pomoc Blogspot
|
Jak dodać zaokrąglone tło pod tytułem i stopką posta?
|
Szukałam w internecie i nie znalazłam jak to zrobić, a może szukałam pod złymi hasłami.
Mam pytanie, jak zrobić aby mieć taki wygląd (chodzi o tytuł posta i dolną stopkę)
 |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
[Szablon MXfluity] emotki, podobne posty, menu, gadżety
|
Powitany i tak dalej.
Aż głupio spamować taką serię pytań, ale jakoś nie mam wyboru.
Zmieniłem szablon bloga na http://kamalulsoftware.bl...y-template.html licząc, że gładko go dostosuję na logikę pod swoje potrzeby.
Niestety, daremne moje oczekiwania.
Stąd też garść pytań.
1. Jak usunąć te cholerne emotikony z komentarzy?
2. Linkwithin wjeżdża mi na miniaturę kafelków, przez co robią się absurdalne. Istnieje opcja, żeby go stamtąd usunąć i zostawić tylko pod całym, rozwiniętym postem?
3. Pasek nawigacyjny pod banerem.
Home zamieniłbym na "strona główna", about na "o mnie" ( i przede wszystkim, powiązałbym z 'o mnie' które wisi gdzieś na dole), archive jest mi zbędne i chciałbym je usunąć, a najlepiej by kategorie postów zastąpiły 'Comments' w owym pasku. Tyle, że to pewnie byłyby 3 lata roboty.
4.
To już kwestia przestawienia kolejności, FB mógłby być osobno, bez kategorii bloger templates ( w ogóle, cały ten widget z about itd. jest zbędny), o labels już mówiłem)
Zdaję sobie sprawę, że to w 3 pyty pytań i roboty z odpowiadaniem za niewyrażalne w jednostkach monetarnych 'dziękuję', ale ponoć po tym świecie wciąż krążą niedobitki litościwych jednostek.
[ Dodano: 07-10-2013, 13:22 ]
Aktualizacja:
Emotikon chyba się pozbyłem.
[ Dodano: 07-10-2013, 13:45 ]
Ponieważ z przyczyn użytkowych musiałem wrócić do starego szablonu podaję tu cały nowy, wygenerowany z bloggera.
http://www22.zippyshare.com/v/25629357/file.html |
Ostatni post
|
Dodanie wyskakującego okienka popup na blogu
|
Jak takie okienko dodać (Jest to okienko wyskakujące które to pojawia się gdy ktoś odwiedzi twojego bloga) np okienko fb żeby polubili.
Jak myślicie to dobra forma, aby zwiększyć liczbę na fb?
Podobno badania amerykańskich marketerów wykazały że wyskakujące okienka są bardziej skuteczne w pozyskiwaniu subskrybentów niż samo umieszczenie formularza zapisu na stronie czy blogu.
Pozdrawiam |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
[blogspot] Ustawianie daty postu oraz zmiana koloru ramki +
|
Cześć wszystkim.
Pracuję nad nowym szablonem i jest on praktycznie na wykończeniu. Pomaga mi w tym moja dziewczyna, która trochę bardziej niż ja ogarnia html, ale jednak z tym nie możemy oboje sobie poradzić.
Mianowicie - na załączonym obrazku strzałki wskazują różne prostokąty - są one czerwone, chciałbym zmienić ich kolor. Pytanie - jak?
A druga sprawa - data postu - pojawia się tylko godzina. W ustawieniach zrobiłem jak chciałem - czyli np. wtorek, 30 luty 2014 rok. Taką formę daty sobie wymarzyłem, ale szablon jakby ignorował moje ustawienia i ciągle wyświetla tylko godzinę publikacji. Jak to zmienić?
Dodatkowo - podoba mi się plugin/rozszerzenie/wtyczka - jak zwał tak zwał, którą zastosowała Kamila na Archiwum Chaosu pod każdym wpisem - takie połowiczne ikonki fejsbuka, twitera i innych. Wiem, że jest to pod wordpress, ale dałoby radę jakoś to zaadoptować do bloggera?
