Dołączył/a: 17 Sty 2009 Posty: 74 Miasto: z planety Ziemia
Wysłany:
2009-02-01, 23:46
Myślę, że jeżeli człowiek sam siebie akceptuje to nie ma potrzeby poprawy swojego wyglądu... bo nie ma z nim żadnego problemu. To MOJE zdanie, ale nie mam absolutnie zamiaru nikomu swojego punktu narzucać, "co je moje to je moje bo je moje" . Jeżeli Ci poprawia nastrój makijaż to się maluj, bo to Ty decydujesz co robisz z sobą, a nie ja... Jeżeli chcesz się odchudzać, bo masz problem z akceptacją swojej tuszy, to się odchudzaj. Śmiało
A rozszerzając dyskusję odnośnie np. odchudzania. Załóżmy taki przypadek: Jeżeli jest powiedzmy puszyste dziecko, inne dzieci się z niego śmieją, nie ma w nich przyjaciół, dziecko chce schudnąć, robi to tamto, schudnie, a potem wszyscy go lubią, pytanie czy te dziecko bardziej się akceptuje, bo lubi siebie za to kim jest, czy bardziej siebie akceptuje, bo wszyscy je nagle polubili... Ma nagle setkę kumpli, ale potem jak przyjdzie co do czego to z tej setki i tak zostanie w praktyce 1,2,3.
Widzę dyskusja się rozwija, a może też ktoś chce na piąchy?
nie odpowiadam bo nie znam przypadku, kiedy ktoś zaczął kogoś lubić po schudnięciu.
wiadomo że człowiek to istota społeczna, więc to co robi "dla siebie" robi jednoznacznie po to aby się także podobać innym i robić dobre wrażenie, im lepiej czuje się we własnym ciele tym więcej w nim otwartości i pewności siebie, a co za tym idzie: więcej relacji z innymi - tak może być i w przypadku wspomnianego dziecka.
krzysiek, nie mówię o szpachli cementu na dziubie, tylko o ładnych cieniach, tuszu podkreślającym rzęsy, puderku na błyszczący nosi różu w zimie np ;D
Dołączył/a: 17 Sty 2009 Posty: 74 Miasto: z planety Ziemia
Wysłany:
2009-02-02, 13:33
Mój mały błąd, bo powinienem napisać to słówko w " "
Więcej relacji tzn. ilościowo?
Czy SKUTECZNA reklama, w której się mówi, że możesz być piękna, twoja skóra gładsza itp. itd. nie pobudza u widza kompleksów? Gdyby nie pobudzała, to reklamowany produkt by się prawie w ogóle nie sprzedał...
I ciekawe czemu ruch na siłowniach wzrasta przed sezonem letnim, a po nim spada
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale myślę, że przynajmniej część ludzi robi coś bardziej nie dla siebie, tylko z powodu otoczenia...
Oj jak ze szpachlą - to by się tu musiała wypowiedzieć moja kumpela co pracuje w sklepie odzieżowym.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).