Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Czas wolny  »  HydePark
[wideo] Dzieci podbijają Youtube - zabawne filmy
Niedawno na forum dodałem film pt. "The Evil Eye" w którym mały człowieczek niczym aktor pokazuje groźną minę. Kiedyś przy okazji prezentacji najczęściej oglądanych filmów na YT mieliśmy okazję zobaczyć także filmiki: "Charlie bit my finger - again !" z dwójką małych anglików oraz "hahaha" ze śmiejącym się bobasem.

Dzisiaj trafiłem na filmik, który ma już ponad 34mln wyświetleń -> "I don't like you Mommy" 3 letni chłopczyk mówi co myśli o swojej mamie.

na końcu fajnie mówi "I love you too but i don't like you all the time"

znacie jeszcze jakieś zabawne filmiki tego typu? może jakieś po polsku?
Ostatni post Odpowiedzi: 18
[reklama] never say no to Panda!
ktoś chyba wybrał formę zastraszania swoim produktem :D tak czy inaczej końcówka według mnie najlepsza :D klip składa się z kilku reklam - pierwszej w biurze, drugiej w szpitalu i na końcu w supermarkecie.

jak wam się podoba taka promocja produktu i która z przedstawionych sytuacji jest według was najlepsza?
Ostatni post Odpowiedzi: 2
Udekoruj mi pokój
Cześć. Nie dawno zmieniłem miejsce zamieszkania.
Teraz mam pokój na poddaszu, około 20 metrów kwadratowych.
Kolor ścian, jasny szary, i czerwony matowy. Meble robione na stary styl.
I teraz mam do was pytanie, jak mogę ozdobić swoje gołe ściany.
Chodzi mi o jakiś styl amerykański połączony z włoskim. Proszę, nie piszczcie mi o jakiś rysunkach czy plakatach bo to odpada. Na razie jedynym moim pomysłem na ozdobienie ścian są amerykańskie tablice rejestracyjne.

Może mi coś doradzicie ; p
Ostatni post Odpowiedzi: 7
Sprawdzone sposoby na upały
Macie jakiś sprawdzony sposób na przeżycie w upalny dzień? Jakie są wasze metody, co stosujecie, czego unikacie?

Najlepiej leżeć cały dzień w basenie za domem, ale nie każdego stać na taki rarytas ;) Jak więc domowymi sposobami poradzić sobie z ukropem?
[kabaret] VII Sopocka Noc Kabaretowa 2010
oglądał ktoś z was dzisiaj kabarety na Polsacie? To już siódma noc kabaretowa - wszystko w ramach Top Trendy.

Ja nie oglądałem od początku, ale muszę powiedzieć, że kilka kabaretów zaprezentowało bardzo fajne skecze, wiele z nich widziałem pierwszy raz.

Sporo śmiesznych tekstów. Utkwiły wam jakieś w pamięci? kto był w tym roku najlepszy? jaki skecz według was był najśmieszniejszy?

Na kabaretonie można było zobaczyć: Grupę Rafała Kmity, Łowcy.B, Kabaret Pod Wyrwigroszem, Harbi, Andrzeja grabowskiego, Kabaret Skeczów Męczących, Jerzego Kryszaka, Kabaret Neo-Nówka, Nowaki, Grzegorza Halamę, Kabaret Limo, Smile, Ciach, Kabaret Młodych Panów.

filmów w tej chwili za bardzo nie widzę (niektóre skecze są jednak chodzi mi o filmy z nocy kabaretowej), ale jak tylko się pojawią to wstawię żeby ci co nie mieli okazji oglądać w tv (na Polsacie) mogli sobie zobaczyć co ich ominęło ;)

Kabaret Smile postanowił sobie nawet pożartować z Zygmunta Solorza, który siedział na widowni - "użyli go" podczas skeczu "kredyt".
Ostatni post Odpowiedzi: 6
[reklama] Jesienna ramówka TVN 2010
Jak wam się widzi nowa ramówka TVN na jesień?

a tutaj 10 minutowy film z przygotowań:

Wakacje 2010
Wiele osób czeka jeszcze sesja i zaliczenia na koniec roku szkolnego, ale spore grono już się leni, bo maturę mają za sobą. Są nawet tacy co urządzają sobie pakowanie na wakacje - jak ktoś ma urlop to może sobie na to pozwolić.

Za oknem już powoli lato, więc wielu myśli o tegorocznych wakacjach....

No właśnie, gdzie w tym roku planujecie wydelegować swoje zadki? będą to jakieś zorganizowane wczasy czy raczej przypadkowe wizyty w kilku miejscach? W kraju czy za granicą?

