jak wam się podoba "nowa" (już taka nowa nie jest, od dłuższego czasu ją puszczają) reklama carlsberga ?
carlsberg prowadzi kampanię reklamową z uwagi na zamianę szaty swoich produktów (butelka i puszka), zrobili nową butelkę lepiej trzymającą się w dłoni, która ma odkręcany kapsel to eliminuje otwieracze itp.
jak oglądałem ten film to zauważyłem na jednym ze skrzyżowań, ze kierowcy nic sobie nie robili z jadącej karetki i dalej jechali z lewej utrudniając nieco przejazd...
Autoagresja komórek... mówi wam to coś ? Zapewne mało, albo nic i trudno sie dziwić gdyż jest to rzadka choroba.
Wolontariuszkę Vivy ( www.viva.org.pl ) spotkało wielkie nieszczęście, po jednej z wielu wizyt w gabinecie lekarskim
z ust doktora padła właśnie ta nazwa- Autoagresja komórek-. Więcej o tej chorobie można przeczytać na http://pl.wikipedia.org/w...a_kom%C3%B3rek.
Jak już się pewnie domyśaleci leczenie wymaga dużych nakładów finansowych, oczywiście dziewczyna zgłosiła się do ZUS-u jednak mimo regularnego
płacenia składek usłyszała że jej choroby nie ma w "spisie chorób objętych ubezpieczeniem" i bardzo im przykro, czyli jednym słowem
szkoda nam że umierasz ale kasy nie dostaniesz... tak to często bywa w karaju prawa i sprawiedliwości... .
Jednak największą ironią w tej całej historii nie są obowiązujące przepisy lecz fakt iż Karolina od najmłodszych lat pomagała zwierzętom,
ratowała je z opresji, często dzięki niej uchodziły z życiem, a następnie znajdowały dom i kochającą rodzinę, a teraz sama potrzebuje pomocy.
Większość odłożonych pieniędzy dziewczyna przekazywała na ratowanie zwierzaków, można się o tym przekonać na http://vegie.pl
Poprzednim razem zbieraliśmy pieniądze (była to suma około 50 tyś.) na badanie szpiku kostnego, bez którego niemożliwym było by dalsze leczenie.
Niestety udało się uzbierać tylko pewną część potrzebnych pieniędzy, na resztę Karolina i jej mama wzięły kredyt. Dzięki temu badaniu wiadomo już
jaką szczepionkę podawać dziewczynie by jej komórki nie niszczyły się wzajemnie.
Miesięczny koszt szczepionki, którą specjalnie dla niej opracowali lekarze to 6 tyś, Karolinie i jej mamie skończyły się możliwości kredytowe.
Na dodatek leczenie w Polsce w cale nie gwarantuje skuteczności, o wiele większe szanse na przeżycie miała by w Stanach, jednak wiadomo
że suma kosztów kuracji w USA jest kolosalnie większa.
Szczegółowe informacje możecie znaleźć na oficjalnej stronie:
Jak już prędzej pisałam dziewczyna jest wolontariuszką fundacji Viva, która pomaga jej jak może.
Prowadzona jest akcja sprzedaży na allegro, na aukcjach można kupić rzeczy przesyłane przez was, a mianowicie
jesli macie w domu jakieś przedmioty które nie są wam niezbędne do życia, możecie się z nimi rozstać w imie niesienia pomocy, to wyślijcie
je do vivy.
Oczywiście można też przekazać pieniądze, wysyła się je na konto fundacji. Jeśli czujecie potrzebe pomocy, a nie macie pieniedzy, możecie zając się
rozsyłaniem tego komunikatu. Chodzi o to, by wiadomość ta dotarła da jak największej ilości osób.
link do aukcji na allegro:
http://allegro.pl/show_us...php?uid=6027030
Strona dla Karoliny:
http://www.viva.org.pl/karolina
Ps. Na dodatek powiem, że w tych trudnych chwilach dla niej, zostawił ją chłopak, który przecież powinien być podporą. Dziewczyna wciąż nie traci ducha walki, jednak obawiam się iż tym razem sama silna wola nie wystarczy..
POMÓŻCIE RATOWAĆ ŻYCIE!
Tak się ostatnio zaczęłam zastanawiać... Mamy dwudziesty pierwszy wiek, erę odtwarzaczy mp3 (mp4 nawet!), komputerów i innych takich. Teraz rekrutacja do szkoły jest przez Internet, zakupy robimy dzięki sieci... Ba! Nawet nie opisujemy swojego życia w sekretnym pamiętniku tylko robimy to na forum i wyczekujemy na komentarze od osób najczęściej nieznanych, które nie mają pojęcia o tym kim tak naprawdę jesteśmy... Jadę autobusem - cały Wrocław rozkopany... Idę osiedlem - z ziemi wyrastają coraz to bardziej ekskluzywne mieszkania... Psy mają wmontowane chipy, na każdym kroku jakiś sklep, jemy coraz więcej chemii... Czytamy elektroniczne książki i porozumiewamy się ze sobą za pomocą SMSów i e-maili... Kiedy ostatnio dostaliście od kogoś własnoręcznie napisany list z pachnącą kartką i zasuszonym liściem w środku?
