Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Czas wolny  »  HydePark
prezent gwiazdkowy dla kolegi
Cześć
Pomóżcie, plis, bo muszę wybrać jakiś prezent dla kolegi na święta, a nie mogę się zdecydować :zdegustowany: Szukam jakiegoś breloczka, bo Adi zbiera breloczki, więc to byłby chyba spoko prezent. Szukam na stronkach z gadżetami, bo tam tego sporo. Znalazłem np. coś takiego:
http://www.takapaka.pl/Pr...eszonkowy_laser
albo to:
http://www.2future.pl/Produkt/736/brzeczyk_tak-nie
Jak myślicie, który lepszy? Jeden jest chyba bardziej użyteczny, ale drugi jest całkiem śmieszny! Doradźcie, bo mało czasu zostało, będę wdzięczny!
Ostatni post Odpowiedzi: 4
Wasze filmy
Szukałem takiego tematu i nic nie znalazłem, więc jeśli taki jest to uprzejmie proszę o przeniesienie :D

Może oprócz blogów tworzycie też inne formy przekazu? Ja swojego czasu umiłowałem sobie montowanie krótkich filmów z długich filmów. Ot, wycinałem sceny i dodawałem muzykę. Czasem dodawałem przesłanie.
Taki właśnie jest ten film: http://www.youtube.com/watch?v=dDz6k9F9gFs

Why not another sad film with sad music? Because I hate them. They show nothing. People don't care about other's lifes. These are just like fallen leaves to them, they think they can step on it without thinking. And here it is - pure war madness and inanity. Fallen soldiers, fallen leaves - to the mass it's the same. Think about it.

To jedno z moich pierwszych dzieł, dość już stare, ale nadal mi się podoba. Napiszcie, co o nim sądzicie i podzielcie się własnymi filmami.
Ostatni post Odpowiedzi: 5
Pomysły na długi weekend
Przed nami majówka 2010, niektórym właśnie zaczyna się długi weekend, który potrwa do poniedziałku. Inni kończą dzisiaj rok szkolny i - nie licząc matury - mają już wakacje ;P

Jakie są wasze pomysły na majówkę / długie łikendy ? Jak spędzacie zwykle ten czas a co planujecie na nadchodzące dni?

co robicie / planujecie na pogodne dni a co jeżeli ma padać deszcz? Czy wasze miasta coś organizują?

We Wrocławiu pogoda zapowiada się średnio, ale trochę się będzie działo:

1 maja na rynku odbędzie się bicie gitarowego rekordu Guinessa (ok. 14:oo), oprócz tego wieczorem koło godziny 21:oo rozpocznie się sezon pokazów multimedialnych fontanny na Pergoli przy Hali Stulecia. Muzycznie - wrockfest, na którym zagrają min. Hey, Coma, Eastwest Rockers, Natural Dread Killaz, O.S.T.R.
Ostatni post Odpowiedzi: 37
piesi vs. kierowcy - czyli "ale miał farta"
byliście kiedyś świadkami sytuacji, w której ktoś fartem wyszedł z niebezpiecznej sytuacji drogowej - doprowadzonej zazwyczaj przez nieuwagę jednej ze stron (kierowcy lub pieszego)?

poniżej pani, która przebiegała na czerwonym świetle (biegła do autobusu) i o mało nie została potrącona przez samochód:

tutaj pan, który w ostatniej chwili odskoczył na bok - inaczej skończyłby jako kotlet wbity w ścianę:

podzielcie się jakąś historią opowiedzianą przez znajomych, waszą lub filmikiem z podobnymi sytuacjami :)
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[humor, wideo] Trick z obrusem