Z góry dzięki za pomoc! |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
Jak zmniejszyć odległość między gadżetami?
|
Jak zmniejszyć odległość między gadżetami?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 30-11-2013, 19:43 ]
Zobacz także:
gadżet Obraz bez tytułu i odstępu zamiast niego
Odstępy między gadżetami .Image |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
[Blogger, Simple] usunięcie białej obramówki z nagłówka
|
Witajcie. Chciałabym usunąć całą białą obramówkę z nagłówka bloga (paski po bokach i u góry), tak by białe tło zaczynało się od tytułu posta i gadzetów. Blog na którym pracuję jest tutaj. Próbowałam sama szukać w kodzie tego magicznego miejsca, w którym wystarczy zmienić parametry i będzie git, ale niestety, nie dałam rady.
Nie wiem czy tak można, ale zależałoby mi na tym, aby ta cała biała kolumna właśnie miała swój początek wraz z tytułem posta, tak,by każdy inny nagłówek bloga pasował.
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
[ Dodano: 29-09-2013, 10:07 ]
Ok, już wiem. Trzeba przenieść całą sekcję widżetu nad Kod <div class='body-fauxcolumns'> i jest wszystko w porządku |
Ostatni post
|
[blogger] Jak zrobić taki sam/identyczny wygląd bloga?
|
Taki wygląd jak na tym blogu : http://ankyls.blogspot.com/ |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
[blogger] jak dopasować wygląd nowych komentarzy?
|
Coś nowego wiadomo w sprawie tych komentarzy? Kiedy będzie to normalnie wyglądać?
Wcześniej wystarczyło wyłączyć rss komentarzy i wszystko wyglądało po staremu, a teraz nawet to nie dział. Czcionka i przerwy są małe, przez co wszystko jest nieczytelne i zniekształcone. Kiedy, kiedy, kiedy, zapytał zniecierpliwiony.
Komentarze na całą stronę i wyskakujące okienka mnie nie interesują, muszą być osadzone pod postem.
Więc stąd pytanie. Da się jakoś samemu narzucić wygląd czcionki i jej rozmiary w komentarzach? Coś dopisać do szablonu? Jeśli tak, to co i jak, bo zawsze się tam boję samemu grzebać, żeby się wszystko nie rozsypało.
I zupełnie offtopowo.
Widać było, że tutaj http://forum.blogowicz.in...-www-vt4948.htm dopisałem posta? Bo był dubel i dwa ostatnie zostały scalone. Nie wiem jak to forum w tej kwestii funkcjonuje, a nie chciałbym się tam dalej produkować, jeśli nikt tego nie zauważy |
Ostatni post
Odpowiedzi: 10
|
[Szablon MXfluity] poszerzenie bloga, wielkość fontu, menu
|
Witam. Postanowiłem nie kombinować z domyślnymi narzędziami bloggera i pobrać jakiegoś gotowca. Jest to czego się spodziewałem. Nie do końca mi odpowiada. To znaczy, ogólnie jest fajny, podoba mi się kolorystyka itp, ale szczegóły tworzące całość wymagają zmian.
Do rzeczy, szablon to MXfluity pobrany stąd: http://btemplates.com/201...plate-mxfluity/
Pierwsza rzecz, na której mi zależy to poszerzenie bloga. Jeśli prawa kolumna ma być taka szeroka to poszerzyć muszę także tę po lewej stronie. Do tego szpalta z samym postem też żeby była równie szeroka. To chyba się jakoś ze sobą wiąże. Da się to zrobić?
Druga rzecz to powiększenie tego maczku jakimi są litery w postach. Za małe. Chciałbym żeby były to chociaż 14px lub 16px. Jeszcze co do czcionki to chciałem ją zmienić, bo polskie znaki są źle wyświetlane w tytułach i większych napisach.
Chciałbym jeszcze żeby bezużyteczne napisy "Home" "About" itp zostały zastąpione kategoriami, które przeniosły się na dół.
Oprócz tego kolejnym upierdliwym szczegółem jest taki jakiś filtr po najechaniu na nazwę bloga. Chciałbym żeby się nie pojawiał akurat w tym miejscu, a zarazem żeby napis nadal był linkiem do strony głównej.
I ostatnie co przychodzi mi do głowy to to, żeby czerwone linki po prawej stronie nie robiły się szare po kliknięciu w nie.
