Osobiście bardzo lubię czytać książki o rozwoju osobistym, o rodzicielstwie, ale także i inne, które wyglądają na interesujące. Przeważnie najpierw czytam jakąś recenzję, a potem książkę. No i czytam dużo książek dla dzieci, bo tak to jest że mając małą córcie bajka na dobranoc jest już obowiązkiem ...
Ja chyba najbardziej lubię kryminały i książki psychologiczne. Jeśli ktoś również reflektuje to ostatnio odkryłam genialną autorkę Alex Kava. Jej książki pisane są seriami, ale z jednej strony są to książki na przerwę w pracy, a z drugiej na długie jesienne wieczory pod kocem Wkręciłam się bez reszty.
Poza tym lubię czytać to, co mi ktoś poleci (o ile wiem, że ta osoba czyta w miarę spoko książki). Poza tym jestem fanką Harry'ego Pottera, chociaż sam ten gatunek literacki na ziemię mnie nie powala.
Imię: Krzysztof Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 13 Lut 2015 Posty: 87 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-06-06, 22:20
Ja nie czytam bardzo dużo, ale jak już zabieram się za czytanie, to praktycznie tylko i wyłącznie za fantastykę. Jakoś inne gatunki mnie w ogóle nie pociągają no chyba, że jeszcze podróżnicze bądź kryminały, ale muszą być naprawdę dobre.
Dołączył/a: 23 Paź 2015 Posty: 15 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-10-27, 09:39
"Pola Śmierci", Haing Ngor. Literatura faktu dla ludzi o mocnych nerwach. Polecam opowieść o jednym z najbardziej paranoicznych reżimów w historii XX wieku.
Imię: Justyna Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 07 Maj 2015 Posty: 72 Miasto: Poznań
Wysłany:
2015-11-10, 22:18
Czytam przeróżne książki, czasami dosłownie to, co wpadnie mi w ręce. Najbardziej jednak lubię te, które choćby częściowo oparte są na faktach, czy zawierają jakieś elementy historyczne. Tak, żeby pogodzić przyjemne z pożytecznym.
Ale najbardziej lubię chyba książki z morałem, przesłaniem. Dlatego tak bardzo podoba mi się Świat Dysku, Świat Zofii, czy Dziewczyna z pomarańczami.
______________________________________________________ http://book-wszechmogacy.blogspot.com <- nie tylko recenzje. Prowadzą cherubini w składzie: Maja, Mati i Twyla.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).