Macie zaplanowane już całe wakacje czy dopiero zastanawiacie się jak je zagospodarować odpowiednio? Przedstawcie swoje plany i propozycje jak można ciekawie spędzić wakacje w tym roku :)
Ostatni post Odpowiedzi: 19
[poradnik] jak wcześnie wstawać ?
Jakie znacie sposoby na dobry sen, niekoniecznie długi i jednoczesne nielunatykowanie w dzień ? Jak to wygląda u was ? wstajecie o ustalonych porach i kładziecie się wcześnie spać ? czy siedzicie ile się da, śpicie krótko i potem jesteście dziennymi zombie ?

na stronie znalezionej poprzez wykop można poczytać kilka porad dotyczących odpowiedniego uformowania swojego snu tak aby nie tracić na niego niepotrzebnego czasu jednocześnie nie katując swojego organizmu ;)

=> http://michalpasterski.pl...tawac-wczesnie/

zapraszam do dyskusji ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 35
[reklama] Top bike (?)
Odpowiedzi: 0
[reklama] Mercedes Benz "sorry"
wprawdzie już nie taka nowa (przynajmniej w internecie), ale osobiście uważam, że całkiem fajna reklama Mercedesa :)

jak wam się podoba?
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[reklama] Volkswagen Fast Lane
Firmy a w zasadzie działy zajmujące się reklamą i postrzeganiem marki kombinują coraz bardziej jak tu podejść klientów. firm Volkswagen na swoim profilu Youtube => myvolkswagen prezentuje filmiki promujące ich firmę w dość nietypowy sposób.

W publicznych miejscach takich jak metro, supermarket czy centrum handlowe zachęcają nas do skorzystania z szybkiego pasa.

"Are you ready for the fast lane?"

pierwszy filmik - Fast Lane - Elevator (winda)

drugi - The Shopping Carts (wózki sklepowe)

trzeci - The Slide (ślizgawka)

Na filmach pokazane zostały przygotowania, montaż a także reakcje ludzi na te atrakcje ;)

jak wam się podoba taki sposób zainteresowania produktem / promocji marki? który filmik najlepszy?
Pakowanie na wakacje
Wakacje już niedługo a ja o nich nie mogę przestać myśleć :D
Wyjeżdżam na 2 tyg do Włoch i nie powiem, że nie obawiam się tych upałów ponad 35st.
Co według Was powinnam spakować do torby z leków? Co Wy zabieracie ze sobą na wakacje?
[reklama] Adidas Originals
Firmy raczej nie trzeba przedstawiać. Najbardziej cenię sobie ich oldschoolowe ciuszki ze starym logo (listek). Sam mam do dzisiaj kilka par spodenek "made in West Germany".

Dzisiaj trafiłem na klipy promujące kolekcje związane z Adidas Originals. Pojawia się tam motyw Star Wars bo i takie ciuszki wyprodukowali (buty, koszulki itp.) oraz kilka znanych twarzy jak: David Beckham, Daft Punk, Snoop Dogg, Franz Beckenbauer, Noel Gallagher, Ian Brown, Ciara, Jay Baruchel, DJ Neil Armstrong.

Zacznę od Star Wars Collection:

krótki klip wprowadzający (up), w którym podoba mi się przerobiona nuta z filmu ;D poniższy prezentuje Star Wars™ Cantina 2010

te klipy już w innym klimacie:
The Street Where Originality Lives (Extended Version)

A.039 x Volt

Women's Collection Lookbook

Wood Rich

Rolling London

jak wam się widzi taka forma prezentowania kolekcji, jak oceniacie klipy? Większość się raczej nie nadaje do TV bo by poszli z torbami za czas emisji reklamy...
Powodzie
Witam, temat zainspirowany powodziami na śląsku i w innych rejonach południowej polski.
Najgorsze jest to, że mi piwnice zalało :/ i nie widzi mi się sprzątanie tego gówna ..

Macie jakieś ciekawe zdjęcia które wpadły Wam w pamięć z obecnej czy poprzednich podobnych sytuacji powodziowych ?

Ja wstawię jedno z mojego miasta, dość ciekawe ..

Całe szczęście nikogo na mostku nie było. Galeria Sfera II (rok chyba temu zalało Sfere I podczas opadów jak była IIga budowana)

Ostatni post Odpowiedzi: 17
[wideo] dodatkowe pomieszczenie w domu
pamiętacie reklamę Heinekena ze spiżarką? => http://www.youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY

Ktoś wziął ją sobie chyba do serca ;) Dobry sposób na zrobienie większej ilości miejsca w domu kiedy planujesz sporą imprezę :yay:

[reklama] Jacobs Kronung 2010 - poranek
Laleczka szukała tej reklamy a może ktoś przy okazji będzie chciał melodię i zna adres do lepszej wersji, dlatego utworzyłem temat.