Da się to wszystko zrobić? Bo może nie, ja się nie znam, ale jeśli tak to bardzo prosiłbym o pomoc. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
Jak dodać przycisk "Lubię to!" w każdym poście.
|
Pytanie jak w temacie. Chciałbym sobie wrzucić ten przycisk, nie wiem jeszcze, czy u góry, czy na dole. Niestety, czytam poradnik po poradniku i żaden mi nie pomógł, bo nie mogę znaleźć żadnego z podawanych kodów. Podejrzewam, że są już nieaktualne, bo większość powstała w zeszłym roku albo dawniej. Ktoś robił coś takiego ostatnio u siebie? |
Ostatni post
|
Usunięcie tytułu jak dodaje się widget.
|
Mam pytanie, czy jest taka możliwość aby usunąć tytuł jak dodaje się widget "obraz" . Jeśli tak to jak? Jest jakiś kod na to? |
Ostatni post
|
Jak ozdobnie podkreślić tytuł posta i nazwy widgetów?
|
Jak dodać podkreślenia tytułów gadżetów i postów. Tak jak na zdjęciu: |
Ostatni post
|
[blogspot] Jak dodać (na nowo) Stare/Nowe posty?
|
Zanim założyłem ten temat kombinowałem troszeczkę i próbowałem pomóc sobie na własną rękę, jednak zabrakło mi już pomysłów na rozwiązanie problemu.
A ów problem to:
Podczas personalizowania swojego bloga (szablon 'SIMPLE') usunąłem z niego linijkę między postami a stopką, w której znajduje się link "Strona główna" oraz "Starsze posty" uznając to za niepotrzebny gadżet. Raziły mnie strasznie w tle te kropeczki, więc to wywaliłem no..
Kilka dni temu analizując poruszanie się po moim blogu i jego ogólną funkcjonalność zrozumiałem (lepiej późno niż wcale), że ów 'gadżet' jednak byłby bardzo pomocny. Linki "Starsze/Nowsze posty" bardzo by pomogły czytelnikowi w poruszaniu się pomiędzy postami. Niestety nie mam pomysłu już na to, jak przywrócić wspomniane rzeczy do szablonu bloga.
Ostatecznym pomysłem jest jeszcze zresetowanie szablonu i powrzucanie wszystkiego od nowa, ale chciałbym tego osobiście uniknąć. Piszę więc tutaj z nadzieją, że ktoś pomoże rozwiązać kłopotliwą sprawę.
Proszę o pomoc. |
Ostatni post
|
Problem z czcionką w tytule postów (polskie ogonki)
|
Witam. Bardzo podoba mi się czcionka o nazwie Play, ale niestety nie posiada ona w opcjach bloggera polskich znaków, tzn. posiada ale zaczerpnięte są one już z innej czcionki co w praniu wygląda koszmarnie.
Na tej znanej wam wszystkim witrynie...
Kod http://hafija-background.blogspot.com/2012/06/jak-zmienic-czcionki-w-blogu-na-inne.html#.UkGMb4ZSiAj
...myślałem, że znalazłem sposób jak poradzić sobie z moim problemem. Niby robię wszystko jak tam jest napisane jednak efekt tego jest mizerny.
Po wpisaniu tego kodu w HTML:
Kod h3.post-title {font-weight: bold;
font-size: 50px;} .comments h4 {
font-family: 'Play', sans-serif;
Zamiast mojej ukochanej czcionki "Play"...
Kod http://www.google.com/fonts/#QuickUsePlace:quickUse/Family:
...pojawia mi się czcionka pseudo-Play:
Ta już wprawdzie posiada polskie znaki, ale mi się ona nie podoba
Wspomniany kod...
