Wysłany:
2010-03-02, 18:32
Krzysiek napisał/a:
Rododendron, wydaje mi się, że uparłaś się na to, gdyż widzisz to przez pryzmat własnej rodziny... A co gdy jest mama/wujek, tata/ciocia?
Nieudana hipoteza, po prostu mam zdanie takie, a nie inne. Zresztą nie mamy po co wciskać sobie nawzajem swoje zdanie, więc z mojej strony koniec dyskusji.
Ja sądzę podobnie jak Rododendron, ponieważ małe dziecko wszędzie słyszy słowo "mama", a ciocia rzadziej. W przedszkolu jak będzie polecenie "narysuj mamę" to narysuje mamę, a nie ciocię. Jak się koleżanki będą chwalić swoimi mamami, to dziecko tak samo pewnie powie o swojej mamie, a nie cioci. Może to jakieś mało ważne sytuacje, ale przez nie dziecko będzie raczej stawiać na pierwszym miejscu mamę.
Chyba mowa była o tolerancji (;. Ale sami przytoczyliście, jak paradoksalne mogą być skutki wychowania dzieci przez pary homoseksualne.
Pewnie wielu na tym forum się tego nie spodziewa, ale jestem absolutnie tolerancyjny dla osób o odmiennej orientacji seksualnej. Problem zaczyna się dopiero jeżeli chodzi o zachowania seksualne. Zachowania seksualne homoseksualistów są [używam naprawdę delikatnego określenia] nietypowe.. Można zauważyć kilka rzeczy. Wydaje się być więcej mężczyzn homoseksualnych, niż kobiet [potrzeby seksualne mężczyzny są bardziej silne]. Nie wiem, czy jakakolwiek para heteroseksualna zgodziła się na to, czego doświadczają homoseksualiści.
http://www.dailymotion.pl...dler-w-wsi_news
Bardzo ciekawa sprawa. Poza tym wystarczy samemu wejść na portale gejowskie, aby poczytać co nieco. Najciekawszy jest fakt, że większość ludzi szuka tam "młodych chłopców".. Ciekawe czemu? W dzisiejszych czasach, kiedy instytucja rodziny jest tak mocno zachwiania, nieodpowiedzialni rodzice zwalają całą edukację seksualną na "Bravo" i szkołę.. sami też nie dają wzorców [ciągle skłócone, "oschłe" małżeństwa, nierzadko rozwiedzione], a młody dojrzewający człowiek odkrywa swoją seksualność na własną rękę. Dla przykładu, że preferencje seksualne są nabyte, zadam pytanie. Czy ktoś u przedszkolnych dzieci, dzieci w podstawówce widział zainteresowanie tą samą płcią? Czy jakikolwiek facet chciał choć raz dać buzi swojemu koledze z podwórka? Czy któryś z panów chciał bawić się w lekarza z chłopcem? Każda historia geja opiera się najpierw na poszukiwaniu, braku akceptacji, i odnalezieniu tej akceptacji po drugiej stronie. No niestety tak jest, wystarczy poczytać blogi, książki, opowiadania i artykuły o gejach.
Ktoś kiedyś przytoczył, że psy i koty są homoseksualne.. Na jakiej podstawie? Prędzej bym powiedział, że wszystkie psy i koty są biseksualne. Ale rzecz polega na tym, że psa podniecić może tylko suka w okresie swej płodności [po czym poznać podniecenie u psa raczej nie będę tłumaczył]. A kiedy mój, czy jakikolwiek inny pies-samiec "naskakuje" na innego psa-samca nie widać ŻADNYCH oznak podniecenia. Jest to tylko symbol dominacji [wystarczy przeczytać jedną w miarę bardziej profesjonalną książkę o tresurze psów].
lapavlo [Usunięty]
Wysłany:
2010-03-04, 23:20
Ja tam w zerówce bawiłem się w sklep z kolegą ale już w dom z koleżanką
Ja nie toleruje homoseksualistów, chcą to niech robią to i tamto w domu za zasłonami, a nie żeby otwarcie to pokazywali a co gorsza adoptowali dzieci itp itd. Nie toleruje i tolerować nie będę dopóki skończą walczyć o swoje prawa które wg mnie są beznadziejne. Nie pozwalajmy na wychowywanie dzieci przez takie pary, przecie to potem dziecko ma uraz psychiczny i będzie się w młodym wieku dziwiło dlaczego ma dwóch ojców a inni jednego i dodatkowo matkę. Nie zrozumiałe to dla mnie jest. Takich ludzi bym nawet do kościoła nie wpuścił, a nie daj boże żeby przyjmowali jakąś komunie świętą, itp itd. Takie same poglądy ma człowiek przeze mnie bardzo uwielbiany czyli W.Cejrowski i Jan Paweł II.
Wysłany:
2010-03-05, 16:55
Cytat
Wojciech Cejrowski jest jednym z najbardziej działających i najmniej nagłośnionych aktywistów antygejowskich. (;
Ja Wojciecha uwielbiam, ale - jak zresztą się dało zauważyć na górze - nie zgadzam się z nim akurat z tematem homoseksualizmu.
Zresztą z jego religijnością też bym się pewnie trochę może i wykłócała, ale każdy człowiek jest inny i nie mam zamiaru nikogo nakierowywać na swój proces myślowy
I życzę sobie tego samego
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof
Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-03-05, 23:11
LimakXRobczuk, kilka razy oglądałem programy przyrodnicze dotyczące homo zwierząt - chyba jeden był na TVP.