umiecie tak :yay: ?
Ostatni post Odpowiedzi: 1
Kody z pod nakrętek pepsi
Witam. Mam taką prośbe jeśli ktoś pije pepsi i nie są mu potrzebne kody z pod nakrętek to bardzo proszę o podanie ich tu. Mi napewno się przydadzą bo zbieram je. Narazie mam tylko 10.
Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[film] Atre - QukuCzanel
Pragnę przedstawić Państwu moją wesołą twórczość. Filmiki, jakie widzicie pod spodem są zrobione ze zdjęć seryjnych. Od razu zaznaczam, że nie jest to szczyt moich umiejętności. Tak naprawdę zrobiłam je, by zacząć robić cokolwiek. Ważne żeby zacząć, prawda? Tak więc, pokazuję filmiki gdzie się da, i uprzejmie wszystkich proszę o szczere oceny. Ważne są dla mnie wszelkie uwagi, dotyczące tematyki, tempa, muzyki, montażu... wszystkiego. Wszelkie sugestie i rady będą dla mnie na wagę złota.
:padam:

Pierwszy film, wiem już, że ma zdecydowanie za szybkie tempo. Zdjęcia, z których jest robiony, nie były robione z myślą o filmie - zostały po prostu z sesji od połowy zeszłego roku do dziś. W drugim filmie poprawiłam tempo, oraz zamieściłam zdjęcia przygotowane specjalnie do filmu, jednak to też był swego rodzaju eksperyment (na żywej tkance), widać że w niektórych momentach aparat zbyt często zmieniał pozycję, przez co obraz "skacze".
Napiszcie też, czy bardziej podoba wam się film czarno-biały, czy kolorowy, oraz jaka tematyka według Was, byłaby najlepsza dla szerszej grupy odbiorców.

W planach mam zrobienie projektów Miastowych, czyli "Warszawa" (nieokreślone czasowo) oraz "Kraków" (pod koniec lipca planuję montaż). Dodatkowo myślę o projekcie poświęconym ludzkim emocjom.

A oto filmy:
TO CO MOJE | FONTANNY

Życzę miłego oglądania i natchnienia przy ocenianiu!
Ostatni post Odpowiedzi: 8
Uczucie osoby z innego swiata
Czy zdarzyło wam się to kiedyś ze gdy nie możecie zasnąć a
leżycie a macie takie odczucie ze ktoś koło was stoi gdy spojrzycie nie ma tam nikogo ??
albo gdy coś robicie nie macie odczucia ze ktoś na was patrzy ??
bo ja tak mam ??
a wy ??
Ostatni post Odpowiedzi: 13
[reklama] Subaru Forester - Sexy Sumo

ktoś postanowił wreszcie zaprotestować przeciw wszechobecnemu pokazywaniu cycków :D najsłabsze reklamy i produkty próbuje się napędzić seksem a tu taki żarcik od Subaru :D

"Sexy comes standard" :D
Ostatni post Odpowiedzi: 9
[reklama] TP vs. Netia - Adin
reklamy z Tomaszem Kotem są całkiem fajne, ostatnio jednak TP i jej maskotki postanowiły sparodiować jedną ze starszych reklam. Oto co im wyszło:

Jak wam się podoba pomysł? myślicie, że Netia odpowie na to jakoś czy wystarczy, że ich oferta ZJADA razem z kośćmi oferty TP?
Ostatni post Odpowiedzi: 3
Partia Blogerów Blogowicz.info
Skoro rozpoczeliśmy dyskusje na temat rządu i padło stwierdzenie aby założyć partię to z dniem dzisiejszym zakładam taką partię.

Tu przedstawimy swoje stanowiska i poglądy na temat zmian w polskim prawie i kto wie może nawet w konstytucji.