Kod h3.post-title {font-weight: bold;
font-size: 50px;} .comments h4 {
font-family: 'Play', sans-serif;
...wpisuję w miejsce tego:
Kod h3.post-title, .comments h4 {
font: $(post.title.font);
Wygląda to tak:
Cytat .date-header span {
background-color: $(date.header.background.color);
color: $(date.header.color);
padding: $(date.header.padding);
letter-spacing: $(date.header.letterspacing);
margin: $(date.header.margin);
}
.main-inner {
padding-top: $(main.padding.top);
padding-bottom: $(main.padding.bottom);
}
.main-inner .column-center-inner {
padding: 0 $(main.padding);
}
.main-inner .column-center-inner .section {
margin: 0 $(main.section.margin);
}
.post {
margin: 0 0 $(post.margin.bottom) 0;
}
h3.post-title, .comments h4 {
font: $(post.title.font);
margin: .75em 0 0;
}
.post-body {
font-size: 110%;
line-height: 1.4;
position: relative;
}
.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
.BlogList .item-thumbnail img {
padding: $(image.border.small.size);
background: $(image.background.color);
border: 1px solid $(image.border.color);
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
-webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
}
.post-body img, .post-body .tr-caption-container {
padding: $(image.border.large.size);
}
.post-body .tr-caption-container {
color: $(image.text.color);
}
.post-body .tr-caption-container img {
padding: 0;
background: transparent;
border: none;
-moz-box-shadow: 0 0 0 rgba(0, 0, 0, .1);
-webkit-box-shadow: 0 0 0 rgba(0, 0, 0, .1);
box-shadow: 0 0 0 rgba(0, 0, 0, .1);
}
.post-header {
margin: 0 0 1.5em;
line-height: 1.6;
font-size: 90%;
}
.post-footer {
margin: 20px -2px 0;
padding: 5px 10px;
color: $(post.footer.text.color);
background-color: $(post.footer.background.color);
border-bottom: 1px solid $(post.footer.border.color);
line-height: 1.6;
font-size: 90%;
}
#comments .comment-author {
padding-top: 1.5em;
border-top: 1px solid $(body.rule.color);
background-position: 0 1.5em;
}
#comments .comment-author:first-child {
padding-top: 0;
border-top: none;
}
.avatar-image-container {
margin: .2em 0 0;
}
#comments .avatar-image-container img {
border: 1px solid $(image.border.color);
}
/* Comments
Mój blog testowy to:
Kod http://calciomania-plus.blogspot.com/ |
Ostatni post
Odpowiedzi: 14
|
[Szablon Flore] jak dopasować zdjęcia w miniaturach postów?
|
witam,
pisze post dodaje zdjęcie i ono potem pojawia się jako zajawka na stronie głównej http://agaciskolodz.blogspot.com/ niestety zdjęcia się rozrzedzająca i to mi się nie podoba jak dopasować wielkość?
pozd |
Ostatni post
|
[Szablon Simple] Jak zwiększyć odstęp między postami?
|
Hej
Ja mam pytanie dokladnie takie jak w tytule, jak zwiększyć odstęp między postami?
Próbowałam dodac jakiś ozdobnik między nimi w css, ale pojawaił się w miejscu godziny i ilosci komentarzy ;//
moj blog: www.prywatna-rewolucja.pl
[ Dodano: 20-09-2013, 13:26 ]
Coś porobiłam, ale nie wiem czy to dobrze wygląda. Co sadzicie? |
Ostatni post
|
Grafika zamiast linku "Starsze/Nowsze posty".
|
(piszę po raz pierwszy, dlatego z góry przepraszam, jeśli zrobiłam coś źle)
Wszystko w zasadzie wyjaśnione w temacie. Chciałabym zamiast linku "starsze/nowsze posty" pod postami na stronie głównej zamieścić wyraźną grafikę (strzałkę lub coś w tym stylu- sam link często jest pomijany). Kiedyś widziałam bloga (na blogspocie od razu mówię) z czymś takim, ale do tej pory nie wiem, jak to wykonać. Mam nadzieję, że pomożecie- mój blog (nie wiem, czy to potrzebne, ale w razie czego) w linku
Przy okazji: jak usunąć te okropne siwe kropki w tle, gdzie znajdują się owe linki?