Chodzi tu o reklamę kawy Jacobs, w której kobieta wychodząc rano z sypialni idzie w stronę kuchni, schodzi po schodach napotykając po drodze na różne "zabawki" męża. Mówi, że on nigdy nie dorośnie (jest niedojrzały), ale potem rzuca mu się w ramiona mówiąc, że i tak kogo kocha ;)

Yzoja znalazła słabej jakości klip:

ja znalazłem muzykę z tej reklamy, oto piosenka:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

widzieliście tą reklamę? jak wam się podoba?
[reklama] Samsung 3D LED TV commercial
pamiętacie reklamy Sony Bravia z piłeczkami i farbami? To zobaczcie co przygotował Samsung, żeby promować swój produkt telewizory Led 3D.

a tutaj filmik z przygotowań do produkcji reklamy

Jak wam się podoba pomysł i wykonanie? Jak widać zainteresowanie gapiów było niemałe.
Ostatni post Odpowiedzi: 9
[zdjęcie] Pomóż odnaleźć miejsce ze zdjęcia.
cześć, przeglądając internet napotkałem sie na to zdjecie

Czy ktoś wie/ domyśla się/ może pomóc gdzie to jest?
Ostatni post Odpowiedzi: 1
Drzewo genealogiczne Forumowiczów Blogowicza
cóż za cudowny pokemoński pomysł, nieprawdaż?

Kto chce być kim w rodzinie?
HTSZ - tata Krzyśka i Łukasza

Krzysiek - syn Arka, mąż Angeliki, tata Pawła i Kasi
Yzoja - mama Pawła i Kasi, rozwiedziona z Marcinem, żona Krzyśka
Lapavlo - syn Angeliki i Marcina [? - jakiś niepodobny w zasadzie ^^]
sMiley - przyrodnia siostra Pawła, córka Angeliki i [?]

Soulo - tata [?] Pawła, były mąż Angeliki

Strelicja - przyjaciółka rodziny
Dalej!

głupota straszliwa, ale nie chcę, żeby Lap czuł się jak czarna owca.
jeśli stworzymy Drzewo Genealogiczne to każdy będzie znał swoje miejsce i wszystko powinno być cacy.

*brawa*
<Yzoja w owacjach szalejącego tłumu schodzi z mównicy, kłaniając się z uśmiechem>

* - czeka na zgodę użytkownika ;D
Tłumaczenie bloga na japoński
chciałabym przetłumaczyć mój blog na japoński czy możecie mi polecić jakieś sprawdzone biuro tłumaczeń, które tłumaczy dobrze na japoński?
Ostatni post Odpowiedzi: 3
Yzoja wbija do rządu i przeprowadza masę reform
Tak, za sprawą koleżank gossip_girl zaczęła się rozmowa na temat mojego wpadnięcia do rządu, słyszałam to już parę razy, więc może czas pogdybać sobie jeszcze poważniej z waszą pomocą ?

Program powyborczy, czyli co Yzoja wniosłaby dobrego dla naszego państwa
1. przeniesienie stolicy z 'zapyziałej' Warszawy w jakieś ładniejsze, mniej przereklamowane miasto. Tylko jakie?
Może Gdańsk? Ładnie tam, choć w zasadzie strasznie daleko od Śląska i całej południowej polski.
Wroclove? tu bym pewnie miała poparcie i sądzę, że to by było niegłupie.

2. reforma szkolnictwa. może zniesienie ustnej matury z polskiego? ;D obcięcie pensji rządowi i w zamian za to jakieś pomoce naukowe dla uczniów :hyhy:

3. mocna przepierka lektur na ciekawszy repertuar, który dałoby się czytać.
(Mały Książę, Pinokio, Akademia Pana Kleksa, powieści Stephena Kinga, Grahama Mastertona i Zafona, koniecznie. Kryminały Joe Alexa) do tego... powiedzmy byłoby tak, że każdy uczeń ma sobie wybrać 50% lektur, książek, które przeczyta z chęcią i na nich pracować.
a potem, a potem... (ah, zapaliłam się do tego pomysłu) lekcje prowadzone byłyby inaczej. Ludzie mogliby dyskutować, mówić co myślą, a nie tylko bezmyślnie słuchać nauczycielek języka polskiego! tak! tak!

nad resztą pomyślę jeszcze.
Ostatni post Odpowiedzi: 28
(video) Jak poderwać dziewczyne na długopis
Dziękuje temu chłopakowi. Banan na twarzy się zrobił :D
[humor] WTF?! - i tak tego nie ogarniesz
można powiedzieć, że to konkurencyjne filmiki dla produkcji wielki Mix Youtube. Jak wam się to podoba, który filmik prezentuje się najlepiej?

części I

cz. II

cz. III
Ostatni post Odpowiedzi: 3
Przewidziała żałobę narodową w kwietniu 2010?
Wyniki wyszukiwania w Google mają już 7 stron, na wielu forach ludzie wklejają cytaty o tym, że pewna dziewczyna na forum samosia.pl przewidziała to co stanie się w tym roku. W styczniu napisała, że w kwietniu tego roku zostanie ogłoszona żałoba narodowa i.. tak też się stało po tragicznym wypadku, w którym zginęły ważne osobistości w Polsce.