Niedługo kaligrafia w ogóle będzie niepotrzebna... Bo komputer to tak przełomowe odkrycie jak to Gutenberga. Wszystko zanika. Niedługo ludzie będą robotami, o ile już nie są.
>Kowalski poszedł z żoną na imprezę, a tam okazało się że jest to seks
>grupowy. Zgasło światło .... mija 10 ... 15 ... 20 minut. W końcu Kowalski
>zapala światło i mówi:
>- Stop, kur.wa, stop! Trzeba ustalić jakieś zasady, trzeci raz pod rząd
>robię loda!!!
>Żona do męża:
>-Wychodzę do znajomej na pięć minut. Jak byś mógł, to przemieszaj bigos co
>pół godziny.
>Wraca facet do domu i od progu krzyczy:
>- Yessss! wygralem w lotto, jest udalo sie SZESC, SZOSTKAAA! - wydziera
>sie zadowolony z siebie. Patrzy, a tu zona siedzi smutna i placze.
>-Co sie stalo - pyta. Na to zona:
>- Mama mi dzis umarla.
>Facet wrzeszczy:
>- Yessssssssssss!!! K........ KUMULACJA!!!
>Rzecz w pociagu, kobieta z dzieckiem i siedzący naprzeciw buc... Dziecko co
>chwila prosi mame a to o coś do jedzenia a to do picia....Współpasażer
>najwyrazniej tym poirytowany rzuca:
>-Pani da mu Pani kur.wa arbuza to zje i wypije za jednym razem!
>Jadą dalej.... Po chwili matka pyta współpasazera...
>-Probowal pan kiedys zrobić sobie dobrze stopami???
>-Nie-odpowiada zbity z tropu facet
>-A szkoda bo móglby pan i pobzykac i potańczyc...
Może i nie są najlepsze, ale w gorsze dni pomogą odzyskać humor
2 śmiejące się oczka
2 zgrabne nóżki
2 kochane rączki
2 twarde kontenery z mlekiem
2 jajka
1 wyściełana futerkiem miska do mieszania
1 twardy banan
Wskazówki:
1. Spójrz głęboko w śmiejące się oczka
2. Rozdziel dwie zgrabne nóżki dwiema kochanymi rączkami
3. Ściskaj i masuj kontenery z mlekiem bardzo delikatnie aż wyściełana futerkiem miska do mieszania będzie dobrze natłuszczona, sprawdzaj w regularnych odstępach czasu palcem
4. Delikatnie dodawaj twardego banana do miski, pracując nim w przód
i w tył aż do ubicia piany. (Dla lepszych rezulatów wyrabiaj w
międzyczasie kontenery z mlekiem)
5. Gdy temperatura wzrośnie, wsuń banana głęboko do miski i nakryj
jajkami (pozwolić aby wszystko przesiąknęło - byle nie przez całą noc)
6. Ciasto będzie gotowe gdy banan stanie się miękki. Powtarzaj kroki od trzeciego do piątego lub zmieniaj miski do mieszania.
Może tu się czegoś dowiem - sporo tu dziewczyn wiec pewnie wiedza. Mam troche nadwagi - zaczolem chodzić na silownie ale od tego tylko rosna mi miesnie. A nie chce byc ABSem. Chcialbym schudnac troche. Co robic?
5821*** 16:45:34
Cze
Bartek 16:45:45
Witam
5821*** 16:46:11
Masz problem , pisz śmiało
djmila Ciebie to też sie tyczy
cmoknij Mnie ^^
Zarejestruj się na Forum
Hmm.. GG: 2067440
5821*** 16:46:19
Wkurzyłam się!!!!
Bartek 16:46:27
lol ?
Bartek 16:46:34
niby na co ?
5821*** 16:46:47
Masz problem , pisz śmiało
djmila Ciebie to też sie tyczy cmoknij Mnie ^^
Zarejestruj się na Forum
Hmm.. GG: 2067440
5821*** 16:46:54
na to pogrubione
Bartek 16:47:07
nikt ci nie kazał na to klikać ..
5821*** 16:47:34
nie klikałam ale sie domyśliłam o co codzi
5821*** 16:47:40
chodzi*
Bartek 16:47:47
chodzi o strone pocalujmniewdupe.pl
5821*** 16:51:48
czajisz?
Bartek 16:52:11
niedostałem linku bo niemam cie na liście
5821*** 16:52:39
to masz pecha żegnam
5821*** 16:52:59
i lepiej ze mną nie zaczynaj bo gorzko tego porzałujesz
Bartek 16:53:14
bardzo sie boje ..
Bartek 16:53:17
już wołam mame
5821*** 16:54:32
Czy ta dziecinność jest konieczna? Wiesz jestem młodsza aleprzynajmniej mondrzejsza
Czasami żal mi takich osób ..
Niewiem co ma co strony pocalujmniewdupe.pl ..
Co sądzicie o reklamach typu Sprite? preferujecie taki rodzaj poczucia humoru? Sama postanowiłam się sprawdzić i wymyslić błyskotliwe zakończenie ostatniej reklamówki.
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).