Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-06-06, 17:47
Bardzo możliwe, "hobbita" widzialam w dziale literatury dziecięcej. Nie wiem dlaczego po niego nigdy nie sięgnełam. W końcu "Harry Potter" i "opowieści z Narnii" też królują w działach dziecięcych, a jednak spodobały mi się tak bardzo, że dołączyłam je do rodzinnego zbioru
Kiedyś będę musiała nadrobić braki w czytaniu i napewno spotkam się z "Hobbitem", teraz jednak nie specjalnie mam na to ochotę. Coraz bardziej odchodzę od fantastyki i kieruję się w historie i wątki psychologiczne. Dlaczego ? Kiedyś nie umiałam tego dokładnie wyjaśnić, jednak w dedykacji dla Lucy Barfield, C.S. Lewis pisze "W rezultacie jesteś już za stara na bajki, a kiedy tę książkę wydrukują (...) będziesz jeszcze starsza. Pewnego dnia będziesz jednak dostatecznie stara, aby znów do bajek wrócić(..)".
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
mi3dzi4k [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-06, 18:36
Ta dedykacja jest wręcz piękna. Występuje w pierwszym tomie "Opowieści z Narnii". Co do "Hobbita"...też kiedyś do niego wróce, ale to dopiero jak będę już na tyle stary aby wrócić do bajek
Wysłany:
2006-06-06, 18:51
Hehe dokładnie Chociarz, zwarzywszy na to, że teraz pochłaniasz Narnie, to poniekad czytasz bajki
Jutro jade do biblioteki. Jakieś ciekawe sugeste ??
madziana [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-11, 22:07
O właśnie, musze sama książki po maturalnym młynie poodawać
Polecam... Hmmm.... Coś lekkiego. "Oskar i Pani Róża" - 100 stron, ale wrażenie jakby się czytało wielką powieść. Się na tym nawet spłakałam się
Wysłany:
2006-06-11, 23:37
Juz kiedys ktos mi o tym mowil trzeba sprawdzic ...
Sylwia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-14, 10:01
Opowiesci z narni czytalam 1 tom i to dawno , mam jeszcze drugi ale jakos nie umiem przez to przebrnąć
Ja tez musze wyczaić krolowa potepionych bo film mi sie podobal
Czytalam taka ksiazke "wampir z mgieł" ale nie wiem jaki autor , nie pamietam książka jednak mi sie podobala. Ogladalam ostatnio kolejny raz Dracule i doszlam do wniosku ze mogli by nakrecic jakąś współczesną wersje napewno bym szla do kina !
Wysłany:
2006-06-16, 12:02
Naturalnie. Przeczytałam ją kilkakrotnie. Fabula jest genialna i czytasz machinalnie strone po stronie z wielka zarliwoscia. Załuje, że nie jest dluzsza. W sumie, to czytanie zajmuje 2-3h.
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-19, 09:26
Georgiana- chociaż ! :}
kojarzy ktoś tytuł "Piąte dziecko" albo "Podróż Bena"? Doris Lesing chyba (?)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).