Zastanawiam się czy to rzeczywiście prawdziwa wiadomość. Ludzie na stronie kciuk.pl piszą, że fake, bo posty oryginalne wyglądają inaczej. Inni piszą, że cytowanej przez użytkownika Scarlett-1988 wiadomości już nie ma.

To prawda, nie ma jej. Wiadomość dodana 5.01.10 o 15:06 przez "gość" wyparowała (była oznaczona jako najlepsza). Treść tej wiadomości zachowała się (nie potwierdzam jednak autentyczności screena) na zrzucie ekranu wrzuconym na kciuk.pl

Zamiast niej widnieje teraz inna z 15:03 o treści "zaczynam się bać". Pod tematem "niech mi ktoś do cholery uwierzy!!" - w którym prawdopodobnie ta sama osoba pisała o tym, iż ma prorocze sny a rodzina chce ją wysłać do psychiatryka - są komentarze z tamtego okresu, które niejako potwierdzają, że taki wpis miał miejsce (widać jeden a obrazku widok_forum).

Na 4 stronie tego tematu (odkopanego już w sobotę 10.kwietnia) użytkowniczka Brihater napisała:

Cytat

........ brak slow.. specjalnie dodalam wtedy do ulubionych

Na tej samej stronie są jeszcze dwie wypowiedzi użytkowniczki "gość" podającej się za autorkę tematu. Wypowiedzi widać na zrzucie widok_forum2

link do tematu => http://www.samosia.pl/pok...cholery_uwierzy

myślicie, że to rzeczywiście może być prawda? czy raczej jakiś przypadek lub prowokacja ze strony administracji lub czyjejś ingerencji w kod strony/postów?

Ja nigdy nie wierzyłem we wróżki, ale np. Nostradamusa traktuję poważnie..
[wideo] Pixels
Nie wiedziałem gdzie wcisnąć ten temat, więc proszę o ewentualne przeniesienie go.

Znalazłem Ciekawy filmik. Ja go nazywam zemstą pikseli :D

=> http://www.dailymotion.pl...k-jean_creation
[wideo] South Park - You Have 0 Friends
Wiele osób posiada konta na portalach społecznościowych a wielu z nich staje się ich niewolnikami. Zespół tworzący kreskówkę South Park nie mógł ominąć tematu i przedstawił społeczności z własnego punktu widzenia ;)

Na pożarcie rzucono Facebook i popularny ostatnio Chatroulette, na którym można przeprowadzić video rozmowę z losowo wybraną osobą.

=> http://www.southparkstudios.com/episodes/267112

pozdrawiam wszystkich grających w FarmVille :rotfl:
[humor] Wielki Mix Youtube
Masę ludzi publikuje miliony filmów na serwisach typu youtube, ale muszą być świadomi tego, ze ktoś kiedyś zechce się pośmiać z tego co wyprawiają przed kamerą ;)

robi tak np. użytkownik SooldierPL, który 'wyprodukował' już trzy filmy nazwane Wielki Mix YouTube. Łącznie oglądnięto je już prawie 4mln razy.

Przyznam szczerze, że jest w nich sporo bardzo śmiesznych montaży. Autor wybiera filmiki ludzi, reklamy a także różnego rodzaju efekty dźwiękowe.

Zresztą, zobaczcie sami :P

według mnie pierwszy jest chyba najlepszy a trzeci najsłabszy z nich. Znacie? co myślicie o tym :P ?
Polacy odkryli Atlantydę!!! :)
Wreszcie jakis sukces naszych uczonych http://anglopolish.com/in...sh-navy-success

Najswiezsze doniesienia ze swiata. Udalo nam się odnaleźć mityczną Atlantydę. W sumie, to przez przypadek ale się udało;-)
Twoja stara ...
oczywiście nikogo nie obrażając - znacie jakieś teksty z twoją starą ? takie rarytasy według was :yay:

moj typ to:

Twoja stara przeszła Mario w lewo. :wstyd:
Ostatni post Odpowiedzi: 39
[+16, reklama] Type Sex with Durex
z uwagi na to, że nasze forum ma również powiązania z grafiką a ostatnio w dziale reklam głównie filmy, postanowiłem dodać coś graficznego ;)

projekty dla Durex wykonał Andrej Krahne

http://www.andrejkrahne.de/#DUREX

jak wam się podoba?
1 - 2 ... 122 - 123 - 124 ... 181 - 182