Sprawy organizacyjne :

Założyciel : Soulo
Współzałożyciel : Rododendron, sMiley, Sabinsien56

Zastępca założyciela : Yzoja (Zastępna Soula)

Marszałek sejmu : Rododendron

Wicemarszałek sejmu : sMiley

Rzecznik prasowy partii :

Osoby w partii : Gossip_girl,

Ze względu na to iż poszukuję ludzi do partii zapraszam każdego kto jest chętny, na stanowiska Współzałożycieli i Zastępców (po 2 osoby) można zrobić wybory bądź coś w ten deseń. Albo zrobić tak, że każda osoba rozpisze co chce zmienić w prawie i to może przesądzić o pozycji w partii.
A że wybory na prezydenta blisko to i o to można przyhaczyć aby zdominować politykę przez partię Blogowicz.info.

<Schodząc z mównicy rozgląda się dookoła, widząc szydercze miny osób zebranych na sali nic sobie z tego nie robi i wychodzi zamykając za sobą drzwi>
Ostatni post Odpowiedzi: 25
Prośba o pomoc! Liczy się każda osoba!
Witam forumowiczów. Ostatnio balowałem ze znajomymi, trochę wypiliśmy no i padł zakład :D

Koleżanki (całkiem ładne) założyły się, że jeśli do sesji uzbieramy 100.000 lubię to to pokażą swoje piersi na rynku :D

Więc błagam wszystkich o pomoc :D

Szczegóły:

w w w.facebook.com/pages/Pomoz-uzbierac-100000-lubie-to-a-kolezanki-pokaza-cycki-na-rynku/143093752411964
Ostatni post Odpowiedzi: 6
Czy podobała Wam się akcja pługarzystki-"odśnieżanie z
W tym sezonie pojawiła się Pługarzystka, ze swoimi postulatami "odśnieżającymi zimę" m.in. z kiczowatych piosenek świątecznych, powtarzających się filmów w tv, czy zaskoczonych drogowców. Internauci w głosowaniu zadecydowali o tym, że przedstawiciele Hooptymistycznego Ośrodka Otwierania Polaków zgłosili oficjalnie postulat dotyczący 'odśnieżania świątecznej ramówki telewizyjnej z powtarzających się co roku tytułów', do KRRiT. Wszystko można przejrzeć na stronie Hoop Coli w w w.hoopcola.pl :P

Sam gorliwie śledziłem przebieg akcji :D Myślę, że została świetnie zrealizowana, tym bardziej że postulat poparło prawie 15 tys. internautów. Miejmy nadzieję, iż w przyszłe Święta zmieni się ramówka w tv. ;)

Co Wy sądzicie o tej akcji, czy tego typu akcjach (możne znacie podobne)? Czy jest potrzebna? Czy wam się podoba ?
Ostatni post Odpowiedzi: 6
Wakacje Włochy - wynajem pokoju
Cześć. Poszukuje czegoś w stylu pokoju, który można za pośrednictwem biura podróży wynająć na miesięczny pobyt we Włoszech w lipcu. Jednak potrzebowałbym polskiej rodziny, która takowy pobyt mogłaby mi zapewnić, czy istnieje coś takiego? a jak tak to gdzie tego szukać? :zdziwko:
[reklama] Żywiec - spot noworoczny