Po za tym są prowadzone na ten temat badania, które zakładają, że na orientację wypływają losowe sekwencje genów w kilku chromosomach autosomalych, więc skoro mowa tu o genach to zwierząt ominąć to nie mogło.
A kiedy mój, czy jakikolwiek inny pies-samiec naskakuje na innego psa-samca nie widać ŻADNYCH oznak podniecenia. Jest to tylko symbol dominacji [wystarczy przeczytać jedną w miarę bardziej profesjonalną książkę o tresurze psów].
Dokładnie, gdy pojawia się inny samiec to pies chce pokazać, że jest wyżej postawiony niż on, a nie dla przyjemności sobie go pomolestować.
pudi91 napisał/a:
Ale pamiętajmy że z homoseksualizmu da się wyleczyć. Z homoseksualizmem się nie rodzimy i z homoseksualizmem nie musimy umrzeć.
HA HA HA... Inaczej tego się nie da skomentować
pudi91 napisał/a:
Ale nie toleruje homoseksualistów!
Oni się chwalą sobą i tym co wyprawiają. Nie mam ochoty słuchać hasełek typu:
-ojejku ale ta bluzka jest tfu ...
A kto Ci rozkazuje słuchać i patrzeć?
pudi91 napisał/a:
Po drugie ich ubiór ... dążą za modą a nie za swoim tokiem myślenia.
Kumpel pedał ubrał różową bluzkę z króliczkiem to ja też taką założę.
To jest ich chory świat z którego ktoś ich powinien wyciągnąć.
Widzę, że Twoja jedyna wiedza na temat homoseksualistów to zbiór stereotypów.
Nie cierpię takich ludzi, to jest ograniczenie umysłowe i szczerze mówiąc znudziło mi się już wojowanie, bo do ciasnego mózgu nic się nie dostanie.
Bartek napisał/a:
rashell napisał/a:
nie znam osobiście żadnego geja
Nie znamy osobiście żadnego geja, żadnego ujawnionego geja
Dokładnie, każdy zna jakiegoś homoseksualiste, ale o tym nawet nie wie. Jest masa ludzi, którzy nie ujawniają się. Homoseksualiści to nie chodzace stereotypy: gej-zniewieściały i macający chłopców i lesbijka-męska rzucająca się na każdą laskę, wyglądają jak normalni, zwyczajni ludzie, a nie coś innego Przykładem mogę być chociażby ja.
A po za tym statystcznie na jedną klasę około 30 osobową przypada jedna osoba o odmiennej orientacji seksualnej.
Cytat
Wtrącę iż jak ktoś jest ciekaw jak wygląda życie homoseksuality, tego jak się trzeba ukrywać itp, zapraszam do mnie na bloga. Szczególnie osoby, które są przeciwne ).
Ja na mojego również, zobaczycie, że mam takie same problemy jak większość młodych kobiet. Pod wpływem tego nawet opisze tam jaki strach może wzbudzać ludzka nienawiść i homofobia i przez to wszystko nasze życie jest o wiele trudniejsze ale jesteśmy takimi samymi ludźmi, którzy chcą po prostu żyć normalnie i bezpiecznie.
I Ci którzych tak ludzie nie lubią bo się przebierają na paradach i robią z siebie głupków to mniejszość w mniejszosci, a większość wygląda tak jak Ty czy Twój hetero sąsiad I szczerze mówiąc mi się te przebieranki na paradach też nie podobają.
Rododendron napisał/a:
Nawet historia podaje, że starożytni Grecy, czy Rzymianie (mniejsza z tym, nigdy nie byłam mocna z historii) mieli wspaniałe rodziny, a na boku kochanka tej samej płci.
Ale lesbijki już były karane za kontakty homoseksualne Ale za to w bibli z tego co wiem jest potępienie jedynie gejów.
Krzysiek napisał/a:
pudi91 napisał/a:
To jest po prostu jakieś wynaturzenie z którym powinno się walczyć.
Ciekawe jak chcesz z tym walczyć?
Pizgać prądem po pochwach, a niech mają, złe lesby!
Wysłany:
2010-03-07, 14:35
Strelicja napisał/a:
Ale lesbijki już były karane za kontakty homoseksualne
Baby zawsze miały gorzej
Za to teraz chyba mają lepiej - bo jakoś nic się nie słyszy o "lezbach", za to gejów na pęczki
godson90
Wysłany:
2010-03-07, 23:17
Strelicja, widzę że się nie polubimy, ale widocznie tak było nam pisane.
Nie lubię homoseksualistów, Hanny Montany i taniego wina.
Czy to znaczy że jestem zły? Może i tak, ale ktoś musi mieć inne zdanie - inaczej ten świat byłby nazbyt kolorowy.
Nie jestem radykalnym wyznawcą zasady - gej = śmierć !
Po prostu nie chcę ich spotykać na ulicach jak się obmacują itd.
Ślub, adoptowanie dzieci- gdybym wiedział o istnieniu pary, która adoptowała dziecko z pewnością bym się nimi zainteresował. Gnębił bym ich na tyle skutecznie, aby nie mieli ochoty wychodzić z domu. Bo skąd pewność że tatusiowi nie znudzi się jego dotychczasowy partner i nie pójdzie odwiedzić syna w łóżku.
Na sam koniec dodam tylko że jestem szczęśliwym homofobem i cieszę się że są jeszcze ludzie na świecie podzielający moje zdanie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).