Second Life - definitywnie nie jest to mała gierka online na zabicie wolnego wieczoru.
zakładając konto i instalując klienta, wchodzimy do ogromnego wirtualnego świata przypominającego ten rzeczywisty, z żywymi ludźmi w postaci tzw. awatarów.
ile bym nie napisał, i tak będzie za mało. to po prostu trzeba zobaczyć. polecam spędzenie chociaż pięciu minut przy tej grze.
możecie mnie tam często spotkać w klubie Playmobile (tak, tej sieci komórkowej ), pod nickiem Lukash Mayo.
polecam także mój wpis na blogu na ten temat, jest też tam kilka obrazków z samej gry.
Renesansowe Królestwa to historyczny MMORPG, przełomu średniowiecza i renesansu w Europie, stworzony przez firmę Celsius online. W świecie gry istnieje ok. 150 tysięcy aktywnych postaci. Gracze prowadzą je przez kolejne szczeble późnośredniowiecznej drabiny społecznej, od skromnych chłopów, aż do bogatych i wpływowych urzędników, wojskowych czy przedstawicieli stanu duchownego. Gra działa z poziomu przeglądarki, a wiec większość akcji polega na wciskaniu odpowiednich opcji. Większość życia politycznego i towarzyskiego dzieje się oficjalnym forum lub karczmach. Rejestracja jest darmowa, istnieje jednak system dodatkowych, płatnych bonusów.
Przyznam sie szczerze, że gram już ponad rok. Obecnie mieszkam w Tarnowie, posiadam pole prosa, hodowle wieprzy i piekarnie. Poza tym pełnię funkcję rektora Małopolskiej Akademii Nauk. Gra jest cholernie wciągająca, można spotkać tam multum ludzi od lat 11 do ponad 30, z różnym charakterem, usposobieniem i różnymi ambicjami.
Może z was ktoś gra, a jeśli nie, to zapraszam do rejestracji, chociaż na próbę. ; DD
Gatunek:
zręcznościowe ( strzelanina ) / symulatory ( samoloty wojskowe )
Premiera:
10 marca 2009 ( światowa data premiery )
27 marca 2009 ( data wydania w Polsce )
Wymagania:
Core 2 Duo 2.8 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 7800 lub lepsza), 7 GB HDD, Windows XP SP3/Vista SP1
Cytat
Co odnotowałem po odpaleniu rozgrywki? Trudno było uciec od wrażenia, że mamy do czynienia z nową odsłoną Ace Combat. Po wyborze maszyny (w aktualnej wersji dostępnych było kilka autentycznych konstrukcji, jak F22 Raptor czy prototypowy rosyjski S-37 Berkut) akcja od razu przeniosła się nad wspomnianą rafinerię. W tym momencie zwróciłem uwagę na otoczenie – ten element już teraz wygląda naprawdę nieźle. Prowadzący prezentację pochwalili się, że wszystkie areny działań w finalnej wersji gry zostały (lub jeszcze zostaną...) opracowane w oparciu o zdjęcia satelitarne danych obszarów. Pozytywnie wypadło też oddanie głębi terenu – i znów przytoczę przedstawicieli Ubisoftu, którzy uświadomili nam, że jednocześnie generowany jest widok około 100 km wokół samolotu. Prowadzący zdecydował się (lub nie miał jeszcze innego wyboru...) w menu hangaru na amerykańskiego Raptora. Ten ostatni zarówno w opcji widoku zza samolotu, jak i w wersji zza jego sterów prezentuje się równie przyzwoicie.
Jestem ledwo po grze jak na razie w wersję demonstracyjną, gra zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Ale ma również ogromne wymagania sprzętowe, te podane wyżej to minimalne. Cóż pozostaje mi tylko czekać na premierę. A wam pozostawiam link do ściągnięcia wersji demonstracyjnej i testów.
Dzisiaj kuzyn podrzucił mi linka do gry Quake Live, która większość graczy lubiących tego typu gry zna, nic by w tym dziwnego nie było gdyby nie to, że gramy sobie ZA DARMO, nie musimy nic kupować a co najlepsze, instalujemy plugin gry i gramy w nią przez przeglądarkę ! jak dla mnie to raj... nic mi dysku nie zapycha a, łącze mam dość dobre to same plusy w tym widzę.
zakładamy konto, tworzymy nicka, instalujemy specjalny 'plugin'. Następnie ustawiamy sobie postać i wszelkie inne opcje jak to w grach bywa (kontrolery, kolory, rozdzielczości). Dostępny jest także tryb pełnoekranowy ! co jest kolejnym plusem tej gry.
Po pełnej instalacji plugin'u i pobraniu przez niego elementów niezbędnych do grania przychodzi pierwsze starcie z botem, który najpierw oprowadzi nas i poopowiada nam trochę (możną to przerwać jednym klawiszem), aby potem rozegrać z nami wstępny mecz, oceniający nasze umiejętności.
Po rozgrzewce przychodzi pora na gre online z innymi ludźmi z całego Świata
zapraszam do wyrażania opinii na temat pomysłu i samej gry
Witam
W internecie od paru miesięcy jest fajna gierka RPG.
