Ja o polityce uwielbiam rozmawiać. O polityce i ekonomii.
Jednakże ludzie mało o tym wiedzą. I często narzekają nie znając realiów, czy mechanizmów ekonomicznych. A potem narzekają jak im źle. Ja bym nie pracował za granicą na stałe z dwóch względów - jestem patriotą, Polakiem i nie wyobrażam sobie żyć na stałe poza moją ojczyzną, a po drugie - nie napędzałbym obcej gospodarki.
Żeby nie było, że offtop - polecam malutką mieścinę Komarno - na granicy węgiersko - słowackiej. Dość ciekawa atrakcja tam jest - dookoła rynku są postawione kamienice, których aranżacje zaczerpnięto z każdej europejskiej stolicy. Więc możemy zobaczyć warszawską kamienicę, jak i paryskie, rzymskie, czy nawet helsińskie budynki. W jednym miejscu
Ja bym nie pracował za granicą na stałe z dwóch względów - jestem patriotą, Polakiem i nie wyobrażam sobie żyć na stałe poza moją ojczyzną, a po drugie - nie napędzałbym obcej gospodarki.
Z podobnych powodów + swoich osobistych.
Chciałabym na jakiś dłuzszy czas przenieść się do Skandynawii, sprawdzić jak tam się żyje. Powiedzmy na 3-5lat i wrócić, bo tutaj jest mój Dom. Inne kraje kompletnie mnie nie interesują.
Wczoraj bylam w Bieszczadach - jednodniowy wyjazd.
Za granicą nie byłam nigdy i jak znam życie takie statystyki się utrzymają do śmierci.
Ale pomarzyć można ;D a marzy mi się jednak Japonia i RPA, w sumie bez jakiegokolwiek powodu. Po prostu chcę
+ Roswell z powodu sentymentu do serialu sprzed lat, który niedawno odświeżyłam
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Mirabel Blogger.Klub
Imię: Krzysztof
Wiek: 58 Dołączył/a: 15 Cze 2012 Posty: 91 Miasto: Berlin
Wysłany:
2012-07-23, 21:20
Mieszkałem cztery lata w Danii i szczerze mówiąc z chęcią się stamtąd wyprowadziłem. Skandynawia okiem turysty i obcokrajowca tam mieszkającego na stałe to dwie zupełnie różne sprawy...
Na pozór społeczeństwo wesołe i uśmiechnięte a w rzeczywistości bardzo zamknięte.
Norwegia, Finlandia, Islandia, Nowa Zelandia, Australia, Kanada, Stany Zjednoczone...sporo tego I w którymś z tych krajów zamieszkać....ewentualnie Londyn mi wystarczy
Oczywiście do Japonii I kiedyś tam pojadę, może nawet i zamieszkam na starość
Oczywiście wszystko chciałoby się zwiedzić, ale jakoś nic nie kręci mnie tak, jak Japonia właśnie
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).