Nie widziałam na forum takiego tematu, dlatego jeśli coś przeoczyłam, proszę bardzo o link do niego. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 21
|
Tło dopasowujące się do rozdzielczości ekranu.
|
Hej,
Chciałam zapytać, w jaki sposób ustawić tło dopasowujące się do rozdzielczości ekranu. Mam z tym problem, bo np. u mnie tło wygląda okey, wszystko fajnie współgra z resztą strony, ale gdy zmienię komputer, to u innej osoby wszystko jest zasłonięte lub niedopasowane. Czy istnieje możliwość "przyklejenia" tego raz na zawsze, żeby na każdym komputerze wyglądało to okey? Przepraszam, że piszę tak łopatologicznie, ale nie wiem jak to wytłumaczyć |
Ostatni post
|
[Szablon Johny Prett] Dopasowanie wyglądu - posty, rotator
|
Kochani naprawdę nie wiem jak zatytułować mój problem bo dotyczy on kilku ważnych dla mnie spraw, nie wiem czy rozbijać to na cząsteczki
Podam listę problemów które wystąpiły po zmianie szablonu.
1. Chcę poszerzyć bloga na 1000px wpisuję w header-wrapper width 1000 px ale nic się nie zmienia.
2. Slider pokazuje wszystkie posty co kilka sekund, czy jest możliwość aby ustawić go by pokazywał posty z ostatnich np 2 miesięcy? Chodzi mi także o rozmiar zdjęć aby był stały niezależnie jakich rozmiarów wrzucę do sieci. Co do slidera nie chciałabym aby pojawiał się ten napis comments, pozamieniałam gdzie mogłam tu nie mogę trafić...
3. Na stronie głównej niektóre posty nie wyświetlają zdjęć, jak to można naprawić? Zdjęcie powinno ukrywać pod spodem treść, niektóre mają treść na wierzchu.
4. Za nic nie mogę z poziomu bloggera dodać licznika, i tak samo nie mogę dodać obserwuj z google +.
5. No i nieszczęsny nagłówek, którego nie mogę ani usunąć ani cokolwiek z nim zrobić. Interesowałby mnie taki jak na tej stronie http://demo.rockingtempla...kompi-wide.html lecz w szblonie nie było chyba żadnego kodu na ten gadżet
Jeśli nie zanudziłam to bardzo proszę o pomoc
|
Ostatni post
|
Jak umieścić dowolny gadżet obok nagłówka?
|
Tak jak w temacie, interesuje mnie efekt pokazany na obrazku. Chciałabym umieścić koło nagłówka wyszukiwarkę razem z przyciskiem Lubię to
Do zrobienia grafiki wykorzystałam screen z bloga http://www.fitlifestyle.pl/ na którym jest wyszukiwarka w górnym rogu. Jednak w jednej linii z ikonami social media i linkami. Ja chciałabym ją umieścić "w nagłówku" |
Ostatni post
|
[blogger, slicebox 3D] Jak dodać rotator zdjęć do szablonu?
|
Kochani, przegrzebałam neta, swój html i nadal nie mogę nic zdziałać.
Na blogu mam już rotator slajdów, ale chcę go wywalić i wstawić inny.
Podoba mi się ten z tej strony z efektem 4
http://tympanus.net/Devel...box/index4.html
Niby jest darmowy http://webhelp.pl/blog/20...wnych-sliderow/
ale co z tego jak ja nie mam pojęcia jak to zainstalować u siebie Pobrałam skrypt ale wciąz coś nie działa.
Podoba mi się jeszcze ten http://www.pixedelic.com/.../demo/basic.htm
Czy w ogóle będą działać na moim blogu? I jak to zrobić. |
Ostatni post
|
[blogger] Jak zmienić kolor linku "czytaj więcej"?
|
To znowu ja. Upiększam swojego bloga i zrobiłem przycisk "czytaj więcej" z takiego generatora. Jest tylko problem, bo drażni mnie, że jest on pod przyciskiem społecznościowym "lubię to". Można zrobić tak, żeby był on widoczny dopiero po rozwinięciu tekstu?
Edit: Przy okazji jeśli mogę zadać pytanie odnośnie tego przycisku "czytaj więcej"
Próbuję ustawić już kilkadziesiąt minut, aby litery były czarne (bez najeżdżania na nie myszką). Chyba pozmieniałem już każdą możliwą linijkę do tego gadżetu na kolor czarny w HTML, ale nic to nie dawało. Może ja czegoś nie widzę i bardziej doświadczone oko łatwiej to wychwyci.
