon 9600, karta dźwiękowa, DirectX: DirectX 9.0c i około 8GB wolnego miejsca na dysku.

Sama instalka waży niecałe 800MB także pobiera się szybko ;)

grę można pobrać stąd => http://www.thedutycalls.com/download.html

jak wam się podoba?

filmik promujący + gameplay
The Sims 2
Gra ktoś? Podzielcie się wrażeniami :D
Ostatni post Odpowiedzi: 98
[problem z CD] Disney's the Emperor's New Groove
Ah więc.
mam problem.
mam oryginalną płytę z grą http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1779 tylko że jest ona pęknięta. Mimo to na starszych napędach dało się ją odtworzyć, teraz nie chce chodzić w żadnym napędzie w dwóch komputerach w moim domu.
Na torrentach nie mogę tego znaleźć, ani w innym miejscu, a przecież w tym momencie takie działanie byłoby legalne.

Gra jest prześwietna, tylko co zrobić, by to ruszyć? Macie jakiś pomysł? Może znajdziecie miejsce gdzie można ją ściągnąć? Choć ja na Googlach szukałam tego od dłuższego czasu i znalazłam tylko wersję na konsolę, a z emulatorem mam problem. Poza tym, to nie to samo...
:help:
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[serwery] COD4 - Call Of Duty 4 - multiplayer

gracie może w nowego COD4 ? znacie dobre serwery ? jak wam się podoba ?

ja polecam:

217.91.71.3:28990

146.57.93.24:28960 - bardzo dużo userów jednocześnie, prawie jak na wojnie, polecam tym, którzy już potrafią grać ;)

82.143.133.231

88.198.53.107:28960

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 15-08-2009, 15:13 ]
podobne tematy:

=> [online] Wolfenstein: Enemy Territory
=> [online] Quake Live
=> [online] Combat Arms
Ostatni post Odpowiedzi: 17
[online] Contra - zagraj na PC w kultową grę z Pegasusa
=> http://nintendo8.com/game/60/contra/

pamiętacie gry telewizyjne Pegasus ? mój kuzyn miał taką i jego siostra nałogowo grywała właśnie w grę Contra, sam także dałem się w to wciągnąć wiele razy na sporo godzin. Szczególnie fajnie grało się w dwie osoby ;)

ktoś postanowił przepisać tą grę do javy i teraz możemy się cieszyć starą grą od nowa na komputerze ;)

sterowanie:

poruszanie się: strzałki (góra, dół, prawo, lewo)
Start: Enter
Select: Control (ctrl)
przycisk B z pada: Z
przycisk A z pada: X
[Sims2] Ściany, podłogi, meshe i in. dodatki z Internetu
Ten temat może się okazać przestarzały już na starcie, bo chyba mało kto jeszcze gra w Sims2, gdy na rynku jest Sims3, ale może ktoś sobie powspomina ;)

Przez wakacje wpadłam w szał Simsów, a uważam, że "dwójka" ma za mało łóżek, ścian, itp przedmiotów (a fryzur to już w ogóle!), więc namiętnie ściągam je z internetu ;)

Może ktoś z Was ma/miał ulubioną stronę z dodatkami tego typu?
Left 4 Dead
Kolejna gierka od Valve pełna zombiaków i wartkiej akcji. Wcielamy się w jednego z czterech ocalałych i próbujemy dotrzeć z punku A do punktu B niszcząc hordy zainfekowanych, tych słabszych i tych dwa razy większych od siebie.
Tak wygląda mniej więcej rozgrywka: http://www.youtube.com/watch?v=VVIdHPG0wYI

Gra/ł ktoś? Chętnie umówię się na partyjkę versusa, bądź kampanii:)
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[gra, PC] Battlefield bad company 2
Witam wszystkich skoro to jest kącik o grach to polecam osobiście grę Battlefield bad company 2. Mało gier jest wartych pieniędzy. Kiedy stoimy przed półką pełną gier w sklepie czas szkoda wydawać na coś o czym nic nie wiemy. Stwierdziłem że dla osób które lubią postrzelać podpowiem jaki produkt kupić. Podobno osoby co kupiły tą grę grały tydzień bez przerwy, hardcorowcy :-) Cóż ja jestem w miarę normalny więc aż tak nie miałem ale już od samego początku gra mnie zaciekawiła. Na pewno to co przyciąga ludzi do niej jest realizm. Nie ma już tu takiego czegoś jak było w dobrym Quaku – Rocket launcher -> strzałka przed siebie -> Frag :-) Tu trzeba trochę uważać i szybko się ginie jak zgrywa się Rambo. Kolejną rzeczą którą na pewno ceni dużo osób jest możliwość zniszczenia prawie wszystkiego. Dom, drzewa, ściany itd. Więc to co znajdziecie na youtubie na pewno nie odda tego co się dzieje w samej grze, to tak jak by porównywać koncert na żywo i w telewizji.
Mu Online+Grafika Intela Problem
Witam otóż mam taki problem gdzie podczas grania w grę Mu Online,kolory przedmiotów leżących na ziemi mam zawsze na biało i dopiero jak najadę kursorem kolor się zmienia, wiem że jest to spowodowane grafiką intela,może miałby ktoś jakiś pomysł by to naprawić mam laptopa HP G7000 9070EM

Z góry dziękuję.
[gra online] rzuć butem w Busha
gra jest bardzo prosta, rzucasz butem w prezydenta Busha.

