Imię: Justek
Wysłany:
2013-09-05, 22:08
Najczęściej kartka i papier! Wpadam na moje hiper złote myśli w najmniej sprzyjających okolicznościach. Zdarzało mi się pisać nawet na papierku z gumy do żucia!
Na początku jest pomysł... i on ląduje na kartce (nie zawsze). Kiedyś skrobałem w edytorze tekstu, nawet w notatniku, ale od pewnego czasu przerzuciłem się na pisanie "przez przeglądarkę", bo jest to znacznie efektywniejszy sposób - mam bieżący podgląd jak wygląda tekst z obrazkami na stronie, więc nie muszę sobie wszystkiego "na sucho" wyobrażać.
Są też minusy. Gdy padnie net, to nie ma mowy o dalszej pracy. Podobnie z prądem, ale tutaj to już nawet świetny edytor tekstu nie pomoże. Zostają staroświeckie metody, takie jak u Justka.
Jeśli coś mnie zainspiruje, kiedy nie siedzę przed komputerem, zapisuje w notesie. Potem cały wpis piszę już w wordzie, a w zasadzie w odpowiedniku worda, zamieszczając w nim wszystkie wcześniejsze notatki i myśli, które gdzieś sobie pozapisywałam.
______________________________________________________ Zapraszam do spróbowania:
Pomysły na notki zapisuję w kalendarzu albo po prostu o nich pamiętam (niektóre są tak mocne i tak bardzo chcę je zrealizować, że po prostu wciąż o nich myślę ;D). Jeśli chodzi o samą notkę, piszę ją bezpośrednio w blogowym edytorze. Może to lekkomyślne, ale nie lubię jakoś używać innych narzędzi.
Ja z kolei często korzystam z notatnika w telefonie. Czasami jest tak, że przemyślenia nachodzą mnie przed snem, więc od razu sięgam po telefon i przelewam myśli. Potem piszę bezpośrednio w edytorze.
Zdarza się, że piszę teksty ręcznie, ale jeszcze nigdy nie pisałam w Wordzie. Nie zapisuję swoich tekstów na komputerze, ale może to nie jest taki zły pomysł. Zawsze to jakieś zabezpieczenie.
Wiek: 33 Dołączył/a: 03 Sie 2013 Posty: 91 Miasto: Szczecin
Wysłany:
2013-09-15, 09:50
Punkt pierwszy: pomysł, ew. coś co mnie "zmusza" do komentowania
Punkt drugi: siadam do laptopa.
Punkt trzeci: piszę jak maniak.
Punkt czwarty: mam dość pisania, najchętniej bym rzucił laptopem, przerwa - parę godzin/dni
Punkt piąty: kawa
Punkt szósty: dokończam tekst.
Imię: Karol
Wysłany:
2013-09-15, 10:29
Jak w wielu przypadkach pisanie tekstu zaczyna się u mnie od pomysłu. Pomysł na wpis właściwie znajduję wszędzie, dlatego że blog tak na prawdę jest o wszystkim i niczym, co daje mi spore pole manewru.
Gdy mam pomysł to w głowie robię burzę mózgu. Polega to na tym, że idę sobie gdzieś lub siedzę z papierochem w ręku i na podane hasło szukam w głowie wszystkiego, co mi się z tym kojarzy. Robię swoisty rekonesans w głowie, zagłębiam się w struktury interesującej mnie sprawy.
Później przychodzę do domu i tekst mogę napisać bardzo szybko, w godzinę lub dwie. Przypominam sobie to o czym myślałem, składam zdania do kupy i lecę z tematem.
Na koniec 1000 razy czytam swoje wypociny, poprawiam błędy i wątpliwości, formatuję tekst i dołączam grafikę. Całość doprawiam do smaku i jest: nowy post! : )
______________________________________________________ I'm just a dreamer but I'm hanging on.
Piszę na bieżąco w bloggerze. Zazwyczaj nigdzie nie przenoszę tekstów (zdarzyło mi się to tylko raz czy dwa i wtedy użyłam Worda). Najczęściej po prostu siadam do laptopa i piszę. Nic specjalnego
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).