Cytat .jump-link {
-moz-box-shadow:inset 0px 1px 0px 0px #ffffff;
-webkit-box-shadow:inset 0px 1px 0px 0px #ffffff;
box-shadow:inset 0px 1px 0px 0px #ffffff;
background-color:#ebebeb;
-webkit-border-top-left-radius:5px;
-moz-border-radius-topleft:5px;
border-top-left-radius:5px;
-webkit-border-top-right-radius:5px;
-moz-border-radius-topright:5px;
border-top-right-radius:5px;
-webkit-border-bottom-right-radius:5px;
-moz-border-radius-bottomright:5px;
border-bottom-right-radius:5px;
-webkit-border-bottom-left-radius:5px;
-moz-border-radius-bottomleft:5px;
border-bottom-left-radius:5px;
text-indent:0px;
border:1px solid #999999;
display:inline-block;
color:#000000;
font-family:Arial;
font-size:14px;
font-weight:bold;
font-style:normal;
height:32px;
line-height:32px;
width:121px;
text-decoration:none;
text-align:center;
}.jump-link:hover {
background-color:#dfdfdf;
}.jump-link:active {
position:relative;
top:1px;
} |
Ostatni post
|
Jest szablon, ale go nie ma [blogspot]
|
Nareszcie, po społecznym udzielaniu się na temat perfum i bajek, mogę poprosić o pomoc
Od razu zaznaczam, że w sprawach technicznych, jestem totalnym laikiem, więc wybaczcie, jeśli coś źle nazywam, albo opisuję problem chaotycznie.
Otóż chodzi o to, że nie zawsze na moim blogu wyświetla się odpowiednio skonfigurowany szablon (niżej przedstawię zdjęcia). Używam Chrome i dopiero po wielokrotnym odświeżaniu, pojawiają się kolory oraz odpowiednie czcionki. Sprawdziłam to również na innych przeglądarkach oraz w telefonie. Opera wyświetla prawidłowo skonfigurowany blog, dopiero po kilkunastu odświeżeniach, zaś Mozilla zwykle odbiera go dobrze. Na telefonie (Chrome) mam identyczny problem co w przypadku stacjonarnej Opery bądź Chrome, chyba że zmienię widok "na komputerowy" - wtedy wyświetla mi się prawidłowo (ale do czasu kolejnego odświeżenia)
Dodatkowo, w momencie kiedy szablon nie wyświetla się prawidłowo, nie ma opcji aby przeglądać bądź pisać komentarze.
Na początku miałam "widok dynamiczny - sidebar", a później zmieniłam (bo myślałam, że to pomoże) na "timeslide", jednak problem dalej się powtarza.
Mam nadzieję, że załączone zdjęcia wraz z opisami, lepiej przedstawią istotę problemu, bo moich wypocin chyba nikt nie zrozumie
1. Tak powinien wyglądać (screen z Opery) :
2. A tak wygląda praktycznie zawsze (również Opera) :
3. Screen z telefonu (Chrome) :
4. Screen z telefonu ale z zaznaczoną opcją "widok komputerowy" (również Chrome) :
(wybaczcie te ogromne zdjęcia, ale ja nawet nie potrafię zmniejszać )
[ Dodano: 12-09-2013, 00:36 ]
Nikt nie potrafi pomóc? Ojoj
[ Dodano: 12-09-2013, 01:22 ]
Naprawiłam.
http://www.2globalnomads....tom-reload.html
Do zamknięcia. |
Ostatni post
|
Tytuł bloga "zamienił się stronami"
|
Cholera jasna. Już było wszystko fajnie, a teraz znowu coś się porobiło, a nic nie ruszałem!
Mam ustawiony tytuł w Bloggerze (tj: Ustawienia->Podstawowe-> Tytuł) "Rzemyk.blogspot.com - Internet, social, technologie", ale po wyszukaniu bloga w google jest "Internet, social, technologie: Rzemyk.blogspot.com" Ja się pytam DLACZEMU? :O
Przy udostępnianiu linka na facebooku też są zmiany. Wcześniej był najpierw tytuł bloga, potem tytuł tekstu np "Rzemyk.blogspot.com - Internet, social, technologie: Hity Internetu", a teraz jest na odwrót "Shogi | Rzemyk.blogspot.com - Internet, social, technologie"
Nie wiem o co chodzi, ale chciałbym to jak najprędzej zmienić. To jak towarzysze, pomożecie?