Widzieliście pewno już najnowszą reklamę Żywca, jak wrażenia? Ja tam nie oglądam często telewizji, ale jak przechodziłem z 2 tygodnie temu koło telewizora i usłyszałem kawałek Bloc Party, momentalnie się odwróciłem i zrobiłem wielkie oczy, za podkład oczywiście!
Jak spędziliście te Świeta Bożego Narodzenia ? Gdzie? Z kim?
Jak spędziliście te Święta Bożego Narodzenia ?? Odwiedziliście rodzinę, jak nakazuje tradycja ? Czy zrobiliście sobie wyjazd z najbliższymi ? Może wieczorne imprezki w kręgu przyjaciół ? Ale na pewno leniuchowaliście całe popołudnie przed telewizorem albo komputerem :) ;)
Ja postawiłam na spotkania z rodzina i przyjaciółmi. Bardzo miło spędziłam czas :D
P.S. Dobrze, że mamy jeszcze kilka dni wolnych :P
Ostatni post Odpowiedzi: 7
Biała magia..
Próbowałem zainteresować Was zjawiskiem wychodzenia z własnego ciała - OOBE - lecz nie poskutkowała. Nie poddam się i spróbuję Was zainteresować Białą Magią. Na pewno każdy z Was gdy był młodszy (a może i teraz ;P) chciał używać czarów (często wyobrażacie sobie to tak jak np. w Harrym Potterze). Niestety takie coś nie istnieje. Biała magia jest dobrą magią, która przeważnie składa się z dobrze ułożonej afirmacji, oraz kilku "dodatków". Przyznam się bez bicia iż znam parę takowych afirmacji, oraz posiadam pewne zdolności ;) . Moje pytanie do Was, czy wierzycie w białą magię, oraz czy ktoś kiedyś próbował?.
Ostatni post Odpowiedzi: 45
jakie prezenty pod choinkę?
mamy już temat jakie prezenty na Mikołaja?, teraz pora na chwalenie się podarkami znalezionymi pod choinką, jeżeli macie ochotę napiszcie też jaki prezent zrobiliście dla taty, mamy czy innych bliskich Wam osób :)

ja dostałem czajnik, najwidoczniej goście mnie odwiedzający stwierdzili, ze ten stary już bardziej straszy niż nadaje się do użytku :D oprócz tego zegarek na łańcuszku (kiedy bardzo taki chciałem do garnituru), trochę pieniędzy oraz wodę po goleniu.

Tatę obdarowaliśmy z siostrą gadżetami do robienia drinków a mianowicie shakerem i formą do robienia brylantów z lodu :)

Mama dostała nową torebkę i trochę szmalu, który jest w sumie dokładem do blendera (ale ona chciała taki duży zestaw a nie sam blender).

dla siostry mama sprezentowała duże lusterko i coś jeszcze, siostra dostała też piżamkę od swojego mena :D
Ostatni post Odpowiedzi: 34
[humor, wideo] jak się nie nudzić na polu?
praca na roli jest ciężka i żmudna, ale czy musi tak być zawsze? nie! można sobie urozmaicić w pewien sposób jazdę kombajnem po polu :D

Jakie prezenty na Mikołaja ?
Byliście grzeczni :rotfl: ? Odwiedził Was Mikołaj w tym roku? Coś ciekawego przyniósł? przeglądał Wasze listy życzeń i przyniósł to co sobie wymarzyliście? czy może było to coś nietrafionego albo rózga ;> ?

u mnie niespodziewanie się pojawił i zostawił pendrive 4GB oraz sporo ulubionych słodyczy ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 14
[reklama] Heyah - no to sru! (i inne)
Kto jak kto, ale Heyah potrafi przykuć uwagę swoimi reklamami. Nie wiem czy poniższa weszła już do TV, ale można ją już zobaczyć w sieci.

Teraz tylko czekać na darmowe przeniesienia numerów (do końca czerwca są na to szanse) i migruję do czerwonej łapy. ;)

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 06-08-2009, 21:50 ]
------------------------
tematy pokrewne:
Gra online - no to sru!
Ostatni post Odpowiedzi: 40
Time traveler - podróżnicy w czasie
Niedawno w sieci krążyło zdjęcie znalezione w pewnym muzeum. Na zdjęciu widać mężczyznę niepasującego do epoki.

=> http://gizmodo.com/551966...seum-photograph

wczoraj na youtube widziałem filmik, w którym jest fragment niemego filmu "The Circus" Chaplina z 1928 roku. Na filmie widać przechodzącą kobietę, która zachowuje się jakby rozmawiała przez.. telefon komórkowy ^^

w komentarzach widziałem, że ktoś wskazuje na urządzenie tego typu: http://www.hearingaidmuse...estelect34a.htm jednak jak si ogląda ten film to rzeczywiście można uwierzyć, że ta pani przybyła z przyszłości :D