Nazywa się ona Hogwart-RPG.
Na początku zapisujesz się jako uczeń, kupujesz sprzęt na ul. Pokątnej...
Potem przechodzisz kolejne tematy .
Jest właśnie podpinany nowy silnik.
Przewidywany start na ok. 16 kwietnia .
Link to hogwart-rpg.pl.
KLIK
Ktoś chciał zrobić drugie życie, gdzie może np umawiać się z wirtualnymi kobietami na wirualne randki. To trochę chore, żeby internet zastępował normalne życie.
Własnie, spotkałam się z taką zabawą, że jest strona http://valenth.com/ i tam adoptuje się zwierzaka jakiegoś. daje się toto do sygnaturki i ludzie w to klikają, a stworek rośnie w zalezności od liczby kliknięć. nie wiem czy to gra, ale zabawne zjawisko.
Na pewno słyszeliście o tej grze - że straszna, że demoralizuje małe dzieci itp.
http://www.missbimbo.com/
od dwóch dni w to gram, koleżanka która w to gra od dwunastu dni mówi mi jak w to grać itp.
śmieszna gierka, zobaczę, co zrobię kiedy mi się kasa skończy
Słyszeliście ile do wygrania w dużym lotku ? 35 000 000. Ogromna kasa. Można się połakomić na mieszkanie w Skytower hahaha.
a tak na poważnie to będzie największa wygrana w Polsce. Ostatnio w 2004 było 20 baniek.
Za takie pieniądze, można ustawić rodzinę na parę pokoleń dzięki wpłacie na dobre konto, wybudować się w kilku miejscach, nakupić wiele sprzętów i spędzić najdłuższe wakacje w życiu gdzieś w tropikach a potem jeszcze wiele lat żyć z odsetek
jestem pod wrażeniem, to już n-ta część a jednak zachęca, miejmy nadzieję, ze twórcy wprowadzili kolejne nowości i będzie to część przełomowa, trailer daje czadu!
Teeworlds to maleńka gra online będąca skrzyżowaniem Wormsów, starych platformówek 2D i CounterStrike'a. Krótko: biega się takim śmiesznym pokemonopodobnym stworkiem i strzela. Dostępne są tryby deathmatch, team deathmatch i capture the flag. Takie małe i niepozorne, ale mnie już wciągnęło.
A z racji tego, że gra ma naprawdę śmieszne wymagania sprzętowe i sieciowe (działa pod DOSem - uruchomiłem na WinXP SP3 bez trybu wstecznej zgodności) to może pójdziemy śladem Jogger.pl i zrobimy sobie kiedyś jakiś mały turniej Blogowicza?
Co sadzicie o takowych granicach?
Albo teraz czesto zakazuja rozne reklamy, przeroznych gier, bo sa ''zbyt szokujace i brutalne''.
Ludzie sa teraz tacy glupi, ze az szkoda sie robi.
Imo to najwiekszy debilizm, zakazywac reklamy, ''strzelanek'' i roznych gier akcji.
Ludzie pieprz* takie glupoty, smiesza mnie ludzie dorosli, twierdza i sa przekonani we wlasnych utwierdzeniach(bo wiedza lepiej) ze nie potrafimy odroznic swiata gry, od realnego albo ze w przyszlosci i zyciu doroslym, bedziemy jacys pierdolni*ci.
Co taka reklama pokazuje? ze wzgledu na co jest ona zakazana? przemoc? strzelanie? krew?
W Wielkiej Brytanii i Niemczech, to w ogole sa kompletni idoci.
Burnout Dominator, Dark Sector i Kane & Lynch: Dead Men, reklamy owych gier, zostaly zakazane, a Manhunta 2 np. jest zakazany, Law & Order II: Double Or Nothing wycofano z polek sklepowych.
Czekam na kogos, co sie nie zgadza ze mna i popiera zakazywanie niektorych reklam, mam mocne i logiczne kontrargumenty.
Ta gra jest tak stara, że i nawet ja w nią grałem, na poczatku bawiło mnie to strasznie, budowałem szybko domek a potem dbałem o moją piękną rodzinkę, prędko jednak przeniosłem się bardziej na budowanie ekstra domów a samo granie interesowało mnie już mniej a czasem wcale, po zbudowaniu pałacu i wpakowaniu do niego wszelkiego rodzaju sprzętów już mi się odechciewało grac ^^
granie zakończyłem chyba na 2 edycji jakiegoś dodatku, poprostu mało mi się to jużpodobało, z tego o wiem wydano drugą edycję i ciągle przybywa userów, także online mozna w to grać, ktos ma doświadczenia z gry multi ? jak to teraz wygląda, dalej ten sam schemat motonności?
jak wygląda/ło wasze granie w ta gre ? sądze, że raczej większośc próbowała swoich sił
Co sądzicie o pierwszej części a co o drugiej? Jakie są wasze sugestie i opinie? Ja powiem tyle...pierwsza część jest boska ( ) a druga leży na biurku i czeka na zakup RAMu. Przy pierwszej części spędziłem większość dni zeszłorocznych i zeszłozeszłorocznych wakacjii. Po prostu ta gra dojrzewa i starzeje sie razem ze mną.
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).