Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Sądze, że każdy jest podatny. W podświadomość ludzi wchodzi produkt, który kilka razy widzimy. Tym samym wydaje nam się lepszy. Bo zarobił na siebie, żeby go wypromować..
Dołączył/a: 06 Sie 2013 Posty: 64 Miasto: Barlinek
Wysłany:
2013-08-10, 10:58
Cytat
Sądze, że każdy jest podatny. W podświadomość ludzi wchodzi produkt, który kilka razy widzimy. Tym samym wydaje nam się lepszy. Bo zarobił na siebie, żeby go wypromować..
Niekoniecznie. Ja czasem myślę, że jeśli coś jest po prostu słabe to bez reklamy się nie sprzeda. Aczkolwiek nigdy nie byłem podatny na reklamy. Potrafię docenić to, że jakaś mnie rozbawi, ale większość jest dla mnie tak głupia, iż na pewno nie zachęca do produktu (prym wiodą tu reklamy leków).
______________________________________________________ Nie wchodź! Możesz doznać szoku! Wpaść w zakłopotanie i nie wiedzieć co czytać!
http://zkulturybezcenzury.blogspot.com/
Niekoniecznie chodziło o podatność w sensie tego, że doceniamy produkt, tylko zapada nam do głowy. W większości przypadków przy okazji jakiegoś wyboru zdecydują się ludzie na ten bardziej znany. Nie z każdym tak jest, ale niestety w dzisiejszych czasach psychologia tłumu jest ogromna.
Dołączył/a: 06 Sie 2013 Posty: 64 Miasto: Barlinek
Wysłany:
2013-08-10, 11:52
Cytat
Nie z każdym tak jest, ale niestety w dzisiejszych czasach psychologia tłumu jest ogromna.
Masz rację, szczególnie że niektózy ludzie oprócz nakręcania samych siebie nakręcają także innych .
______________________________________________________ Nie wchodź! Możesz doznać szoku! Wpaść w zakłopotanie i nie wiedzieć co czytać!
http://zkulturybezcenzury.blogspot.com/
Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-08-12, 20:54
Od ponad dwóch lat, czyli od kiedy interesuję się marketingiem, spoglądam na reklamy z bardziej technicznego punktu widzenia. Czyli nie skupiam na prezentowanym produkcie ani na wartościach, ale na tym, jak jest zrobiona oraz co w zamierzeniu twórców miała sobą prezentować.
Rzadko które reklamy na mnie oddziałują. Jeśli już to wyłącznie informacyjne - nakłaniające i przypominające zdecydowanie nie.
może kiedyś ludzie byli podatni na reklamy. Jednak dziś jest ich tak dużo, że ja automatycznie sie wyłączam. Nigdy nie czekam 10-15 minut, aż reklamy między filmami miną. Zajmuję się wtedy czymś innym.
______________________________________________________ -----------------------
"Bo świat nie jest czarno biały"
Same reklamy mnie może nie irytują, ale ich ilość już tak. Czasami nie da się normalnie oglądać filmu/programu, bo co chwilę wyskakują kawy, pampersy, proszki, czy inne dezodoranty w połączeniu z ubezpieczeniem auta.
______________________________________________________ Góry, lifestyle - Po prostu życie ... Życie Me ...
Imię: Justek
Wysłany:
2013-09-11, 10:39
T-Virus napisał/a:
Od ponad dwóch lat, czyli od kiedy interesuję się marketingiem, spoglądam na reklamy z bardziej technicznego punktu widzenia. Czyli nie skupiam na prezentowanym produkcie ani na wartościach, ale na tym, jak jest zrobiona oraz co w zamierzeniu twórców miała sobą prezentować.
Rzadko które reklamy na mnie oddziałują. Jeśli już to wyłącznie informacyjne - nakłaniające i przypominające zdecydowanie nie.
Też tak mam.
Siedząc w reklamie, marketingu i VMie ciężko, żeby jakakolwiek promocja zwrocila moją specjalną uwagę. Patrzę teraz na to całkiem inaczej i ciesze się, że mogłam poznać cały ten system od podszewki.
Imię: Karol Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył/a: 29 Maj 2013 Posty: 64 Miasto: Śląsk
Wysłany:
2013-09-11, 16:13
Wpływ reklamy na moją osobę zdecydowanie zależy od jej formy.
Jeśli reklama jest w stanie mnie zaciekawić to mogę zastanowić się nad tym czy przedmiot wart jest mojej uwagi i ewentualnych pieniędzy.
Jestem jeszcze w takim wieku, że nie na wszystko mnie stać, więc nie skupiam się na samej reklamie jako informacji "kup mnie". Często do reklamy podchodzę na zasadzie tego jak jest zrobiona, czy jest ciekawa, co przedstawia - generalnie patrzę na sam pomysł przedstawienia produktu.
Tym, co najbardziej do mnie trafia jest muzyka! Nie we wszystkich reklamach ona mnie urzeka, ale wiele jest takich piosenek, które poprzez reklamę poznałem i pokochałem.
______________________________________________________ I'm just a dreamer but I'm hanging on.
Wiek: 33 Dołączył/a: 03 Sie 2013 Posty: 91 Miasto: Szczecin
Wysłany:
2013-09-12, 14:21
Od zawsze mam zwyczaj "wyciągania" z reklam tylko informacji i wywalanie reszty. Od zawsze czytam wszystko, WSZYSTKO co tylko mijam i to przetwarzam. No i ew. do pośmiania się. Ale żebym pod wpływem reklamy nagle czegoś zapragnął? Nie przypominam sobie, może w zeszłym życiu
Promocje na mnie działają tylko go coś na serio (np. cena jest naprawdę niższa od zwyczajnej ceny danego towaru) przecenione lub gdy dotyczy czegoś na punkcie czego mam fioła (gry, książki, elektronika) xD
Zależy jaka ta reklama jest, jak wygląda i jak jest mi podana.;)
Ale, że jestem osobą, która lubi wszelkie nowości to często kupuję coś co widziałam w reklamie, żeby to przetestować.;]
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).