jak myślicie, te kolo rzeczywiście był luzakiem wyprzedzającym swoją epokę czy to fake lub może podróżnik w czasie :D ? a kobieta, czy ma problemy ze zdrowiem psychicznym a może rzeczywiście rozmawiała przez telefon :D ? znacie więcej takich przypadków?
Ostatni post Odpowiedzi: 5
[vid] Spadanie w Intelu
Jeśli kiedyś zabraknie Wam pomysłów jak spędzac wolny czas z kumplami z pracy-polecam wziąc przykład z tych odważnych ;)
Odpowiedzi: 0
[Reklama] TK Maxx (opinie)
Reklama sklepu TK Maxx który będzie się mieścił w domach centrum, trochę inna niż wszystkie
[reklama] (Don't) shoot a bear
O ile nie przegapiłam, to nikt tu wcześniej nie pisał o interaktywnej reklamie Tipp-ex (producenta korektorów). Widzieliście? Zorganizowali kampanię reklamową "A hunter shoots a bear" - myśliwy siedzi przed namiotem, myje zęby. Nagle pojawia się niedźwiedź i tu zaczyna się zabawa. Myśliwy nie potrafi bowiem się zdecydować, czy zastrzelić miśka, czy też nie - internauci muszą więc zdecydować za niego i wpisać w okienko "shoot" lub "don't shoot". W zależności od tego, co wybierzemy - zobaczymy inny filmik. Oczywiście, to wcale nie koniec, później możemy wpisywać różne komendy (czasowniki po angielsku), naprawdę przeróżne, i kliknąć na przycisk "play", a myśliwy i niedźwiedź wykonują polecenia. Możliwości jest naprawdę sporo i za każdym razem zobaczy się zabawny, absurdalny krótki film.

http://www.youtube.com/watch?v=4ba1BqJ4S2M&

Co myślicie o tego typu reklamach i promowaniu swoich produktów?
Odpicuj mi pokój !
Siemanko.
Macie tu zdjęcia mego pokoju.. wybaczcie bałagan.. ale nie mam zamiaru sprzatać ;d
Założyłem poprzedni temat ale był dość "suchy" tutaj możecie konkretnie mi pomóc : )
pokój w stylu włosko - amerykańskim. Prosze o pomoc.

http://img178.imageshack.us/i/dscf3159.jpg/
http://img830.imageshack.us/i/dscf3160.jpg/
http://img411.imageshack.us/i/dscf3161l.jpg/
http://img155.imageshack.us/i/dscf3162r.jpg/
http://img843.imageshack.us/i/dscf3165r.jpg
http://img827.imageshack.us/i/dscf3163.jpg/
http://img338.imageshack.us/i/dscf3164z.jpg/
[humor, video] SunnyD and rum
Mam subskrypcję kanału RayWilliamJohnson (gościu komentuje popularne filmiki zamieszczane na YT) - i ostatnio pojawił się jeden z lepszych odcinków, w którym wystąpiła pewna pani ze swoją piosenką...

zobaczcie sami :D

a tu cały odcinek Raya, który też warto oglądnąć :rotfl: => http://www.youtube.com/watch?v=EBB7sYeCPoE
Odpowiedzi: 0
bezpieczne wysyłanie pieniędzy
czy przesyłaliście może pieniądze takim przekazem: western union ? wiecie może coś o takich przekazach?
OC
podzielcie swoimi doświadczeniami co do firm ubezpieczeniowych. Gdzie waszym zdaniem najlepiej się ubezpieczyć? Przeglądałam ostatnio ofertę hdi asekuracja wiecie coś o tej firmie?
99 najgłupszych praw świata
Niektóre z tych spraw są naprawdę idiotyczne xD
Przejrzyjcie sobie i powiedźcie, które najbardziej wam się podoba ;)
=> http://facet.interia.pl/s...swiata,1511911,
1 - 2 ... 121 - 122 - 123 ... 181 - 182