Imię: Marcin
Dołączył/a: 23 Kwi 2013 Posty: 25 Miasto: Lublin
Wysłany:
2013-04-23, 20:48
Mi się podobają tatuaże, ale u kogoś;) Z perspektywy czasu, cieszę się, że ładnych kilka lat temu nie miałem kasy na tatuaże, bo teraz zapewne wydałbym majątek na ich usuwanie;) To co mnie kręciło np. 10 lat temu, dziś mógłbym uznać za obciach, dlatego nad własnym pomyślę za 10 lat;)
bo wiadomo- tatuaż z czasem blednie, ścierą się itd... a jak będę stara to głupio paradować z młodzieńczym kaprysem
Nie powinien z wiekiem brzydnąć Jeśli blednie, to zawsze można poprawić. A na starość, będzie to najfajniejsza chyba pamiątka po przeszłości przynajmniej ja to tak widzę.
Życie zmusza nas do podejmowania za młodu decyzji na całe życie (szkoła), a tu jeszcze w latach swojej głupoty dodatkowo zostawiać sobie znaki na ciele? Jakoś mnie taki sposób zostawiania sobie pamiątek nie przekonuje.
damian1000 WordPress.Klub
Dołączył/a: 11 Maj 2013 Posty: 22
Wysłany:
2013-05-11, 16:26
Tatuaze sa fajna zajawka, ale z czasem traca urok..
Moja wielka pasja, na dodatek mam te szczęście, że dorwałam sobie męża, który się tatuażem zajmuje. Fakt faktem jeszcze wolę poczekać niż pozwolę mu zrobić u siebie coś innego niż prosty wzorek, ale rozwija się szybko a talent plastyczny ma ogromny więc jestem dobrej mysli. Już zresztą mam trzy wzory w kolejce (i jeden do dokończenia), ale to po ciąży
Swoją drogą, widziałam w rozmowach w toku fajną parkę, też facet tatuażysta i ich czteroletni synek zaczął się tym interesować, zrobił tacie cośtam, nie pamiętam już co, na biodrze - jeśli mój pójdzie w tę stronę, to z chęcią mu kawałek ciałą udostępnię, fajnie mieć na ciele wzorek zrobiony przez swoje dziecko
Imię: Piotr
Wiek: 45 Dołączył/a: 10 Wrz 2014 Posty: 25 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-09-23, 16:07
Podobają mi się tatuaże, tylko mam z nimi delikatny problem nie można robić badania MRI (rezonans magnetyczny) tych części ciała na których jest tatuaż, a ze względu na moje hobby było by to głupie, a szkoda
Podobają mi się tatuaże, tylko mam z nimi delikatny problem nie można robić badania MRI (rezonans magnetyczny) tych części ciała na których jest tatuaż, a ze względu na moje hobby było by to głupie, a szkoda
No nie można, jeśli masz zamiar dziarać się w więzieniu jakimiś farbami własnej roboty. Tusze do tatuażu nie zawierają ołowiu, więc nie musisz się martwić o rezonans
Imię: Piotr
Wiek: 45 Dołączył/a: 10 Wrz 2014 Posty: 25 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-09-23, 22:36
Hahaha, tak znam legendę o ołowiu w farbie a pole magnetyczne nie wpływa na ołów, ale w każdym miejscu w którym robiłem MRI w regulaminie było napisane m.in. że jest to okoliczność wykluczająca możliwość przeprowadzenia takiego badania, a często badanie miałem w sytuacji w której nie byłem w pozycji do dyskusji . Ergo , póki co sie nie dziaram.
w każdym razie, ja miałam, a tatuaży mam sporo. Nic się nie stało, nie spuchły, nie bolały, nie piekły. To chyba na tej samej zasadzie, co ze znieczuleniem zewnątrzoponowym - też ponoć przy tatuażu nei chcą go stosować, ale znam dziewczyny, które tatuaż tam mają i nie miały z nim problemów
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).