=> http://play.sockandawe.com/

dowodzi jak szybko wydarzenia ze świata przetwarzane są na różne sposoby w internecie.
Iracki dziennikarz rzucił swoimi butami podczas konferencji prasowej w Iraku.

w tej chwili licznik rzutów wynosi ponad 17mln. Polska jest na 13 miejscu.
Ostatni post Odpowiedzi: 15
[gra online] Imperium Ojca
Ostatnio trafiłam na ciekawa gre: http://imperiumojca.pl/
Widać internet tez potrafi się pośmiać z naszej szarej polskiej rzeczywistości...
[problem] Medal Of Honor po uruchomieniu wyłącza monitor
Nie wiem jak zwykle który dział więc jak zły wybrałem to prosze o przeniesienie.

Zakupiłem dzisiaj grę, Medal Of Honor Pacific Assault, wszystko ładnie pięknie, zainstalowałem na swoim pudełku, włączam, wybierając poziom nowej gry monitor mi się wyłacza i trzeba komputer resetować.

Co może być przyczyną tejże sprawy?

Podam może jeszcze parametry komputera:

Płyta główna: Gigabyte Ga-7N400-L
Procesor AMD Athlon XP, 1666 MHZ 2000+
Ram 512 MB
Ostatni post Odpowiedzi: 7
[gra online] StukuKruku, czyli nie tolerujemy kruczków
Reklamy Heyah przypadły ludziom do tego stopnia, że Heyah robi z ich bohaterami gry. Graliśmy już w no to sru gdzie uderzało się psa poprzez pociągniecie sznureczka. Tym razem pora na kruczki.

Stuku Kruku to bardziej rozbudowana gra, przypomina mi trochę "kurka wodna" strzelamy do nadlatujących w naszym kierunku kruków oraz innych dziwnych stworzeń, zbieramy życie inne elementy. Sterujemy głównie myszą nakierowując celownikiem na zwierzaki, strzelamy lewym klawiszem.

gra znajduje się na stronie => http://www.nietolerujemykruczkow.pl/

do wyboru mamy także cztery rodzaje broni :)

prezentacja gry na filmiku:
[gra online] Która ręka? Prawa czy Lewa ?
Podobno panie mają z tym większy problem, która to prawa a gdzie jest lewa ;) Poniżej gra, która może pozwolić na weryfikację tych opinii ;P

Left or Right. Wskazujemy kursorem myszy na odpowiedni przycisk, która dłoń jest aktualnie pokazywana na ekranie. Mierzony jest czas. Im szybciej zgadniesz, tym lepiej.

Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

mój wynik po kilku próbach to 17.30 a Wam jak poszło ?
Menelgame
Nie wiem ,czy temat już był ,ale nie umiałam znaleźć.
Co myślicie o dość popularnej w ostatnim czasie grze Menelgame ?
Ja mam tam konto od dzisiaj ,z czystej nudy właśnie.
Każdy się na to że tak powiem napala ,a dla mnie nic ciekawego tam nie ma...
Tibia 2009 roku :D
Ostatni post Odpowiedzi: 11
Najtrudniejsza gra świata
:...: KLIK -> http://www.addictinggames...ardestgame.html
ciezko wam powiem :rotfl:
TYLKO DLA CIERPLICH...
P.S. potem innych zapraszam na
http://forum.blogowicz.in...t2246.htm#25163 :rotfl: :rotfl:

http://img299.imageshack....raswiataoi9.png

Ch** strzelił w 4 poziomie :/
zebrałam wszystkie kulki i mnie skuło :zly:

http://img395.imageshack....atyyygraux9.png

okey, piąty :hyhy:
jedziemy dalej... :hyhy:

no i na 5 koniec :/
wie ktoś jak przejść :?:
Ostatni post Odpowiedzi: 41
[gra online] My Brute - stwórz bestię i pokonaj innych
dzisiaj u Asi w opisie na gg zauważyłem link do fajnej strony.

=> My Brute

zakładamy tam (bez rejestracji, używania emaili itp.) konto - Bestię (brutala) i walczymy z innymi postaciami na ringu. Walki obywają się wprawdzie automatycznie, ale na szczęście można walczyć z osobami o tym samym poziomie i zbliżonych umiejętnościach. Wraz z kolejnymi wygranymi meczami zdobywamy levele, umiejętności i dodatkową broń.

logujcie się i podawajcie swoje loginy :) Postać można zapamiętać poprzez ustawienie dla niej hasła.

Po osiągnięciu levelu 10 założę dla nas klan :)

mój nick to HTSZ.PL ;)

----------------
jeżeli masz już konto i chcesz dołączyć do klanu Blogowicza - wejdź tutaj:

=> Blogowicz Clan

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 15-08-2009, 15:30 ]