Edit: Jeśli chodzi o google to wszystko wróciło do normy. Nie mam pojęcia dlaczego. Zobaczę jeszcze co z tym facebookiem i jakby co to jeszcze napiszę.
Edit 2: no i z powrotem się ten badziew obrócił. Co robić? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
czcionka DRUKOWANA / google web fonts, polskie znaki
|
Witam serdecznie,
chodzi o czcionkę
czy jest jakiś kod/symbol, który powinnam prześledzić w kodzie html
aby, nagłówek posta nie był DRUKOWANY tylko normalny?
bo tak patrzę, patrzę ale wygląda "teoretycznie" wszystko ok
Tekst w post jest wpisany normalnie, nawet kiedy edytuję
W edycji szablonu bloga, nie widzę, aby była jakaś funkcja w tym temacie (można zmienić, np. kolor)
Czy szablon może z góry narzucić DRUKOWANY tytuł posta, pomimo iż jest napisany w sposób normalny? zmieniałam też czcionkę, parę razy, dodając do kodu html kod z google fonts, owszem zmienia się nagłówek postu, ale wszystko jest DRUKOWANE
jakiś pomysł?
// pyt2
dlaczego mogą się nie wczytywać polskie znaki takie jak np. ż ź ć
pomimo iż google fonts w tekście pokazowym pokazuje, że takowe litery odczytuje? |
Ostatni post
|
Muzyka w tle na blogu :)
|
Witajcie
Chciałabym dodać muzyczkę do mojego bloga.Tylko chcialabym zeby bylo ja slychac w tle za kazdym razem kiedy ktos otwiera mojego bloga.
Nie wiem za bardzo jak to zrobic.Dopiero zaczynam przygode z blogami
czy jest jakas mozliwosc zeby brac muzyke z youtuba czy trzeba miec na komputerze?I w jakim rozszerzeniu powinna byc?Ja mam same mp3.
dzieki za pomoc i poprosilabym o dobre wytlumaczenie krok po kroku
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 31-10-2012, 19:41 ]
zobacz także: piosenka z Youtube bez teledysku |
Ostatni post
Odpowiedzi: 15
|
[blogger] spory odstęp za linkiem - jak skasować?
|
Witajcie!
Nie do końca wiem, jak nazwać ten problem, dlatego wrzucam screena:
Chodzi mi o te wielkie spacje za każdym linkiem. Będę wdzięczna za pomoc, bo nie mam pojęcia, co to może być. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 15
|
[blogger szablon mxfluity] usunięcie daty postów z szablonu
|
Potrzebuję pomocy. Mam wgrany szablon na bloga o ten ;http://btemplates.com/2013/blogger-template-mxfluity/demo/ ,
ale potrzebuję usunąć te czerwone prostokąty w których miała być data( rozumiem że należy to zrobić poprzez kod HTML, w którym miejscu/)
Żeby tego nie było przy postach .
Jeszcze mi się przypomniało co trzeba poprawić w kodzie żeby usunąć te emotikonki przy komentarzach . |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[blogger] usunięcie miejsca spod stopki bloga
|
Hej. Mam mały problem z miejscem pod stopką posta. Przeszkadza mi ta pusta przestrzen. Chodzi mi dokładnie o pustą przestrzeń pod "technologia blogger" (na samym dole). Jak się tego pozbyć tak by prawa autorskie były ostatnimi pixelami na stronie?
link do bloga Oczywiście próbuję metodą prób i błędów, ale nic mi to nie daje. |
Ostatni post
|
[blogger] Potwierdzenie kliknięcia przycisku 'lubię to'
|
Witam, przycisk like na moim blogu nie działa, zarówno ten od like boxu, jak i like pod każdym postem. Po kliknięciu like, wyświetla się dodatkowo przycisk aby to potwierdzić, ktoś wie w czym rzecz i jak to zmienić? Linka do bloga podaje poniżej.
http://victres.blogspot.com |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
|